- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Yettel topik
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Klaus Duran #27825 üzenetére
/home nem kötelező ,biztos vannak előnyei ha külün van de kezdőknek nem is ajánlják ,h külön legyen pl. Én pl. nem használok külön /home-t mondjuk én láma vagyok
Ha jól értem csak az ubuntu indul és nem mutat grub-ot windows indítási lehetőséggel? -
törölt tag
válasz
Klaus Duran #27822 üzenetére
Úgy értem a csatolási pont annyi,hogy beállítod swap-nak ,vagy cserehelynek aminek nevezi ,nem kell más
Ezenkívül nem kell állítani vele semmit. -
törölt tag
válasz
Klaus Duran #27820 üzenetére
Hmm...cserehely?Vagy swap.
Ezenkívül nem kell más neki.Sztem nem enged más opciót. -
törölt tag
A grub alapból rejtett ha csak egy OS van a gépen.Bootnál mikor a post képernyőről továbblép rányomsz a shiftre és nyomvatartod addig míg a grub menü meg nem jelenik.
Ahhoz ,hogy alapból ne legyen rejtett szerkeszteni kell a grubot.Több módszer van, ez terminálos :
sudo nano /etc/default/grub (megnyitás teminálban nano-val)
Ellenőrzöd a következő 2 sort:
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 (legyen kikommentelve "#")
GRUB_TIMEOUT=6 Így legyenek.
Elmented ctrl+o kilépsz ctrl+x -
törölt tag
válasz
lionhearted #27744 üzenetére
"Egyáltalán belegondolt bárki is abban, hogy egy leformázott (és valószínűleg eddig nem is linuxos) partíción hogy a viharba lehetne bármi módon is "adatmaradvány"?
"
Én hiszek a csodákban
,ezenkívül még jó csomó dolog van amit csodának minősítek bármikor és/vagy nincs "időmkedvemenergijám" talajszintre rántani az ismeretlent
@Mzx
beállítások-lemezek(eszköz kiválaszt-jobb oldalt fogaskerék vagy mi az)-smart adatok és öntesztek.Annyit amit a linuxos hdsentinelből meg lehet tudni ez is nyújt talán.
Hdsentinelnek futási jogot adsz sudo chmod +x HDSentinel bemásolod /usr/bin-be :sudo cp /ahol/van/HDSentinel /usr/bin és sudo HDSentinel@wopi
Én nem akarlak lebeszélni róla.Én is onnan tudom,hogy inkább hagyom mert macerás(nekem!!) mert kipróbáltam.Minden tiszteletem azoké akik kihozzák a Debiből azt amit egy desktop os alapból nyújt!
-
törölt tag
Na most ugye az ext4 naplozo fajlrendszer valamennyit erre a celra lecsip maganak(asszem 5%).
Ezenkivul mivel particionaltal /-t es /home-t ,vagy eleve nem volt rajta particio,vagy torolnod kellett,hogy s sajatjaidat letrehozd.
Ha minden igaz fel lehet szabaditani (de nem ajanlott!!).@wopi
Atlagos felhasznalonak igazabol nem tudom minek kellene debian dehat mivel virtualban fent van latod,hogy mit varhatsz tole.Ha szeretned tedd fel de hagyd mellette a Mintet hiszen meg vagy vele elegedve.
(bocsesz a ekezetek miatt)
-
törölt tag
válasz
Silimon #27701 üzenetére
Ha windows alatt nem jelentkezett semmi probléma akkor szerintem egyenlőre elég a szoftweres tesztelés.
Windowson pl. prime95-hd sentinel- memtest86+(ezt live linux kép is tartalmazza).
Ha nincs gond akkor mint már javallottam Mint 13!! xfce.Erre még tudsz gyári drivert tenni a vga-hoz.Ubuntu 12.04 lts-re épül 2017 környékig támogatott.
Telepítés előtt nomodeset opciónak nézz utánna!fontos,könnyenlehet szükség lesz rá!Persze ahogy írják ha nincs is hiba jót tenne neki takarítás ha rég volt!
-
törölt tag
A unity-hoz kell kakaó,de az lxde/openbox amit feltettél kifejezetten pehelysúlyú felületek.
Ha elfogadható a sebesség unity-val akkor lxde/ob-vel száguldania kell.
Egyenlőre ismerkedj szerintem a rendszerrel ,a felületekkel,tapasztald ki mi felel meg neked leginkább.Képek ,videók,leírások alapján tudsz tájékozódni miben más egy másik disztró,másik felület de szerintem amíg nincs letisztultabb elképzelésed felesleges disztró vadászatba kezdeni.Ahány ember ide ír közel ugyanannyi ajánlást kapnál ,hogy mit telepíts. -
-
-
törölt tag
Okés nem tudtam,hogy os telepítés a hobbid
Érdemes lenne két külön ubuntut tartanod,hogy ne kelljen mindig előről kezdeni mindent.
A lubuntu-desktop-ot meg kiemelten ajánlom az ilyen kétes ablak kezelők helyett.Megkapod vele az openboxot is mint mondtam ami pont az amit keresni szeretnél sztem. -
törölt tag
ne-ne
nem használok unityt,talán a unity-greetert kell visszaállítani talán az elég.
ha minden igaz /etc/lightdm/lightdm.conf.d mappában van egy fájl azt megnyitod sudo nano parancsal és ellenőrzöd a tartalmát :[SeatDefaults]
user-session=ubuntu
greeter-session=unity-greeterennek kéne lennie. ha ez nem jó megoldás majd egy okosabb mindjárt segít és kijavít
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
_Dumber_ #27629 üzenetére
Ubuntuval kezd, aztán áttér Mintre ami DE-n kívül nem sokban különbözik az Ubitól és buguntunak kezdi hívni az ubit,majd választ valami rollingot és és az egész ubi vonalat "lesajnáló megvetéssel pocskondiázza".
Vicces dolgok ezek.Szerencsére én nem fogok eljutni-e csodás fejlettségi szintre.
(persze disztrók jönnek-mennek a gépemen ha épp olyanom van de még egyik se telepített antiubi.rpm-et, vagy az egydistromindfelett.deb-et) -
törölt tag
-
törölt tag
"A Mint sem rossz, mert a buguntu hülyeségeit elég szépen javították benne..."
"...az Ubuntu alapot stabillá teszik és csak akkor adják ki, amikor már minden jól működik."
Nem igazán értem miért kellenek ehhez hasonló szerintem kifejezetten félrevezető megnyilvánulások.Ez valami linuxos betegség? "Linuxis fikafröcsögitisz"? Sok jó distro van és több jó desktop de mindig akadnak akik szerint leginkább csak egy,vagy néhány és ki nem bírnák fikázás nélkül.
És ezzel csak terjed... -
törölt tag
válasz
Silimon #27384 üzenetére
Xubuntu érezhetően lassabb lesz mint a Lubuntu,könnyű súlyú felületnek mondják de véleményem szerint elég nagy a különbség xfce és lxde között.
Emlékeim szerint a Mint xfce jobb választás lenne mint a Xubuntu ha már xfce.
Mindenesetre a Lubuntun beállítások-további illesztőprogramok nvidia driver telepítést meg kellene próbálni lehet a nouvoue szórakozik.Nyílt driverrel nekem is pl. fagyásokat produkált az alaplapi több disztrón is,mindig első dolgom telepíteni.Ööö..úgy látom nincs nvidia-96 driver a 14.04-ben ami neked kellene így ezesetben asszem a legjobb döntés talán Mint 13 xfce és arra mehet az nvidia-96.Mivel Lts kiadás még jó ideig támogatott.
Az általam nyújtott infoknak kérlek nézz utána te is mielőtt cselekszel biztos ami biztos! -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Üdv. Egy asrock k8nf6g-vsta integrált geforce6100-as videókártyán linuxozom. Van elfekvőben egy gt130-as gpu. Mennyire tudná kihasználni a linux a +speckóit,érdemes belevágni a gépbe? Kihasználná a linux a hardveres gyorsítást youtubon,vlc-n,stb.Szóval azon túl ,hogy viszonylag tök jól menne a unity milyen előnye lenne még?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest