- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Egész morfondírozok, hogy jó-e az Ubi.(?) A 24.04 legutóbbi vizsgálatakor nem volt stabil és erőltetik a snap-et. Ami mutatja is, amit mindenki tud, hogy a desktop kiadás nem élvez prioritást.
A snap - bár nem vagyok híján- , de több erőforrást használ.
Miközben az Ubuntu kinézete tetszik. Mégiscsak az a legtöbbet használt disztró.
Van hozzá help és valszeg a .01-es kiadásra használható lesz.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #97096 üzenetére
Azért úgy látom, hogy a gondjaidat igen szépen megtanultad megoldani. Én babrálom a Linuxot, de ennyire mélyibe' nem mentem még.
-
I02S3F
addikt
válasz
ubyegon2 #96930 üzenetére
"szóval jóval gyengébb már a minőség..." - Szomorúan hallom! Kollégám egy pár éves használt Elitebook-ot kapott. Talán G840-et. Panaszkodott, hogy kevés rajta az USB port. És nem is hozzáértő, de mégis egy jó kritikát fogalmazott meg! A kijelző méretét is kritizálta azt hiszem.
Mondtam neki, hogy ez a trend. De hát gondolod érdekli őt? (Felteszem, jogosan!). -
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #96856 üzenetére
És, ha átkonvertálnád valami szöveges formátumra?
-
I02S3F
addikt
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #96500 üzenetére
Ez nem elég pollkorrekt megfogalmazás! Inkább okostalan!
-
I02S3F
addikt
válasz
sh4d0w #96123 üzenetére
Én amúgy - nem követtem le a teljes beszélgetést- értem Tibit. Tényleg annyi van, hogy idős (minden tisztelettel!).
Van olyan kollegám, aki nyugdíjas korú és - ugyan a mi cégünk hibájából ilyen későn - egy win7->10 és office 2007->M365 váltásnál megőrült, hogy a régi megszokott rendszere hova lett?
A kor és a technikai érzék hiánya ide vezet.
Másrészről Tibi egy lelkes amatőr. Azért van itt és azért panaszkodik, mert meg akarja oldani a gondjait. Ha nem akarná, akkor régen win only módban működne!
-
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #95888 üzenetére
Ez ilyen! Stabil, de régi.
Vagy használsz rollingot, vagy Debian-al az unstable (ne tévesszen meg a neve, elég stabil!) ágat, vagy Ubuntut. Ezek az alternatívák.
Ne hari, nem olvastam az elmúlt pár napi megpróbáltatásaid!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Épp Debian van fent. Az Ubuntu-val kapcsolatos nézeteimet kifejtettem. Jobb egy snap, flatpak nélküli disztró. Volt fent Arch, csak - mindneféle buherálás nélkül - függőségi probléma lett. Összeakadtak csomagok. Mondom eltávolítom, ami okozza. Erre nem boot-olt. Úgyhogy ment fel a Debian. Ott nincs ilyen! Igaz nem frissek a csomagok, de legalább nem lesz baj vele!
-
I02S3F
addikt
válasz
ubyegon2 #95794 üzenetére
Szívesen vennék laptot én is! Ráadásul most jön fizu emelés januártól visszamenőleg 10%. De sajna szükség lesz tartalékolni, váratlan kiadásokra. Ráadásul a T430-am üzemel. Egy új lapossal is csak ezt csinálnám, mint ezzel. Böngészés, kis Linux bizgerálás. Nem használnék ki egy újabbat. Még a sebességgel sincs bajom. SSD van benne.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #95773 üzenetére
Google első találata, nem segíŧ?
Szerk.: De ja! A Debian nem annyira nyalja ki a segged, mint az Ubuntu!
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #95771 üzenetére
reboot?
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #95765 üzenetére
Ügyes vagy, hogy rájöttél!
Én IT szakmában dolgozom. Sok a fejtörő feladat! És nem könnyű a debugolás!
-
I02S3F
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #95612 üzenetére
A fene szenvedne vele! Állítólag az Arch kevésbé stabil, mint egy lts! Miközben köszöni szépen, jól elvan!:) És friss, mint a hajnalban a harmat a füvön :)!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Számomra van egy negatív hatása a vanilla Arch-nak. Pár propiretary programot az aurból tudok csak beszerezni és ezek hosszú ideig fordulnak. Mind telepítéskor, mind frissítéskor.
Beavatkozás nélkül nem lehet ezeket futtatni, egyetlen paranccsal, olyan kapcsolókkal amikor nem kérdez vissza semmit?
-
I02S3F
addikt
Nekem is van egy kérdésem!
Ugye a 11 a 8. gen Inteles CPU-tól támogat. Namost, ha veszek egy bivaj (i7-es), 7. gen-es gépet és virtuálisan használom rajta a 11-et, Linux host-al, akkor gyak. teljes funkcionalitással fut a 11, nem?
Persze játszani nem azon kell, de nem is nagyon játszok pc-n!
Csak azon agyalok, hogy így meglovagolnám az olcsó elhullajtott hardvereket és a 11 is meglenne, ami a munkám miatt jól jönne!
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #95543 üzenetére
Vannak ilyen bootolható windows lemezek is, mint a Hiren's bootcd. Az is jó megoldás!
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #95446 üzenetére
@RaZorX - A Gnome Boxes a frontend hozzá Fedora alatt.
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #95408 üzenetére
Most az archinstall scriptel felment. Be is üzemeltem!
@RaZorX link
-
I02S3F
addikt
Kapitány! Miért van az, hogy akárhányszor akarok Arch, vagy Arch származékot rakni, az install elhasal? Most az endevour online, gnome felülettel hibával elszállt. Elmegy ez a fenébe!
-
I02S3F
addikt
válasz
urandom0 #95288 üzenetére
ne hari! Visszaolvasva nem hülyének nézel. Ezt benéztem! Bocsi!
Jó lesz a F40! Friss is, nem is muszáj forrásból forgatni hozzá a programokat és - ami egyáltalán nem illik rá, azal ellentétben, hogy olvastam, hogy a RH béta tesztelőnek hasznlja a felhasználóit. Én nem ezt érzem! És stabil is!
-
I02S3F
addikt
válasz
CPT.Pirk #95279 üzenetére
A Fedora-val vannak kellemes tapasztalataim! A Battle.net launchert fel tudtam tenni rá, amíg az Ubuntu 22.04 alatt elhasalt.
Összességében az a Fedorával a tapasztalatom, mint a Linux Mint-el. Az, hogy csak működik. Vajsimán, összeomlások, hibák nélkül. Ráadásul friss csomagokkal!A Mint-el az a "bajom", hogy a Gnome Shell jobban fekszik, mint a Cinnamon.
-
I02S3F
addikt
válasz
CPT.Pirk #95274 üzenetére
Köszönöm!
Vacilállok az Arch mellett.
-Fontosak a friss csomagok és a
-snap/flatpak sem túlzóan nyert meg engem magának.Csak az Arch-al mindig van valami baj.
-Egyik telepítésem során nem volt jó a magar mirror (http 404).
-Egy másik elhasalt, ki tudja miért (az install script).Jól gyanítom, hogy az Edevour OS-t javaslod? lehet kirpóbálom, mert
-a pacman-t tudom kezelni.
-Az Arch-ot install script nélkül is tudom telepíteni egyéként. -
I02S3F
addikt
Erre valakinek van véleménye?
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #95020 üzenetére
ntfs helyett exfat miért nem jó?
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #95006 üzenetére
és @,Rowon és @daninet - köszi!
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #95003 üzenetére
"Sima archot akartál felrakni?" - Igen.
Köszi (és @ daninet) a tippet!
-
I02S3F
addikt
Az archinstall kétszer is elbukott akcióban. Többször próbálkoztam vele! Egyszer a beállított mirror 404-et dobott (magyar mirror), a legutóbbi hibaüzire nem emlékszem. Többször nekirugazkodtam, de annyira doityourself distro, amenyire én nem vagyok rugalmas
. Pedig az, hogy friss tetszik!
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #94970 üzenetére
Én értem az érveket! De ha a legtöbb neves disztró ezt szállítja, akkor ezt használom.
-
I02S3F
addikt
válasz
PCProfessor #94820 üzenetére
Tart Windows-t akkor virtuálisan.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #94775 üzenetére
Elnézést kívánok!
@94779 - A win 7 nem biztonságos!
-
I02S3F
addikt
válasz
SunMount3r #94770 üzenetére
Van egy szoftverközpont alkalmazás. Ott keresgélj. Nem érdemes külön a gyártótól letölteni arhívokat!
szerk.: Ami neked szükséges az a libre office, ami azt hiszem telepítve is van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Építő/felújító topik
- Ford topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest