- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm a választ
Ezt nem próbáltam, hanem az alábbi leírás alapján sikerült belőni.
[link]
Crontab -e paranccsal, illetve@reboot kodi --standalone
sor beszúrással.Fogalmam sincs, hogy ez mit csinál, mert linuxhoz tök kuka vagyok, de működik.
Az elmúlt másfél napban a 0-ról már fel tudok mountolni USB pendrive-ot, meg megtanultam, hogyha egy parancs nem működik jogosultság miatt, akkor eléírom a sudo-t és, akkor megy.
-
Sziasztok!
Van egy Raspberry Pi4-em, amin Raspbian Lite fut és már a Kodi-t is sikerült telepítenem rá.
Azt szeretném elérni, hogy bootoláskor magától induljon el a kodi, ne kelljen belépnem felhasználónévvel, jelszóval a terminál ablakban és kézzel kiadni a kodi parancsot.
Azzal már próbálkoztam, hogy az /etc/rc.local file-ba beírtam sudo -bu pi kodi sort (standalone kapcoslóval is próbáltam).
Ekkor elindult ugyan a kodi magától, de valami miatt közel 100%-os CPU terhelés volt folyamatosan, aminek nem tudom az okát.
Ha a fenti módosítás nélkül indítottam a Pi-t, és beléptem a pi / raspberry felhasználó-jelszó párossal, majd kiadtam a kodi parancsot, akkor normálsi CPU terhelés volt a kodi futása alatt.
Előre is köszönöm a segítséget -
Sziasztok!
Megpróbálok itt is segítséget kérni Raspberry Pi 4 ügyben, mert eléggé kezdő vagyok linuxban, hátha ez a topik jobban pörög.
Szóval van egy Raspberry Pi 4-em, amire sikerült felraknom egy Raspbian Lite-ot, be is bootoltam vele, sikerült az SSH-t is elindítanom sudo systemctl enable ssh /
sudo systemctl start ssh parancsokkal és így elérem PUTTY-al SSH-n keresztül.
Fel kellene raknom rá még egy Kodit, konkrétan az alábbi linken lévőt:
kodi-rpi4_18.4.0-5_armhf.deb
ezzel a paranccsal: sudo apt install ./kodi-rpi4_18.4.0-5_armhf.deb
Gondolom ehhez arra az SD kártyára kellene juttatnom a fenti filet-t, ami a Pi 4-ben van.
Ehhez viszont karcsú a linux tudásom.
Jelenleg a PC-men van a deb file és nem tudom, hogy hogyan és pontosan hova (milyen könyvtárba az SD kártyán) kellene feltennem a fenti file-t, hogy az install parancs lefusson.Előre is köszönöm a segítséget.
Szerk.: közben kaptam segítséget a Pi4 topikban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged