- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok!
Végre sikerült egy kis időt szakítanom a topicra is így az összefoglalóban frissítésre került a WebOS 2.0-val kapcsolatos hír, valamint a DVR leírás pontosításra és kiegészítésre került. (köszönet Watt25 kollégának ezúton is)
Az esetleges hibák jelzését, kiegészítés javaslatokat továbbra is nagyon szívesen veszem
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
huncutka1029 #57155 üzenetére
Talán még annyit érdemes hozzáfűzni, h a fülhallgató kimenetes megoldás hangminőség tekintetében hagy némi kívánnivalót maga után az optikai illetőleg a HDMI-hez képest.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
gabiba01 #57148 üzenetére
Szia!
Milyen erősítő, mivel van összekötve és milyen hangsáv van azon a filmen amit a pendrive-ról akarsz lejátszani?
Poo: DLNA-n keresztül még működne is dolog, de automatikusan bekapcsolás után nem fogja neked lejátszani a TV ebben biztos vagyok! Ha közben még cserélnéd is a képeket akkor az még inkább problémás lenne! Mondjuk abban is biztos vagyok, hogy egyik gyártó TV-je sem fogja ezt az igényt kielégíteni.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
ativga #57135 üzenetére
A szemedtől is függ. Én 50-esen kb 2,2-2,4 méterről látom / láttam, de ettől függetlenül egyáltalán nem volt zavaró, kicsit recésebbek az élek, ez volt a legszembetűnőbb. Persze ez meglehetősen egyén függő! Egyrészt, hogy mit érzékelsz belőle az a szemedtől függ, másrészt kinek mi az ami zavaró és mi fér bele a tűréshatárába? Van akinek ez, van akinek az aktív enyhe vibrálása. Sajnos egyik sem tökéletes.
Szerintem nem lesz vele gondod, de ezt biztosra nem állíthatom, mivel különbözőek vagyunk. Ha bizonytalan vagy, javaslom nézd meg valahol élőben.
blakey: Látni, látni fogja, csak nem lesz olyan jó a hatás, de egyébként mélységesen egyet értünk
vigyori78: Alap feladatokra tökéletes a Windows lemezkezelő is. Megbízhatóságban nincs az ég egy adta semmi semmi különbség, ez butaság.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
luckyman #56994 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok túl fáradt és csak emiatt átsiklottam az általad véleményesnek tartott részén / részein, de mi is a baj a teszttel? Melyik részét érzed komolytalannak szakmailag?
Komolyan érdekel mert tényleg hullafáradtan jutottam el tegnap odáig, hogy elolvassam :s
-
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
#94529552 #56897 üzenetére
Pedig sokban igen! Megnézheted pl [itt].
Max004: ez még mindig nem hivatalosan megerősített, de tény, hogy egyre több az esély rá
De 100% -nak közel sem mondanám.
A hardveres rész enyhe marketing bullshit, de az várható is volt, h teljes funkcionalitásában meg sem próbálják eljuttatni a 2014-es modellekr. Nekik sem ment el az eszük. Ezzel a fél megoldással a WebOS 1 tulajok száját is befogják és a teljes 2.0 élmény illetőleg funkcionalitás is megmarad a 2015-ös modelleknek. Ügyes húzás....
-
Stevenstyle
senior tag
Nincs semmiféle fikázás, kicsit szerintem félreértetted a dolgokat!
Nyilván az ára miatt a 650 legkelendőbb modell ezért az is nyilvánvaló, hogy több eladott készülékből nagyobb az esélye a problémás készülékek előfordulási arányának, mint a kevesebből. Ez tény!
Mindazonáltal az eggyel, vagy kettővel feljebb pozicionált (mind árban, mind tudásban) készülékekből is gyaníthatóan sok fogy, ennek ellenére szignifikánsan kevesebb az elégedetlen tulajok száma. Ez is tény!
Ennek eredményeképpen a vásárlás előtt állóknak még jó, hogy kevésbé ajánljuk azt a modellt amiről a legtöbb negatív felhasználói tapasztalat érkezik. A vélemény tapasztalatok alapján alakult ki, ennél fogva szerintem nem jogos és egyben botorság lenne "hülyeségnek" nevezni! Elég ha a kolléga visszaolvas, tisztán lehet látni!
Ez továbbra sem az összes 650-es modellre vonatkozik! Igen, sokan használják megelégedéssel a 650-es modellt is, nincs semmi gond ezzel, sőt nagyon is jó dolog, de a fentiek miatt ne várjad, hogy a kifejezetten ajánlott modellek között emlegesse bárki, még ár/érték arányban sem amikor van olyan típus, ami nem ugyan drágább (igaz nem jelentősen), de ilyen téren is és ár/érték arányban is jobb mutatókkal rendelkezik.
Az pedig, hogy valaki "kő gazdag" vagy sem, az egyáltalán nem releváns semmilyen tekintetben sem, plusz sem neked, sem nekem, sem másnak nincs joga a másik pénztárcájában kutatni. Ezen feltételezések mentén emberi és szakmai véleményt alkotni, na az a butaság vagy ahogy fogalmaztál "baromság"! Azért sem hiszem, hogy egyből fel kellene kapni a vizet, hogy olyan is véleményt alkot aki jelenleg nem ilyen készüléket használ, hisz az még nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy nem használt előtte! Jó pár ilyen fórumtárs van.
Persze ez magánvélemény nem szükséges egyet érteni vele.
alexander12: 32-es méretben pedig abszolút biztos vagyok benne én is, hogy elégedett leszel a képminőséggel. A negatív tapasztalatok zöme tipikusan ennél jóval nagyobb méretnél jelentkezett
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Tybike81 #56762 üzenetére
Ilyet nem linkelt senki, mivel hivatalos bejelentés az LG-től még nincs ez ügyben. Centes forrás volt a legutóbbi ami meglehetősen részletes volt, így vélhetőleg valóban érkezni fog majd az év második felében egy frissítés, de amíg nincs hivatalosan meg erősítve, addig kéretik nem készpénznek venni a dolgot. A
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
iviivi75 #56754 üzenetére
Azt azért ne felejtsed el, hogy sem a Youtube, sem a Face app nem az LG döntése volt és nem is LG specifikus jelenség, a többi márkát is érinti.
A Face app vélhetőleg nem éri meg Mark bátyóéknak üzletileg, a Youtube meg a Google-n múlt, mivel minden platformra a Youtube app fejlesztése a Google kezében van, nem a gyártókéban. Ha jól tévedek jelenleg a teljes átállás történik html 5-re, ami következtében a régi alapokon nyugvó kliens nem lesz használható. A Google-t ismerve még némi reményt látok, hogy elkészítsenek egy új klienst a régi platformokra is, de erre túl sokat azért nem tennék.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
lukgab #56716 üzenetére
Gratula a Tv-hez
Összefoglaló! (egyszer tényleg meg kellene játszani, hogy senki sem válaszol olyan kérdésre ami két perc kereséssel, vagy az összefoglalóval megválaszolható)
Amúgy meg mivel UHD panellel van dolgod egyértelműen a BD3D! A valós FullHD 3D miatt
Pedig az IMAX nem a 3D-t jelenti. Bizonyos jeleneteket IMAX kamerával, kamerákkal vettek fel. Ezekben a jelenetekben a képarány is változik. Ha több info is érdekel nézz utána. Linkelnék, de telefonról útközben kissé macerás
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
aProPeti87 #56569 üzenetére
Nincs előttem most per pill egy Tv sem, de tippre a következőket nézzed meg, már amelyik elérhető a te készülékeden.
- Beállítások/Kép/Energiatakarékos üzemmód/Ki
- Beállítások/Kép/További vagy Speciális beállítások/Dinamikus kontraszt ki
- Beállítások/Kép/Képüzemmód/ itt még csak véletlenül se az ECO/APS legyen kiválasztva
- Beállítások/Kép/Képbeállítás/Szemkímélő és / vagy a Mozgás alapú szemkímélő legyen kikapcsolva
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
lukgab #56549 üzenetére
Amíg nincs hivatalosan megerősítve az LG-től vagy amíg nem jön ki az update, addig szerintem ezt azért kezeljük a városi legenda szintjén.
Plusz, ha lesz is belőle valami akkor a leírtak alapján azért nem egy teljes értékű 2.0 lesz, de ismétlem ezt ne vegyük hivatalos forrásnak, bízni persze lehet benne...
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
robag72 #56526 üzenetére
Szia!
Nincs külön beállításom rá. Vagy az összefoglalóban is linkelt két beállítást próbálod ki vagy használod a keresőt és a fórumban a fórumtársak által linkelt beállításokat próbálgatod (javaslom a drirewolf kolléga által linkeltet is a feltételezett panel miatt). Ezért is írtam, ha a fórumozók linkelnek vagy küldenek nekem privátban saját maguk által használtat akkor azt be tehetjük az összefoglalóba majd egy linkelt office dokumentum képében.
kaktuszok: a firmware és igen, minden lehetséges, továbbá a lepényhal meg utoljára, de nem sokat tennék rá, hogy ez be fog következni.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Lacika2013 #56533 üzenetére
Ha rendelkezel a megfelelő eszközökkel (pl.: routerek), akkor minden probléma nélkül, csak létre kell hozni egy VPN kapcsolatot (szoftveresen vagy hardveresen). A gondot inkább az olcsóbb routerek média szerver képességei szokták jelenteni illetve ha média megosztásban gondolkozol akkor a netkapcsolat lehet még szűk keresztmetszet. De ez a téma itt erősen off
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
aram01 #56503 üzenetére
Először is jó lenne tudni, hogy pontosan mit is jelent az, hogy "hangyás" a kép? Képet tudsz linkelni? Már csak azért is jó lenne tudni, hogy a hangolással van probléma vagy csak a szokásos rácsodálkozással van dolgunk amikor valaki megkínál egy 55"-os FullHD Tv-t egy analóg adással.
-
Stevenstyle
senior tag
Az összefoglalót kiegészítettem pár gondolattal a kalibrálásról és a kép beállításról, mivel volt rá igény az utóbbi időben. Gondoltam még olyanra is, hogy ha igény van rá, különböző modellek tulajai által használt és ajánlott beállításokat is írhattok, melyből készítenék word vagy exel doksit és azt linkelném. Persze csak, ha van rá igény.
A hibákat jelezzétek privátban legyetek szívesek, sajnos lehet, hogy maradt benne nem is egy (szokásos fáradtságnak betudhatóan).
Valamint ha van még igény másra is az összefoglaló keretein belül akkor továbbra is várom az ötleteket.
fisco: biztos, hogy én vagyok rohadt fáradt, de az első képen nem látom mit kellene néznem, a második az tényleg gázos. Saját szubjektív vélemény, hogy ha minden egyéb (képminőség, hang stb...) rendben is van, ekkora illesztési hézaggal én cseréltetném. Lehet nem oszt nem szoroz, de én pl hárklis vagyok az ilyenre.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
#94529552 #56490 üzenetére
Persze, persze, teljesen igazad van, itt a passzív miatt írtam, ahogy később ki is fejtettem, különben nem lesz túl élménydús a 3D. Vagyis élménydús az is amikor szétesik és szellemképes mint az állat, csak nem biztos, hogy kellemes az élmény
Lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan ezért sry.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Blamazs #56487 üzenetére
Zyxel sajnos nincs a közelemben, de ha jól tévedek akkor alapból Twonky-t használ. Azzal esetedben nem fog működni. Tegyél fel rá egy minDLNA-t és jó lesz. A topicjában keresve is találsz leírást illetőleg segíteni is fognak. Avagy használd [ezt] a leírást, ez is ugyanonnan van
aram01: Grat! Végül az atom helyről rendelted?
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Shingen #56483 üzenetére
Ellenben az ideális élményhez a TV közepének nagyjából szemmagasságban kell lennie mivel a függőleges irányban történő eltérést ettől csak korlátozott mértékben tűri a passzív technológia. Illetve valós FullHD 3D még BD 3D esetén sem érhető el. Természetesen FullHD panel esetén.
Csak, hogy a negatívumokról is essen szó, de ezzel be is zárult a negatívumok sora.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
darál0w #56444 üzenetére
MKV konténer fájlba ágyazott feliratról lehet szó a leírásod alapján. Indítsad el a lejátszást, MR-el kattints egyet, hogy feljöjjön az állapotsáv és a vezérlőgombok (pillanat állj, csévélés), itt a jobb oldalon a nyíl gombra kattints. Lapozni fog egyet a többi vezérlő gombra, amik közül a Sub lesz az amit te keresel. Itt ki fogod tudni kapcsolni a beágyazott feliratot is.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
max004 #56405 üzenetére
Némely modell tényleg kicsit konzervatívabb lett, de nekem pl tetszenek. Persze ez erősen szubjektív, meg egy TV esetében a design amúgy is másodlagos, persze fontos dolog, de a képminőségnek kellene az első helyen lennie.
Engem inkább az ívelt kialakítás erőltetése bosszant az összes gyártó részéről (kivéve talán a japánok). Inkább ölnék az energiát pl a képminőség javításába vagy a beépített média lejátszó fejlesztésébe, mondjuk, hogy mindegyik támogassa alapból a 24Hz lejátszást vagy kezelje az ISO-kat is, vagy ne csak DLNA-n keresztül játszák le a tartalmakat, hanem támogassák az SMB-t is meg hasonlók.
Persze azzal nem lehet behülyíteni úgy a mezei vásárlót mint azzal, hogy milyen menő már, hogy ívelt szóval csak magamban puffogok
Szerk: Az LG-nek meg aztán pláne nem a Samsung után kellene loholnia ebben a nagy ívelt kijelzős történetben, helyette inkább reszelgessék még tovább az OLED-eket.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
bozsozso #56397 üzenetére
Dlink: Management / Application Management / Multimedia Services itt tudod bekapcsolni a szolgáltatást és hozzáadni a DLNA-n megosztott mappákat, de gondolom ezzel már képben vagy.
Ezután a TV-n csak ki kell választani a Smartshare-t, ott a D-Link-et, filmek esetén video és már választhatsz is, hogy ömlesztve vagy mappaszerkezetben szeretnéd látni a fájlokat.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
SUPREME7 #56312 üzenetére
Youtube működik gond nélkül, ahogy Luckyman kolléga le is írta neked, nekem is működött. Párosítani azt kell előtte különben nincs is meg az opció a telefon kliensében.
Apró kis bosszantó dolgok mindegyik márka mindegyik típusában előfordulnak, ha minden tekintetben abszolút tökéleteset akarsz, akkor az kb szélmalomharc. Kisebb-nagyobb kompromisszumot minden esetben kötni kell, márkától és típustól függetlenül. Vendégeskedik nálam most egy másik koreai középkategóriás készülék ami közel sem rossz, sőt, de megsúgom bizonyos tekintetben az sem tökéletes
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
motoflug #56252 üzenetére
Az, hogy te mit látnál azt sajnos nem tudjuk megmondani, de az biztos, hogy elég nagy a különbség a kettő között mozgásmegjelenítés terén. Lehet, hogy egy idő után simán megszoknád összehasonlítási alap híján, bár én erre a tényezőre nem bíznék egy vásárlást.
Én a helyedben biztos, hogy csak és kizárólag a 100-asban gondolkoznék. Válaszidő game módban nem egy SONY, de azért a jobbak között van a legtöbb modell esetében.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
sznoopy1977 #56239 üzenetére
Itt azért álljunk meg egy szóra:
No offense, DE, a pontosság kedvéért: a foltosodást nem "kezdi el" egy készülék sem, ha elolvastad az összefoglalót akkor tudhatod, hogy miről is van szó! Ha nem éri a panelt külső behatás akkor fix és állandó! Nincs olyan, hogy elkezdi, olyan van, hogy bizonyos tartalom (tipikusan fényesebb, homogén felületek esetében) mellett jobban látható.
A 67X és a 73X sorozat kevésbé érintett, ennek ellenére sajnos előfordul olyan, hogy egyes készülékeknél a mértéke komolyabb. Ha te egy olyan TV-t fogtál ki ennek ellenére ami jobban érintett a problémában akkor szerintem vagy állj el a vásárlástól, vagy ha ez nem megoldható akkor szerviz és gari, esetleg csereutalvány.
Sajnálatos, de ez benne van a pakliban. Félre ne értsed, nem a készüléket / márkát véded, de nem egyszer értekeztünk már erről. Kevésbé érintettek a felső közép / felső kategóriás készülékek, de ezek között is előfordulhat sajnos olyan ami érintettebb a dologban. Ha tudunk ezen kívül valamiben segíteni akkor megpróbáljuk, hidd el.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
max004 #56229 üzenetére
A design nekem tetszik. Ami szembetűnő, hogy a WebOS 2 sebessége nagyon jónak tűnik (már amennyit látni belőle), de azért az elején a kártyák oldalra nyitásakor még itt is látszik némi röcögés, enyhe akadozás. A töltési sebessége viszont marha jónak tűnt.
Az új MR meg marha jó szerintem, de ezt tudtuk eddig is.
Kontraszton meg kár rugózni, amíg IPS panelt használ az LG addig a tesztekben is szerepelni fog mindig a kisebb kontraszt a kontra oldalon. A pro oldalon meg a betekintési szög és a jobb színhűség
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Shingen #56200 üzenetére
Köszi
jó tudni
50LB670 250 magyar pezeta még mindig, ami az akcióval együtt 225... hmmm edigiben még a Black Friday előtti akcióban vettem ennyiért és az azért erősen ősszel volt és nem volt ennyire kifutó modell mint most.
Máshol is megnéztem, de egész komolyan tartja az árát még mindig máshol is... érdekes...
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
lukgab #56183 üzenetére
Köszönjük a kimerítő leírást. Hiánypótló, mivel viszonylag kevés fórum tapasztalat van az UB-val, de ahogy látom azért lassan egyre több.
A kalibrálással kapcsolatban annyit mondanék, hogy a szép kép nagyon szubjektív. A kalibrálás során az egyik elsődleges tényező, hogy a színhűség. Sokaknak a kalibrált kép nem is tetszik mivel hozzá vannak szokva a túlszaturált színekhez és nekik a messziről színek jelentik a szép képet. Lehet a hétvégén kiegészítem az összefoglalót egy kalibrálással foglalkozó résszel is
Részemről (és gondolom a többiek részéről is) még egyszer köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és leírtad a tapasztalataidat
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
#14121216 #56176 üzenetére
Jó az is, kissé fapados de teljesen működőképes, sőt ha jól emlékszem a serviio -val ellentétben a külső feliratok is működnek DLNA-n keresztül a SmartShare-ban. Egyébként Windows Media Player is működik DLNA szerverként is, azért látja a gépet, csak az alapértelmezett mappáiban nincs média.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
huncutka1029 #56165 üzenetére
Holnap szabin leszek, de ha addig nincs visszajelzés akkor csütörtökön megnézem a bent a két LA-n mi a helyzet. Azok garantáltan nem voltak frissítve
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
membrandj #56161 üzenetére
"SBS az aktív, Half OU a passzív 3d tudtommal.
LG-hez half ou kell. "Ez így ebben a formában sületlenség. Dióhéjban le van írva az összefoglalóban is (legalább annak az átolvasására igazán lehetne venni a fáradtságot), vagy lehet kérdezni, esetleg autodidakta módon utánaolvasni, de butaságot ne terjesszünk
-
Stevenstyle
senior tag
Egyszer már leírtam a véleményem hasonló témában, de ha meg engeditek leírnám még egyszer a mostani szituációhoz igazítva és kicsit kibővítve.
Egyrészről úgy gondolom, hogy kritizálni lehet és kell is, a negatívumokról is szót lehet és kell is ejteni, már csak azért mert NINCS olyan, hogy tökéletes TV, márkától teljesen függetlenül! NINCS olyan amelyik minden vásárlói preferenciának megfelel! Egy TV vásárlásnak mindig arról kellene szólnia, hogy az adott vásárló jelölt az igényeihez és a pénzügyi lehetőségeihez mérten megtalálja a számára legjobb választást, ami nem lesz soha tökéletes, de a legkevésbé kompromisszumos (ár, érték arány). Ennek tükrében nem árt ha tud az adott márka és típus(ok) előnyeiről és hátrányairól is ugyanúgy! Ezt viszont más topic-okhoz hasonlóan igazán meg lehetne oldani kulturált keretek között is!
Kritikát megfogalmazni is tudni kell, pláne egy olyan topic-ban ahol zömében az adott márka készülékeinek tulajdonosai vannak, hisz az mindig előre borítékolható, hogy a tulajdonosok és a márka szimpatizánsai érzékenyebbek a kritikára, ha más nem már csak azért is mivel nem kevés pénzt áldoztak a megvásárolt termékre. Ez már csak azért is üdvözlendő lenne, mivel némi intelligenciát feltételezne a kritikával élő irányából, másrészt nem tűnne sok esetben egyszerű Flame keltésnek.
Ugyancsak feltételez némi sütnivalót a kritika normális, emberi módon, nem gyerekes visszavágással és több oldalas veszekedéssel végződő fogadása. Ugye itt képbe jönnek megint az egyéni személyes preferenciák, hisz egy tulajdonság ami a kritizáló oldaláról komoly probléma az egy másik ember szemében lehet simán elhanyagolható tényező vagy akár a felhasználási szokások miatt egyáltalán nem mérvadó tulajdonság.
Személy szerint nagyon jó lenne látni a viszonyítási alapok és a mértékek figyelembevételét is. Pl.: "szar a fekete" ? Mihez képest? Egy másik IPS panelhez képest? Vagy VA-hoz képest? Esetleg plazmához képest? Nagyon nem mindegy, hisz adott tulajdonságú panelekről, technológiákról beszélünk amiknek az ALAP TULAJDONSÁGAI adottak, ha tudomást akarunk venni róla, ha NEM ez így van és pont! Mindegyiknél van a Pro és Kontra, hisz egyik sem tökéletes még mindig, előnyökkel és igen, hátrányokkal is rendelkezik mindegyik. A világ egyik legnagyobb marhasága olyan butaságokon veszekedni oldalakon keresztül, hogy "szar a fekete' egyrészt, ha már ezen megy a felesleges vita akkor legyen megjelölve, hogy mihez képest és mennyire. Ezt jó lenne észben tartani a kijelentőnek és ennek tükrében mérlegelni a vérmérsékletet a válaszadónak is, lehet kevesebb, eleve értelmetlen vita lenne.
Ehhez kapcsolódóan pedig itt jön képbe a másik általam vélt probléma, hogy ha egy "szakmai fórumon" valaki tesz egy megnyilvánulást az legyen egyrészt pontos, másrészt szakmailag alátámasztott. Az, hogy valami "szar" az szakmailag nem nevezhető megalapozott kijelentésnek és PONT, márpedig hemzseg a fórum olyan kijelentésektől ami vagy hibás vagy pontatlan vagy csak egyszerűen hitvitává degradálja a tényeket. Sokan minduntalan elfelejtik, hogy ez egy "kvázi" szakmai fórum és nem a huszadik bulvárlap internetes fóruma.
Végezetül pedig a stílusról: látva egyes hozzászólásokat, néha komolyan elgondolkozik az ember, hogy hova is csöppent. Hihetetlen, hogy néha az óvodával egyenértékű az amit az ember lát. Elvileg értelmes emberek jönnek ide megbeszélni a tapasztalataikat egymást tiszteletben tartva. Esetleg vitatkoznak egy jót, de nem veszekednek gyakran minősíthetetlenül!
Ebből kiindulva cseppet sem meglepő, hogy beleolvasva a hozzászólásokba, az újonnan ide tévedőnek eleve el is megy a kedve a topic-tól is és a márkától is! Arról nem is beszélve, hogy abban az esetben ha ez mégsem történik meg az első tíz percben akkor meg eszméletlen mennyiségű hulladékból kell kiválogatnia az értelmes hozzászólásokat.
Tudom a vélemény olyan mint a... Nem okoskodni próbáltam csak a szubjektív véleményemet írtam le, mindenkinek címezve! Akinek nem inge nem veszi magára! Mindazonáltal jó lenne látni, hogy mégis magára veszi azon fórumtársak csoportja akik körül tipikusan ki szoktak alakulni hasonló viták és legalább egy részük magába nézne egy kicsit és, ha csak egy részét is, de megfogadná a fenti irománynak! Akkor talán tényleg "szakmai fórumnak" nézne ki ez a topic, vagy legalább is hasonlítana rá.
És akkor most jöhet az offense.... Ígérem utoljára nyilvánultam meg (pláne ilyen hosszan) a témában (már az is vicc, hogy ezekről egyáltalán szót kellet ejteni nem is először).
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
norbyone #56117 üzenetére
Hali!
Ahogy írták is a kollégák külön szemüveg kell hozzá. pl AG-F310DP
Tapasztalat az összefoglalóban leírtakon kívül nálam annyi, hogy ha a két kép között nagyobb a kontraszt különbség (pl Forzában az egyik kocsi a pálya napsütéses részén van a másik meg egy alagútban), akkor meglehetősen nagy az áthallás. Van akit nem zavar, én pl próbálgattam egy darabig és arra jutottam, hogy ez illetve az arány torzulás miatt nem nekem lett kitalálva. De ez mint írtam is erősen szubjektív vélemény.
-
Stevenstyle
senior tag
Nem kell mindenkinek egyetértenie mindenben, sőt többek között azért is van a fórum, hogy a vitás kérdéseket megvitassuk, DE aki ezt a tevékenységet nem tudja kulturált keretek között űzni, az szankcionálva lesz!
56102-es hozzászólást az ide nem illő, személyeskedő hangnem miatt töröltem, az 56106-ost pedig azért mert még gyaníthatóan időben szerkesztve lett 1db árva karakterre (egy kötőjel meg gondolom senkit sem fog zavarni, sőt nem is kell, hogy itt legyen)! A többi érintett hozzászólása nem ment egy bizonyos szint alá! Amennyiben a jövőben ismét előfordul hasonló, a moderátorok fognak szankcionálni és vélhetően nem csak ennyivel!
Semmi személyes, nem a vitával van baj, de az maradjon bizonyos keretek között!
Más: Pumma részemről semmi gond sincs azzal, ha valaki több fórumon is jelen van, és ajánlani is ajánljon készüléket amíg nem butaságot mond. Ha meg azt mond akkor lehet korrigálni és kész.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
#94529552 #55959 üzenetére
Szerintem félreérted a dolgot. Nem problémázik rajta senki, az, hogy vannak más panellel szerelt készülékek pedig egy elfogadott dolog és bevett gyakorlat a TV gyártóknál.Az, hogy van érdeklődés afelől, hogy mely készülékek lehetnek érintettek és erről vannak eszmefuttatások nem látom, hogy miért jelentene problémát. Nem lett kijelentve kategorikusan és tényként kezelve, hogy általános a jelenség, sőt. Nem problámozott itt senki szerintem
-
Stevenstyle
senior tag
Kedves kolléga!
Tudom, hogy segíteni akarsz, DE butaságokat NE terjesszünk! Itt ezen a fórumon is már ezer és egyszer le lett írva, hogy mik az ok-okozati összefüggések!
"Va-nál nincs foltosodás felhősödés, sarki bevilágítás sincs gyakorlatilag, nagyon elhanyagolható."
Szögezzük le megint és remélhetőleg utoljára a tényeket, miszerint semmi köze a panel típusának SEM a felhősödéshez, SEM a DSE-hez SEM a sarkosodáshoz. A felsorolt problémákkal nyugodtan küzdhet egy VA paneles készülék is!
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Nfsman20 #55936 üzenetére
Előfordulhat, különösen a gyártási ciklus végén. Csak kíváncsiságképp, mivel mindig érdekelnek az új infók egy gyártási időpontot tudsz nézni majd ha nem túl nagy kérés?
membrandj: egy két helyen meg lehet még csípni pl. beragadt raktárkészlet részeként, esetleg utolsó, kiállított darabként, de tény, hogy karácsony előtt még jóval nagyobb volt az előfordulása
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Nfsman20 #55931 üzenetére
Szia!
Annak az eszmefuttatásnak pont az lett a végkövetkeztetése, hogy biztosan csak a 39"-os nem IPS és az 50"-os modellek közül kerültek ki nem IPS paneles modellek, sőt az 50"-os modellek közül sem biztos, hogy mindegyik. 42" szinte biztos, hogy IPS lesz (persze ezt sosem lehet 100%-ig kijelenteni, de nagy valószínűséggel).
Az is el lett mondva, hogy a linkelt oldal információit azért senki sem vegye készpénznek, van ahol egész pontos, de sok helyen téves információkat is tartalmaz.
IPS vs. VA lásd az összefoglalóban az IPS rész alatt. (dióhéjban).
membrandj: izgatottan várom a felhasználói tapasztalatokat
Biztos lehetsz benne, hogy kérdezni fogunk.
-
Stevenstyle
senior tag
Pumma kolléga ötletére és segítségével frissítettem az összefoglalót garanciális ügyintézés és csatornalista szerkesztés témakörben. Amennyiben maradt benne hiba kérem jelezzétek, ötletek továbbra is jöhetnek, hogy mi kerüljön még bele, ami hasznos lehet és igény is van rá.
-
Stevenstyle
senior tag
Önmagában nézve nem szubjektív. Javaslom nézd meg saját magad élőben. Igaz, hogy 2015-ben nem az SD adásnak kell(ene) a viszonyítási alapnak lennie, de optimális esetben nem ront a felskálázás. Amitől rosszabb lehet SD esetén max az, hogy nem elég hatékony, de optimális esetben rontani nem ront rajta.
#55831: tudom, hogy segítő szándékkal linkelted, de a nem megbízható a forrás (árukeresős bohóckodás, amiben több a nettó baromság mint a valós információ) rosszabb mintha nem is linkeltél volna semmit. Ezek szerint a 671 tulajok a hajukra kenhetik a TV-t ha a DVB-T tunert szeretnének használni pl mindig TV esetén, de DVB-C és kódolt adások esetén sem lennének jobb helyzetben mivel CI kártya nincs az oldal szerint benne.
Szép is lenne
Anaghmar: A főbb különbség a design, talp, +100Hz MCI. Sebességben nincs különbség, mivel ugyanaz az SOC van benne mint a 67X-ben. (Szubjektív, nekem anno egy hajszálnyival jobban tetszett a képe 730-nak, de annyival nem mint amennyivel többe került.) Kizárólag a specifikációkat tekintve a fent említettek a különbségek.Remélem nem felejtettem ki semmit
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
lukgab #55818 üzenetére
Igen, mehet, sőt menjen a HDMI 2.0-ás bemenetbe, de nem az input lag miatt. Game mode működik mindegyik HDMI bemeneten, de a többit jól tudod.
Több lépcsőben tudod állítani vagy ki is kapcsolni. Be kell menni a menübe érte, vagy létrehozol két beállítási profilt és gyorsmenüből váltod. Másik bemeneten úgysem zavar, mivel minden bemeneten külön menti a beállításokat.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
membrandj #55802 üzenetére
Plazmáról mindig kicsit sook a váltást (én is egy 3 éves Panáról váltottam tavaly) és ezt nem könnyíti meg, hogy plazmán szebb egy SD adás képe. 11 év viszont iszonyat sok így nem gondolom, hogy visszalépésként élnéd meg a dolgot. Sport csatornák meg amúgy is elérhetőek szinte mindenhol HD-ban.
Szerintem is nézd meg mindkettőt, itt már úgy is kiveséztünk szerintem mindent és úgy is az a lényeg amit a saját szemeddel látsz. Hozzáteszem egyik sem rossz TV, de azok alapján amit írtál a felhasználási körről, szerintem az UB lesz neked a jobb választás.
-
Stevenstyle
senior tag
Még valami.
Felskálázás ide vagy oda, egy SD adás a legjobb esetben is minimum olyan randa lesz mint egy FullHD Tv-n és azért arra sem árt felkészülni, hogy amit itthon a szolgáltatók HD adásként tolnak le a torkunkon az is enyhén véleményes egy jó minőségű HD tartalomhoz képest. A natív UHD tartalmat meg jelenleg el lehet felejteni.
Csak, hogy legyen még egy kis kontra is
MKV-val 99%-ban boldogul, 30-40GB-os állományokat is simán lejátszok vele.
Ha sok a foci akkor viszont részemről egyértelműen az UB a fent részletezettek miatt.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
membrandj #55797 üzenetére
hoszzútávú személyes tapasztalat nincs az UB-val kapcsolatban.
A személyes véleményem párszor már leírtam. Edge LED technológia miatt DES-vel nem kell számolni ami főleg sport műsoroknál jelenthet komoly különbséget pozitív irányban. Sarkosodás szintúgy nem nem játszik, de ez az esetek többségében és főleg film nézs mellett amúgy sem számottevő és nem is nagyon látható. Persze az Edge LED sem tökéletes (ott felhősödés játszhat típustól és márkától függetlenül, ez a technológia vele járója, persze a mértéke változó lehet), de a régebbi Edge LED-es LG TV-k és az UB-s fórumtapasztalatok szerint rendben van a képminőség.
Input lagról már beszéltünk, az nagyobb UB széria esetén, ha nem vagy nagy játékos akkor ez viszont téged nem érint.
Kérdés még a méret (lehet, hogy írtad de telefonról írok és nem nagyon olvastam vissza, ezért sry), 49-50, de inkább 55" alatt túl sok értelmét én nem látom az UHD-nak, főleg úgy, hogy egy átlagos lakást az emberek többsége úgy rendez be, hogy az ideális nézési távolságnál jóval messzebbre ülnek, de ez ismétlem nagyon erősen szubjektív vélemény.
Filmnézésre nyugodt szívvel merem ajánlani az UB-t, ha szereted a 3D-s filmeket akkor meg pláne, mivel BD 3D esetén az UHD felbontásból kifolyólag el lehet felejteni a felbontás csökkenést és gyakorlatilag a passzív 3D egyetlen hátránya is megszűnik.
Nem lehetetlen az optimális wifi körülmények megteremtése, ennek ellenére viszonylag ritkán látok olyan környezetet ahol ez sikerült is. Lehet, hogy nálad minden optimális lenne (környezet és az eszközök is), de ebben engedd meg, hogy kételkedhessek
Mindezek tükrében én a helyedben nem Wifi-ben gondolkoznék. Kábelen bekötve biztos, hogy nem lenne gondod semmilyen média esetén sem.
BD-hez kell egy normális Blu-ray lejátszó, vagy egy "média játékos" ami kezeli, mivel a TV maga nem tud sem lemezt, sem ISO-t lejátszani.
Külső HDD is egy megoldás, 2,5"-nál figyelni kell a rövid kábelre, ha úgy is probléma van vele akkor y kábel. Ha rákeresel sok kolléga leírta már milyet használ, de a legtöbbel nincs gondja a TV-nek. Én amit próbáltam az mind jó volt, de viszonylag ritkán kötök rá mivel NAS-ról nézem a filmeket.
Billentyűzet, egér tekintetén a kollégák talán tudnak segíteni, számomra az MR feleslegessé tette eleve a gondolatát is.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
huncutka1029 #55792 üzenetére
Igen maga az upscaling illetőleg az fpr is a kérdések láttán be fog kerülni szerintem már holnap, ha gép elé kerülök. Jó ötlet szerintem is és igény is mutatkozik rá talán
csak kis türelmet, mert telefonról nem esnék neki
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
membrandj #55785 üzenetére
Film-type Patterned Retarder
Vagyis az eljárás egy polarizált filmréteget használ a panel előtt ami a képet interlance darabokra osztja.
Ez megfelelő polarizált szemüveggel (persze megfelelő tartalom esetén) nézve 3D-s képet eredményez. A két különböző polarizált lencse ugyebár különválasztja ezeket az interlance darabokat a bal illetve jobb szemnek.
Leegyszerűsítve igen az fpr a passzív 3D-t jelenti igen.
49UB850V vs 50LB 670/ 671V közel sem ugyanazt tudja. Olvasd el az összefoglalót és láthatod, h az egyik UHD a másik FullHD
Huncutka1029: szerintem ki lehetett kapcsolva, mert amit anno én néztem egész tűrhetően skálázott fel. Persze csodát nem kell várni tőle de engem meglepett a hatékonysága. Egy két kép lehet jó ötlet lenne igen
-
Stevenstyle
senior tag
IPTV-s eszmefuttatásokat és UTP toldásos posztokat, amik nem abban voltak átraktam off-ba. No offense, és semmi gond, csak off-ban van a helyük
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Dave567 #55720 üzenetére
Megelőztetek, pont most akartam Janos666 kollégát ajánlani
Egyébként köszönöm szépen és ne viccelj pont az ilyen dolgokra vannak a fórumok... amíg vita van (és nem veszekedés) az jó, mert az feltételezi a különböző vélemények értelmes emberek módján történő megtárgyalását
-
Stevenstyle
senior tag
Szia!
A Home Screen-en alul a kártyák sorrendjét tudod módosítani. Ami nem kell azt rakd a végére. MR rávisz, görgőt lenyomod és nyomva tartod. Ez után már tudod húzni.
FNZ: 67XV mellett a 3D és az alacsonyabb input lag szól (UB-val nincs tapasztalatom játék terén így ebben nem érzem kompetensnek magam, hogy véleményt alkossak mennyire zavaró játék közben). Az UB ellenben Edge LED-es ami szerintem előny. Azért egyik sem rosszt TV azt nyugodtan leszögezhetjük.
2015-ös modellek még egy darabig induló áron lesznek elérhetőek, bele fog telni még jópár hónap mire az árak drasztikusan csökkenni fognak a mostani szint felé.
-
Stevenstyle
senior tag
Aktiváltam az összefoglalót, ezúttal is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget. Mivel bármikor szerkeszthető, így továbbra is bármikor írjatok, ha van ötlet, hogy mi kerüljön még bele illetve a hibákat is legyetek szívesek küldeni, ha találtok mivel tuti maradt még benne bármennyire is próbáltam átolvasni a lehető legalaposabban.
Mosqu!to: Az egyik kérdésedre a válasz pont most érkezett az összefoglalóval
Bár most lehet, hogy sokan nem fognak egyet érteni velem, de ilyen "relatív" kis méretben a 650-es is lehet szerintem alternatíva. Ebben a méretben akinek van és aktív fórumozó talán Lacielvtárs, és ő elégedett vele ha jól rémlik.
-
Stevenstyle
senior tag
Ha idővel nem jelentenek be még új típusokat a kategóriában és FullHD-ban gondolkozol, akkor egyetlen egy lehetőséged lesz az LF650V széria lesz. FullHD, WebOS 2.0 és 3D. Nem valószínű, hogy sok variáns lesz még FullHD-ban mivel a 2015-ös paletta zöme UHD készülék lesz. Nem csak LG-nél, úgy tűnik a többi gyártónál is hasonló a tendencia.
direwolf: igazán nincs mit, pont arra jártam. Az LG promóter nézett is, hogy mi az Istent csinálok, de végül jó fej volt, a 60-as mögé ő mászott be, hogy lefotózza nekem
-
Stevenstyle
senior tag
Igen azért pár dolgot nem árt tisztázni! Egyrészt teljesen igaza van Pumma kollégának, hogy a nem hivatalos forrásból származó adatokat azért illik minden esetben fenntartásokkal kezelni, nem készpénznek venni.
Másrészt mint már írtam is teljesen megszokott dolog az, hogy egy gyártó akár ugyanazon modell, ugyanazon méretű készülékébe is más beszállítótól vegyen panelt. Ez a gyártás kifutásával még gyakrabban elő szokott fordulni. Az pedig végképp előfordulhat, hogy egy típusból bizonyos méretű változat esetén más beszállítótól származó, ne adj Isten más típusú panelt épít be.
Ezen nem kell megrökönyödni, nem egy új dologról van szó, sőt még csak nem is a TV gyártásban egyedülálló dologról van szó! Nem kell tovább menni itt van példának a céges telefonom, SONY Xperia Z, aminek anno nagy nyomozás folyt a topicjában, mivel kapásból a magyar piacra is kétféle kijelzővel érkezett, az egyik Sharp gyártmányú volt míg a másikat a Japan Display gyártotta. Egyiken jobb volt az amúgy is harmatos betekintési szög a másikon kevésbé. Hogy egy TV-s példát is mondjak a másik koreai gyártó szintén középkategóriás és 3D-s Tv-jének az 50"-os méretében sem Samsung panel van, míg a 48"-osban és a kisebbekben az van.
Azt meg szögezzük le, hogy attól, hogy bizonyos méretben nem LG IPS a panel, attól még nem feltétlenül lesz rosszabb a készülék!
Teljesen felesleges ezen kiakadni, bevett szokásról van szó és Isten igazából, ha a csomagoláson és a TV-n nem vírít ott, hogy márpedig ebben ez van és nem az akkor nem is megtévesztés. Persze kideríteni ki lehet, sőt magam is érdekesnek és hasznosnak tartom mindig a hasonló információ cseréket és eszmefuttatásokat, de ettől még nem lesz selejtes a termék! Az EU-n belül pedig bármennyire is hihetetlen sosem leszünk elsődleges piac, hovatovább elektronikai termékekben Mindig is a német piac volt az egyik elsődleges, külön oda, arra a piacra szánt termékekkel. Az én Z-m is pl DE-s (csak a szemléltetés kedvéért)!
Végezetül csak, hogy mindenki megnyugodjon megnéztem az én 50LB671V-m kódját (ZB.BEEWLJG), ami, ha a Bolgár oldal hiteles akkor IPS ugyebár.
Nem hagyott nyugodni a dolog és bementem az MM-be (ha már úgy is arra jártam) és kicsit meg szadiztam az LG promótert és körbefotóztam pár LG 65-et
42 LB650V (ZN.BEEWLJP) - Ha hiteles a Bolgár oldal akkor IPS
47 LB650V (ZN.BEEWLJG) - Ha hiteles a Bolgár oldal akkor IPS
50 LB650V (ZN.BEEDLJG) - Ha hiteles a Bolgár oldal akkor A-MVA az AU-Optronics-tól
60 LB650V (ZN.BEEWLJP) - Ha hiteles a Bolgár oldal akkor IPSHa valaki kételkedne a hitelességébe fotókat szívesen küldök
Következtetésképp helytálló lehet az a feltételezés, hogy az 50"-os LB650-ekben nem LG panel van, VAGY legalábbis nem mindegyikben. Ismétlem, abban az esetben ha hiteles a forrás!
Megnyugtatásképpen az AU Optronics nem egy kis sufni cég, hanem a világ legnagyobbjai között tartják számon és többek között a Samsungnak is szállítanak (a fenti példámban szereplő konkurens márka 50"-os készülékéhez is ők szállítják a panelt).
Érdekességnek és informálódásnak persze nagyon jó ez az eset, de felvonulást szervezni érte azért kár és butaság lenne
UI.: Sry, nem akartam, de ez megint a szokásos Wall of Text lett
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
direwolf #55634 üzenetére
671-et tudnék csak sajnos mondani, ez ráadásul IPS. Szerintem valószínűbb, hogy jutott ide IPS és VA is vegyesen. Az, hogy prémium az IPS vagy sem azt mindenki döntse el maga, mindegyiknek meg van a maga előnye és hátránya is. Most készülök az Őrsre, ha gondolod beugorhatok az MM-be egy két kiállított példány kódjáért
Az összefoglalóval szerintem eljutottam egy publikálható vagy a közeli állapotba, a 2015-ös modelleket majd sorban frissíteni fogom ahogy jönnek a pontos infók. Az alábbi Linken meg tudjátok nézni, továbbra is örülnék neki, ha minél többen segítenének a hibajavításokban és az ötletekkel, hogy mi kerüljön még bele vagy mi az amivel nem értetek egyet, bár eddig sem volt nagy tülekedés a témában.
Cidalain kollégának ezúton is köszönöm a segítséget és várom a többiek segítségét is. Minél előbb rábólint a társaság annál hamarabb lehet aktívvá tenni a topicban
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Robertó79 #55622 üzenetére
Mert a vezérlőpultban a hangeszközöknél nem állítottad át, hogy küldje ki a hangot HDMI-n.
Pumma: LG hivatalos, weben elérhető infói alapján szűrtem le a dolgot nem a linkelt dolgokból. Igen a paletta változni fog még idén igazad van, a jelenlegi bejelentett még nem a teljes.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
cidalain #55618 üzenetére
Elvileg az LF650 ami az egyetlen FullHD-s 3D modelljük lesz büszkén hirdetik, hogy IPS és elérhető lesz 50"-ban is szóval ezek alapján kellene, hogy továbbra is gyártsanak 50" IPS-t. Bár aztán az is lehet, hogy vesznek.. ki tudja
Nekem ami megragadta a figyelmem, hogy az LF széria belépő szintű modelljei (LF56XX, LF58XX) maradnak Direct LED-esek. Ami még érdekesebb, hogy ha lehet hinni az eddigi hivatalos speckóknak akkor a leg gyengébb kezdő modell az LF540V viszont Edge LED.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
ilyenezalaci #55615 üzenetére
Simán benne van a pakliban, sőt az is, hogy ez régebben nem így volt. Egy típus életciklusában akár többször is változhat azonos méretben is a panel beszállítója akár típusa is. Nem lenne egyedi eset.
direwolf: majd írd meg, kíváncsivá tett a dolog. Plazma ne legyen viszonyítási alap (pláne ne Pana), mert sírni fog, legyen az akármilyen akármilyen márkából, akármilyen jó LCD. Ilyen alapon mellé tehetne egy OLED-et is, annak is sírás rívás lenne a vége
A fizikát nem lehet megkerülni sajnos...
rongylab: az DSE lesz és nem felhősödés amit említettél. Ne keverjük a kettőt
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
direwolf #55611 üzenetére
Hmm... még egy kérdés, doboza megvan esetleg? Van rajta IPS felirat? Csak kíváncsiságból, sanszos, hogy az első árulkodó jel maga doboz. Az enyémen külön rajta is van batár nagy betűkkel, hogy IPS. Gondolom a tiéden akkor nincs.. abból kiindulva, hogy ha rá lenne írva és mégsem IPS panel van benne az már lehet, hogy kimerítené a vásárló tudatos megtévesztése kategóriát.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
ilyenezalaci #55608 üzenetére
Igen ez a dolog nem új keletű a gyártóknál nem csak TV fronton. Szinte mindegyik nagy gyártónál előfordul, hogy egy modellen belül is több gyártótól szerzi be a paneleket.
direwolf: ha megkérdezhetem a code az oldal alapján mit hozott ki? Ezzel szemben szemre te mit látsz pl betekintési szögek terén? Azért még a jobb VA és IPS panelek között is észre lehet venni a különbséget elviekben.
-
Stevenstyle
senior tag
Ha magát a NAS-t látja a TV akkor több mint valószínű, hogy nincs megfelelően konfigurálva a media server. A Syno alapból is brutálisan jó szoftverháttérrel rendelkezik és nagyon komoly szinten konfigurálható (irigyellek is érte
)
Innentől itt ez viszont már több mint off lenne.
Vagy böngésszed [ezt] át vagy ami még inkább jobb megoldás [itt] kérj segítséget a helyes konfigurációról.
Utána persze gyere vissza, várjuk a tapasztalataidat.
-
Stevenstyle
senior tag
Hali!
Ha komoly univerzális távban gondolkozol akkor szerintem a Logitech Harmony sorozata nagyon jó, programozható, akár esemény sorozatok-ra is pl.: ha a TV-t bekapcsolod akkor küld jelet az erősítőnek is, hogy kapcsoljon be és váltson át arra forrásra amin a TV van és hasonlók. Ellenben meglehetősen drágák sajnos.
Amennyiben olcsóbb megoldás is szóba jöhet akkor akár egy MR is játszhat amivel egyrészt szerintem nagyon jól lehet irányítani a TV-t másrészt van egy ilyen box nálam is és az alap funkciókat nagyon kényelmesen lehet vele a gombokkal vezérelni a kicsit bonyolultabbakat pedig az univerzális táv app virtuális felületéről el lehet érni.
Más téma, amit viszont mindenkinek mondanék: mivel a minap felkérést kaptam a topicgazda szerepére, szeretném mihamarabb megcsinálni az összefoglalót. Mára eljutottam odáig, hogy a lényeg szerintem már körvonalazva van, a 2014-es modellek esetében. A 2015-be kicsit belekezdtem, de teljes egészében még nincs sem értelme sem lehetőség az elkészítésére, nem tiszta még minden típus és kategória összes paramétere, több esetben még a pontos típusok sem. A cél az lenne majd, hogy a még nagyobb számban kapható 2014-es és idővel az új 2015-ös modellek is benne legyenek.
Akit érdekel a dolog és szeretne produktívan részt venni benne, hogy ez a topic is kezdjen hasonlítani pl ebben is a többi nagy márkáéhoz az privátban írjon (csak, hogy ne szemeteljünk feleslegesen itt) és adok egy linket ahonnan gyorsan le lehet tölteni a mondjuk úgy formázatlan alpha verziót egyszerű docx formátumban, hogy szerkeszthető és kiegészíthető legyen. Minden ötlet és kritika jöhetne (valamit vegyünk ki mert túl részletes, valami hiányzik rakjuk be, valamivel nem értetek egyet, írjuk át stb..), tehát egyfajta lektorálásról lenne szó általatok mivel késő estig próbáltam összerakni tegnap és biztos, hogy sok még benne a hiba. Az adatokat is jó lenne átnézni, mert bár az LG saját, a weben elérhető adataiból építkeztem, sajnos az sem megbízható minden esetben. Részemről nagyon örülnék neki, ha minél többen hozzájárulnánk az elkészültéhez.
Persze az is előfordulhat, hogy azt mondjátok, hogy az egész úgy ahogy van kuka, mert nem jó és kész, azt is elfogadom, de azért bízom benne, hogy kiindulási alapnak jó lesz, időmhöz és energiámhoz mérten igyekeztem.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
EmThor #55502 üzenetére
Igen azt a tesztet én is olvastam és az FW update után meg is változtatták a srácok az értékelést pozitív irányba.
Azért is írtam, hogy zavaró lehet mert van aki érzi a 30-50ms-t is és zavaró neki van akit 65-80 sem zavar. Mondjuk a 65 körüli amit egy két helyen írnak róla az már nekem pl. zavaró lehet, de ez mint írtam is erősen szubjektív meg függhet attól is, hogy mivel játszik.
Ezért is kérdeztem, hogy milyen felhasználási körre venné, mert pl otthoni "mozizásra" és 3D-re én is inkább egy UHD-t ajánlanék igaz nem 42"-ban. A fő döntő tényező úgy is az ár a legtöbb esetben és azt nem tudjuk, hogy a kollégának az elfogadható ár mit jelent. A 850v eleve drágább is és csak nagyobb méretben van.
Netflix sajnos még nincs itthon igen
Jó pár hely esetében az a helyzet amit vázoltál. Annak viszont a kedves fórumtársak anno utánajártak, hogy az LG foglalkozik ezekkel a készülékekkel is. Probléma ott lehet ha a bolt nem fogadja el az LG-s csereutalványt. Nyilván egy Aqua ezt nem valószínű, hogy meglépi, nem kockáztatja a hírnevét.
lukgab: böngészőből, munka mellé nekem ideális háttérzajnak, néha rápillantva. natív app-ról nem tudok. (ettől még lehet, mostanában nem néztem utána, de meglepődnék, ha változott volna a helyzet amióta utoljára néztem)
luckyman: van benne valami igen. Mondjuk az is igaz, hogy gyaníthatóan sokkal kevesebb a tulaj is aki panaszkodhatna, de igaz az is teljesen amit mondasz..
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
bandi0000 #55445 üzenetére
Nagyon sok tulajdonosi tapasztalaton nyugvó véleményt nem fogsz kapni, mivel elenyésző az UHD modellel rendelkezők száma itt a fórumon.
Ezzel nem szokott mindenki egyet érteni, de én nem mondom azt neked élből, hogy nem kell UHD. Azt viszont nem árt pontosítani a vásárlás előtt, hogy mire fogod használni a készüléket?
Az alapján a kevés infó alapján ami kiderült a kérdésedből így kapásból nem feltétlenül ajánlanám egyik UHD-s készüléket sem, egyrészt a magasabb input lag miatt ami konzolos játéknál érezhetően zavaró lehet, másrészt 42" esetén nem nagyon látom értelmét egy UHD készüléknek. 4K tartalom is még meglehetősen kevés van.
A 820-as egyébként egy teljesen "alap" NetCast rendszerrel szerelt UHD Tv. Enyi pénzért én inkább néznék egy nagyobb FullHD készüléket, a nagyobb mérettel szerintem többet nyer az ember szemben egy kicsi UHD-val. Másik alternatívaként gyűjtenék még pénzmagot, egy nagyobb 3D-s UHD-ra.
2014-es modellekből talán ami 4K és 3D is az az UB850V, ami viszont ha jól tévedek 49"-tól elérhető, cserébe érezhetően drágább. Hozzáteszem UHD-ra még a 49"-t is kicsinek tartom, nagyon nagy jó indulattal maximum határesetnek.
Persze ez saját szubjektív vélemény, a kollégáknak még úgy is lesz ötlete a témához.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
direwolf #55481 üzenetére
Ez így van!
Szerintem kicsit el beszélünk egymás mellett
Ugyanarról beszélünk csak másik oldaláról fogjuk meg
Persze, hogy nem kevés két a mag de mint láthatjuk nincs megoldva OS szinten rendesen és ha már nem lett megoldva mert idő előtt ki kellett adni ezzel az új készülékeket akkor legalább.... Ez persze tűz oltás lett volna de melyik a jobb megoldás, a tűzoltás vagy, hogy ha még az sincs?
Az ígéretek szerint ugye WebOS 2 már egy ilyen szempontból is befelyezett OS látszatát kelti, na majd kiderül...
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
direwolf #55474 üzenetére
Amiben nem teljesen értünk egyet az igazából az, hogy egy adott hardware magában se nem erős, se nem gyenge egészen addig amíg nincs egy viszonyítási alap amihez méred az adott hardware képességeit.
A viszonyítási alap lehet sok minden, egy másik hardware amivel összehasonlítod (pl Rasberry Pi) vagy, mint esetünkben is egy OS (vagy egy software, stb, stb..).
Pont emiatt szerintem megállja a helyét az az állítás, hogy gyenge a hardware alatta. Persze nincs hangsúlyozva, hogy ez alá az OS alá kevés, de ez talán megengedhető és egyben logikus is.
Abban viszont maximálisan egyet értünk, hogy nagy valószínűséggel nem jutott elég erőforrás és / vagy idő a WebOS megfelelő optimalizálására (meg aztán azt sem szabad elfelejteni, hogy eredetileg mire szánták és azóta azért elég nagy koncepcióváltáson ment át), és ennek eredményeképpen működik olyan sebességgel amilyennel. Ezen szokás szerint két módon lehet hathatósan változtatni, ha jóval erősebb hardware-t tolsz alá és megpróbálod erőből megoldani (aztán majd az OS hibái és az optimalizálatlanság mértékéből kiderül, hogy segített-e vagy sem illetőleg, ha segített milyen mértékben sikerült kompenzálni az alapvető problémákat), vagy jöhet a hibajavítás és az optimalizálás mint ahogy az elvileg történt is a WebOS 2.0 esetében. Ergo tényleg nyílt bétateszt gyanús a dolog és ez sajnos idő hiányában egyre gyakoribb több gyártó egyre több termékénél.
Azért az látszik a táblázatból, hogy az UHD TV-k alatt pláne kevésnek érezték a történetet még úgy is, hogy a WebOS 2.0 elvileg már optimalizáltabb lett / lesz és oda már jóval combosabb SOC került idén.
UI.: azért anno 2011 táján hiába voltak Cortex A9 magokkal ellátott SOC-k a csúcskészülékekben, képesek voltak android alatt is dadogni szépen. Gondoljunk csak az SGS III-ra anno milyen lassulásokra volt képes a négy magos Exynos 4412 Prime ellenére is. Valamint azért azt se felejtsük el, hogy 3-4 év szinte mindenben ami az IT-hoz köthető igen is sok idő
Sry, egy kicsit hosszú lett...
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
grefe1985 #55463 üzenetére
Szia!
Egyrészt ahogy Luckyman kolléga is utalt rá, amennyiben van rá lehetőséged erőteljesen javasolt Wifi helyett UTP-n bekötni a Tv-t különösen ha "komolyabb" Mkv konténer fájlokat akarsz lejátszani SmartShare-n.
Másrészt a Tv hardveresen (enyhén szólva) nincs nagyon eleresztve, ez különösen igaz memória tekintetében (valamint nagyon úgy tűnik, hogy a WebOS sem áll memória management tekintetében mindig a helyzet magaslatán), így ha több application-t használsz esetleg sok youtube videót néztél előtte, a filmnézés előtt érdemes a háttérben futó alkalmazásokat bezárni.
A Tv ki és be kapcsolásával egyébként üríti a memóriát, de a fentieket észben tartva, átlagos használat mellett (azt azért ne várd el, hogy egy Smart TV kiváltson egy PC-t) nem hiszem, hogy komoly problémáid lesznek vele a jövőben.
Nekem bár 671 van, de Lan-ra kötve, hétvégente twitch nézés (háttér zajnak, néha odapillantva munka mellett) vagy Youtube-on zene halgatás után is teljesen használható hibaüzenetek nélkül, pedig javarészt az említettek mellett zömében én is egy NAS-ról nézem a filmeket, sorozatokat gond nélkül.
Elsődlegesen, ha javasolhatom próbáld meg kivitelezni a fent leírtakat, kiemelten az UTP kábellel történő bekötést és utána lássuk mi változott és milyen mértékben
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Watt25 #55459 üzenetére
És mekkora komolyság lenne, ha lehetne használni még reklámok kivágására is... kár... bár ez is több mint a semmi
Jó pap is holtig tanul.
Végteleníteni egy videót anno 1-1,5 hónapja én is kérdeztem LA 660S esetében (mert nekem furcsa az LB után ahol ha egy videó fájl van csak egy könyvtárban akkor a végeztével újra kezdi), sajnos nem jött rá válasz nekem sem. Utána jöttem rá véletlen, hogy hogy ha csak egy videót választok ki több közül de kijelöléssel akkor újrakezdi folyton.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
redkuruc #55453 üzenetére
Nem egészen... kicsit virágnyelven de a következő a lényeg... a DVR funkció és Timeshift között alá-felülrendeltségi viszony van. a DVR funkció, mint szolgáltatás (Digital Video Recorder) a felvételi lehetőséget jelenti, engedélyezi, e nélkül nem lenne lehetséges Timeshift (Időeltolás) mint szolgáltatás, hisz ha nincs engedély, kvázi lehetőség a DVR-re, akkor nem használható egy olyan szolgáltatás sem aminek alapja a felvétel.
Timeshift esetében pedig arról van szó amit írtál is, hogy az adott adóra kapcsolva folyamatos felvétel történik aminek következtében meg tudod állítani az élő adást, vissza tud "csévélni" és onnan tudod folytatni, akár többször is meg tudsz nézni egy jelenetet.
LW szériához még sajnos nem volt szerencsém, de egy nem túl alapos és gyors keresés után a gépkönyv szerint az alábbi módon tudod külön állítani a Timeshift szolgáltatást:
1 Az USB-eszköz csatlakoztatása után nyomja
meg az OK gombot.
2 A Sárga gombbal jelenítse meg a DVR opciók
menüt, majd nyomja meg a Q.MENU (GYORSMENÜ)
gombot.
3 A navigációs gombokkal lépjen az Időeltolás
mód menüpontra, majd nyomja meg az OK
gombot.
4 A navigációs gombokkal lépjen a Be vagy Ki
menüpontra, majd nyomja meg az OK gombot.
5 Amikor végzett, nyomja meg az EXIT (KILÉ-
PÉS) gombot.
Ha vissza kíván lépni az előző menübe, nyomja
meg a BACK (VISSZA) gombot.Google, beütöd a Tv-d típusát és, hogy gépkönyv, talán az első találat el is visz az LG honlapjára ahonnan PDF-ben is meg tudod nézni, képernyőképekkel illusztrálva is van. A 79. oldaltól érdekelhet téged, a lényeg a 81. oldalon van!
Remélem segített valamennyit, illetőleg, ha valakinek LW és hülyeséget írtam vagy úgy alapjaiban el írtam valamit előre is elnézést, de így meló közben csak ennyire futotta az időmből így még egyszer elnézést az esetleges pontatlanságokért és szívesen veszem a korrekciót.
Sizmael: Ahogy aronpapa kolléga is írta a chansort programot keresed, ha a keresőben rákeresel jópár találatot fogsz kapni ahol a kollégák leírták már nem is egyszer a pontos működését részletesen.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
farkas-j #55436 üzenetére
Egy párszor már páran leírtuk, mégis előkerül időközönként. Mint ahogy azt is nehezen értik meg az emberek, hogy a clouding és a DSE két különböző jelenség neve ennek ellenére folyamatosan az előbbi van terítéken.
Lehet, h kiabálni kellene egymásnak (hisz a képcsöves Tv-k óta tudjuk, hogy a hang gyorsabban terjed mint a fény), h gyorsan meg értse mindenki
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest