-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
aprokaroka87 #60487 üzenetére
- milangfx ez az osszes topicra ervenyes.
-
Rimuru
veterán
válasz
ArthurShelby #60463 üzenetére
Igazabol a Canonicalnak nem is fokusza az asztali felhasznalok csoportja (consumer piac).
-
Rimuru
veterán
válasz
ArthurShelby #60455 üzenetére
Mint rajohettel ezek gnomeos oroksegek. Amugy sima gnome telepitesben sincs fent alapbol a gnome tweak tool (nem veletlenul).
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #60395 üzenetére
Mind a kettőnél az eszközt ad meg (pl /dev/sda)
-
Rimuru
veterán
válasz
ArthurShelby #60303 üzenetére
Az a kerdes hogy mukodik a live, ha az elejen betolti az egesz kepet akkor igen a tejles rendszer a ramba kerul es gyors lesz, ilyenkor "csak" meg kell varni a ramba toltest, amig ez nem tortenik meg addig a boot folyamat se kezdodik el (ebben az esetben percek is eltelhetnek mire eljut a bootolasig, ertelemszeru okokbol).
A masik amikor boot kozben folyamatosan olvassa be az adatokat a pendriverol (kb az osszes live renszer ilyen), ez lenyegeben az a szint mint amikor pendrivra "nativan" telepeitve van a rendszer, ergo ugyanugy kerul a ramba a rendszered.
-
Rimuru
veterán
-
-
Rimuru
veterán
válasz
ArthurShelby #60080 üzenetére
ingyenes probrammal is meg lehet csinalni a konvertalast, csak 1 feltetelnek kell megfelelni (legyen 1MB hely a lemez elejen es vegen), King ezt is megcsinalta mar elesben is (linux alatt), korabban leirtam a lepseket ebben a topicban.
Szerintem ugy a legtisztabb a meretezes ha elsonek windows alatt csokkented utana linuxon noveled, tehat lenyegeben ugy ahogy korabban tetted.
Egyes korokben divat: szerintem epeszu ember aki nem windowsra fejleszt az nem windows alatt csinalja, de ez csak egy kis resze a vilagnak (mm programozok).
Touchpad: ez furcsa, ha beallitasokban megy alt menni szokott gombbal is. Amugy nekem pont forditva van, jobban szeretem linux alatt hasznalni, windowson olyan rosszul mozog (par hetes macos hasznalat utan pedig mar a linuxos is furcsa)
Firefox: beallitasokban: Use autoscrolling, ezzel be tudod kapcsolni az "usztatast".
about:config alatt: general.autoScroll -
Rimuru
veterán
válasz
lacafaca #60046 üzenetére
O volt itt a topicgazda es amugy jogosan szokott fellepni ilyen esetekben.
"szerintem meg pont a 20 éves fiammal vagy egykorú a reakcióid alapján..vagy lehet a 14 éves lányommal...de mindegy is, én itt befejeztem." - ooo, szerintem pont forditva van. Az viszont igaz hogy van egy stilusa ubynak.
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #59477 üzenetére
Nem meglepo, de amugy reszben jogos amit bob mond. Ez atulzott ragaszkodas nem mindenre megoldas.
Dave: gentoo kell neked, ott minden van taroloban.
egy csomag van amit hasznalok es nincs alapbol benne, eclipse
(#59465) BoB: en nyugodt vagyok
amugy most raneztem es van kde unstable repo is, mik vannak mar ebben a modern korban.
-
Rimuru
veterán
válasz
Flowtation #59323 üzenetére
archwiki samba uid,gid, stb kell neked.
pluszid
parancs -
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
jackal79 #59204 üzenetére
Ezen a forumon nem tudunk warezben segiteni (alapelvek III-10-10.), vannak hivatalos forrasok, steam, gog, humblebundle, stb (steamben pl vannak beepitve kello libraryk)
zoltanz: most konkretan nem ilyen NSA-s dolgokra gondoltam, ahhoz van pl link az osszefoglaloban, PRISM Break
-
Rimuru
veterán
Hat igen, ha fole van mountolva valami akkor az elrejti az ott levo tartalmat.
(#59194) zoltan: a market share nem jelenti azt hogy jo is (es biztonsagos, stb), sot az igazan jo dolgoknak alacsony szokott lenni a felhasznaloi bazisa (vannak errol tanulmanyok ha nagyon erdekel rakereshetsz)
Dave: es a vivaldi is hazatelefonal.
-
Rimuru
veterán
Alabol ha particiot akarsz atmeretezni akkor biztonsagos megoldas az hogy live cd-rol csinalod, ott pedig olyan problemad sincs hogy mast ala felcsatolta amit beleszamolna.
Szoval a lenyeg nezd meg live cd-n es ott csokkentsd a meretet.zoltanz mar alapbol azt nem ertem hogy miert akarsz barmilyen bongeszot gksu-val inditani?
-
-
Rimuru
veterán
(nem tudom milyen amit keresel) clearlooks tetszik? en azt sotetitettem kicsit, ha erdekel feldobhatom valahova
-
Rimuru
veterán
válasz
leviske #58926 üzenetére
kde-ben van partition manager, abban?
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #58856 üzenetére
szerk: kozben beraktal egy linket.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fecogame #58784 üzenetére
khm khm.. 2.1.1. Supported Architectures
-
Rimuru
veterán
válasz
mirci18 #58348 üzenetére
A hibernalas egy "nehez" kerdes, nem is tudom hogy az elterjedtebb distrokban mennyire szoktak endegelyezni.
Nem tudom mennyi ramod van, de az laszik hogy a swap az 3GB, tehat csak ennyit tudsz kiswappolni hibernalaskor (free -ht
kimenetnel ha Total used nagyobb mint 3GB akkor hibara fogsz futni - pontosabb info a linken).
Amugy kell hozza megfeleloen configolt bootloader es initramfs is. Kicsi fejtagitas a temaban archwiki -
Rimuru
veterán
válasz
mirci18 #58281 üzenetére
Letezik flash es most mar megint fejlesztik is, viszont ott van a HTML5 szoval chromiummal elleszel (flash-t sehova se ajanlom)
Ne akard kikapcsolni jelszo kerest, te biztonsagod is, felejtsd el a windowsos gondolkodast.
Van benne magyar, gondolom a rendszered angolul hasznalod ezert angol o is.
"live" virusirto (ami mindig fut a hatterben) szerintem felesleges, ettol fuggetlenul neha lehet futtatni ellenorzeseket -
Rimuru
veterán
válasz
Flowtation #58252 üzenetére
mindenki
pussyszerenykedik ezert megcsinaltamLinux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzio)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest