- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz
Alogonomus #434 üzenetére
Par % különbseg van maximum cpu tèren, ami elegge elhanyagolhato. Föleg annak fenyeben, hogy azon megy mindig a siras, hogy a több szalas procik csak malmoznak, nincsenek rendesen kihasznalva. Azt mar meg sem emlitem, hogy azok a 100 wattos procifogyasztasok is csak tesztekben, esetleg sok szalas, munkara hasznalt alkalmazasoknal allnak elö, jatekok eseten tdp közeleben sem jarnak.
120w elvileg a 9800x3d tdp-je, ehhez kepest jatekok eseten: -
Sinesol
veterán
Elsősorban techpowerup-ot nézek ott van értelmes fogyasztásmérés, meg sok uj játék kombinált tesztátlaga. Akárhogy is nézem, többet eszik, minta 7000-es top, miközben gyengébb nála, nagyon nincs mit magyarázni ezen a fejlődésnek nem nevezhető produkcion. Árban akartak versenyezni, de egyrészt már be is jelentették az áremlekedést, másrészt meg jelenleg 1000+ euro körül kapható eu-ban és ki tudja hol a vége, ha egyáltalán meg lehet venni. Szóval most sem végződött másképp a csodavárás. Nevezhetjük felőlem középkategóriának, de ettől nem lesz szebb a helyzet, nagyobb fogyasztásból hozza az előző gen teljesítményt, fura középkategória ez.
-
Sinesol
veterán
válasz
Juhaszatti #407 üzenetére
A 7800xt felülről a harmadik legerősebb gpu, ha jol emlékszem, a 9070xt meg a leggerősebb a generációban. Lehet játszani a marketingrizsával, de szerintem ami a generáció legerősebbje, azt a korábbi gen legerősebbjével lehet összevetni. Árazásban meg azért annyi, mert annyit is ér, nem igazán "pozicionálás" kérdése a dolog.
Egyébként ha középkategória lenne, akkor nem fogyasztana többet, mint a korábbi gen teteje, miközben valamivel gyengébb is. Afféle gyenge kifogás ez, látta az amd, hogy gyengén sikerült és rámondta, hogy akkor ez most középkategória...ennyi erővel az uj top intel proci is középkategória, mert gyengén sikerült? Mostantól ha valami nem ugy sikerül, ahogy várták, akkor középkategória? De felmerül a kérdés, hogy akkor mi a top? Ja, hogy olyan nem létezik? Akkor mihez képest beszélünk középkategóriáról? -
Sinesol
veterán
Megis hogy jön ide az 5070ti?
Nem tudom milyen 9900xtx rol beszelsz, ilyen nem letezik, jelen generacio csucsa a 9070xt, ez a maximum, amire kepesek az rdna4-el, ez a jelenlegi amd csucs. Gyakorlatilag ez lenne egyebkent a 9900xtx, csak mashogy neveztek el, hogy kevesbe egjenek nagyot.
-
Sinesol
veterán
válasz
Speedy007 #391 üzenetére
Nem arrol van szo, hogy nem akar beszallni, hanem arrol, hogy nem tud. Az, hogy egy egyszerubb chipes megoldas is többet fogyaszt az elözö generacional, az erösen arra utal, hogy minden lehetseges teljesitmenyt kipreseltek az architekturabol, nagyobb chipet mar nemigen tudnak csinalni, mert nagyon elszallna a fogyasztas. Az RT-n meg tudtak reszelni kicsit, de az rdna kb ennyit tud.
Jacek: Az, hogy több fogyasztasbol elmarad a 7900 xtx-tol, az minden, csak nem elorelepes.
-
Sinesol
veterán
Hát igen, nincsenek csodák az Rdna-val, mondtam én, hogy a marketingmaszlagnak jó, ha a fele igaz.
RobbyJr: Az amd, intel vagy akár az nvidia marketinganyagaira sokat nem lehet adni, azok csak reklám céllal szolgálnak. Elég csak a korábban linkelt grafikont megnézni, láthatjuk mennyire igaz az amd által emlegetett jelentős fogyasztásbeli javulás.
-
Sinesol
veterán
Habár egyre fontosabb lesz, nem feltétlen az NPU-ra gondoltam, hanem arra, hogy van benne mindenféle hardveres media decoder/encoder (h265, vp9, av1), a legmodernebb video kimenetek, 28 pci express lane, plusz a fogysztása is nagyon jó (ergo kevésbé melegszik, nem throttlingol, tovább birja az akksi), stb.
-
Sinesol
veterán
válasz
Juhaszatti #251 üzenetére
Hát, ha main workstation-nek használja valaki, akkor nyilván gyengébb, de nem vagyok benne biztos, hogy ez annyira gyakori eset, a plusz tudás pedig sok esetben nagyobb előnyt jelenthet, mint az elvesztett 30% nyers erő.
-
Sinesol
veterán
válasz
Juhaszatti #249 üzenetére
Nem lényegtelen, tucat dolgot támogat az ujabb, a régi meg nem. Elég csak támogatott kimeneteket nézni, encode/decode opciók, pci express lane-k száma, npu , plusz ugye kevesebbet is fogyaszt az uj. Ránézve a specifikációkra, elég nagy különbséget látok tudásban az ujdonság javára nézve, tehát ilyen egyszerű, az ujabbat kell ajánlani.
Kiváncsi leszek én arra a 600 dolcsi szintre, mivel a nagy várakozásokat nézve eléggé ideális scalper targetnek tűnik. Plusz ugye ott a korábbi gen életképessége is így, bár gondolom arról már lemondtak az ár megállapitásakor. -
Sinesol
veterán
válasz
Juhaszatti #247 üzenetére
Egyrészt elég annyit mondani, hogy melyik az ujabb, ugyis az kell mindig, másrészt meg miért kellene tudnia az átlagembernek, hogy épp mi az aktualis generáció? Vihar egy pohár vizben...
Btw. csak nekem fura, hogy ennyi hozzászólás jött egy csodaváró cikk alá, amiből nagyjából semmi sem derül ki? A belengetett marketingmaszlagnak legtöbbször a fele sem igaz, de azt azért remélem, hogy nem lesz totál f.stalicska és kicsit lenyomja a 4000-es nvidiák árát, ha ez meglesz, már megérte. Oké, hogy a raszterben nem sokat előrelépő 5000-esek miatt kicsit kinyilt a szájuk, de érdemes felifézni, hogy pár hónapja arról beszéltek, hogy kb. a 7000es széria teteje alatti szintet tudnak hozni, nem hiszem, hogy ez változott volna. Szóval lényegében roszabb, mint a zöldek ujonca, mert ott a top legalább bőven ellépett a korábbi top-tól.
-
Sinesol
veterán
Amiröl beszelsz, azok mind feltetelezesek, senki nem tesztelt meg ilyen kartyat, szoval furcsa, hogy tenykent beszelsz az emlitett dolgokrol. Honnan tudod, hogy nagyot ugrottak rt terèn? Honnan tudod, hogy milyen az fsr4 vagy a fogyasztas?
Kansas: Hat, pedig a konkurrencia kepes leginkabb befolyasolni az árazast.
-
Sinesol
veterán
válasz
ggbuffon1897 #143 üzenetére
Azt tudom elképzelni, hogy nagyon nem tud lemenni az AMD árban, mert drága a gyártás, fejlesztési költség és bagóért esetleg veszteséggel adni meg nincs sok értelme. Amilyen gyenge a 7000-es széria, ki tudja meddig kéne lemenni, hogy az emberek rácuppanjanak.
Am 4060ti van 16gb-os verzióban is, szóval nem feltétlen jobb a 7000 ramban, habár nagyjából mindegy is, mert még a 12 se biztos hogy kell erre a szintre.
Raszterben alig van különbség, RT-ben viszont igen, plusz ugye az upscaling is jobb a zöldek esetében. -
Sinesol
veterán
A slide alapján történő becslés tartalmilag kb. nullával egyenlő, nem is tudom ilyen hülyeség kinek jut eszébe, ennyi erővel jobb lett volna Magdi anyus-t megkérdezni, hogy mit gondol a témáról, az legalább potenciálisan vicces is lehet.
Semmi értelme nem volt betenni, ahogy pár ember találgatja, vajon milyen erős lesz az uj vga és erről még egy clickbait cikket is irtak...ha erre van szükséged, ott az AMD-s topik, ott még több ember találgatja, tehát az még jobb...vagy hogy is van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest