Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pitman

őstag

válasz kispx #21191 üzenetére

Az automatikus alatt én azt értem, hogy a betördelt szöveg általam megadott címsorai alapján automatikusan, nem azt, hogy nekem kell minden egyes szövegdobozban egyesével megadnom a címek szövegét a szövegdoboz tulajdonságainál, melyet majd a végén berak a tartalomjegyzékbe. Ez egy néhány oldalas doksinál még csak járható (bár 2013-ban igencsak furcsa, mikor sima szövegszerkesztők évtizedek óta tudják ezt), de egy több száz oldalas anyagnál, sok címnél, netán hierarchikus tartalomjegyzéknél roppant kellemetlen dolog. Arról nem beszélve, ha valami miatt újra kell tördelni az anyagot és a címsorok más szövegdobozokba kerülnek... Arról nem beszélve, hogy az újra generált tartalomjegyzéket valószínűleg újra kell formázni. Amíg ez nem oldható meg stílusok segítségével, mind a generálás, mind pedig a legenerált tartalomjegyzék egyes szintjeinek automatikus, stílusokkal történő megformázása, addig a szoftver nem igazán használható. Lehet, hogy csak nekem nem sikerült a dolog, de a neten keresgélve sem találtam eddig megoldást rá.

A kép beágyazása alatt nem az oldalképbe való beillesztését értem, hanem magába a szerkesztett dokumentumba, vagyis, hogy a betördelt anyag egy állományban van a képek nem hivatkozásokként vannak mentve, ahonnan megnyitáskor beolvassa őket. Egyébként ez volna a kisebbik probléma, ez csak kellemetlen.

30-40 képeket tartalmazó oldal esetén sincs lassulás? Ilyet még nem próbáltam ugyanis, a tartalomjegyzék elvette a kedvem.

Új hozzászólás Aktív témák