- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
Szerintem is érdemes egymás mellett megnézni a készülékeket élőben, csak figyelj rá, hogy lehetőleg azonos forráson legyenek és hasonló beállítások mellett.
Persze, próbáltam az LW650S böngészőjét. Nem rossz, de a tv távirányítójával elég nyögvenyelős a kezelése. Magic motion távirányítóval már egész élvezhető.
Azért persze nem desktop élmény.(#891) BÁ Nutrition -> MCI-t ne nagyon nézd, kb semmit nem ér szerintem egyik márkánál sem az ilyen parasztvakítós marketing szám. A lényeg, hogy gyorsabb kicsivel az 5500 panelje mint a 4500-é. 7 darab szemüveg van egyébként hozzájuk. Gondolom te is úgy értetted, hogy a gyári 2 plusz az ajándék 5. Egyébként külön megvéve kb 2k egy szemüveg. Csomagban persze általában olcsóbbra jönnek ki.
Én elvi okokból nem vennék egyébként szürkeimportos készüléket. A másik meg, hogy az 5 év garanciásoknak háztól házig garanciája van ami azért elég kényelmes. 60k-t azért nem ér a dolog, de azért gondold át szerintem.(#892) drstupid -> Hogy kapcsoltad be? Átállítottad a régiót nyugat Európára? Pendrive-ot bedugtál és digitális csatornánál próbálkoztál a felvétellel?
(#893) kola99 -> 47-55"-nál kb 2,5-3m
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz BÁ Nutrition #895 üzenetére
Attól, hogy nem az LG Magyarországtól szerzik be a tv-iket. Ezért is nem jár hozzájuk ajándék szemüveg, plusz garancia, és ezért is olcsóbbak(mert nem fizetnek rájuk áfát, satöbbit...).
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz BÁ Nutrition #898 üzenetére
Annyiért már nem rossz.
(#899) feriferiferi -> Sajnos webshopot nem tudok. LW5500 és LW570S között a műholdas tuner és a dizájn a főbb különbség. LV570S elég ritka még valóban, de jobb helyeken berendelik neked.
-
BloodRay
veterán
válasz lizandra #910 üzenetére
Nem tudom mennyibe kerülne a garanciakiegészítés, de szerintem a 2 év teljeskörű is elég lehet ha nagyon drága.
Motion Clarity Index nem egyenlő a "normál" 100Hz-el. Az a Tru Motion.
LV5500-hoz Samsungban talán a D5500 hasonlít leginkább tudásra. Viszont szerintem az LV5500-nak jobb a képe. A betekintési szöge meg mindenképp sokkal jobb.(#912) trafipax -> LED Plus a ledvezérlés meglétét jelöli csak. Tehát ez a különbség, a műholdtuner és a dizájn az LV570S és az LV5500 között. A ledvezérlés ártani nem fog, ha zavarna kikapcsolod. De szerintem inkább pozitív a hatása.
(#917) BÁ Nutrition -> Annyiban nem "fullos" végig az 5 év garancia, hogy 4-5-ik évben nincs ingyen kiszállás a készülékért.
(#918) hdcsaba87 -> Bármelyik jó 100-200Hz-es LCD/LED. lényeg leginkább a válaszidő(a valódi, nem a marketing).
-
BloodRay
veterán
válasz kapicsabi #920 üzenetére
Lejátszós problémára: Szerintem vegyél egy jó media box-ot és többet nem lesz gondod. Nem drágák már egyáltalán és ez a legbiztosabb megoldás.
PS3-nál a lényeg, hogy kapcsold ki a tru motion-t.(#922) trafipax -> Ahogy a wmv hd sem szereti túlzottan és az ideiek e feliratkezeléssel is sokszor hadilábon állnak.
-
BloodRay
veterán
Attól függ mekkora méretben gondolkodsz. 42"-tól felfele a ledvezérlés miatt talán az LE5500-at érdemesebb, az alatt viszont talán az LV4500 a jobb választás.
LV4500-al egyébként még nem találkoztam, de az LV5500-é határozottan nagyon jó(32"-ban jobb mint az LE5300, LE5500)."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
-
BloodRay
veterán
válasz feriferiferi #936 üzenetére
LV-s készülékek közül csak az LV570S-ben van local dimming, de abban még 32"-ban is(pontosan ott van 10 szektor).
Egyébként igen, ez is különbség az LV5500 és LV570S képest, nem figyeltem erre legutóbb.
Tavalyi LE5500 volt az amiben már volt local dimming."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Nem csak, hogy szerintem, hanem tudom, próbáltam, hogy tud mondjuk pendrive-ról mkv-t 3D-be felkonvertálni(de persze bármilyen külső digitális jelből). Egész jó hatásfokkal.
Egyébként kipróbáltam 55LW650S-en az mtv videótárban(beépített netes applikáció), hogy felkonvertáltam a szomszédokat.
Hivatalos garancia nálunk az LG Magyarország-hoz szól és az általuk forgalmazott készülékekre vonatkozik. Eu garancia még elmegy, de boltival semmiképp nem vennék semmit."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Tányéros tv alatt a paprika tv-t érted?
Ha műholdra gondolsz, akkor a digitális műholdas adásoknak jó a minősége nagyon.(#960) jatekos123 -> Attól függ, hogy mit szeretnél. 2D-ben szerintem az LX9500-as jobb, 3D-ben viszont az LW650S nem kicsit komolyabb szerintem. Viszont ha már nem kell a 3D, fölösleges az LX9500, az LE8500 ugyan ez a 3D-t kivéve.
(#962) espat -> Most jutottam ide.(#961) myckie2 -> LD565-öt a kettő közül mindenképp!
(#963) jatekos123 -> LX9500 jobban tükröződik mint az LW650S ez biztos, viszont gyönyörű. Nagyon fényes szobába ne ezt vedd. Fogyasztása nagyon jó, de főleg 2D képminőségben top a készülék.
(#947) espat -> Gratulálok a tv-hez és a jó kis leíráshoz! DLNA-t próbáltam egyébként LW650S-el szombaton telefonnal, nem rossz. Ja és az LG távirányító programját is tesztelgettem, hát ezerszer kényelmesebb azzal kezelni a netes felületet mint a tv távirányítójával!
-
BloodRay
veterán
válasz BÁ Nutrition #966 üzenetére
Majd meséld a tapasztalatokat.
-
BloodRay
veterán
válasz lacika8006 #970 üzenetére
Ahogy espat is írta a fő különbség a digitális műholdas tuner megléte a két modell között, valamint a dizájnban térnek el.
32"-ban 3D-s modellt egyébként csak akkor vegyél szerintem ha 1-2 méterről lenne nézve a készülék."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
2010-es modellek elvileg 720p-ig viszik ugyan azt wifin keresztül, ugyan úgy ahogy usb-ről.
2011-esek a fullhd-t is viszik, telefonról próbáltam, működik, csak megfelelő sebességű wifi kell hozzá.(#989) Tizso -> LE8500 jó választás lenne ha találsz valahol. Elég jó áron van már. Ideiek közül amit írtál annak az LV5500 megfelel.
-
BloodRay
veterán
-
BloodRay
veterán
válasz drstupid #1025 üzenetére
Igen, az sem 100Hz 26"-ban...
(#1027) TomDog -> Csak a gyári wifi stick-el működik a tv. Vagy esetleg teljesen azonos chipsetűvel(csak ilyet meg lutri találni).
(#1029) joocek -> 2010-es szériás wifi stick-el használok szinte minden fajta LG-t(2010-2011-es modellek) és mind megy vele szó nélkül... Hülyeséget ne írjunk.
-
BloodRay
veterán
-
BloodRay
veterán
Minden formátumot egyik tv sem visz, ha erre gondolsz erre nincs megoldás. Maximum konvertálsz.
(#1036) titus26 -> Árban tényleg jobb választások a tv-monitorok, de képminőségben jóval gyengébbek. Előnyük még, hogy a felbontásuk nagyobb.
-
BloodRay
veterán
válasz drstupid #1061 üzenetére
Samsung D5000-je nem "valódi" 100Hz-es készülék, csak a ledeket villogtatja.
Plusz Golota mintha LED háttérvilágítású és direkte nem edge LED-es tv-t keresett volna.
Ilyen ajánlottban csak a tavalyi LE8500 van ami a kritériumainak megfelel."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Kíváncsi lennék, hogy volt beállítva az LV5500 amit láttál.
(#1063) stevve -> Nem tudom a viszonyítási alapot sajnos, de egy alap led-es monitor a készülék ahogy néztem. Ha belefér az árba(és hely is van) én inkább egy 26"-os fullhd led tv-t vennék, vagy egy 32"-os 100Hz-es lcd tv-t a célra.
-
BloodRay
veterán
válasz spooncsocso #1069 üzenetére
Most akkor csak az 55LE5500 lenne rákötve a media box-ra? A régi led-et nem használod ugye?
Esetleg másik kábellel nem próbáltad összekötni a tv-t a lejátszóval?
A DP1-es LG lejátszó egyébként elég jó sokak szerint. De erősen furcsállanám ha nem működne együtt a wd tv live-val a tv."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Annyiból megéri, hogy lcd-ben nincs fullhd 26"-ban. Egyébként meg ugye azért többek között nagyobb az élettartamuk(már csak a tartósabb elektronika miatt is a szervizesek szerint).
26"-ban esetleg az LG LE5500-at(2010-es modell, talán találsz jó áron), vagy az idei LV5500-at érdemes nézni szerintem. A Samsung 26D5000-es készüléke lehet még jó, ha már találni valahol."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Tavalyiak közül LG-nél LE5300-tól felfele ajánlanám, ideieknél LV4500-tól. Samsungnál tavalyiak közül C6000-től felfele.
De ugye kérdés mennyit szánnál rá körülbelül és, hogy milyen funkciók kellenének."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Ezek közül az LD750 nem led, gondolom tudod. 2D(normál) képminősége szerintem az LE8500-nak a legjobb. 3D-ben, fogyasztásban és tudásban meg a 650S a legjobb. A 42LW5500 elég kiegyensúlyozott modell.
-
BloodRay
veterán
Igen? És ha megszűnik a "bolt" amelyik a garanciát vállalta...?
(#1108) espat -> Szerintem én jobban tudom mennyi hibás és demo készülék van és, hogy mennyit árulnak "dobozos"-ként...
(#1111) x_o_n -> Hát hogyne. Ekkora cégeknek(LG, Samsung, Pana pl...) szerinted a vevő diktál?? Még egy MM sem ami pedig elég nagy hálózat...
(#1113) kirkri -> Bolti garancia nem egyenlő az Eu garanciával!
(#1117) BPe -> Ez normális.
-
BloodRay
veterán
válasz drstupid #1150 üzenetére
Skype elvileg már július végétől lesz. Nagyon elvileg, tehát könnyen lehet, hogy mégis kora ősz lesz belőle...
5 év garancia elvileg aug elejétől lesz. Csak hivatalos forgalmazású készülékekre!
És LG szerint mostantól a szerviz szigorúbban szűrni fogja a nem LG Magyarország-os készülékeket.(#1152) HofiZoli -> Méretében nagyon jó, felső kategóriás készülék.
(#1158) r.feco -> Az meg miféle 5 év garancia most??
-
BloodRay
veterán
26"-nál ha tv-nek használod nem lényeges. Főleg, hogy az LE5500-nak 26"-ban is jó a válaszideje.
(#1169) drstupid ->
(#1170) kirkri -> Lásd (#1169) ..., max kivizsgálják az ügyed, de amilyen pofátlan szürkeimport megy mostanában nem fogják hagyni magukat a nagy gyártók.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Ehelyett sokkal inkább ajánlanék még egy jó normál lcd-t.
(#1178) Schatt -> Szoftfrissítés után próbálkozz egy ki-be kapcsolással, áramtalanítással, segíteni szokott. Néha kicsit megzakkannak a szoftfrissítéstől egy kicsit.
(#1181) Piti1 -> Jó készülék. Input lagja is rendben van az összes LG-nek. Tesztekben néha(általában) kreténségeket írnak(90-100ms), a lényeg, hogy ha jó(alacsony) input lagot akarsz elérni kapcsold ki a Tru motiont!
(#1185) Paxton_Ps3 -> Belső gyorsabb lesz, a külsőt meg máshoz is tudod használni, kényelmesebben cipelgetni ha kellene.
-
BloodRay
veterán
Nagyon látványosat. De 26"-ban nincs tru motion-os készülék.
LV5500 és LE5500 között 26"-ban nem sok különbség van, specifikációkra kb semmi(valamivel kisebb fogyasztás az új modell javára).
A gyakorlatban azért az LV5500 képe jobb valamivel."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz BÁ Nutrition #1193 üzenetére
-
BloodRay
veterán
Esetleg valami router, tűzfal(routeré) beállítási problémára tudok még gondolni, bár akkor valószínű, hogy a böngésző sem menne.
Próbálj újra szoftvert frissíteni, ha engedi(lehet nem fejezte be rendesen a műveletet).
Konnektorból ki-be is megvolt?"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz Zellerfagyi #1235 üzenetére
Várható, de nem tudom mérséklődik-e a jelenlegi modellek ára, mert az újak komolyabb kategóriát képviselnek majd.
"Nano ledes" modellek lesznek az újak, azaz teljes háttérledes, ledvezérléses, nagyon vékony darabok."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Az biztos, hogy IPS panelos.
Egyébként Amerikában van 60->120Hz, Európában 50->100Hz.
Régiós modellek pedig eltérnek, tehát ugyan azon nevű modellek eltérő felszereltségűek, specifikációjúak lehetnek országonként, kontinensenként.(#1240) BPe -> Elég magas fényerőn használhatod a készüléket ha normál üzemmódban 90W-ot mértél.
(#1243) Paxton_Ps3 -> Másfelessel már lett próbálva, annál nagyobbal még nem, de elvileg már csak az áramellátástól függ, hogy működik-e. Tehát kap-e elég áramot a winyó az usb-n keresztül vagy nem.
(#1244) pezo00 -> 42"-ban csak 100Hz-es lcd fér bele(2011-es), led nem. Pl LK530, ez egyébként elég jó készülék szerintem.
-
BloodRay
veterán
Fogyasztás és élettartambeli különbség van leginkább a led-es, normál lcd-s készülékek között.
Tavalyi ledek közül LG-től az LE5300, LE5500, vagy efeletti modelleket ajánlom. Samsungtól a C6000-es vagy efelettieket. Ez alatt egyiktől se vegyél."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.