- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
Amúgy pont ez az.... ha már dolgozom és kapok valami feladatot a főnökömtől hogy oldjam meg a legkevésbbé se érdekli, hogy én magamtól tudom a megoldást vagy utána olvasok valahol vagy megnézem a neten vagy egy AI segít benne. A feladat megoldásában kurvára nem segít, hogy bemagolom, hogy 1526-ban volt a mohácsi vész..... A normális oktatásnak ez volna a lényege, hogy önálló vagy csoportos munkában képesek legyenek az emberek feladatot megoldani. Ezért is hatékonyabb az angolszász oktatási rendszer, mert ott nem a magolásra teszik a hangsúlyt, hanem a feladat megoldásra. Aztán majd mikor kikerül az életbe az amerikai diák lehet, hogy hülye lesz hozzá, hogy kapásból megmondja mi Izland fővárosa. De azt megtanulja hogy oldjon meg feladatokat. Az életre nevelik nem a magolásra, mint a poroszos oktatási rendszerben, ahol kap az ember egy halom semmire nem jó információt, amit a büdös életben semmire nem fog használni. Ezért is szerepelnek egyre szánalmasabban a magyar diákok a PISA teszt szerű felméréseken, mert egyre kevéssbé a lexikális tudást kérik számon sokkal inkább a tudás megszerzését és alkalmazását. Amúgy például az amerikai iskolában tanitják hogy kell adóbevallást készíteni. Ezért tized annyi magyar tudná megcsinálni az adóbevallásást, mint gyakorlati feladat az életből, mint amerikai. Vagy például tanitják a gyerekeket autot vezetni és megszerzik a jogosítványt még az iskola vége alött gyakran. Mire kikerül az életbe képes lesz eljutni a munkahalyére(ha már nem minden sarkon jár tömegközlekedés az USA-ban) vagis szintén egy gyakorlati feladatra készítenek fel azzal, hogy mire elkezd dolgozni az ember tudjon önállóan közlekedni. Én még egyetlen problémát nem oldottam meg azzal, hogy megtanultam hogy az Árpád ház 1301-ben halt ki.....
-
antiapaladin
csendes tag
Csak tippelek de ha hülyeséget hallucinál össze az AI és nem elég képzett a munkavállaló, hogy kiszúrja, szívás van. Mert a főnököt tényleg nem érdekli hogyan oldódik meg a feladat de szerintem kőkemény öngól ha egy feladatot, amire elvileg képes vagyok, azzal adok vissza megoldatlanul, hogy bocs főnök, de az openAI lelőtte a chatgpt-t.
Kicsit próbálgattam a chatgpt-t és arra jutottam, xy szinten képzettnek kell lenni az adott témakörben. Elvégre az MI is "csak" egy szerszám, jelenleg legalábbis. A többit nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest