- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29036 üzenetére
Összekevertelek. Látom ez egy laptop. Hdd elég lesz, a ram is.
Erre tényleg valami köztes kellene. Amiket írtam még megnézheted.a cput ne hidd el, 1000 alatt is megy, max döcög. Egyébként a proccod i586 vagy i686? Mert nem biztos, hogy a skype egyáltalán elindul. Attól függ mire lett forgatva.
mod: ha csak csevegni kell, és a protokoll nyilvános, akkor elvileg más kliens is tudja, pl: pidgin. Sőt akár terminálos klienst is használhatsz elvben, akkor még el is adhatsz a ramból.
(#29038) westcoastog:
Jóvanna, közben képbe jöttem. De erre is igaz, hogy valami nagyon light disztrót rakj. Arra készülj, hogy sokat kell majd izzadni, de ha összejön a 4-5 alap dolog, amire szánod menni fog.
- cset
- dvd
- minimális net (tehát elolvasod a leveleid meg megnézed a pht és slussz.)
- mp3 -
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29034 üzenetére
"microsoft oldaláról a 4.2-es skype telepíthető legyen,"
Az lehet a problémád, hogy a függőségeket nem fogod tudni feltenni. Vagy csak nagyon nehezen, vagy nem lesz elég a hely.mod: igen ez lesz a szívás:
1 GHz-es vagy gyorsabb processzor.
256 MB RAM.
100 MB szabad merevlemez-terület.
Videokártya-illesztő Xv-támogatással.
A hanghívásokhoz beépített vagy külső mikrofon szükséges.
Internetkapcsolat – szélessávú kapcsolat ajánlott (hanghívások esetén a GPRS használata nem támogatott).
Qt 4.7
D-Bus 1.0.0
PulseAudio 1.0 (4.0-s verzió ajánlott)
BlueZ 4.0.0 (opcionális)Talán épp, hogy elbírja majd a géped, de a függőségek telepítése lesz őrjítő. Nézd meg a tiny csomagoakt és a slitaznal is, hogy egyáltalán vannak -e. Pendrive pedig kelleni fog.
A flash meghajtót nem tudod nagyobbra cserélni benne? 1 giga már kisimítaná a ráncaidat.Várjál már!
Nem te akarok feltenni valami fékonykliensre?
Totál összekeveredtem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29031 üzenetére
Jah, slitaz
Én ezt meg a tinyt erőltetném. Tudnak ramba bootolni és 128 megára ráférnek.Egyébként vannak nagyon pici pendrivok, amik alig lógnak ki a lukból.
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29029 üzenetére
Ilyen régi kisgépnél sokat kell szüttyögni, mire valamit használni bírsz. Amiket ajánlottak azokból többet is próbálj ki. Szerintem a tiny core lesz a befutó, ha dűlőre jutsz vele.
slitazról volt már szó?
-
Vladi
nagyúr
válasz
King Unique #28948 üzenetére
A valac nevű valamit nem találja. Arra keress a csomagkezelőben, lehet dev is kell.
debian alatt meg van rendes root, inkább su - így kérj root terminált.
-
Vladi
nagyúr
Szia!
Van sok leírás a blogouton a témában. Én inkább egy kevés karbantartást igénylőt javasolnék, debian, vagy centos. A többit nem.
A 8 giga ramot má el is adhatod, a jelezett feladatok ellátása közben sose megy majd 500 mega felé a foglaltság.
"érdemes egy SSD-re lecserélni?"
Nem. Adattárolásra drága, egy sima green hdd is elég. (5400 rpm-esek.) -
Vladi
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #28882 üzenetére
Mondjuk azt meg kéne nézni, hogy mi baja, mert nem normális működés. Nekem már évek óta megy az energiakezelés 4670-el. Nem is tudom, talán 4 éve.
laptophoz meg:
Én 60K-ért vettem 2 éve a t60-at. nagyonelég és nagoynjó linux alatt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #28711 üzenetére
Nem találja a libet.
csomagkezelőben erre keress:
libGLEW -
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #28568 üzenetére
Arra a gépre inkább 6 vagy akár még egy 5! Gondolom ilyen netezés, videózásnál nem lesz nagyobb felhasználáls.
A 7-eshez még nincs 32 bites. Lehet nem is lesz.
(#28579) Tim82:
Az 5 még 2017-ig él, de mostmár csak biztonsági frissítést kap. Akkoriban még külön volt -pae kernel. Én az 5-öst feltenném arra a gépre. Jó régi, de jó stabil.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Carasc0 #28071 üzenetére
Nem tartom jó ötletnek. Akkor már inkább friss ismeretet nézz.
Azért a Pere könyvek már relatíve régiek. Ugyannakor vannak benne általános ismeretek is, amik még aktuálisak.most nézem a rendszerek üzemeltetése I könyvét. Sajnos nagyon régies már. Lilo meg grub1-et ír. Ilyenekkel már nem nagyon fogsz találkozni. ext2, ext3 fájrendszer is már egyre ritkább.
Inkább aktuális ismeretekkel kezd, ha megvan és még mélyíteni akarod, akkor lehet ezeket a felsorolt dolgokat is megismerni.
Legjobban online doksikból tudsz tanulni. Meg a man oldakat is olvashatod.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #27945 üzenetére
"Gyakorlatilag a CentOS a Red Hat ingyenes verziójává avanzsált"
Jah. Mondom még egyszer, már 10 éve az.
Szóval ha ez így menne, már rég ment volna. A fedora friss, a centos stabil. Ez fontos különbség.
"Ez olyan mint Debian helyett Ubuntut (már bocsánat) telepíteni"
Körülbelül se, már bocs. ubuntu ból sose csinálnak debiant. Pont fordítva van.
A rh és a fedora együttműködik. Az ubuntu ugráltatná a debiant, az viszont leszarja.
Szóval nagyon nem jó hasonlat. -
Vladi
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #27926 üzenetére
Végre, végre!
De nekem miért nem szólt senki???
Jah, egyébként van vagy 10 éve. De ettől nem fog a fedora sehová menni. A nélkül se rh, se cent.
-
Vladi
nagyúr
válasz
andronymus #27765 üzenetére
Húzósabb szerver szinten debiannal, red hattal (centos és fedora is ide sorolható) és suse enterprise linuxszal fogsz találkozni. Meg még pár kisebbel, de ezek a vezető disztrók ilyen értelemben.
-
Vladi
nagyúr
válasz
andronymus #27763 üzenetére
Elég nagy disztró. Jól is dokumentált, de angol tudást igényel. link
Mondjuk ha hivatásszerűen fogsz fejlesztéssel foglalkozni linux környezetben, előbb utóbb összefutsz
fedora / redhat cuccal.plusz jó karrierlehetőséget is kínál.
-
Vladi
nagyúr
válasz
andronymus #27753 üzenetére
Fejlesztésre Fedórát javaslok.
Jó oké mindenre azt javaslok, de most tényleg.
-
Vladi
nagyúr
Az x hely, amit foglalva látsz, azt a rendszer tartja fenn. Naplózásra, meg ilyenekre. Csak úgy tüntetheted el részben, ha olyan fájlrendszert haszálsz, ami kevesebbet igényel. Pl: ext2. Ne tedd, jó az a 4.
ha meg nem írható, akkor jogosultság gondod van. csatold fel fstabbal egy x könyvtárba pl: /mnt/adatok és akkor az adatok könyvtárra adj írás jogot a userednek. Kész.
-
Vladi
nagyúr
csomagkezelés mindenütt van. Ugyan azokra az alapokra épülnek. tehát van termiánlos csomagkezelő, meg grafikus. Most hogy kék pöttyre, vagy rózsaszín trapézre kell kattintani, hogy telepíts, az már részletkérdés.
Meg vannak a csomagok, meg vannak a repók.... áááá egyszer már leírtam, olvass.
Ez rpm, de az alapok mindenütt ugyan azok.A terminál parancsok is ugyan azok. Általában még az admin eszközök mások. De ha az alapismeretekkel rendelkezel, akkor előbb utóbb minden disztró menni fog. Aztán majd rájössz, hogy neked melyik pászol a leginkább.
Egyébként desktopnak vagy lxde-t vagy xfce-t telepíts. Ezek egyszerűek, de még nem fájdalmas a használatuk.
Csomagkezelőben rákeresel a kulcsszóra, elolvasod a jellemzésést, és ami kell, azt bejelölöd. Kész. A többit a csomagkezelőd cisnálja. legrosszabb esetben ilyen 300 megát leránt és telepít. -
Vladi
nagyúr
válasz
Buster17 #27638 üzenetére
Ott van az izé mellett!
(#27645) MurdR:
Megy ez! Hát nem az, hogy gyorsan, de alakul.
Szerintem nem témát tettél fel, hanem ablakkezelőt. Mielőtt belépsz, akkor valahol ki lehet választani.
(#27649) MurdR:
Ezt akartál nem? Minimalista desktopot. Vagy az nem te voltál, mirmur?
(#27666) MurdR:
Hát aranyapa... ez tutira rekord. Ilyen gyorsan még senki se dőtötte be az új rencerét.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
2 irányban indulhatsz: egy nagyobb asztali disztró egy kis igényű felülettel, debian, fedora, vagy ilyenek lxde, xfce, fluxbox stb. felülettel.
Vagy használsz egy ilyen célra készült disztrót: slax, damn small, tiny core, slitaz.
ez utóbbiak biztos gyorsak lesznek még a te gépeden is, viszont sokkal több tudást igényelnek. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
DrojDtroll #27209 üzenetére
"És továbbra is érdekel, hogy a chmod 777 mit csinál az ntfs-en lévő fájlokkal?"
Semmit. Linux és a win máshogy kezeli a jogosultságokat. Ha ntfs-re akarsz állítani, azt az fstabban kell megtenned.
(#27213) lionhearted:
elképzelhető, de inákbb a fájlrendszerre van hatással. naplózó linuxos fájlrendszernél nincs olyan nagy gond.
ext4 torrentre is jó. -
Vladi
nagyúr
válasz
DrojDtroll #27207 üzenetére
torrent nagyon töredezi ntfs-ne a fájlokat. Ezt nem ms driver nagyon nehezen követi le. Egy egészen jó cpu-t is megesz az io műveletekkel.
Sima ext fájlrendszren meg zéró lenne a probléma.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Carasc0 #27186 üzenetére
Olvasgtam a könyveit, elég jók. (ha közben megjönne bambano akkor fúúúúj deszar!
)
Netről is találsz sok anyagot hozzá.
(#27191) N0zer0:
Mert nem mentette el az állást. Hirtelen resetnél ez természetes, ezért nem érdemes más kiliensre váltani. mert jobban nem is találsz.
-
Vladi
nagyúr
Alapvetően ez az a repó, ami neked kell. Csak én a drivert nem találom benne.
Nyiss egy csomagkezelőt és keress rá.De én továbbra is azt mondom, hogy a nyíltat próbáld. Az alapból a disztró része, telepítés után már használj.
Olyan néha előfordul, hogy nem jól szabályozza a kártyát, de ezt is meg lehet oldani. -
Vladi
nagyúr
"Mágnesesen bezavarhatott?"
Nem. Zárlatot csinálhatott max.
"hdd -k (belseje) tartalmaz kondenzált elektromosságot? Azaz szétszerelhetem a hibás hdd-t anélkül, h elzsibbasztana , vagy megvágna az áram? (Ld pl: a napokban a tápkábel kóborárama megcsípett.)"
Nem tudom, hogy tartalmaz -e. Legrosszabb esetben 12 volt csesz meg, abba nem halsz bele. Szétszerelni szétszerelheted nyugodtan, működni az utána má sose fog.
Fizikához én is annyit értek, hogy az ellenállás mértékegysége: partizán / m2
(#26927) OddMan
UUID-vel nem lehet? -
Vladi
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #26195 üzenetére
Hajaj. Ez most nem tudom, hogy jó -e, mert én masszívan használok lxde-t. Pont az alacsony erőforrás igény miatt.
Jó hát nem szar a gépem, de ez megfelel. Igazából azt érzem, hogy az lxde nincs az utamban.
-
Vladi
nagyúr
válasz
olivera88 #26117 üzenetére
Van -é ram elég?
(#26121) didros:
Nekem gyanús, hogy szar felbontást akar kicsikarni a gépből. Van ott panel, csak "lelóg".
Valahogy egy beállító ablakot kéne előpiszkálni. Vagy terminálban meglökni a felbontást egy xrandr-al. link.Tehát valahogy (
) csinálj guis terminált.
Az irány amúgy jó, valami lxde vagy xfce felületűt nézz. Utána pár könnyebb súlyú programot és kész. Mondjuk chromium vagy midori böngészőnek pl.
-
Vladi
nagyúr
válasz
mefistofeles #25971 üzenetére
ne haragudj, de nem is olvasom el a hszt. Annyi de annyi sokszor olvastam már....
-
Vladi
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #25931 üzenetére
Akkor centos-t tegyél fel. FElteszed, beállítod, és 10 évre el lehet felejteni megint.
(#25946) mefistofeles:
Na most meéljem el, hogy a csoda w7 hogy döglött be attól, hogy odébb tettem egy hangkártyát? Fedora alatt meg kvázi semmi se történt, ment tovább mint addig. Naugyehogynem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
mefistofeles #25917 üzenetére
közben látom, meglett.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Lacpac #25782 üzenetére
Nem ismerem az ubuntu telepítőjét ennyire, de akár lehetséges is, hogy az fw csomagot akkor felteszi. Milyen eszköz amúgy? Bár biztos írtad már.
Ezt a letöltötted hagyd, kell lennie csomagnak és akkor sokkal könnyebb.
(#25791) Lacpac:
esetleg próbálj meg egy centos 5-öt, az még ezzel a kernellel készült és van még 3 éve.
Milyen wifi ez amúgy? lspci -v nélkül inkább.
-
Vladi
nagyúr
válasz
teleahocipöm #25496 üzenetére
"Úgy olvastam, hogy nem biztonságos rendszergazdai jogokkal használni a gépet"
Ezt jól gondolod."így csináltam egy normál felhasználót."
Ezt meg jól tetted.Normál linuxon és unix rendszereken is 2 user van alapvetően: root aki a mindenható rendszergazda és a user, akinek csak a saját cuccához van joga. Persze lehet átmeneteket is csinálni, de ez a kiinduló pont.
ubuntun kicsit variáltak ezen, link itt leírja, hogy mi a helyzet. most, hogy ez jó, vagy sem 10 éve vitatkozunk rajta, nem fogunk most döntést hozni. Itt így van, ha ezt használod ezt kell tudnod.
(#25501) Syl:
root sem leszel. Próbáld ki. sudo gedit utána megnézed a htopban. Meg azt, hogy
sudo su -
utána
gedit. Akkor is hasonlítsd össze.Akkor leírom, én hogy tudom:
Telepítéskor létrehozol 1 usert. a root jogaival ez a felhasználó élhet, de csak jelszóval, vagy sudoval. A sudo-t eredetileg nem erre találták ki, de itt így használják. Tehát nem leszel root, csak használhatod a jogait. De csak az 1. illetve az erre beállított usernél. Ha csinálsz egy 2. usert és nem teszed be a csoportba, akkor az hagyományos user lesz.
A root is kaphat jelszót, de az már egy másik történet. Ezt azért találták ki, hogy ne tudja a dolgozó rootként haszálni. Csakhogy ehhez emeltek a jogosultságon, nem csökkentették.
-
Vladi
nagyúr
A démon, az grafikus felület nélkül futó alkalmazás. Nincs grafikus kimenete, vagy hogy mondjam.
Egy csomó ilyen fut amúgy a gépeden.Azért javasolt, mert így nagyon kicsi erőforrás igénye lesz. 50-100 mega max, meg 10% cpu max. Még a te gépeden is.
Annyi, hogy jobban kell érteni hozzá kicsit jobban. Beállítása általában txt fájlban. majd valamilyen távoli guival rákapcsolódsz. webes felületű, vagy más.
Leírás, hogy képben legyél. -
Vladi
nagyúr
Milyen vga? honnan tudod, hogy nincs?
Mire kell?
(#25398) Ligadio
Ez hol régebbi gép? Nálam a régebbi gép 1 gigahz és 1 giga ram alatt kezdődik.
Erre gyakorlatilag bármi jó, ami tetszik. Ha már ismered, akkor debian valami xfce felülettel és kész.(#25400) weiss
fail2ban-t szokták erre használni, nem?
Még valakinek valamit?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #25290 üzenetére
A víz az élet alapeleme. Kék. A fedora is kék. A fedora nyert.
-
Vladi
nagyúr
Elméletileg nem kellene vele semmi különöset csinálni, mert a rendszer automatikusan tudja mountolni.
pl itt fedora 17-en megnyitom a PCManFM fájlkezelőt. Oldalt rákattintok, kér egy root jelszót és már ott is van a fájlrendszerben.
A másik nem desktop mód, hogy a /etc/fstab fájlba beírod a kellő sort. link itt a leírás, hogy melyik oszlop mit jelent. Csak 1. alkalommal bonyolult, 2. alkalommal már rutinból íród bele. Hajrá, hajrá.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Apollyon #25105 üzenetére
Neki nem volt gond. 1-2 dolgot megmutattam neki, pár nap múlva meg már ő mutatott meg dolgokat.
Hát igen. Műszaki értelmiség aki nem úgy áll hozzá, hogy fújszarlinux. Hanem itt ez a rendszer, lássuk mi van itt, meg ott meg xy.
Jó hát igaz, hogy prémium supportot kap. De megmondtam, ha ubuntut kér a gépére elválok.
sőt! sőt! Múltkor már a topikba is írt, segített valakinek.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Apollyon #25097 üzenetére
Nem kénytelen. Kapott tőlem egy kislapotopot. asus eee. Mondtam neki, hogy teszek rá w7-et, de kínlódni fog, olyan lassú lesz. Vagy egy fedorát. Inkább ez utóbbit választotta.
De azóta már gondolkodik, hogy a nagyra is tegyek linuxot. Múltkor ott morgott, hogy a w7 minek telepítget már, meg újraindít, pedig beállította stb. blabla. Mondta is, hogy ezért jobb a linux, az legalább nem zavarja minden marhasággal feleslegesen.
-
Vladi
nagyúr
Jaj, közben ezt találtam: link
Már ha transmissionnal töltesz le. Na itt van egy olyan opció, hogy umask. Ezzel állítod be, hogy a létrejött fájlnak milyen írási jogai legyenek. Azt írja elvileg neked 0 kell opciónak. Próbáld ki.Arra vigyázz azért, hogy ezzel eliveleg mindenkinek minden jogot adsz, de csak a letöltési mappán belül.
-
Vladi
nagyúr
Segítsetek már!
Fedora helyére akartam Windows 8-at telepíteni, a csempék miatt érdekel, de nem sikerült. Felment de csak valami grub hiba jön be és a gép nem indul. Mi lehet?
-
Vladi
nagyúr
válasz
csiben1 #24947 üzenetére
2. vettél fel plusz tárolót? Esetleg másik tükör kéne, azt ubuntusok megmondják neked.*
Frissítést a disztribútor elvileg mindenhez ad. Os, driver, alkalmazások, minden. Nagyon jó dolog majd rájössz.*: most igazán nem akarok baszkurálni, de yum/rpm például tudja azt, hogy ha 1 mirror nem megy, akkor nézi a következőt. Most a 150-200 mirrorból ami elérhető, egyik csak működik.
-
Vladi
nagyúr
válasz
ubyegon2 #24446 üzenetére
Aha. Ezért kezdtem el blogolni anno. Az 5. alkalommal már nem írtam le, csak belinkeltem.
(#24447) tvamos:
előfordul. Leírom, hogy adja ki x parancsot, de már a 8.nál jár és csodálkozik, hogy nem megy.
De amiért haragszom és pár itteni arccal is összerúgtam már a port, hogy valaki kérdez valamit. persze még nem látja át, hogy rossz irányba halad. De azért a válaszolók sietnek neki konkrét valaszt adni. Aztán viszik be a sötét erdőbe.
Pl: hogy kell letöltött amd drivert telepíteni. Add ki ezt vagy azt a parancsot. Nem. Ilyenkor 2 lépéssel visszább megyünk, és közöljük vele, hogy nem töltünk le drivert, hanem nézzük a csomagkezelőt...
egyébként neked miylen drivered van? mert a hiba az eléggé noveauo bugnak tűnik.
-
Vladi
nagyúr
válasz
ubyegon2 #24444 üzenetére
Igazad van abban, hogy nehéz belőni a kérdező tudásszintjét. De ebben ő is ludas, mert illene azért pár szóban besaccolni.
Én is sokszor voltam gondtan, hogy mennyire részletezzem ki az illetőnek a megoldást. Aztán írok 2-3-400 sort, mire közli velem, hogy már nem is érkelni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #24431 üzenetére
pulseaudio nincs?
-
Vladi
nagyúr
válasz
King Unique #24422 üzenetére
lehet azonosító is, sdb1 pl, vagy direkt eléréssel is hivatkozhatsz rá, pl:
/media/usb1 vagy ami éppen. -
Vladi
nagyúr
válasz
King Unique #24409 üzenetére
unmount /dev/azonosító
Jah nem, umount
-
Vladi
nagyúr
"Itt kéne egyet találnom, ahová beillesztem azt a sort?"
Ezt a rendszert nem ismerem, de általában a linux disztróknál van erre egy hely. Pl fedora 17 ami előtt ülök, itt van egy ilyen:
/etc/rc.d/rc.local
Ebben írja:
# This script will be executed *after* all the other init scripts.
# You can put your own initialization stuff in here if you don't
# want to do the full Sys V style init stuff.Tehát ide teheted a rendszer parancsokat, a boot folyamat végén lefuttatja.
A tiédben kellene egy ilyet keresni.Én például ezt tettem be:
echo low > /sys/class/drm/card0/device/power_profile
Ezzel veszem le a gpu órajelet fixen minimumra.
-
Vladi
nagyúr
"áírtam a scaling_governortban ondemandra (mag 0,1), utána az info szerint 1600-on megy csak ahogy kéne, de ez csak egy restartig jó és sehogy sem találtam, hogy hol lehetne még átírni."
Akkor már majdnem kész. Keress valami skriptet, ami lefut induláskor és oda lehet tenni a felhasználói parancsokat.
Aztán csak egy
echo ondemad > /valami/nemtommi/scaling_governor
parancs kell és minden indulásnál beállítja neked.A cpufrequtil pont ezt csinálná neked, de a nélkül is lehet boldogulni.
mod:
xpenology-t nem ismerem, de ilyet találtam neten: /usr/syno/etc/rc.d/ Nézd meg, hogy itt vannak -e az induló dolgok, és van -e amibe enged piszkálni.mod2: link itt kérdezd már meg a népet, hogy hová lehetne tenni, hogy bootnál lefusson.
-
Vladi
nagyúr
link, itt volt anno az ámokfutásom.
Először te is nézd már át alaposan, hogy minden megy -e, meg megvannak a beállítások. Nekem akkor rosszul vette a minimum értéket. 2600 volt a minimum és a maximum is és ezért e kettő között váltogatta.De lehet nálad más. Annyi, hogy direkt is megadhatod a sebességet, amint tartsa neked, utána valami init vagy valamiylen skriptbe beteszed és kész.
-
Vladi
nagyúr
Milyen disztró, milyen proci?*
cat /proc/cpuinfo itt látod, hogy mennyin járatja éppen. Elvileg minden disztrón automatikusan kéne mennie, hogy terhelés nélkül leveszi az órajelet. De kézzel is beállíthatod, hogy mennyin tartsa. Anno csináltam, de kevésre emlékszem már.Amire viszont emlékszem, hogy 9.10-es uborka nem bírt el a sima amd procival. fél napot tornáztatott, mire le tudtam venni az órajelet. Fedorát rábootoltam 'oszt csinálta.
*Közben meglett.
cpuinfó mit mond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Windows 11
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged