Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dhampir

félisten

válasz Rimuru #38510 üzenetére

Köszönöm a részletezést, nagyon hasznos látni más megközelítést is. :R

Titkosítani nem szoktam, csak egyszerű felhasználóként futtatom a rendszert.

Eszerint ha nem adok meg boot-ot, a telepítő egyébként is lecsípi a Grubnak (vagy Lilonak) azt a területet, ami a rendszer betöltéséhez szükséges.

Véleményed szerint az automatikus particionálás is elfogadható, ha nincsenek különleges partícionálási igények (utólag is hozzá lehet "csapatni" egy-két partíciót, habár nem tudom, hogy egy "modern", butusbarát Linux alapból extended-re teszi-e a root-ot).

A korábbi automatikus telepítés particionálása hagyott elegendő helyet több kernel számára is (mert egy "felhasználóbarát" disztribúció is több kernel betöltését teszi lehetővé, frissítés után, ha valami nem kóser, akkor vissza lehet térni a korábbihoz is).

Más:
    (Monospace-el formáztad a particionálásodat bemutató sorokat, a hozzászólás írásában kattintható-kóddal?)

• Dhampir

félisten

Sziasztok!

Mostanában többször "játszottam "partícionálósdit". Szeretném megtalálni a legegyszerűbb és legharmonikusabb felosztást. Általában apróságokon szoktam megakadni.

Korábban ilyen változatban is készítettem:

boot
    /
    swap
    home

Ennél jobb lett volna talán, ha a swap a / fölé került volna. Viszont vajon nem lenne jobb, ha a swap lenne legelöl, de vajon célszerű-e, ha a boot fölé kerülne? :F

swap
    boot
    / (extended-re)
    Talán a Home-ot el is hagyhatnám... :U

Ideális méretezésben pedig állandó kétségek gyötörnek:

A bootnak talán elég a 200 MB? (régebben 500-at adtam, de annyira ne legyen mohó, ki nem használtam)
    A /-nek 30 GB biztosan elég (van, aki 15-öt ír), ne legyen inkább 40? :F

Új hozzászólás Aktív témák