- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Pontosítanék: nekem az Ubuntu 12.04 LTS vált be.
De egyrészt lennének dolgok az újabb verziókban amiket használnék, de azok sz*rok. 12.10, 13.04 és főleg a 13.10 igazi béta, sőt inkább alfa verzió!
Másrészt szeretnék más disztribúciót is megismerni. Szabad?(#21870) kispx
Én CloneZillával éppen most dobtam vissza a Manjarot. Hiba nélkül működik. Nem először használom, még soha semmi hasfájása nem volt.
(#21871) CPT.Pirk
A cinikus választ nem vártam meg, feltettem a csakrát. De gyorsan le is szedtem.
Már a desktopon az ablakmozgatásoknál is piszok erős a tearing. Pedig be volt kapcsolva a vsync, meg az opengl. Filmnél szintén.
Film próbánál jött az igazi ledöbbenés: samba megosztást használó NAS-ról nem tudja lejátszani a filmet (se a beépített lejátszó, se a vlc)! Csak miután átmásoltam a /home-ra... -
Winner_hun
félisten
Nem tudom asztalra kihúzni/másolni onnan az esetleges új dolgokat. Na midegy, ha ennyire megoldhatatlan akkor majd marad a papírra felírás az eléréshez.
Skype telepítésnek fájlból ez a baja:
This package is uninstallable
Dependency is not satisfiable: libasound2 (>= 1.0.16)Ez valahogy orvosolható? Neten számomra felhasználható infót nem találtam róla.
-
Winner_hun
félisten
Linket létrehoztam de nem engedi az asztalra kitenni. Engedély megtagadva.
Saját mappába engedi áttenni. Viszont ha megnyitom akkor .desktop kiterjesztésű fájlok vannak itt, ráadásul (ránézésre) nem is azok a file-ok amik az eredeti applications mappában vannak (tulajdonképpen ugyanaz van itt mint amikor az applications mappát kimásoltattam az asztalra)Így néz ki a két mappa (bocs a minőségi képért
)
-
Winner_hun
félisten
Feltettem, magyar, köszönöm. Skype-ot hogy tudok a gépre tenni? Letöltöttem de nem tudtam feltenni. Ebben a csomagkezelőben meg nem jön elő, csak egy libopus0 csomag. Vagy ez lenne az?
Az usr/share/applications mappa parancsikonja meg tényleg kéne az asztalra, nem jó móka mindig keresgélni hogy na mi is az elérési útvonal..
-
Winner_hun
félisten
Valahol véletlen megtalátam, beállítottam
Böngésző: iceweasel 17.0.8-as verzió. Lehet ezt frissíteni vagy ez a legfrissebb? Hogy lehet magyarra varázsolni?
usr/share/applications - ezen jobb klikk másolás ide - asztal - na ezután nem is tudom mik vannak az asztalra másolt mappában. Az applications mappának parancsikont létre lehet hozni az asztalon?
Skype-ot letöltöttem, hogy kell feltenni?
-
Winner_hun
félisten
Mert a hozzászólásod második része kimaradt, annyira az első részével meg a többi hozzászólással foglalkoztam
No az a gond hogy a grafikus felületen az Automatikus bejelentkezés az szürke, nem választható opció.mod: látom felül a feloldásra kell menni. Jelszó megadása után engedi is változtatni a beállítást, csak azt nem tudom hogy ezt hogyan lehet elmenteni. Mert ha bezárom az ablakot és visszajövök akkor mintha mi se történt volna állapot fogad..
-
Penty
aktív tag
Megtaláltam a problémámra a választ. Megosztom veletek, hátha valaki hasonló problémával küzd:
find . -name '* *' | while read file;
do
target=`echo "$file" | sed 's/ /_/g'`;
echo "Renaming '$file' to '$target'";
mv "$file" "$target";
done;Kétszer kell végigfuttatni a meghajtón, hogy minden fájl- és mappanévből eltűnjön a szóköz és egy vonallal helyettesítődjön. Hihetetlen, de alig 20 mp alatt végigfutott egy kb. 40000 fájlt tartalmazó meghajtón, átellenőrizte az ott található mappákat és fájlokat, és amelyik nevében szóközt talált, azt javította. Elképesztő!
Ezt szeretem a Linuxban. -
-
-
A probléma abból adódik, hogy a hardveres órát az egyik helyen UTChez, a másiknál Local Time-hoz igazítja a rendszer. Valószínűleg a Debiant lenne könyebb a másik módszerhez igazítani.
hwclock --systohc --localtime
Miután a win7 eltolta, ezt add ki debianban. Ezzel ő is localtime-ként kezeli a hardveres órát, így nem fog hozzáadni plusz 1et. -
Rimuru
veterán
-
Jester01
veterán
Igen, elfogyak az inode-ok.
Formázáskor kell megadni, hogy maximum mennyi fájl ill. directory számára legyen hely lefoglalva. Neked ez nagyon kevés, 18304 darab. Nem tudom, mivel formáztad de általában a várható fájlméretből szokás megbecsülni hány kell. Visszaszámolva, a te fájlrendszered 1MB-os átlagos fájlmérethez lett beállítva, ez az mke2fs konfiguráció szerint a largefile lehetőség. A home directoryban sok kis fájl lehet, ezek hamarabb elfogyasztják a bejegyzéseket mint ahogy az tervezve lett.Sajnos ezen csak az újraformázás segít.
Az alapbeállítás egyébként 16 kilobyte-os átlagos fájlmérettel számol, ezzel több mint egymillió inode lett volna.
-
Jester01
veterán
Első körben nyiss egy terminált és nézd meg milyen hibát ad, ha onnan próbálsz írni. Például:
echo test > ~/test.txt
Ha permission denied akkor jogosultsági probléma ha pedig no space left on device akkor bizony megtelt a fájlrendszer (lehet, hogy az inode-ok fogytak el).Ennek függvényében lehet tovább haladni.
-
-
pomm
tag
Most kellene valaki, aki debianon használ gui-t... Saját tapasztalat, hogy az új ubuntu és linux mint gnome3-mal használhatatlan volt a gyerekek netbookján (DELL Mini és Acer Aspire One). Az lxde-t nem akarták, most kde4 és xrender-rel működik nekik elfogadhatóan.
Próbálj meg felrakni, mondjuk egy lxde-t és megnézni az alatt. Ha ott is akad más a gond, ha ott nem, akkor sok a vasnak a gnome3.... -
pomm
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged