- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
thedivision2 #107026 üzenetére
Sávban tud csak fényerőt emelni, olyan nagyon szép az nem lehet. De nézd meg esetleg a beállításokat, hogy abban a módban van-e amit szeretnél, és azok-e a beállítások, amit szeretnél, tv-függő, de esetleg külön lehetnek az SDR a HDR és az SDR app és a HDR app képbeállítások esetleg game mode esetén van valami a motion blur ellen és az okozza.
-
asdf_
veterán
válasz
thedivision2 #107024 üzenetére
Edge led, és 390 cd/m2. Ez kamuhdr, engedd el.
-
asdf_
veterán
válasz
pecccccccca #106993 üzenetére
Diszkont ár, diszkont szolgáltatás.
-
asdf_
veterán
Legbutább UP7XXX (7500 azt hiszem) kiválasztod, letöltöd a user manualt és ott lesz benne. Más kérdés, hogy azt viszont külön nem fogod tudni megvenni MM-ben meg ilyen helyeken, csak az LG-től, a MR-t azért árulják külön, hogy aki buta távosat vett, majd mégis MR-t akar, az tudjon upgradelni, akinek meg elromlott, az vegyen egyenesen MR-t, mert az egyszerűbb, és akkor így nem kell a kiskereknek készletezni meg forgalmazni a buta távot.
Esetleg utángyártott olcsoért. -
asdf_
veterán
válasz
pecccccccca #106980 üzenetére
5 GHz-es wifid van-e? Azon lóg-e mindkét készülék? Ugyanazt a file-t átmásoltad-e pendrive-ra, HDD-re, NAS-ra (utóbbi kettő szintén 5 GHz-es wifin lógjon a tv-vel együtt) és megpróbáltad-e úgy lejátszani?
-
asdf_
veterán
válasz
pecccccccca #106977 üzenetére
Vagy ennyit tud a két készülék kapcsolata?
Elképesztően sokat lendítene a válaszok számán és színvonalán, ha azt az apró, iciripiciri részletet nem hagynád le, hogy ugyan, hogy a bánatban csatlakozik ez a két készülék egymáshoz?
-
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz
leslieke #106663 üzenetére
Táp nem kell, TV-ről USB-n eteted. De tudjad erről, hogy nem tudod a hangerejét szabályozni, optikán az eredet, érintetlen jel jön ki, a TV hangerejének változtatása semmi hatással nincs rá. Ha van szolgáltatói set top box, és azon állítasz hangerőt, az meg megy HDMI-vel a TV-be, az viszont működik (de ez csak féllábas megoldás, mert youtube, netflix egyéb appból működő cucc hangerejét megint nem tudod változtatni, mert az a TV-ből jön. Szóval erősítő kell mögé távval, vagy ha neked csak füles kell, akkor meg potis előtét, vagy olyan füles, amin van csavaróka a hangerőhöz.
-
asdf_
veterán
válasz
bobalazs #106659 üzenetére
Hiába 60Hz, mivel a képtartalom nem változik, így a panel képfrissítése lényegtelen, ugyanazt mutatja végig. Ebből adódóan ha egyetlen csíkod van a képernyőn, akkor egyetlen -elmosódott- vonalat csak akkor láthatsz, ha folyamatos a háttérvilágításod. Ha nem az, akkor ugyanazt a vonalat többször, minit itt fent, és minden egyes vonal közti szünet a háttérvilágítás kialudt állapota, következéskpp ha egy vonalat fotóztál, de az elkészült képen három van, akkor az a háttérvilágítás PWM-es. Majd valamikor hétvégén tudok tolni képet ugyanazzal a géppel, ugyanazon beállításokkal PWM-es meg nem PWM-es kijelzőről.
-
asdf_
veterán
válasz
bobalazs #106657 üzenetére
Nem volt teljesen jó a képem ide, mert az egy OLED-es tablet több menetben történő frissítését mutatja. A lényeg az, hogy ha egy csíkod vagy oszlopod van a képernyőn, akkor a fényképen is egyet kell látnod (bemozdulva), nem pedig többet. A tuti kedvéért záridő mehet feljebb is 1/500 vagy 1/250-re. Ha több vonalat látsz a csíkot hűzó helyett, akkor ott a háttérvilágítás kialudt, tehát pwm-es.
-
asdf_
veterán
válasz
bobalazs #106655 üzenetére
Redőnyzáras fényképezőgéppel sötétben, magas ISO-n mondjuk 1/1000 zársebességgel 1% brightness mellett lefényképezel egy feketén fehér oszlopokat tartalmazó képernyőt svenkelve ha ilyet látsz, akkor pwm-es
.
Vagy szimplán csak a kezedet nagyon gyorsan mozgatod a kijelző előtt, ha a kinyújtott mutatóujjad csíkot húz, akkor nem, ha több darab ujjat látsz, akkor igen. -
asdf_
veterán
válasz
creed33 #106649 üzenetére
Persze. De érdemes vásárláskor azt is szem előtt tartani, hogy az, hogy egy pendrive-nak USB3-as csatlakozója van az meg nem jelenti automatikusan azt, hogy egy sebességbajnok és képes kihasználni az USB3 átlal biztosított sebességet, nem egybe futottam már bele, hogy örült az ember, ha 8-10 megabyte/seccel lehetett írni rá (annyit meg az USB2 is tud röhögve, szóval néha az USB3 csatoló elenére szemét van a pendrive-ban)...
-
asdf_
veterán
válasz
Fenyibaba #106582 üzenetére
Az LCD panelből jön egy flex cable, ami megy a TCON-ba. Ez a kábel a kijelzőre ragasztva van idővel néha elenged, vagy ez történt, vagy esetleg a TCON memóriája feküdt el és bithibásan megy ki a jel a kijelzőre.
Az első GTK (kivéve, ha fizikai nyomással nem orvosolható), a másik 6-25e alkatrész és ezen felül a munkadíj. 10 éves TV, szóval meggondolandó a talpraállítása. De persze lehet más hibája is, de elsőre ezt a kettőt tippelném. -
asdf_
veterán
válasz
royal63 #106570 üzenetére
De azért ha ráérsz/közel van, menj el egy boltba, és nézd meg a teljes cikkszámát a raklapon levő 49 7300-nak, ha van bene W betű a végén, asszem akkor akkor rgbw paneles. De majd valaki mindjárt linkeli a megoldókulcsot. Csak ha értelmetlen árkülönbség lenne a 49 és az 50" között, és esetleg jó lenne a 49-es is, ha rendes IPS. Én még mindig azt gondolom, hogy a 49 7300 7400-nak rendes IPS-nek kéne lennie, csak chiphiány, keresztbeállt a hajó a csatornán, egyéb okok miatt rgbw-t raktak bele ideiglenesen.
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz
bollokcs80 #106552 üzenetére
Az idei UP8100-nak a tavalyi UN7400 a párja (az ez évi modellekből leloptak egy HDMI csatlakozást). A kettő közül ilyen árkülönbség mellett az ez évit vedd, de 121-ért még van 43un7400 egyetlen helyen. Ezek közül mind 50 Hz-es.
-
asdf_
veterán
válasz
kiszpista900 #106530 üzenetére
De van amúgy tv szerelős topik valahol.
-
asdf_
veterán
válasz
kiszpista900 #106530 üzenetére
Nagy notebookszervizt keress inkább szerintem, ők gyakrabban csinálhatnak ilyet és cuccuk is van hozzá.
-
asdf_
veterán
A két készülék között van 3 év. Vasilag mindenképp, és sw-ileg is gondolom legalább a fele.
-
asdf_
veterán
válasz
Markec #106429 üzenetére
Törötten jelenleg nulla forintot ér szerintem, hiszen az összes készülék, amibe jók az alkatrészei (mind az a 2 db. nyák, amiből áll a TV)i, azok legalább jövő nyárig garanciálisak még, ez pedig adja, hogy nulla lesz a kereslet rá., Szerelő meg csak nagyon áron alul veszi meg, hogy másfél évig álljon benne a pénze.
Kiszóróban jelenleg 350-ért megy a talpas verzió, kontaktolj az LG szervizzel, hogy új kijelzőpanelt mennyiért adnak bele (szerintem 200-250 körül megállhat) -
asdf_
veterán
Az ez évi modellekben valószínűleg valami más chip csücsül az alaplapon. Én inkább erre tippelek, hogy az ez évi modellekkel van baj, nem pedig az ez évi gyártással. De persze az is meglehet, ha chiphiány miatt esetleg valami alternatív cuccott kellett belerakni a 2020-as modellekbe, és egy REV x-es alaplapon más alkatrésszel jön és emiatt van a hiba.
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz
Breki #106252 üzenetére
https://mobilarena.hu/tema/lg_led_tv-k/keres.php?stext=felugrik&suser=&srtouser=&stext_none= volt már sokszor, a válaszok között ott a megoldás.
-
asdf_
veterán
Ha villogást akarunk nézni, akkor fekete képernyőn egy vastagabb fehér csík, minimál fényerő, sötét szoba, redőnyzáras fényképezőgép, iso a plafonon, záridő meg 1/2000 mondjuk és svenkelve kattintani.
-
asdf_
veterán
Megnyitod a két termék kompatibilitási leírását és elolvasod. Ott van a gyártó honlapján, az újabb távirányítók mennek bizonyos régebbi készülékekkel.
(Egyébiránt a régit szétszeded, és denaturált szesszel megtisztítod a nyákon a power gombhoz tartozó érintkezőt, meg a gumilapon is. A gumilapon esetleg 3B vagy nagyobb lágyságú ceruzával satírozol egy kicsit a gombhoz tartozó bogyón). -
asdf_
veterán
válasz
cidalain #105969 üzenetére
A 4K UHD megnevezést még valószínűleg hasznlhatják is, az nem TM (C) (R) anyámjkínjás, de a logót nem (más kérdés persze, hogy ha esetleg csináltak több logót si, akkor nem mindegy, hogy melyiket nem).
LG has said it would not use CEA’s logo to promote or advertise the TVs, but it also said that its own tests revealed that color gamut and saturation are almost the same as RGB-pixel TVs under most circumstances. The TVs also meet 4K performance criteria established by most major display-standards groups, including VESA, THX, ISO and IDM, LG said.
(CEA Conusmer Electronics Association)De a Kép Felbontás 3840*2160 az szerintem mindenképp valótlan állítás.
-
asdf_
veterán
válasz
TeeJay #105967 üzenetére
Az a baj, hogy a visszaküldésből a gyártónál semmi nem csapódik le. Az a kiskernél rohad, adhatja el áron alul. És mivel pont ki fog futni nemsoká, nem lehet megcsinálni azt, hogy "nevelő jelleggel" a kisker nem rendel belőle egy darabot sem többet. Mert kicsi boltban meg lehet ilyet csinálni (kb. tiz+ éve én egy teljes Samsung monitorszériát tiltottam ki tőlünk, hogy tilos egy darabot is venni belőle, mert az idióták olyan talpat találtak ki hozzá (negyed fillért gondolom spóroltak vele) , hogy nem lehetett dönteni a monitort előre, hátra egy millimétert sem, 90 fokban állt és kész, ha nem tetszik, polcold alá könyvvel, vagy nem tudom mit gondoltak), de ezt pl. nagy helyen, ahol az eladónak is abból van pénze, hogy eladnak, az osztályvezetőnek, a beszerzőnek , ezek főnökének, főnökének főnökének is abból van bónusza, hogy pörögnek a termékek mint a körhinta, ők ezt nem csinálhatják meg, ilyen "apró" ok miatt, hogy nem az van a dobozban mint eddig. Ott, abban a nagyságrendben ennél sokkal nyomósabb oknak kell lennie...
Meg aki nem tech savvy, az igen nagy eséllyel észre sem veszi, hogy nem azt kapta, amit venni gondolt. De aki tudja a dörgést, az még a 14 napon túl is elállhat, mert ha ez 4K tévének van hidetve, akkor az RGBW panelllal ez hibás teljesítés, legalábbis mondanám elsőre, aztán persze egy UN7100-est is UHD 4K-nak, meg 3840 x 2160 pixelnek hirdet mindenki, miközben ugye.... -
asdf_
veterán
válasz
PociAti #105949 üzenetére
Az csinos, A pontatlan feltételezeések meg pontosak voltak, mert csak a 7000/7100-ban kellene RGBW-nek lennie, azok a lowcost modellek, a 7300/7400-ban nem (vírus miatti termékhiány? Korábban írta valaki, hogy 65-ösbe is került VA, aminek elvileg IPS-nek kéne lennie). Így viszont már nem szerepelhetne a termék dobozán a 4K logó (azt csak a valós, tényleges 4K feltételeknek való megfelelés esetén lehet rárakni), rajta van, vagy csináltak külön dobozt is neki?
De csinálj már képet egy full fehérről is, mert pixelelrendezés alapján ez rgbw-nek tűnik, de az, hogy egyetlen kék sem világít, ez csak kétkedést indít el bennem, milyen képtartalom az, ahol ekkora területen egyetlen kék pixel sem világít? -
asdf_
veterán
Amúgy vannak már árak is:
43"
7000 utód 165e7300/7400 utód 185/195e
8000/8100 utód 201eAhhoz képest, hogy 115e-ért fogható a most a 7400, hááááááát. Még kezdőárnak is nagyon horror Anno 150e körül kezdett a 7400, de nagyon hamar 130 körül lett, kb. az volt a standard ára, erre most rádobni egy 70-est, úgy, hogy butított, elég erős
-
asdf_
veterán
Akkor fordítótábla, remélem, nem cseszem el:
UN7000 -> UP7500 már csak 2 HDMI és 1 USB (szélső talp, nincs Magic Remote, RGBW?)
UN7100 -> nincs utódja (középső talp)UN 7300 -> UP7700 már csak 2 HDMI és 1 USB (szélső talp)
UN 7400 -> UP7800 már csak 2 HDMI és 1 USB (középső talp)UN7390 -> UP7690 már csak 2 HDMI és 1 USB (szélső talp, világosszürke)
UN8000 -> UP8000 már csak 3 HDMI (szélső talp)
UN8100 -> UP8100 már csak 3 HDMI (középső talp) -
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
Ez nem klasszikus pixelhiba, hanem "szemét" került a panel rétegei közé. Ne elállj, hanem gariztasd, mert elállásnál neked kell fizetni a termék visszaútját. Persze ha csigalassan megy a garis ügyintézés, akkor a 13. napon (csak amiatt, mert sokan nem tudják, hogy az átvetel napja már első napnak számít!) igazolható módon (!) állj el. De szerintem cserélni fogják szó nélkül (körömmel "megkapargatva" ugye azért semmi sérülés a panelen?)
-
asdf_
veterán
válasz
arfer #105688 üzenetére
De miért gyártanak ilyeneket?
Gondolom mert erre szerelvényeztek fel egy gyárat, és nem fogjálk átcsinálni RGB-re, viszont addig működtetik, amíg ki nem szolgálja az idejét. Utána meg eladják, így nagy összegeket mernék tenni rá, hogy pár év múlva a mostani 40"-os noname-ek helyett amikor már más méret lesz a járatos, akkor valamelyik noname RGBW paneles lesz majd.
-
asdf_
veterán
válasz
NdrewSunix #105551 üzenetére
Az jutott még eszembe, hogy vannak viszont olyanok, hogy Bluetooth to jack/rca konverter. de nem tudom, hogy ezek a csájníz szuper BT cuccok mennyire szarok, menyit késnek, minden alkalommal ugyanannyi-e a késleltetése, menyit akad, meg főleg azt, hogy a hangerőszabályzás hogyan megy, azt el tudom képzelni, hogy lehet olyan, hogy valami almenübe kell bemenni, és ott külön a BT rész hangerejét állítani, de nem biztos.
-
asdf_
veterán
válasz
NdrewSunix #105551 üzenetére
Azért, hogy 40-60-80 ezrekért BT-s soundbart vegyél.
Vagy régi házimozierősítő és hangfal optikán, vagy új házimoziérősítő HDMI-n, vagy optika to RCA/füles konverter, de ekkor távirányítós hangfal kell tehát onnantól két távirányító (vagy az öszes előbbi esetbeni ha ktv-hez van már set top box, akkor egy harmadik).
A legdiszkontosabb megoldás szerintem talán egy Thonet & Vander Vertrag BT-s sztereó hagfarpár. Hallani mondjuk nem hallottam, de állítólag nem szar (bár ezt talán a Kürbis-re mondták). -
asdf_
veterán
válasz
Márton #105544 üzenetére
Tízéves TV, első tippje kb. tutira az lenne mindenkinek, hogy az elektrolit kondenzátorok kiszáradtak és emiatt nem indul a háttérvilágítást biztosító áramkör. Nekem is. Szét kell kapni, és rámértni, hogy mi jön ki belőle akkor, amikor van kép, meg mi, amikor nincs. Természetesen hozzáértő szakembernek, mert meg lehet benne halni, ha rossz helyre nyúl az ember.
-
asdf_
veterán
válasz
NdrewSunix #105534 üzenetére
Nem tudod rárakni, mert azon a tv-n nincs analóg audio kimenet. Kell venned egy optika-analóg konvertert, de csak akkor, ha megfelel az, hogy ezen nem tudsz hangerőt szabályozni a TV távírányítójával.
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #105533 üzenetére
Azt hiszem a számos gombok hosszúnyomására bemenet mellett appot is rá lehet programozni. Próbáld meg azt, hosszan nyomni a kettest és elindul az HBOGO az nem egy nagy érvágás szerintem.
A cimkézett gombokat (amazon, netflix) ezermillió százalék, hogy nem írod át soha. -
asdf_
veterán
válasz
gabi123 #105527 üzenetére
Ha sok gigád van mobilneten, akkor ellenpróbaként csinálj access pointot a telefonodból, arra csatlakozzon a tv és mérj egyet úgy is.
Tv nem tudom, tud-e pppoe-t, de ha igen, akkor esetleg a digis kábel egyenesen bele és úgy is (szerintem nem tudja, mert az titkosított adatforgalom és sok CPU kell a decode-hoz, ami így befolyásolja majd a mérést, ha mégis tudná). -
asdf_
veterán
válasz
cidalain #105500 üzenetére
Az üres nyáklap ugyanaz, gyártói cikkszámban viszont eltér. (EBT62800435 vs. EBT62800436 vs. EBT62800437, sőt, ez lehet, hogy csak alcikkszám, mert mintha ezen futna: EAX65384003), de lehet, hogy a rev-ek is külön cikkszámon futnak és ugyanaz amúgy, esetleg csak programozásban tér el, hogy mit mond önmagáról típusszámban). A felbontásuk azonos, így én berizikóznám, ha nem egy ökör ára.
-
asdf_
veterán
válasz
mobilizmo #105484 üzenetére
Ez kétségtelen. De sajnos nincs alternatíva, így ezzel kell együttélni. Az okos része olyan szinten érdekes, hogy pár évig menjen, utána a gyártót nem érdekled. Ha versenyeznének a gyártól az okos részen is, akkor tudnánk, hogy milyen proci van az okos része alatt, mennyi memóriával, mekkora tárhellyel, ehhez képest örülhetünk, ha annyi kiderül, hogy hánymagos proci van alatta (ami amúgy majdnem nulla értékű információt hordoz. Vagy kapaszkodjunk meg, az okos rész procival, tárhellyel, memóriával egy kártyán lehetne, és 5 év múlva kicserélem a francba és csók. Csak ugye akkor ki venne új TV-t.
(én mondjuk biztos nem, mert az okos rész elavulása nekem édeskevés ahhoz, hogy kidobjak egy nagy kijelzőt).
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz
mobilizmo #105474 üzenetére
Szerintem irtóztató sok pénz, őszintén nem értem.
Pedig nincs az egyáltalán elszállva. Egy 43-as TV legyen 120e Ft. Egy 86"-os panelből HAJSZÁLPONTOSAN 4 db. 43"-os méretűt lehet szeletelni.4*120=480e Ft. Add hozzá, hogy ez nem a fapad 7300-7400 hanem 8500 (tehát nem ugyanaz a vas benne, 100Hz, HDMI 2.1 stb.) valamint azt is, hogy méretéből adódóan sokkal kevesebbet lehet belőle eladni, sokkal lassabban, a szállítási sérült is több lesz belőle, meg vond le, hogy 4 helyett csak 1 mainboard kell bele), emiatt magasabb haszonkulcs kell rá. Az 550e épphogy a reális ára, teljesen rendben van, és a 780e volt a nem normális.Ha ekkora TV-t akarnék, azonnal megvenném (bár inkább a 82-est a VA panel miatt, csak 9 centivel keskenyebb észre sem venném
).
Ráadásul az, hogy te hosszú távra tervezel a piac nagy ívben letojja, 2 év alatt az eszmei értékét teljesen elveszti. És 5 év alatt teljesen elavul, szinte használhatatlan lesz.
Ezzel nem feltétlen értek egyet, Az árát elveszti persze, de ameddig a HDMI inputja működik és ad képet, addig semmi baja, egy 20-30e Ft-os dobozzal bármikor nulláról, aktualizáltan indulhat újra az okos része, annyit kell csak megszokni, hogy onnantól kezdve csak kijelzőként van használva, az meg nem kaland, sem a 4K 120FPS-t, sem a H.265-öt nem fogjuk átugorni 5 év múlva, az apptámogatás az egyedüli probléma, arra meg csak egy HDMI inputot kell beáldozni.
-
asdf_
veterán
válasz
Kátai #105461 üzenetére
Jónak jó, DE:
- csak a házimozin tudsz hangerőt állítani appok, youtube, hbogo, DVB-C, CI kártyás kábeltv esetén
- ha set top boxon keresztül nézel kábeltv-t, akkor vagy a STB vagy az erősítő távirányítójával
Tehát a lényeg, hogy a TV távirányítója nem fog tudni hangerőt állítaniÉn olyat konvertert vennék, amit USB-n keresztül kell táplálni, így egyrészt csak akkor megy, amikor a TV is, másrészt nem foglal fölöslegesen helyet az elosztóban.
Feszültség a TV-t meg nem tudja, (230V-os táplálás esetén), mert az optikai kábelen nem megy áram(de USB-s táplálás esetén is szinte esélytelen, hogy bármi gond legyen ebből)
-
-
asdf_
veterán
válasz
szpeti40 #105391 üzenetére
Majd előkeresem amit írtam és linkelem. De a lényege, hogy nem kiterjesztett, mert a szó magában foglalja azt, hogy a kiterjesztett rész az valaminek az azonos feltételek melletti meghosszabbítása (itt történik a megtévesztés először, hogy a vevőt abba ringatják bele, hogy ez a gyári gari folytatása, azonos feltételekkel, miközben marhára nem), valamint garancia sem (itt történik a megtévesztés másodszor, hogy a vevőt abba ringatják bele, hogy ez a gyári gari folytatása, miközben marhára nem).
A biztosítás az biztosítás. Nem kiterjesztett és nem garancia pláne nem azonos feltételekkel. Ennyi. Nem a terméket fikázom (nekem is van), de nem hívom megtévesztően aranynak a rezet, mert hiába sárga csillogó fém mindkettő, mégsem ugyanaz.
-
asdf_
veterán
válasz
Gyarmati_ #105388 üzenetére
Na, ez a kettő viszont nem összekeverendő. A gyártónál regisztrálós az gondolom egyértelmű, hogy nem biztosítás (ettől persze a fogyvéd jogszabályok ugyanúgy nem vonatkoznak rá) a biztosítás az, amivel a láncok szédítenek kiterjesztett garanciaként és pénzt kell adni érte. És meg van egy harmadik verzió is, az hiszem a Sonye az egyetlen gyártó, aminél lehet plusz éveket vásárolni magától a Sony-tól (régen a Samsungnál is volt iylen, de aztán a GDPR bevezetésével kidobták a kukába, azóta nem tudom, visszahozták-e valahogy).
-
asdf_
veterán
válasz
fecke78 #105381 üzenetére
Nem szeretném megint előrángatni (bár nem tudom, itt tettem-e vagy pedig a TV-s topicban) ezt a kiterjesztett garanciának hazudott biztosítás dolgot, de kénytelen vagyok. A kolléga úr HA jól veszem ki (de ezt jó lenne tisztázni), már a gyári jótállás lejárta után, a biztosításos szakaszban van (18Q2 megjelenésű a TV, tehát simán lehet). Ha így van, sem a 15 sem 30 nap nem vonatkozik rá a jótállási fogyvéd jogszabályokból, hiszen nem jótállásról beszélünk. Neki biztosítása van, így egyetlen papír érvényes csak és kizárólag, a biztosítási szeződése és amit abban írtak/vállaltak.
(A jogszabályváltozás meg amúgy sem lenne itt releváns, mert az csak az idén január 1. után eladott készülékekre vonatkozik, ha jótállásos, az övére még az, ami akkor volt érvényben, amikor a készüléket vette, tehát a szerviznek törekednie kell arra, hogy a javítást 30 napon belül elvégezze.)
-
asdf_
veterán
válasz
gyeniko #105363 üzenetére
Igen, de most, amikor már nem 60-75-100W-os izzőkkal világítunk, így az egyéb fogyasztás egyre nagyobb arányt képvisel a havi számlában. No meg ha ezt a csekély havi 500 Ft-ot megszorzod 1 millió Telekom ügyféllel, egyből látható szám lesz az. És amúgy nekem nem is a havi plusz 500 Ft-tal van bajom, mert az azért olyan összeg majdnem mindenkinek, amit pont leszarunk, a fölöslegességével. a környezeti hatásával van a problémám.
-
asdf_
veterán
Ebben benne lehet kétségtelenül a streaming térnyerése, a kalóz lejátszást pont leszarja a gyártó, a lemezes lejátszás is kb. a múlté, tehát forrásnak marad a stream, ott meg nem nagyon tolnak DTS hangot már csak a sávszélesség miatt sem (és vissza a korábban írtakra, hogy a DTS célközönsége a natív nagol piac lehet, itt, ahol szinkronizálunk mindent ész nélkül, marginális). A ráfizetős megoldás többe kerülne szerintem, mint midnbe belerakni (megcsinálni úgy, hogy ne legyen törhető, infrastruktúra mögé, payment processor, stb., ha elromlik és garcserélnek, akkor átvihesd az új készülékre stb., meg az is lehet, hogy nem sw decode van, hanem célprocesszoros és akkor hiába fizetnél te pénzt, a chipet utólag nem tudják az alaplapra forrasztani/olyanra kicserélni, ami a DTS-t is tudja)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest