Aktív témák
-
Poén volt, helló! Semmi komoly! A kacsintó smiley mond valamit? Tényleg nem volt benne semmi rossz szándék.
Az 1024-ről meg annyit, hogy... mind1. Szóval informatikus mérnöknek tanulok, és korántsem erről ment a vita anno.
Ott más téma volt, megtárgyaltuk. Poénként betetted az elcseszett beszólásom, az én viccemen meg berágsz. A poén csak akkor jó, ha Te mosolyogsz másokon? ;]
U.I.: Mindenkinek vannak tévedései, akkor jó, ha szívesen veszed a segítséget. Azt hiszem, akkor én is szívesen fogadtam a korrekciód.
[Szerkesztve] -
vakond
csendes tag
Az lg-röl nekem is meg van a véleményem , jot azt nem tudok mondani rola a lemez felismerési idöröl már nem is beszélve. piooner 107d az ideális válastás,én nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
Vangelis
félisten
112.
-
_Volkovy_
nagyúr
Bocsi népek az előző lámeres nyilatkozatom után,épp előtte cseszett el egy CD-t a híres 52x LG CDRW.
Mea culpa,mea maxima culpa.:P -
Vangelis
félisten
nekem van asus cd romom és cd íróm is a dvd íróm is pio (az asus is ilyen belsővel gyártja a sajátját) tehát végülis most minden meghajtóm asus
de igazad van olyanokat is beolvas amit más semmi nem tudom hogyan csinálják de nagyon jól megoldották a dolgot
csak ajánlani tudom mindenkinek
ja és nem sok plusz de ez legalább ata 66 os csatoló felületű
olcsó és szerintem a legjobb
holnap hoznak egy uj samsung dvd romot
holnap tesztelgetem hogy mit tud -
faster
nagyúr
válasz
Vangelis #108 üzenetére
Öcsémnek is ASUS DVD olvasót vettem még tavaly, a típusára nem emlékszem, lehet, pont olyan, mint a tied, és tényleg _mindent_ beolvas, olyan reménytelen eseteket is, amit előtte 4 különböző meghajtóval( LG cd, LG cd-rw, SONY CD-RW, SONY DVD olvasó ) nem sikerült! Azt, hogy ki gyártja ezt a típust, nem tudom.
-
Vangelis
félisten
Akár lenygel akár keleti
ezeket a pio lezárja
ujabb tapasztalatok az ortikai meghajtók terén
sikerült lecserélnem a toshiba 16/48 1802 tipusú dvd romomat
nekem lassú volt és nem olvasott mindent hibamnetesen
ezzel nem azt mondom hogy rossz volt csak nekem nem felelt meg
dvd olvasás max 4*
helyette egy rég várt olvasó az asus dvd-e616p1 tipusú van nálam
tapasztalat princó lemezeket 6*-11* ig vígan olvassa még azt is mait a toshiba és az lg nem volt hajlandó beolvasni
tehát jó -
vjannus
aktív tag
válasz
Vangelis #101 üzenetére
nem akarlak cseszegetni nekem lg4081b-m van és mi az oka hogy princo-t nem zár le = Új firmware , de ha a most kapható lengyelről van szó azon semmi se segít, se lg, se nec semmi se fogja megírni normálisan. Tapasztalat amit mondok itt a cégnél és otthon is csak írok............írok.
-
And
veterán
Jajjmá', ki ne belezzétek egymást ;] egy helytelenül alkotott kifejezés miatt. Ennek kb. annyi a súlya, mint Conrad-katalógusban a feketefény-sugárzónak. Aki tudja miről van szó, az nem ütközik meg rajta, maximum kissé csodálkozik. Ha netán valaki még nem hallott a lézerdióda szóról cd/dvd-meghajtó kapcsán, nem baj ha nem keveri a led-del (mert olyat már biztosan látott, aki életében pc közelébe került). Erről szólt a #97, mindenféle személyes utalás nélkül.
-
I_Am
veterán
Mély levegő beszív..........
1. Néztem mikor regeltél ide a fórumba. Valószínűnek tartom, hogy nem tudod mire fel írtam amit írtam, ha bővebben érdekel akkor mail-ben szívesen elküldöm az előzményeket Jim beleegyezésével persze. (az egyik igen mulatságos hozzászólása volt az aláírásom egy kis ideig)
2. Az, hogy nem volt kedvem olyan részletességben válaszolni ahogyan azt And tette szerintem nem róható fel, én sem szólok rá senkire ha nem válaszol elég kimerítően egy feltett kérdésemre. (meg nem is szoktam sokat kérdezni)
Ahogyan írtam: ''legjobb tudomásom szerint'' lehet elkerülte a figyelmed. Azt hiszem ebből kivehető, hogy felületesen kezeltem a témát mert a 10 évvel ezelőtt tanultaknak már csak igen kis része van meg memóriám egyes szegleteiben és nem is kívánom jelen pillanatban bővíteni azokat, mert nincs rá szükségem. Lézerled-et azért írtam, mert ez jött ki akkor, de azért ne aggódj tudom miről van szó. Meggyőzni pedig egyáltalán nem akarlak, remélem lesz rá mód, hogy esetleg egy konkrét kérdésedre adok kimerítő és mély részletekig menő választ, de tegnap nem ilyen napom volt.
Tisztelettel!
Én voltam :] -
pweisz
senior tag
-
I_Am
veterán
válasz
Jim Tonic #100 üzenetére
lézer dióda. Na szlengelve röviditek, erre beleköt........bocsi, de asszem a led jelentése ugye Light Emitting Diode - azaz fénykibocsátó dióda, tehát jelen esetben szvsz belefér, mert nem a techológiai oldalról közelítettük, hanem értelmezési oldalról. És asszem akinek válaszoltam értette így is. De ez korántsem akkora ''baki'', mint az, hogy számítástechnikában nem ismerjük at 1024-es váltószámot, kedves barátom. Asszem emilben eléggé segítőkész voltam, nem röhögtelek ki elmagyaráztam a kérdéseidre a válaszokat, szal kicsit vegyél vissza ok?
-
Vangelis
félisten
Jé ez már a 100.ik
Még mindig jó a piom
marad -
And
veterán
No mostmár nevezzük nevén a dolgokat: a lézerdióda (LD) nem LED. Az két külön dolog. Az élettartama maximum néhány tízezer óra, de ez rengeteg körülménytől függ: hőmérséklet, üzemi áram (-> teljesítmény), stb. Ezek az alkatrészek - leszámítva a határadatok lényeges túllépését - nem úgy mennek tönkre, mint egy izzó. Szépen lassan degradálódnak, csökken a leadott teljesítmény egy bizonyos szintig, ahol az eszköz már döglöttnek tekinthető.
-
Loha
veterán
Véletlenül így olvastam a topik címét: Lecseréltem a banánom mint a kutya... :DDD
-
Tonyk
veterán
Ha az ember archivál a sarkalatos pontja a dolognak az adathordozó ára...
Azért nem mindegy hogy 90Ft/db-ért veszel lemzet vagy 500-ért....akkora különbség nincs köztük
Nem tom' haver most dobott ki vagy ~30 DVD-t, amit kb 4 hónapja írt mert olvashatatlanok lettek (Princo vs. NEC 2500). Még a ''gagyi'' Dimarson sem viszi őket... Én ezért nem merek 90 Ft-os princo-ra írni. Igaz nem is írok baromi sokat, de amit magamnak írok idehaza, azt csakis TDK-ra, ill. nekem nagyon bevállt a Primedisc is. És nincs gond velük... még... (kop-kop-kop) -
Break
senior tag
Hmmm....nagyjából végig olvasva a topicot :
Szerintem az LG nem rossz...de nem is jó.....túlságossan nagy a minőségi szórása az íróinak....(viszont az RW kezelése egyenessen pocsék)
A NEC 2500 egyenessen jó .... olcsó, megbízható és a gagyibb lemezeket is írja rendületlenül...
Ez most a saját vélemény : a Princo a maga nemében jó lemez...itt is akadhatnak rossz szériák....de nem vészes....
Az adatvesztés....hehhh...általában olyankor jelentkezik ha ''rossz'' íróval írták a lemezt....Olyanról még nem hallotam, hogy egy PIO 106-107, Nec 2500 -el írt lemezzel bármi gond lett volna.
Az első íróm egy panasonic volt....HALÁL RÁ.. :(
A második egy toshiba 5002 -es ...HALÁL RÁ :(
...utánna pio 106 (2x) ...most nec 2500 (2x)...ezekkel no probléma...
Ha az ember archivál ( :) ) a sarkalatos pontja a dolognak az adathordozó ára...
Azért nem mindegy hogy 90Ft/db-ért veszel lemzet vagy 500-ért....akkora különbség nincs köztük :t -
kamikaze boci
őstag
válasz
_Volkovy_ #53 üzenetére
_Volkovy_:((((
Arra azért ne vegyél mérget, hogy több írót láttál mint én. Nekem mégis LG-m van, pontosan a vérgagyi TEAC miatt (a történet egy korábbi hozzászólásban). Nem istenítem, ha lenne pénzem, biztosan Plextort vennék, de nem azért, mert a 4081B-vel gondom van. Pedig nem egy-két DVD-t írok havonta.
Egyébként meg, az LG-nél sokkal nagyob baklövés a Princo, ugye? :P (Milyen jó a blog :D) -
Kiss67
senior tag
Sziasztok. Nem akarok nagyon belefolyni a dvd irók versenyébe, de én ugy tudom hogy a Teac, az Asus ,a Nec mindegyik belül Pioneer. Egyébként a pio 106 os elég sok tesztben elsők között volt. Nekem is volt LG és néha a végén az se olvasta visssza, meg jónéhány asztali sem. Igaz az még a 4020 volt.
Csak ennyi.
Ja azóta pio 106 van, 3 év garral.:D -
zsolt501
nagyúr
Az a baj ezekkel az írókkal hogy nem 1 ország gyártja és ebböl adódnak a kűlönbségek is
Legjobb tudomásom szerint 4 ország készít ilyen írót
[Szerkesztve] -
Yom
aktív tag
Princo egyaltalan nem szutyok.en csak arra irok, mar rengeteget megirtam, es 1 sem lett rossz.van mar regi lemezem is, linux dvd, es nem tunt rola el az adat,mint ahogy paran mondtak a princo dvd forumban.
meg annyit: nem a princo dvd szar,hanem az irok valogatosak.ha pio/nec irot veszel az biztos, de ugy tudom a plextor/teac iro is ugy megirja,hogy utana nem lesz vele gondod se neked, se masnak.
[Szerkesztve] -
lacko22
aktív tag
Ti hányszorosan írjátok a filmeket? 2 vagy 4 szeresen?
-
gabesz82
őstag
Mondjuk az én íróm is csinált már ilyet... Belerakom az eredeti (nem bizztonsági másolat:) ) Windows CD-t mondom majd felinstallálom, felmászott rá az XP... na mondom kiveszem már a CD-t... akarom kivenni semmi... mégegyszer megnyomom megint semmi... na mondom elő a drótot, vésznyitó... kihúzom a tálcát, akad mint állat... és legnagyobb meglepetésemre a CD kb 20 darabban volt... na ilyet láttatok már... bocsesz egy kicsit OFF volt...
-
Christoph
aktív tag
Már megint egy ilyen láma topic, mert egy embernek nem ment 1 meghajtó (vagy nem tudta használni) rögtön általánosítani kell, nevetséges. Arra nem gondoltatok hogy lehetséges az hogy valakinél mondjuk egy NEC vagy PIO ment tönkre, vagy hibás, gondoljatok bele ha minden ilyen esetben nyitnánk egy topicot. Nekem megy az LG-m és még 1 lemezt sem rontott el, amit megírok mindenkinél olvasható.
-
gabesz82
őstag
-
SzaboZE
addikt
Tisztelt topiknyitó!
Már ne haragudj, de ha princo lemezeket használsz, akkor ne csodálkozz hogy a végiről eltűnik az adat... Talán egyszer be kéne fektetni lemezenként +50Ft-ot és akkor nem lenne ez. És akkor 5 év múlva is lesz adat a dvd-iden ;)
SzaboZE -
lacko22
aktív tag
Ti hányszorosan írjátok a filmeket? 2 vagy 4 szeresen?
-
pweisz
senior tag
válasz
_Volkovy_ #53 üzenetére
Én nem istenítem az LG-t, de szerintem jó, legalább is ami nekem van azzal nem volt gond. Szóval akkor én Lamer vagyok?
Egyébbként TEAC 52X cd író volt elötte, asszem egy vagy két hónap után halt meg, aztán garival kellett szórakoznom, na ez mondjuk egy szép történet, magyaroszágon garanciát érvényesíteni normálisan lehetetlen, de ez még az unio elött volt, mostmár biztos máshogy mennek a dolgok. Na mindegy a lényeg hogy a vége az lett hogy 52X LG-t kaptam, de már ötültem hogy egyáltalán valami müködőt adtak. Ez kb asszem olyan 3/4 éve volt azóta is müködik normálisan(kopp-kopp-kopp), igaz nem írtam sokat vele talán ha 50-100 cd körül. De eddig megírt mindent, meg be ís olvasott. Mellette van egy 52X LG olvasóm, az mondjuk széjjel repített 2 cd-t, aból egy gyári volt:) De még mindig müködik, letörtek a tálcából darabok meg ilyesmi, de megy, bár azért a szarabb cd-ket már nem nagyon olvassa. Itthon a másik gépnél LG monitor van, semmi gond vele, kivéve hogy néha ugycsinál hogy bzzzzz, aztán abbahagyja:) Rejtés dolog nem tudom mitől lehet.
Egyébbként régen írtam kölcsön 4XTEAC-el azzal a tulaj megírt szerintem vagy párezer cd-t kiváncsi volnék vajon még mükszik e. Egyébbként a TEAC-el csak én fogtam ki rossz szériát vagy tényleg leppukant a cég? -
Vangelis
félisten
ja és a frissítésről csak annyit hogy a gar miatt nem szoktam
vagyis nem mindenhol veszik jó néven
nem lenne egyszerűb megcsinálni alapból jóra
tudom hogy közben javítonak mindenen
de miért
ott van az asus cd rw-m
mindenet kezel még a saváló lemezt is és nem volt frissítve
és a cd rom miért enm kell frissíteni a sutyok lemezeket is olvassa gond nélkűl 52x en frissítés nélkűl is
ennyi -
Vangelis
félisten
válasz
Jim Tonic #61 üzenetére
Az asus de rw és de rom a legjobb a piacon van egy 52x olvasóm és az írott cd ket 52 x en is olvassa akár
asus király
van egy cd rw 52/24/52 íróm
nagyon állat író
asus király
most veszek egy asus dvd romot
és ez is remélem király lesz
asus dvd írót akartam de vettem egy pio-t mert ugyanaz és nagyon jó eddig
érdekes hogy azóta minden gagyi princo megfelelő
nem érdekel hogy meddig mert nem magamnak rajzolok rá
csak legyen legalább jó
magamnak ritek g04 re rajzolok csak
én nem akartam sidni egyáltalán az lg meghajtóit de eddig vagy tízből tíz nem jött be sem nekem sem másnak
ami a nec meghajtóit illetni nem rossz tudni hogy a második legnagyobb japán elektronikai gyár.
szerintem ha szétnézel a gépedben és bárki más is az fogja látni hogy valahol ott szerepel a neve mindegy hogy hol keresi
hajrá NEC
A pio is nagyon király -
_Volkovy_
nagyúr
Mindenki azt vesz,amit akar.
Nekem nem jött be az LG.:P -
And
veterán
Így is van. Vannak jó szériák, meg kevésbé eltaláltak. Nekem csak egy lg 4040b íróm van, és bizony az sem szereti a Princo-t. Volt olyan 10-es csomag, amit szépen megírt (csakis 2x-es sebességgel, 4x-esen mindig rontotta), de a mostani csomagból minden második lemez kukázható. Azóta minden példányt kénytelen vagyok visszaellenőrizni, mert sajnos ;] még tart a készlet. Ha valaki a házi videofelvételeinek bedigizésére kér, határozottan lebeszélem az ilyen lemezről. Például a TDK 4x-es +/- lemezeiből nem képes rontani a rohadék egyet sem, pedig már sokat teszteltem :). Tényleg nem egy ultrasztár, de normális lemezből mindenre ír, a RAM-támogatást pedig mostmár nem szívesen nélkülözném. Ja, és volt már Sony cd-olvasóm is, nagyon rühelltem. A régi Pio meg Asus dvd-olvasóm is mit össze szenvedtek - az akkoriban még csak szigorúan préselt formában létező, szabványmentes :D - dvd-lemezek olvasásával (sőt, néha a cd-lemezekkel is) .. De attól még nem jelenteném ki, hogy azok a gyártmányok a mai napig mind szarok, mert ez nem igaz.
Kieg.: persze a mostani olvasóm szigorúan Toshiba...
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Látszik nem volt még Toshiba,Asus és Teac meghajtótok.:P
Amúgy meg azt vesztek amit akartok. -
echo001
aktív tag
hi
lehet hogy most elkuldesz melegebb eghajlatra de nem banom nem tudom mi bajod van az lg-vel pont a 82b vel itt a cegnel 3 db ot vettunk eloszor en is mondtam sok szepet es jot de kellemesen csalodtam sot !!!!!
a masik aki princo-ra ir annak meg ugy kell egyebent amit irtal hogy pont a lemezek vege nem jo pontosabban a 3.2 giga feletti resz az tipikusan princo hiba
ez par kulhoni forumon kitargyaltak, mar + probaltad a firware-t frissiteni azok pont ilyen problemak megoldasara valo szidod peddig nem is rossz karcolo eszkoz foleg az arahoz kepest....
itt is van nec azt meg en szidom mint a bokrot foleg az rw tamogatasa tragya.... -
Bagoly
senior tag
válasz
_Volkovy_ #53 üzenetére
:C
Melyiket lehet megvenni, Mester? :B
Világosítson fel, mert tudatlanul LG cdírómmal (24*) és LG dvd írómmal (4081b) sem voltak különösebb gondjaim.......ellenben a sony cd-íórit, cd-olvsóit ill. a panasonic (matsushita) cd olvasóit úgy vágtam ki a gépeimből, hogy csak úgy repültek.
Na azt hiszem erre mondják azt, ha hallgattál volna............:P
Én nem mondom, hogy az LG az ultrasztár, de aki kategórikusan kijeleneti, egy pár meghajtó alapján, hogy egy széria szar.......:U
A topik indítójának is nyilvánvalóan egy hibás darabhoz volt szerencséje........(ill az ne a meghajtó hibája legyen már, hogy száritott kutyasz@rra (lásd még, mint princo) nem ír. Az a trágyakupac Plextor sem ír rá....nahát, azt a sz@rt....;]) -
Vangelis
félisten
válasz
_Volkovy_ #53 üzenetére
Nagyon tudlak sajnálni
ma próbáltam venni egy dvd romot
7 boltban néztem
végeredmény lg és samsung van mindenhol
nem tudom hová rakták a fejüket a számtech boltok
a barátom azt mondta hogy ezeket viszik mint cukrot
amit visszavittem lg dobozosat 20 perc mulva egyből elvitték
nem semmi -
_Volkovy_
nagyúr
Sajnos az LG optikai meghajtóban sose állt a helyzet magaslatán.
A lamerek,akik sosem láttak más drive-ot LG-n kívül,általában istenítik.
Az enyém is egy kalap szar,de hát ezt adták gariban..:( -
Vangelis
félisten
Végeredmény
Gond nélkűl visszakaptam egy hét után a pénzemet és vettem egy pio 107d-t
jé itt vettem észre hogy lehet 1x en is írni őkelmével.
érdekes módon ez gond nélkűl viszi a princo lemezeket
még azt is hajlandó visszaolvasni amelyiket a lg nem volt hajlandó
Tökéletesen rajzolgat minden princót
Azt nem mondtam hogy nem magamank írok princóra
hülye azért nem vagyok
eddig nagyon tetszik a pio írója
főleg az egyszeres írási sebesség miatt
meg nagyon jól olvassa a lemezeket -
gabesz82
őstag
Hát nekem LG 4082B DVD-íróm van és az ég világon semmi bajom vele, tökéletesen ír, még a végét is :) Mondjuk én csak TDK lemezt használok benn (hát hogy méregdrága-e azt nem tudom, 700Ft darabja és nekem ennyit megér hogy ne szentségeljek vele:) )
Szerintem neked Vangelis van egy kis baj az idegeiddel... ;] -
net84
őstag
Hellosztok!
Nekem is LG 4040b íróm van, nincs vele semmi bajom, azon kívül, hogy nem akart 4x-en írni. Ezt megoldottam egy frissítéssel, igaz a gagyi (3A Media) 4x-es dvd lemezeket még mindig csak 2x-en engedi írni. A Sky nekem sem jött be. 2 hete nem hajlandó beolvasni az általa írt lemezt.
Most áttértem a TDK-ra és ha ideér a primedisc 4x-es változata...
pont az LG-nek... -
kamikaze boci
őstag
A ''gagyi'' asztaliak kevésbé vaskalaposak a szabványokat illetően, ezért sokkal jobb a beolvasási képességük. Én biztos valami kis nevű márkát választanék (de nem teszem, mindegyik gépem tv kimenetes:t).
viharhozó: PPéter javaslatára lecseréltem TEAC-ra az LG CD írómat, aztán nem tudtam írni vele az új Sony hordozójú CD-ket (de ezen túl is sok bajom volt vele). Be volt tárazva vagy 200 db, kénytelen voltam venni egy újabb LG-t, ezért van most két íróm. Persze nem gondolom, hogy PPéter hülyeséget mondott, inkább valami hibára gyanakszom a készülékemben. A topic indító helyében is inkább átnézném a rendszert. -
viharhozo
addikt
Nekem mindig sikerult az elvileg legrosszabbnak tartott szeriak iroit megvenni (Philips dvd-combo, LG 52x irok), aztan csak megirtam 1500+ lemezt. Igaz, ezek meg cd-k voltak, tobbseguk Sky, amivel ugy voltam, h ha PPeter ajanlja, akkor nem lehet annyira szar. Es nem is volt az, nemregiben archivaltam az egesz kocerajt vinyora: az 1200 Skybol talan 2 lemez valt olvashatatlanna. Ellenben a Smartbuy nevu csodanal ugyanez az arany 20bol 17.
-
Tonyk
veterán
:)
Nekem egy 130E-s Samasung van itthon. Mint kisangyal olvas mindenféle szart. Ebből megint nem lehet kiindulni. (Egyébként a Sony -k nagyon érékenyek az alapanyagra... ) Csak hogy a másik végletet írjam, haver vett egy 20E Dimarsont. Érdekes módon az is olvassa a ''gagyi'' LG-vel 2-4x írt szutyok (princo) lemezeket.
(azért mondom mert kipróbáltuk) -
Tonyk
veterán
Nézd ha ezekek alapján ítélkezünk, akkor a Pionner is szar, mert én nyegyededjére kaptam használható írót belöle! kb 1 havonta fosott be! (És nem szar princot tettünk bele). Egy LG meg azóta is gyönyörűen muzsikál. u.a. a lemezzekkel (másik gépben, 2 m-re tőle). Ezért nem állítom hogy szar a Pionner. Eccerűen belenyúltam egy hibás szériába és kész. Nem volt szerencsém, ami persze bosszantó, de nem hőbőrgök. Szal' akárki belenyúlhat akármelyik gyártó szar szériájába, ez van...
[Szerkesztve] -
Zsiba
senior tag
Nem értem, hogy ha volt egy jól működő Nec-ed, akkor miért cseréltél LG-re, amivel már voltak rossz tapasztalataid. Ha csak a RAM miatt, akkor sem értem, mert azt aztán nagyon kevés cucc támogatja... mindegy, nem is ez a lényeg.
Nekem 4081B van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Az LG kis könyvében egyébként benne van, hogy mely lemezeket ajánlja. Maxell, TDK a legjobb, de igazából én sem azt használom, hanem Verbatimot. Az elején teszteltem pár másikat is, de az alapján, hogy az asztalim mit szeret. A Primcoval vegyesek a tapasztalataim. De azok már egy céges Plextorra vonatkozóak, ezért LG-n nem is használom, csak egy hozott Primcot írtam vele, de azzal nem volt gond.
Szóval részemről az LG íróval eddig nem volt gond. -
kamikaze boci
őstag
''a dréga jó princo lemezeimnek annyi''
Hogy a túróba tudod kiírni Princora, ami fontos? 200 forintért már viszonylag normális lemezeket lehet kapni.
A másik. Milyen lehet az a szofver, amin ennyire nehézkes állítani a sebességet? Nem lehet, hogy ott a kutya elásva?
(nem olvastam végig, lusta voltam, lehet, hogy már kérdezték:) )
Szerk.: a 4081B-vel én is csak 2x-esen írok, pedig bírná gyorsabban is (DiscJuggler, természetesen:P).
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Hali!
Mielőtt megölöd, nézz át a ''konkurencia'' (hwsw) LG topicjába ... LG nem szereti a Princo-t, asszem firmware csere segít rajta ...
Én is pár meghajtó között vacillálok, LG, NEC, Pio ...
Fekete legyen és tudjon RAM-ot ... na ilyen nincs :( -
Érdekes. Nálam már millió író megfordult, és pont az LG-nél hagytam abba. Azóta teljesen LG b.zi vagyok. Csak ezekben nem csalódtam. Még Asusban is sikerült.
Plextorom igaz nem volt, de annyit nem költök optikai meghajtóra. -
-:Renko:-
tag
Nekem LG-m van a régebbi a 4040B (lehet, hogy ez még normálisra sikerült :) ) és meg vok vele elégedve. 4x (eza max) írásnál produkál néha fura dolgokat. De sulinetbe van (anno 50k volt) így 1 jó ideig nem lesz másik. 2x sebességgel tökéletesen ír nagyjából mindent, legalábbis, amit én próbáltam vele. A DVD-VIDEO-nál pedig fontos az, hogy milyen sebességgel írod ki (lemez élettartam), így ha tudnék 1x sebességgel írni akkor azzal írnék (de én nem sok dvd-t írtam meg, kb 40db-ot de ez mind fontos is - családi videjó, VHS-ről átírva DVD-re). Tehát ha időd engedi írj alacsony sebességgel, ha nem, akkor meg vegyé másikat helyette.
-
Vangelis
félisten
na midegy nekem így sikerült most lett kész nemrég a 2x írás úgy tünik jó lett
na mindegy
majd holnap kiderül mi lesz
ha tudom cserélem ha nem akkor így jártam
most írok egyet megint 4x en és lássuk
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
van egy Lg CD íróm, 8x, ott van a konfigomban milyen... két és fél éve használom és nem kevés CD-t megirtam. úgyhogy 1 pont az lg-nek.
keresztapámnak Lg DVD írója van, nem tudom melyik, de még egyet sem rontott el. a princot is bekajálta szó nélkül. szal nem annyira gáz az Lg. csak olcsó, emiatt sokan veszik ergo értelemszerűen több a meghibásodás. a plextorok miért nem hibásodnak annyira? vagy a Teac? mert az egyik drága, a másikat meg nem lehet kapni. Pioneert is ha szerencséje van az embernek akkor kap, de amugy a Nec meg az Lg ami jó eséllyel van a kinálatban. amugy állitólag a 4081 jó széria az Lg-ből -
csozsi
tag
Pedig épp a kooperáció tett jót nekik.
Régen a HP 8x4x32-es cd-írót kibontva mit láttál? LG electronics.
Na az pocsék volt.
Cd-írásra 12x-es Plextort használok, előtte Panasonic 2x-est.
Akkor használtam Princo lemezeket, ''mer' óccsó vót''
Az már mind olvashatatlan. Besárgult, vagy lejött a foncsor.
TDK, Maxell, BASF, és jópár Philips (volt rossz széria is), hibátlan. Ki érti ezt?
Barátom hozott filmeket Princon, meg felirat nélkülin is.
A másolat a Verbatimról szebb képet adott az asztali (teszkós) dvd-lejátszóban. -
Vangelis
félisten
tudom hogy nagy köze van hozzá a hitachinak
szégyenűkre
én nem fikázni akarom az lg írójit de mai volt nálam eddig azok mind kakák voltak lg 52x cd olvasó 4hét futás =halál
48/16/48 író 4hónap = bénulás
52/24/52 író 1hónap= csere asus ra (ja ez azóta is megyen hibátlanúl pedig mit kapott)
dvd rom 16x lg = 2 db gyári dvd lemez megnézése ötszörre (kalapács általi kivégzés) vesztettem 16k-t itt már nem segített az ismeretség
most dvd ram lg (még nem tudom de várom a 2 x írás eredményét)
és ha annyira sutyok a princo akkor eddig miért volt jó? -
Tonyk
veterán
Én 2 hónapja használok egy LG 4082B-t. Baromi sok DVD-t megírtam már vele. De egyetlen egy rontott nem volt közöttük... Nagyon meg vagyok vele elégedve, és nem bántam meg hogy ezt választottam. A DVD-RAM kezeléséről, meg nem mondanék le semi pénzért sem.
(van tapasztalatom az LG-vel, mert a családban van egy 4081B ill. 3 hete vett unokatesóm egy 4120B-t. Sehol semmi gond! Ők is nagyon bírják őket, és elég sok DVD írnak.) -
zsolt501
nagyúr
Nekem 4081b van és nincs vele gond egyedűl a SKY lemezt nem tudta írni szóval nem értem a problémát próbáltad már frissíreni?
-
Vangelis
félisten
amit én láttam az 4x volt de nem tudom a tipusát
szerintetek mit szólnának a szervízben ha egy fejszével a fejében vinném vissza
egyébként ahol vettem nem fognak vacakolni a cserével mert havonta hagyok ott náluk jó sok manit
mindenkinek tőlük szerzem be a cuccot
már ismernek annyira hogy ha azt mondom hogy nem jó akkor ott tényleg gáz van
mert már én is segítettem ki őket egy párszor -
csozsi
tag
4081-esem nem volt, csak 4040b-m van, hibátlanul ír egy éve.
Igaz, Princo nevű szutyok nem járt még benne.
Verbatim, Plextor, TDK és Maxell lemezeket igyekszem használni.
Drágának tartod? Én viszont tartósnak.
A következő vétel az 4120-as dual layeres lesz.
Az LG-t, mint számtech márka nem tartom nagyra (olcsó monitorok), de ezek az írók Hitachi-LG kooperációban készülnek. -
eddie303
őstag
Hidd el nem járnál rosszul Plex-szel, max az ember pénztárcája szívja meg. Nekem volt 8x-os Plexem, caddy-s SCSI, a hasonló kategóriás IDE egységeket xarráverte, 8x-osan röhögve grabbelte az audio-t stb... Szerintem jó választás, biztos, nem lesz válogatós lemez szempontból sem.
-
Attyo
tag
Én LG és NEC között vacilálok még mindig. Vmit vennem kellene, mert kevés a 60GB HDD. Akkor úgy tűnik, hogy a NEC lesz, a 2510-es. Csak győzzem kivárni, mire vidékre lejön. :(
-
dr. rozmark
tag
Nekem volt LG DVD meghajtóm és CD-íróm anno, ezekkel abszolút meg voltam elégedve...
-
Vangelis
félisten
sajnos teljesen igazatok van
ki is akarom beszélni
ami a legnagyobb probléma hogy amit azóta irtam filmeket mind szar.. lettek
legalábbis a végeik
a dréga jó princo lemezeimnek annyi
eddig mindegyik jó lett
mármint az előző íróval
őszintén még mindig ennyire gagyik az lg akármik?!
az a gond hogy amit írt sem akarja visszaolvasni a drága tosiba romomnak kell most nagynehezen vissza szenvednie amit még lehet
érdekes hogy amit a nec -el írtam azt gond nélkűl viszi még most is
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
Eset megvették a nec2500a írómat nagyon jó maniért
nagyon sokat rajzoltam már vele szerencsére hiba nélkűl
ami lett helyette LG gsa-4082b ............
dobozos made in korea stb
meghalok , hogyan lehettem ilyen baro....
ilyen voltam
Holnap viszem vissza , a ram lemez kezelése miatt vettem meg csak(sajna)
Rendelek megint egy nec meghajtót
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest