- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekete.puma
tag
válasz
Vasti74 #103554 üzenetére
pl EndeavourOS alatt a wifi adapterem fogyogatott próbáltam vissza rakni régebbi drivert majd vissza minősíteni USB2-re nem segített.
A LMDE linux fel sem ismerte, az Ubuntura épülő Linux Mint alatt meg betonstabil ugyan azzal a driverrel.
Mégsem mondom, hogy szar lenne egyik vagy másik, mert nem ez határozza meg.már csak a tűzfalat kell pl. letiltanom, mert annyira biztonságos, hogy ha engedélyezve van, akkor nem érem el a helyi hálózaton a dlna szerveremet :-)
Isten mentsen valakit attól, hogy ilyen hozzáállások mellett valaki rád bízza a rendszere felügyeletét, mint ha most kezdtél volna a Linuxon... -
fekete.puma
tag
válasz
Vasti74 #103541 üzenetére
Az, hogy egy adott disztró mennyire felületesen vagy odafigyelve van felépítve az egy dolog, van annyi belőlük sokadik egy kaptafa, hogy hihetetlen.
A Debián az más ott komolyan veszik, hogy minden szabályos legyen, ha valami nem fér bele pl jogi aggályok felmerülnek akkor náluk nem lesz fent. -
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #103524 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a kolléga jobban megérti-e de azt tudom, hogy én egyre kevésbé mert behozol mindent is...
A Win elcseszi a Linux bootot végre javítva lett úgyhogy a W11 is akár mehet a Linux után telepítve.
És (állítólag) nem kesz többet ilyen hiba.
Leíra világosan, hogy nem akarja, túl vagyunk rajta nem téma. -
fekete.puma
tag
válasz
Nekton #103516 üzenetére
Tudod, hogy mit akarsz, csak azt nem tudod, hogy kellene azt elvégezni mert nem vagy képes rá.
Ne variáljunk csináld meg manuálisan a videó alapján ott egy formázatlan résszel kezdi. [link]
Fönt van a Windows, meg van már külön a (formázatlan vagy formázott rész) ahová a Linux-t szánod.
A videótól eltérünk mert nem kell a 8GB swap ás a /home részt hagyd ki.
Így fog kinézni.
512mb efi
2-4GB swap
A maradék terület pedig a /-jel. -
fekete.puma
tag
válasz
Nekton #103509 üzenetére
Nem használok dual-boot rendszert de menjünk végig rajta.
pl Van egy üres 1 terrás SSD amit 3 felé osztasz 100GB, 400GB és 500GB.
A 400GB-os részre felteszed a Windows-t sima telepítéssel, a 100GB-os részből létrehozod kézi particionálással a Linus-ot az 500GB meg marad adat tárolásra.
Törlöd a Mint-et ha megunod lesz ismét 100GB egyben és felteszed pl Fedorát akkor kialakítod neki ismét, mert az 500mb-os efi neki nem lesz úgy jó.
Működik így? -
fekete.puma
tag
válasz
sh4d0w #103475 üzenetére
Így nézve az Ubuntu vonalat lekapcsolod akkor nem sok alternatíva marad az ismertek közzül pl MX Linux, LMDE.
MX Linux is vegyesen tartalmazza a dolgait ott is lesz ami az Unstable ágból van.
Így csak a Debian marad ami biztonságosan vállalható Linux, az Arch vonal meg főleg felejtős. -
fekete.puma
tag
-
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #103460 üzenetére
Azért gondolod így mert felületes vagy és ha azt mondanák határozottan, erélyesen egy szép napsütötte nyári napon délben, hogy megyünk megkeressük a napot az erdőben hogy honnan süthet, akkor mennél utánuk, hogy ne legyen kellemetlen.
Van sok ilyen ember ne sértődj meg, a többség ilyen.
Amit én mondanák azt inkább hagyjuk... -
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #103458 üzenetére
Hogyne érne már meg, főleg lényeges dolgoknál.
A fórumtárs sugallta, hogy háát az Ubuntu a Debián unstable ágán van veszélyes lehet...
Megnézed pl a Fedorát simán be lehetne kötni azt is, sőt még jobban mint az Ubit vagy a Mintet azon tényleg a legfrissebb dolgok vannak.
Arch meg még szóba sem került...
pl Debian stable: SMPlayer 22.7.0, VLC 3.0.18 [link] [link] ha jó a lista.
file-roller 43.0.1, Fedora alatt 44.5-1 stb...
Az ember ha körbejárja a dolgokat és megnézi, hogy milyen hibajavítások, fejlesztések voltak a stable ághoz képest eldöntheti, hogy azok halmozottan kellhetnek-e neki, vagy jó neki az, hogy a Debian kotlik rajta. -
fekete.puma
tag
válasz
Vasti74 #103448 üzenetére
Itt rajtad kívül mennyi embernek lehet 4K-s monitora, hogy pontosan tudjon segíteni?
Rá lehetett volna nézni valamelyik (gamer) Linux-ra is hátha ott rendben lesz pl Nobara.sh4d0w
Nem véletlenül írtam a Red Hat-ot és az sem véletlen, hogy így reagáltál.
Senkit nem érdekel biztonság szempontból, hogy közösségi vagy vállat állttal fejlesztett.
Nem az határozza meg valaminek a biztonsági fokát, hogy Debián esetén az majd melyik tárolóban van... -
fekete.puma
tag
válasz
sh4d0w #103445 üzenetére
Red Hat is már a baobab esetén a 46.0-4-nél jár. Most akkor a Red Hat sem elégé biztonságos?
Debianban regebbiek a csomagok, ellenben biztonsagosabb, stabilabb es gyorsabb
Vagy csak nincs elég emberük időben a feladatokra, mert ha lenne, akkor ugyan olyan biztonságos lehetne és nem lennének régiek... -
fekete.puma
tag
válasz
sh4d0w #103442 üzenetére
A Distrowatch oldalon látható a teljes csomaglista pár dolgot össze lehet hasonlítani.
pl: baobab
Arch: baobab 48.0-3
Debian 12 stable: baobab 43.0-1
Ubuntu 25.04: baobab 48.0-1
Debian unstable taroló: 48.0.2
https://help.ubuntu.com/community/BaobabDebian esetén amíg végig megy és bekerül a stable részbe az Arch -hoz képest már rég elavult lesz.
-
fekete.puma
tag
válasz
sh4d0w #103431 üzenetére
A Debian stable ág is az unstable ágból kerül ki nem igaz?
Az Ubuntu az előző Ubuntu verziójára épül ha jól tudom, amit sugallsz az úgy jön le, hogy Debiántól függetlenül nem ellenőriznek, vizsgálnak csak beimprotálják a dolgokat.
Erre hol van bizonyíték?CPT.Pirk
Attól még most a Wayland nem 100-as nem igaz?
Valaki vesz majd kocsit és azzal fog járni a munkahelyére, attól még most busszal jár... -
fekete.puma
tag
válasz
Vasti74 #103407 üzenetére
Értem én.
Töltsd le a Kubuntu Get LTS-t vagy a legújabbat.
Megnyitod és a legújabbal kezdődik nem pedig az LTS-el, a sorrend fordítva van.
Ezután már csak az ember figyelmetlensége, hogy nem képes megnézni, hogy melyik medig van támogatva.
Személy szerint én így nem szoktam letölteni, behozom az összes verziót ha lehet és végignézem őket. -
fekete.puma
tag
válasz
Krissz80 #103338 üzenetére
Mi a bajod ezzel, ez is hozzá tartozik a linux szabadsághoz, nem kell használni és akkor nincs olyan gond, hogy nincs linuxra vagy, hogy nem megy megfelelöen.
Pl 5k- val elmégy vásárolni akkor utánna nem fogsz azon mérgelődni, hogy 50k- t el költöttél...
Helyette inkább jobban testre szabhatod a menüt, vagy asztal effekteket is állítgathatod... -
fekete.puma
tag
válasz
sh4d0w #103330 üzenetére
Komolyan, elő fog szerinted online fizetni mikor használja már megvéve, vagy megoldotta?
pl Beírod a keresőbe, hogy top 10 professionális videó szerkesztő, képszerkesztő, DJ program stb... Win és Mac-re az összes elérhető, azt használják ami nekik bejött mikor már végigpróbáltak párat. Majd megy inkább alternatívára amit nem kedvel?
Értem, hogy mit akarsz mondani de nem azt mutatja a valóság, hogy arra mennének a dolgok, hanem azt, hogy csak egy szűk rétegnek vonzó a Linux. -
fekete.puma
tag
válasz
sh4d0w #103322 üzenetére
Az, hogy a driver támogatás olyan amilyen, ha szerencsés akkor nincs gond de az egy másik dolog, hogy a népszerű profi programok csak Win és macOs-re vannak.
Azokat akarják használni az amberek mert akarják... akkor a Linux mellett ugrálharnak vissza Windows-ra, nem csak a régebbi játékaik miatt.
(Biztoos, hogy feltörten használják...)
Az legyen az ő dolgul, Linuxon sehogy sem fogják...
Sokra megy ebben a helyzetben, hogy pl az Android is Linux mert akkor miért nem használják azon... -
fekete.puma
tag
válasz
cigam #103311 üzenetére
A KMS-el aktiválni az nem legális és még veszélyes is, mégis használják.
Abba belemenni, hogy az olcsón vett licence ami használható, nem tiltják és ez mennyire legális? Akik használják azokat valószínű nem zavarja, hogy nem 30-40k körül adott ki érte...
Amúgy meg a Linux sincs ingyen sokan támogatják 5-15 dolcsival évente, vagy akár havonta, sokan meg nem és úgy használják.
Saját költségen biztos nem fejlesztgetnék + a saját munkájukat is ingyen beletenni hosszútávon. -
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #103307 üzenetére
Szerintem az átlag felhasználóra gondolt...
Venni 50-60k-ért egy 8 gen. i5-ös komplett gépet és felrakni rá a win11-et talán nem akkora dolog, hogy valamelyik ismerőse ne oldaná meg ha már ő nem képes rá.
Használt gépnél telepítve is kérheti, ha nagyon nincs aki feltelepítse. -
fekete.puma
tag
válasz
Vasti74 #103301 üzenetére
Linux a desktops fronton 4% körüli részesedést mutat úgy, hogy ingyenes alternatíva.
Ez így is marad valószínű, duplázni vagy triplázni nem fog főleg, hogy a win11 a nem támogatott gépekre is könnyen feltehető, nem kell hozzá nagy tudás.
Bekeményítenének és nem engednék, hogy a régi gépekre felrakható legyen és tömegesen váltanának az emberek Linuxra (amitől nem kell félni), valószínű hamar visszacsinálnák mert nem engedik el olyan könnyen a (bárányaikat).
Nem lehet majd használni a régi gépeken a win11-et semmilyen okossággal akkor megtehetik, valószínű a felmérések arra mutatnak majd... -
-
fekete.puma
tag
válasz
Warton #103266 üzenetére
Abból indulunk ki, hogy marad véglegesen, vagy csak 1 SSD-je van?
Élesben akarják kipróbálni akkor lehet külön külső, vagy belső SSD-re telepítve a Windows SSD-je lehúzva vagy letiltva.
Valószínű, hogy ki fog próbálni pár Linux disztrót, valószínű, hogy hamar menekül is vissza Windows-ra, akkor miért kellene a Windows SSD-t faragnia ha nem muszáj? -
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #103262 üzenetére
Nem lehet összehasonlítani mert azt célhardverre főállásban kalapálják, fúrják, faragják alakítják és a terméknek megkérik az árrát.
A Linuxon meg sokfelé a sok bába, (akik hobbi szinten immel-ámmal dolgozgatnak) elvész a gyermek dolog van.
Cserébe a Linux ingyen használható és el lehet vele lenni, csak tömegesen nem lesz vonzó még ingyen sem... -
fekete.puma
tag
A nemrég volt téma az akkuidő, az is benne van a tesztben. [link]
Linux vs Mac vs Windows - Speed Tests! -
fekete.puma
tag
válasz
Krissz80 #103246 üzenetére
Nem használok DualBoot-ot nem játszom így könnyebben beszélek.
Játszanék és fontos lenne a Windows, akkor a Linuxot elengedném.
Nállam most VirtualBox-ban fut a Windows Linux alatt néha ha szükségem van rá, akkor abban elvégzem. Linuxszon a wine az wine, vagy megy rajta (platinum, gold minősítésben ami kell) vagy csak úgy ahogy.
DualBoot-nak nem vagyok a híve, döntse el az ember mit akar... -
fekete.puma
tag
válasz
cigam #103243 üzenetére
A teljesen kezdőnek nem biztos, hogy úgy kellene kipróbálni a Linuxot, hogy egyből a windows-ból lecsipkedve.
Amit erőltetsz sokkal veszélyesebb egy kezdő számára, (aki a világát nem tudja de hatalmas az egója mert a Call of Duty-ban stb... mekkor a király és, hogy most ő majd megy Linuxra)... -
fekete.puma
tag
válasz
cigam #103223 üzenetére
Volt egy ismerősöm aki elhelyezkedett egy munkahelyen és az egyik régi kollégára bízták, hogy vezesse körbe és mondja el a lényeget amit tudnia kellhet.
A régi kolléga elkezdte mesélni, hogy mit nem szabad, ezért is szólnak, azért is szólnak, ezekért meg kirúghatnak...
Az ismerős egy idő után megunta és azt mondata, hogy azt mondja már el inkább, hogy mit kell majd itt dolgoznia, mert még semmit nem értett...
Mikor arról beszélt azzal elég hamar végzett és úgy már értette. -
fekete.puma
tag
válasz
ubyegon2 #103203 üzenetére
Régen a Win7-ről váltáskor használtam egy darabig Linuxot (Mint, Manjaro) de hardveres problémák miatt meguntam és visszamentem Windowsra.
Most már nem akarok tovább menni a Win11-re a Microsoft hozzáállása olyan irányba mutat, mondjuk én elvoltam a Windows-on is, meg most a Linuxszal is. -
fekete.puma
tag
válasz
classic B #103191 üzenetére
Nem jó irányba halad a világ nem az a cél, hogy a felhasználók jól járjanak és mind a két félnek megérje hanem, hogy minél jobban kontrollálható, irányítható legyen az ember.
Valamelyik videóban beszélték, hogy az emberek 80%-át már most tudják manipulálni. irányítani, 20%-ot még nem képesek. -
fekete.puma
tag
válasz
cigam #103188 üzenetére
A kézi particionálás nem árt ha megtanulja az ember, Linux alatt volt, hogy automatán összedobott mindent egy fájlba.
Nem jó példát hoztál mert vannak linuxosok akik pl az ubuntut is kerülik a
Canonical miatt de vannak akik még a systemd-t is.
Nekik aztán mondhatnád a windowst... -
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #103181 üzenetére
Nálam nem az volt a gond, hogy nem tudnám felrakni a win11-et vagy bekonfigurálni hanem, hogy már nem akartam vele vesződni, nem játszom így könnyen megtehetem.
Nem tetszik az az irány amit képviselnek, ennyi... -
fekete.puma
tag
El kell dönteni, hogy az ember miért akar Linuxra váltani és komolyan gondolja az elhatározást? Az utóbbi pár évben elég sok Linux-os videó készült magyarul is, amit azért nem árt nézegetni a teljesen kezdőknek.
Személy szerint Linux alatt vagyok, elvagyok vele de nincs az a hű de nagy érzés általa. Windows számomra már lecsengett, nem járható út fő rendszernek. -
fekete.puma
tag
Linux esetén 3 dolog van ami problémás egy átlag windows felhasználónak.
1 A megszokott programjai bizonyos részét nem használhatja linux alatt, vagy az alternatívák nem felelnek meg számára, kell a (virtualbox vagy a dual boot) a wine alatt nem biztos, hogy fut rendesen.
2 Hardveres gondok adódnak nem biztos, hogy van számára tökéletes megoldás, vagy nem egyszerű megoldani...
3 Szoftverek telepítése bonyolultabb és nem akar terminálozni.
Egy alkalmazás ha nincs a saját tárolóban...A felület megszokása talán kevésbé zavaró, pl telefon esetén Androidról iOS-re váltás, vagy fordítva sem egyszerű és mégis megtanulják.
-
fekete.puma
tag
Próbálgattam a ventoy alkalmazást mert jó ötletnek tartom, hogy akár több ISO-t is csak felmásolhat az ember, majd választ egyet és telepítheti.
Nem akart összejönni elakadt vele a telepítés.
Mondom kipróbálom Windows alatt létrehozni és úgy meg hibátlanul ment. -
fekete.puma
tag
-
fekete.puma
tag
válasz
CPT.Pirk #103098 üzenetére
Device-2: TP-Link 802.11ac NIC driver: rtw_8822bu type: USB
driverek ugyanazok mindegyik disztró alatt
Az, hogy a tűzfal lekapcsolt ilyet még pl másik disztró alatt nem láttam ugyan azzal a tűzfallal...
Ugyan az a driver a többi alatt is és ott is eldobná (eddig még nem tapasztaltam de lehet, hogy másiknál is előjöhet ) akkor lehet besétálni másik USB adapterért? -
fekete.puma
tag
válasz
CPT.Pirk #103093 üzenetére
Most az EndeavourOS-nél az jött ki, hogy eldobta a wifit csak az újraindítás segített.
Előtte a cachy os-re néztem rá kíváncsiságból az meg fele magyar fele angol és már egyből kendácsolással kellett kezdenem, mert nem ismerte fel a rádugott telót.
Szóval olyan ez a sok linux disztró, hogy sokan tesznek velük egy próbát majd mennek vissza a windows-ra mint kutya az okádékára, pedig már nem akaródzik...
Egyik komment volt a rediten amivel egyetértek, hogy linuxnál minél közelebb vagy a forráshoz annál nagyobb a biztonság, és minél jobban távolodsz annál nagyobb a kockázat de vele együtt a nyereség...
Valószínű, hogy egy Ubuntu vagy Mint esetén nem fut az ember ilyen dolgokba egyből... -
fekete.puma
tag
válasz
tompa torma #103083 üzenetére
Köszi. Ránéztem az tényleg csak rámásolod az ISO-t és annyi.
-
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #103079 üzenetére
A rufus esetén van pl formázásnál (lassú vagy gyors lehetőség) és DD Image mód, azért kérdeztem nekem az a legegyszerűbb mikor egy program elvégez mindent.
-
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #103077 üzenetére
Azt nem tudom de az UEFI meg egy SATA3-as SSD és egy USB3-as port talán már nem nag dolog...
-
fekete.puma
tag
A telepítő létrehozására melyik a legjobb program linux alatt?
Legutóbb az Imressionnal végeztem. -
fekete.puma
tag
válasz
CPT.Pirk #103035 üzenetére
Felraktam, kíváncsi leszek, hogy marad-e majd.
A tároló dolgot nem értem pl a Brave böngésző nincs a az Arch tárolóban.
Az AUR-ból fel lehet tenni de csak a hivatalos tárolóban lenne már rég a helye, mert csak az egyik fő böngésző?
Ahol fent van a saját tárolóban az Arch mellett ott csak simán beemelték és annyi? -
fekete.puma
tag
TPM 2.0 támogatás kell hozzá és intel proci esetén 8. gen-től ha nem módosítottak.
Feltehető trükközve is de az már nem az alap normál telepítés.
Annyira nem mentem bele, hogy ez windows 11 esetén mennyire jelent jelentős előrelépést. -
fekete.puma
tag
válasz
urandom0 #102937 üzenetére
Szerintem kicsit utána kell érdeklődni, hogy a rászánt árkategóriában melyek az ajánlott típusok. Biztos, hogy ajánlanak majd Dell és a HP gépeket is amik beváltak.
Sokan a napi dolgaikat megoldják táblagépen, a laptop már másodlagossá vált számukra, 2013-ban még a fővonal volt. -
fekete.puma
tag
válasz
ubyegon2 #102917 üzenetére
Köszi. Úgy nézem rendben lesz. Vélemény?
ápr 21 15:03:10 optiplex7010 systemd[1]: Started Discard unused filesystem blocks once a week.
ápr 21 15:05:38 optiplex7010 systemd[1]: fstrim.timer: Deactivated successfully.
ápr 21 15:05:38 optiplex7010 systemd[1]: Stopped Discard unused filesystem blocks once a week.
-- Boot 5f04a4becfaf4d949510838c48fa2e29 --
ápr 21 15:06:16 optiplex7010 systemd[1]: Started Discard unused filesystem blocks once a week.
ápr 21 15:33:51 optiplex7010 systemd[1]: fstrim.timer: Deactivated successfully.
ápr 21 15:33:51 optiplex7010 systemd[1]: Stopped Discard unused filesystem blocks once a week.
-- Boot 05314b23fefc447b99372926bedd70f1 --
ápr 21 15:34:22 optiplex7010 systemd[1]: Started Discard unused filesystem blocks once a week.
ápr 21 15:42:44 optiplex7010 systemd[1]: fstrim.timer: Deactivated successfully.
ápr 21 15:42:44 optiplex7010 systemd[1]: Stopped Discard unused filesystem blocks once a week.
-- Boot 1e38ce13f00f4793af5848d9f4efb04c --
ápr 21 15:43:13 optiplex7010 systemd[1]: Started Discard unused filesystem blocks once a week.
ápr 21 16:05:14 optiplex7010 systemd[1]: fstrim.timer: Deactivated successfully.
ápr 21 16:05:14 optiplex7010 systemd[1]: Stopped Discard unused filesystem blocks once a week.
-- Boot 0a9b2fcd4ac64e16a421fe97eba0291e --
ápr 21 16:05:43 optiplex7010 systemd[1]: Started Discard unused filesystem blocks once a week. -
fekete.puma
tag
válasz
ubyegon2 #102910 üzenetére
Lemezek/Disks alkalmazással csatoltad a Data meghajtót, gondolom.
Igen, ez gondoltam a legegyszerűbbnek és a tmpfs sort a rendszer rakta be.
Az SSD sima SATA3-as.Tue 2025-04-22 00:00:00 CEST 3h 46min Mon 2025-04-21 15:03:10 CEST - shadow.timer shadow.service
Tue 2025-04-22 00:21:46 CEST 4h 8min Mon 2025-04-21 15:03:10 CEST - logrotate.timer logrotate.service
Tue 2025-04-22 08:29:14 CEST 12h Mon 2025-04-21 15:03:10 CEST - man-db.timer man-db.service
Tue 2025-04-22 17:21:51 CEST 21h Mon 2025-04-21 16:20:44 CEST 2h 51min ago systemd-tmpfiles-clean.timer systemd-tmpfiles-clean.service
Thu 2025-04-24 09:47:49 CEST 2 days Mon 2025-04-21 15:03:10 CEST - pamac-mirrorlist.timer pamac-mirrorlist.service
Mon 2025-04-28 00:01:51 CEST 6 days Mon 2025-04-21 15:03:10 CEST - fstrim.timer fstrim.service
Thu 2025-05-01 14:40:37 CEST 1 week 2 days Mon 2025-04-21 15:03:10 CEST - archlinux-keyring-wkd-sync.timer archlinux-keyring-wkd-sync.service
Sat 2025-05-03 15:00:00 CEST 1 week 4 days Mon 2025-04-21 15:03:10 CEST - pamac-cleancache.timer pamac-cleancache.service
8 timers listed. -
fekete.puma
tag
válasz
ubyegon2 #102901 üzenetére
A kíváncsiság csak nem hagyott nyugodni és újrahúztam a rendszert.
Telepítés után nem jelezte de miután lefrissítettem a rendszert 1,2GB utána ismét előjött, hát ez van.
Most a lemez csatolása ami nem hagy nyugodtan.[link]
Jó van így ahogyan a lemezkezelő létrehozta?
dev/disk/by-uuid/f82502a9-ec09-73d7-bce9-7f77aa8e5e91 /mnt/f82502a9-ec09-73d7-bce9-7f77aa8e5e91 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0Vagy be kellene rakni a tmpfs fájl elé egyszerűbben csatolva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- SSD kibeszélő
- Windows 11
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bitcoin topic
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest