- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
pcMANiac #8498 üzenetére
Egyet értek veled! Nem a vevő tehet róla hogy trükközni kell/lehet, hogy olyan árban kapjunk TV-t mint a szomszédos országok, és a legtöbb vevőnek fingja sincs róla hogy az olcsóbb boltban nem hivatalos a gari, és azt se tudja mi az a szürkeimport! Ha beütöd az árgépen a típust kidobja az árak szerint rangsorolva a boltokat, és kész, ez alapján szoktak vásárolni elég sokan! Nincs feltüntetve egyik honlapon sem a garanciaidőtartam mellett, hogy Vigyázat: ezt a TV-t más bánásmódban fogják részesíteni a szervízben mintha máshol 20-30e Ft-al drágábban vetted volna meg!
-
Kroni1
veterán
válasz
sz.z.csicsi #8474 üzenetére
Teljesen jól csináltad, a saját szubjektív vélemény a legfontosabb, nem a teszteknek kell hinni, hisz az mások szubjektív véleménye, neked kell megnézni h szerinted melyik a legjobb. (Akkor van gubanc ha olyan helyen nézed ahol nincs minden tökéletesen beállítva.) Én ugyanigy csináltam és arra jutottam, hogy csakis az LG jöhet szóba, ha konkrétan a 3D-t nézzük akkor fényévekkel jobb a többinél, még a szintén passzív Philips-nél is! Szerintem.
-
Kroni1
veterán
válasz
sz.z.csicsi #8369 üzenetére
nekem is 55"-ös van és TÖKÉLETES 3M-ről. Vsz gond lesz a tieddel..
-
Kroni1
veterán
válasz
sz.z.csicsi #8366 üzenetére
És rendes forrásról pl. egy Bluray vagy mkv film milyen? Mert lehet hogy inkább a jelerősséggel lesz gond ami a tv-be megy, nem pedig a tv-vel.
-
Kroni1
veterán
válasz
GeneraL_XTX #8323 üzenetére
Én nem érzek semmi ilyet, pedig megnéztem szinte minden fellelhető demót és filmet. Nem lehet h a szemetekkel van a baj, és valamiért ez csak a passzívnál jelentkezik aktívnál meg nem?
(Van ismerősöm aki nálunk nem látta a 3D-t egyáltalán..)
-
Kroni1
veterán
Engem zavarna ha mindig kijönne minden a tv-ből. A 3D értelme sztem a kellemes térérzet, hogy mindennek érzed a távolságát.. Persze ez kevésbé látványos de nem fáraszt annyira és kényelmes. sztem ez az értelme, na persze egy idő után hozzászokik a szem, de nem idegesit annyira mint az erőltetett tvből kijövő dolgok.
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
BloodRay #8092 üzenetére
Mondjuk a hét db szemcsiből kettőt feláldozni se egy nagy érvágás.. Amugy az a bajom vele, hogy a képet viszont a splitscreen játékokban ugy optimalizálják, hogy minkét térfélen arányosan jelenjen meg a kép, a dualview pedig ezt duplájára nyujtja valamelyik irányba tehát eltorzul a kép.
-
Kroni1
veterán
válasz
Dany007 #8043 üzenetére
ugyanaz a ket tv. csak az 5590-ben be van kapcsolva a dvr (kulso usb meghajtora felvetel keszitese) funkcio, mig az 5500asban neked kell ezt megtenni.. gondolom azert sincs az nekik mert az 5500 mar joideje kifutott, az 5590 gyakorlatilag az uj neve vagy az utodja ha ugy tetszik.
-
Kroni1
veterán
Ha valaki venni akar MOST akkor sztem nem rossz választás. Néha 1-1 filmet meg lehet nézni 3D-ben, de igaz én se vettem elő a szemcsiket hónapok óta, nem mozgat már.. Viszont jelenleg nem drágább már sokkal mint a sima 3D nélküli társaik, és 2D alatt is szebb a képe, a 3D-s paneleseknek.. Szóval aki nem akarja megvárni a szemcsinálküli 3D-t, nincs normális HD TV-je és most akar venni annak ez tuti biznisz most sztem, én is ezokból vettem.
-
Kroni1
veterán
válasz
Dany007 #7897 üzenetére
Nem álitottam sose, nem észrevehető sztem egyáltalán a lag, pedig nekem is külön megy a hang az erősitőbe. Mondjuk megnéztem a jelenleg fellelhető pár jó filmet 3D-ben, eleinte nagy szám volt, de már elmult a hype, honapok óta nem is vettem elő a 3D szemüveget, sajna nem is sok a JÓ! 3Ds film..
-
Kroni1
veterán
válasz
Dany007 #7891 üzenetére
A képbeszúrás a TV-ben sugárzott 50hz-ről 100Hz-re történik, vagy 60Hz-ről 120Hz-re!! Nincs 400 meg 600hz-es képbeszúrás!!! Ez csak egy MCI azaz motion clarity index nevezetű félrevezetésen kivül sokmindenre nem jo adat! A 3D filmekhez nem kell 120Hz, csak aktívnál, de az LG tv-k már passzívak! én PC-ről nézem a 3D filmeket, 60Hz-en, HDMI-n, mindenféle gond nélkül. Input lag meg hasonlók nem igazán észrevehetőek, egyik módban sem szerintem.. Vagy te nem filmezni hanem játszani akarsz PC-ről 3D-ben?
-
Kroni1
veterán
válasz
Dany007 #7885 üzenetére
Arra jo hogy elhiggyék azok a kevésbé tudatosan vásárló emberek akik nem olvasnak a dolgok után, és akiket csak a számok érdekelnek hogy ez jobb mint a 100Hz mert nagyobb szám van a Hz elé irva. Holott csak parasztvakitás az egész, nincs ilyen valós képfrissités hogy 400 meg 600Hz, ez csak egy olyan adat kb. mint hifirendszernél az 1200Watt PMPO teljesitmény..
-
Kroni1
veterán
válasz
morpheus133 #7792 üzenetére
Az király! Észrevettem h egy avihoz nálam se tett feliratot, aztán ideges lettem: A feliratot beraktam .sub .srt formátumban is és utána már lejátszotta.. De eddig sztem az azonos mappában lévő feliratot automatice betöltötte a film mellé! Szerintem az automatikus fw frissitést ki is kapcsolom a TV-n, és csak akkor töltöm majd le ezek után az ujabbat, ha itt nem olvasom azt h szarabb mint előtte...
Más: BD lejátszóm nincs, igaz lehet az, hogyha veszek egy angliában egy angolnyelvű BluRay lemezt, akkor BD live-on elméletileg tudok netről feliratot (esetleg szinkront?) tölteni mellé? de valakitől hallottam hogy elméletileg lehet, de ő sem próbálta még.. Van vkinek tapasztalalta?
-
Kroni1
veterán
Én még anno egy ilyen USB3.0-at vettem, nagyon jól mutat az LG az LG tv mellett, tökéletesen műxik és ha van a PC-den USB3.0 akkor meg jóval gyorsabb is a filmmásolás..
-
Kroni1
veterán
válasz
huncutka1029 #7567 üzenetére
Van egy tuneres pip is, az előző tv-m olyan volt.. Még az is sokszor jol jött..
-
Kroni1
veterán
válasz
tigipuf #7303 üzenetére
Az az érdekes h én hátlap nélkül vettem a TV-met, utólag jött meg hozzá. Addig jópár helyen voltak foltok, bal és jobb oldalt egyaránt. Most hogy feltettem a hátlapot már csak a bal alsó sarokban van mint sokan másoknak. Fura, de olyan mintha a hátlap változtatott volna azon hogy honnan látom a ledes felhősödést..
-
Kroni1
veterán
A 24p-t én is bekapcsolva hagyom, szerintem is ugy a jobb talán kicsivel.
-
Kroni1
veterán
Mondjuk ehhez a 24p-hez megfelelő forrás kell, de én itthon a 100Hz-es TV-n nem vettem észre különbséget. Viszont nálunk nem tudom hogy műxik-e egyáltalán ez a dolog, mert mig USA-ban Trumotion 120Hz ezért ott a 24p kompatibilis a 120Hz-el, nálunk a a 100Hz ugyebár nem.. a videóban és a PDF is azt írja, hogy 1080p-s panelnél 120Hz-en műxik ez.
De már nem tudok biztosan semmit..
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
Van aki tudja pontosan hogy a valósághű mozi gombot milyen állásba mit csinál? elvileg ez a 24p real cinema, de bekapcsolni be lehet mindig, elméletben bluray forrásnál lenne értelme ha jól tom, de valaki azt irta, hogy ki kell kapcsolni. Leírásban abszolút semmi nincs róla mit csinál és mikor van értelme..
-
Kroni1
veterán
válasz
Bélaaaa #7264 üzenetére
Igen, de azzal teljesen máshogy kell..
Van egy hosszú leírrás valahogy be tudod állítani az egyik gombra, hogy az legyen a servicemenü gomb. De ehhez hozzá kell adni a scriptet a programjához, ami elég bonyolult.. Én megcsináltam, sikerült, utána csak egyszer megnyomod és a több ugyanaz mint más távirányitokkal..Nem tudom hol a link, de google-ba beirtam hogy harmony LG service menu és megtaláltam a hosszú leírást...
-
Kroni1
veterán
PC-rol szeretnek 1080@24p-ben bluray iso filmeket nezni. ehhez a valosaghu mozi (24p real cinema) funkciot ki vagy be kell kapcsolni?! mert hallottam mar ezt is meg azt is erre vonatkozoan.
-
Kroni1
veterán
van olyan h a progi felülirja a frissitést, de ha ennyi félével probáltad nem hinném h az a baj. Olvasd el a HD filmek lejátszása témában az első hsz-t és a linkelt logout cikkeket. Sok hasznosat találtam én is benne, MPlayer Classic-ot meg sokan a legjobb lejátszónak mondják, van leírás ott arról is h hogy kell azt beállitani.
-
Kroni1
veterán
válasz
GeneraL_XTX #5903 üzenetére
Képzeld nekem meg mégközelebbről pedig még a pixelek is látszanak! Ha csak egy méterről látszik akkor legalább 1.1m-ről nézd szerintem!
Ha normális távolságból nem hibás a kép akkor semmi baja, ne parázd túl.
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
XBoxon melyik játékokat érdemes dualviewben játszani? kipróbálnék én is ilyet..
-
Kroni1
veterán
A HBO GO menüt nézte valaki a Prémium alatt? Ez micsoda? Gondolom ingyenes filmek nincsenek...
-
Kroni1
veterán
Lehet itt dobálózni a felbontásokkal de ki kell próbálni. Nekem egy jól megcsinált 10-12GB-os mkv és egy 50GB-os BD közt nem sikerült észrevennem a különbséget, sőt valahogy az aktív szemüveggel se éreztem jobbnak a 3D-t. Tehát mindenkinek egyéni érzékenysége van a dologra, meg kell nézni és nem csak elhinni a másiknak h ez szarabb vagy jobb, mert az emberek nagyrésze sztem nem tudná megmondani a különbséget.
Amúgy van egy olyan elmélet is, hogy hiába felezi a TV a felbontást, az agy összerakja a 2 képet, és ezáltal nincs ergo teljes veszteség.. Ezt el is tudom hinni, láttam plazmától kezdve jópár TV-t mielőtt ezt megvettem. Olvastam korábban egy elvileg független felmérést, ahol az emberek kb 75%-a az LG Cinema 3D TV képét látták 3 tulajdonság alapján külön külön is (színesebbnek, élesebbnek és összeségében is jobbnak) a SONY és Samu 3D LED TV-kkel szemben. Pontos tipusokat és linket sajna nem találom már.
-
Kroni1
veterán
válasz
GeneraL_XTX #5468 üzenetére
Most lesz majd csak XBOX-om, de PC-vel tökéletes. Ha játékgépre állitom a bemenetet kikapcsol mindent ami késleltetni tudná és teljesen jól játszható.. De nem vagyok HC Gamer.
-
Kroni1
veterán
válasz
Minimoa #5376 üzenetére
Mondjuk egy Logitech Harmony tud mindent amit kell. Külön megvan az adatbázisukban minden és kiválasztható minden bemenet egy egy gombra, de ezt én nem tartom fontosnak.. Ha az inputot többször megnyomod és nem a nyilakkal váltasz akkor csak az elérhető aktiv bemenetek közt vált. Gondolom nem jön egyszerre 3-4 eszközről jel a tv-dbe neked sem, így 2x nyomás után már át is állt a megfelelő bemenetre, ez nem értem miért nem jo igy neked!
-
Kroni1
veterán
A Drive Angry és a Fright Night nagyon jó 3D térhatásúak, de a HP tényleg iszonyat gyenge, mintha a 2D-s filmet nézném konvertálva.. Vagy talánmég annyi sem volt benne!
-
Kroni1
veterán
válasz
Minimoa #5311 üzenetére
nekem logitech harmony 300 van azon van watch tv gomb ami mindent be tud kapcsolni egyszerre, es be tudsz programozngi pl. 4 kulonbozo kimenetet, de en ha az eredeti taviranyiton ha az input gombot megnyomom majd megegyszer megnyom akkor atall egybol arra ahol van jel.
-
Kroni1
veterán
válasz
morpheus133 #5253 üzenetére
Állítólag 2012 első félévben tervezi ezt a módszert a UPC bevezetni, de azt hiszem, nem lesz sokkal olcsóbb mint a stb-s változat.
-
Kroni1
veterán
Azt olvastam a Philips TV-s PH cikkben, hogy az LG és a Samsung is biztosít saját netes 3D tartalomszolgáltatást, de ez pontosan mit jelent?! A Premium alatt elérhető cuccok ezek, vagy mi lehet?!
-
Kroni1
veterán
Hozzáteszem a level 5.1 a FullHD-nál nagyobb mkv-koz lett kitalálva, tehát aki ugy kódol be egy 1080p-s filmet az nem igazán tudja mit csinál..
-
-
-
Kroni1
veterán
Kipróbáltam pár sima 2D-s PC játékot, nem rossz a 3D felkonvertálás, de 2D-ben valóban élesebb a kép, talán azért is mert ezek nem eredeti 3D játékok.. (De nagy élmény ekkora TV-n autózni, pl. NFS The Run, Dirt3)
-
Kroni1
veterán
Észrevettem, hogy ha a HD6850-esen beállított 1080p@24Hz-es profilt választom, akkor a TV engedi a Trumotiont bekapcsolni, és nem is okoz akadásokat filmközben. 60Hz-nél ugye nem kapcsolható, de azt hittem 24Hz-nél sem..
A másik, hogy a TMT5 meg csak 60Hz-en viszi a 3D BD.iso fájlokat, 24 és 50Hz-en hullámos a kép.. Hogy ez mitől van..
-
Kroni1
veterán
válasz
klevi1967 #4255 üzenetére
Mi rálátunk kabhegyre, így az ingyenes mindigTV adókat veszem, egy szobaantennával, emellett UPC digitális box-os előfizunk is van. Nálunk az családban van még DigiTV is.. Mindig is szimpatikus volt a Digitv, és a UPC-t nem komálom az üzletpolitikája miatt, de el kell ismernem, hogy a UPC-s adások messze a legjobb minőségűek a háromból. Az RTL klub adások néha oylan szépek, hogy az hiszem HDban sugározzák,pedig ugye csak SD! Gondolom a bitsűrűség és egyéb tényezők is hatnak erre, de addig azt gondoltam, hogy a földfelszíni is ugyanolyan jó kell legyen, aztán mégsem..
-
Kroni1
veterán
válasz
BloodRay #4239 üzenetére
Azt írta valaki itt korábban, hogy az USA-ban ezeknek az LG-knek 120Hz-re van állítva a TruMotion, mert ők ugyebár 60Hz-en tvznek.. Nem lehet szerinted ezt engedélyezni vagy szoftveresen megoldani valahogy az itthon kapható TV-ken? Az lenne a tuti a 24Hz és a 60Hz miatt is..
-
Kroni1
veterán
Hát attól tartok nincs is nagyon ilyen BD lejátszó, csak a médialejátszók tudják ezt, de akkor marad a PC-ről lejátszás.. Most olvasom Stevve meg CPT.Pirk cikkeit a HD és Bluray lejátszásról.. Azt hiszem PC-ről is megoldható minden, csak eddig nem olvastam rendesen utána!
-
Kroni1
veterán
Van olyan Bluray lejátszó ami kezeli az mkv-n kívül a BD-iso fájlokat is esetleg USB-ről?! Az LG BD670-es lejátszó esetleg?! Ha jól sejtem akkor nem..
Mindenképp LG-vel lenne érdemes párosítani a TV-t, mert a simplink csak így működik tudtommal.
-
Kroni1
veterán
TT 3D Ez a film fantasztikus! A motorosoknak kötelező, de a nem motorozó 3D fanoknak is nagyon bejöhet, nagyon szépen lett felvéve 3D-ben! Angol tudásom Guy Martin-ék tájszólásához néhol sajna kevésnek bizonyult
Ha megjelenne nálunk magyar kiadásban biztos megveszem eredeti Bluray-en! Nagyon jól bemutatja a Tourist Trophy történetét és a hőseinek mindennapjait..
-
Kroni1
veterán
válasz
black0ster #4121 üzenetére
kapcsold ki a trumotiont. Nézd meg ugy mi a helyzet, de a hangnak nem kéne ugrani.. Amugy amit leirsz inkább adáshibának tűnik mint a TV-ének.. Eddig nem analóg adást néztél most meg digitálisat?!
-
Kroni1
veterán
válasz
pigster #4004 üzenetére
Nekem ugyan műxik, de egyszer kipróbáltam és ennyi. Azóta nem hiányzik! Te konkétan a TV-ról fogsz netezni?! Mert csak akkor kell sztem a Magic M ha nincs PC-d vagy laptopod, más értelmét nem látom nagyon! Ettől eltekintve amugy tényleg hülyeség hogy csak 2 port van.. Nem értem azt sem hogy miért nem kompatibilé ezekkel! DLNA képes teló kell neki?! Sztem csak a wifi a lényeg..
-
Kroni1
veterán
Nem kell, de azért írtam ezt mint egyszerű megoldást, mert azt hittem neked is, mint az emberek jelentős részének ezek alapból megvannak.. A másik amit írtam, hogy a HDD-t csak akkor dugd rá ha kell. Én csak az egyik portot használom ugy h egy 50cm-es hosszabbítót kivezettem a tv állványig, és abba azt a HDD-t vagy Pendrive-ot dugom amit épp használni akarok, és ha nem kell lehuzom még igy is, feleslegesen ne pörögjön.
Vagy még egy ötlet: Add el a Magic Motiont pénzé, tegyél hozzá még és vegyél iphone-t vagy androidos telót belőle! De felőlem duzzoghatsz is tovább, hogy miért nincs több port a TV-n.
-
Kroni1
veterán
válasz
PLaci58 #3990 üzenetére
Aha, hát az érdekes. Akkor nem értem mi lehet a gond.. A PowerDVD lejátssza de csakis 2D-ben viszont a TMT 3D-ben akarja inditani, és azt irja ki h valamelyik komponens elbukott a teszten ezért nem indul, tehát nemis a progival van gond sztem! Szerintem ez csak a kábel lehet, a 6850-nek tudni kell a 3D Bluray lejátszást, a konfigom többi HW-je meg nem lehet a szűk keresztmetszet, mindenem megfelel a 3D rendszerkövetelményeknek elvileg.. Na de akkor mi lehet mégis
-
Kroni1
veterán
Modnjuk a HDMI.org honlapján ez van:
Same resolution as many state of the artdigital theaters
Up to 4 timesthe resolution of 1080p
3840x216024Hz |25Hz |30Hz
4096x216024HzAkkor ezekszerint ennyit tudnak a HDMI 1.4a kábelek?! Van aki PC-ről néz 3d BD-t a tv-n?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest