- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
A topicot zártam. Itt lehet folytatni:
-
suszterpatt
csendes tag
Felvezetés: van egy 200GB-os vinyóm, kettépartícionálva egy 10 gigás részre az XP-nek, meg a maradék 175 gigára minden másnak (ezen kb 52 giga szabad hely van). Pár napon belül váltok Vistára, ezért meg kell növelni a 10 gigás partíciót hogy elférjen rajta, a másikat pedig értelemszerűen össze kell rántani. Vannak erre remek programok (pl. gparted) amik úgy változtatják a partíciókat hogy közben megmarad az adat, de ha nagyon töredezett a partíció akkor még ezek is tönkre tudnak vágni fájlokat.
Nomármost, a 175 gigás partíció évek óta nem lett defraggolva, 70% fölött van a töredezettség, tucatnyi olyan fájl van ami több tízezer (!) darabra van szétesve (tudom, elszúrtam, rendszeresen kellet volna karbantartani). Próbáltam mindenféle hagyományos programmal orvosolni a szitut, de ezeknek egy része (beépített windows defragger, Auslogics DiskDefrag) hozzá sem nyúl a gubancosabb fájlokhoz, a másik része (O&O Defrag, Defraggler) meg szépen végigmenne az egész partíción, csak érthető okokból olyan lassan, hogy ha egy hétig folyamatosan menne még az se lenne elég.
Szóval a következő ötletem támadt. Fogok egy üres kölcsönvinyót, arra szépen átmásolom az egész partíciót, a régit megformázom, majd visszamásolok rá mindent. A józan ész azt sugallja, hogy ilyenkor a rendszer szépen egymás után írná a fájlokat, ezáltal jelentősen csökkentve a töredezettséget. Csak nem tudom, hogy az XP meg az NTFS mennyire követi a józan észt.
Valami guru meg tudná nekem mondani hogy életképes-e ez az elképzelés?
Aktív témák
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- OTP Bank topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest