Keresés

Aktív témák

• neilszab

őstag

válasz bzoley #3902 üzenetére

Újraraktam a Windows-t (megint), minen működik faszán. Az előző is kb pár napos volt, és nem vagyok egy nagy oprendszer gyilkos, ált. tudom mit csinálok, szóval nem nagyon értem, milyen ''érdekességek'' származhatnának tőlem. :F
    Az előzőnél a végén már azt írta ki (egy elég rendes gyalulás, újrarakás után), hogy a WFTV.exe, meg a WFTTX.exe hiba és csá! Az FM meg Cannot Record Device blabla... aztán beállításokban turkászás és azután csáó! Pedig az FM-hez, meg hangdolgokhoz pláne nem nyúltam! Szóval nem tudom, kéne egy külön Oprendszert tartanom tévézésre, vagy mi, mert elég hiperérzékeny a kicsike!
    Az egyetlen incidens, ami gyanús volt, hogy crack-kelni akartm a ChrisTV-ét, és az új exe fájl indítására kikapcsolt a gép. Reinstall után már a régire is kikapcsolt, ami tényleg vmi oprendszeres bizgálás eredménye lehet, de ennek mi köze a PVR-hez könyörgöm?

''Miért akarsz ilyen felbontásban felvenni, ami mellesleg nem is felel meg a PAL szabványnak? 720x576-ot minden mai gép bírja.''

Lassan itt a suli (+SZIGET :DD ), megyek vissza Pestre és itthagyom a gépet a szüleimnek, a Tunert is nekik vettem! (+TV-t akartak, mondtam ez olcsóbb, a szobám úgy is kicsi). Gondolom majd felvenni is akarnak, de PICVideoval hamar betelne a vincsi, konvertálgatni Ők meg nem fognak, gondoltam DivX.
    768*576-ban akad, 640*480 jó. Gondoltam érdemes megtartani a 4:3 arányt, a DTV viszont meg nem írja mögé, hogy NTSC. Jó, most már látom, hogy a PVR igen és így teljesen jogos!

Még nem próbálgattam végig tisztességesen a félvételi módokat, ami nem 4:3 azoktól kicsit még viszolygok, vagy nem kell? Az, hogy NTSC vagy PAL az a felbontástól, a képaránytól, vagy valami mástól függ? Mármint a felvételnél, mert azt persze tudom, hogy a két szabványnak alapból más a fix felbontása.

Közben rájöttem a fényesség dologra, és igen, én toltam el. Az NVidia színkórekciójánál elfelejtettem az átfedést is átálítani, nem is értem, biztos siettem...szóval sorry!

[Szerkesztve]

• neilszab

őstag

Nahát, letöröltem mindent, letöltöttem a legújabb PVR-t és fölraktam. És mi történ? megint nem jó a teletext!

Rájöttem erre az eltérő fényesség dologra - valamelyest -, ha átrakom VMR 9 módba, akkor úgy tűnik megoldódik a probléma így elsőre, ÉS NEEEEEEEEEEM! Itt is jelentős (bár kisebb) eltérés van, csak most éppenséggel a TimeShifting (meg a felvétel) lessz sötétebb.

Ja, és a DTV levágjanekem a kép alját (elég rendesen) az összes __*240 és __*480-as felvéli módban. Próbáltam DivX-et, PICVideo-t és MPEG-őt is, tehát nem codec hiba!!

Kicsit már elegem van ezekből az ''érdeksségegből'' a Leadtek szoftverei körül.
    :((

• neilszab

őstag

válasz hati #3873 üzenetére

Ezt úgy érted, hogy akármikor TS használom, minden egyes alkalommal némítsam el a aux-t? Hááát ez nem túl kényelmes megoldás, inkább amolyan jogi kiskapu féle háturól megkerülős dolog....

Ez e fényerő dolog egyre furább. Mint mondtam a TS és a felvétel észrefehetően fényesebb mint az élő műsőr, pláne pipben látszik nagyon (PVR). Most betöltöttem egy felvételt,amit elöte két percel vettem fel az Eurosporton és az élő adás világosodott be rögtön... :F

• neilszab

őstag

válasz bzoley #3866 üzenetére

HéHéHéHékás!! :Y :Y :Y
    De ezen a képen neked itt áttetsző!

• neilszab

őstag

válasz bzoley #3863 üzenetére

Kössssz srácok! :R :R

Nos, az ilyen ''csodákat'' szeretem elkerülni, ha a saját gépemről van szó...legalábbis erre törekszem :o

egy, kettő, három, négy, uhhhh... kicsit sok dolog gyűlt itt össze nekem egyszere, megérted ugye, hogy néhol már az eslő nehézségnél elborult az agyam... :B

Ömm...neked akkor tökély a TS a DTV-én?
    Pip van? Mijaza MVP? Egy harmadik gyári szofver netalán :)

Akkor ez a fényerő eltérés felvételnél és TS-nél csak nálam van?

16:9:
    ha, ott van akkor tessék neki működni is, no! Így működik is! :C Köszöntem!

Müsorismertető: azé egy gomb nemártana neki...
    ChanellSurf: végül is jól hangzik a doboz oldalán

És végül:
    A zöld csíkkal lehet vmit kezdeni?

• neilszab

őstag

válasz #65675776 #3850 üzenetére

Nahát összeraktam itthon egy másik gépet, a régi már tényleg elavult konstukció volt, bár megjegyzem a kártya se egy mai darab. Most AMD Athlon XP 2400+ (kicsit húzva :D ), ASUS A7B8X-X, meg 512 DDR van bent, ja és SP1. Persze ezzel sem lehet felvágni... :DDD

Nemtudom honnan vettem, de én azt képzeltem, hogy a kártyához adott progi elfog majd engem árasztani mindenféle olyan lehetőségek áradatával, amelyeket TV-n kissé nehézkes lenne kivitelezni, ezért nem is eröltetik, elleneben PC-én ott a lehetőség! Nem nagy dolgokra gondoltam, hanem olyan apró kis finomságokra, figyelmességekre, melyekkel valamivel jobban egyénire lehet szabni a dolgokat, mint a tévéknél. Ezzel szemben semmivel nem tud többet, mint manapság egy jobb TV (jó, persze Timeshifting, de hát..), sőt! Kicsit úgy érzém, hogy a Leadtek-nél a fiúk tiszetsségesen megcsinálták azokat a dolgokat, amikkel el lehet adni a cuccot és rá lehet írni a dobozra NAGYBETŰvel, a többit meg leszarták... persze nem rossz ez így se. :)

Akkor menjünk megint sorba:

1 Mivel más-más csatronáknak különböző a színképe (egyik fakóbb, más pölö kereskedelmi csatik rámömlesztik a színeiket), eltérőek az alaphangerők is, ezrét én elvárnám, hogy külön-külön lehessen álítgatni őket. Ha jól tudom, ezt nem olyan nagy cucc megcsinálni. HOgy érted azt, hogy ''nem véletlenül'' nem rakják bele?

2 A teletext most működik, a nem WHQL-es újabb drivert tettem föl, nem tudom hogy ettől, vagy mástól. Az új gépen ua. a rendszert raktam össze...

3 Jó látni és örülök, hogy képben vagy a témában! ;) Teljesen igazad van, kb 5 éves alaplap volt. A hang teljesen jó az új(abb) cuccal :))

4 A Timeshifting működ, de vanak érdekességek két gyári progiban (nemcsak TS):

PVR: teljesen, jó
    DTV: a hang megy tovább élőben és úgy is marad

a PIP
    PVR: teljesen jó, tetszik
    DTV: Nem lehet váltogatni a két képernyő között, mint a PVR-ben, és TimeShifting-nél nem tudom rábírni, hogy egyáltalán működjön

PIP a távezérlőn:
    PVR: csak pip be/ki, de váltogatni nem tudom a képernyőket? Ez nem lenne alap?
    DTV: nekem semmit nem csinál ez a gomb

16:9 mód
    DTV: nem váltja át az arányokat, csak fekete csíkot rak oldalra
    a 4:3 Pan & Scan se csinál semmit nekem.

Fényerő:
    Ezt csak PRV ben néztem, de észrevehetően nagyobb a fényereje a TimeShiftingnek és felvételnek, mint az élő adásnak. Egyszer meg pont fordítva volt, Pip-en nagyon látszik. Nemértem...?

Hozzátenném, hogy nem állítom, hogy ez mindenhol így van! En ezeket vettem észre, és lehet /sőt biztos :) /, hogy nem olvastam el a kézikönyvet és csak azért nem megy... :D

És azok az apróságok, amiket hiányolok, persze nem létszükséglet: :U

DVT:
    Nem tudom kikapcsolni, hogy csativáltások kiírja a műsor tartalmát, ha már egyszer betöltöttem a műsorfüzetet. Nem mindig vagyok rá kiváncsi.

Engem kicsit nyomaszt az a rand zölda csík csativáltások, azt valhogy nem lehet eltüntettni? (biztos csak átkéne írni két számot a forásfájlban, vagy ilysemi)

A ChanellSurfing-nek nem értem mi értelme van, ha csak akkor frissíti, ha rámegyek az adóra? Nem úgy lenne használható valamire is, ha megadott időközönként mindet frissítené?

Az egér mindig felvillan csativáltásokor. Nem dől össze a világ, de hát mégis...

A távezérlőt igazán megcsinálhatták volna úgy, (mint olvasom a PCTV-ékét) hogy lehessen tisztességesen másra is használni. Most próbálgatom a Girdert, meg a Remotty-it (AverRC), ami felismeri, de hát elég körülményes, meg nem is sokat hoznak ki belőle :(

Na, nem írok többet, mert nem akarok kukacoskodónak tűnni (ezt már elbaszatm, mi?) :DD

[Szerkesztve]

• neilszab

őstag

válasz #65675776 #3841 üzenetére

Hááát igen a kézikönyv. Megkaptam, szép színes, igényesen megcsinált, Cseh nyelvű! :)

1. Nos lehet, hogy félrefogalmaztam magam: szerintem más-más csatornákhoz eltérő fényeség-, színtelítettség- és hangerőbeállítási lehetőség dukálna. Egy tévéből megértem, ha kihagyák (már nem szokták), de egy szofverből?

2. Teletext: értem én, hogy melyik gombal kéne mennie, de ''A(z) WFTTX.exe hibát észlelt, ezért leáll''
    PRV-t nem próbáltam (mert az a görény is benne volt az első balhémban) csak a DTV-ről van szó.

3. Teljesen jogos, egy SB 128 van bent, mert a hangfalam miatt nem érné meg venni egyett, az integráltnál meg még ez is jobb, de tényleg nem mai darab, majd még utánanézek...köszi

4. A Timeshifting-get, meg a Capture-t majd holnap megnézem, mert már nem bírok látni a szememmel :). Elöljáróban csak annyit, hogy:
    1. Nagyon megszoktam már a VirtualDub-ot, ezért ki akartam próbálni ezt a funkciót is
    2. Gondoltam kevesebb procit eszik, mert a DVT vagy 700 MHz-nyit zabál alapban(ha ennek így van értelme :) )

DivX 5.11-gyel próbáltam (mert épp ez volt fenn), és nem pár sort csíp le, hanem kb. a 18-as karika felső ívéből látszik vmennyi. 768*576-ban jó, másik 4:3-ban nem, dee ezt, meg az ilyenek majd még holnap megnézem...

''Win-ed tk, vagy valamit elszabtál.'' Nem hiszem, pláne, hogy most így kapásból nem is értem miről beszélsz, olyat meg nem piszkálok, amit nem tudok mi. Nem tudom elképzelni mi olyat csinálhattam volna vele előzőleg, amitől ell kéne szálni a gyári driver CD-berakása után. Konkrétan a hangom ment el teljesen, meg DirectX-el történ valami, ebbe nem mennék bele. (meg abba se, hogy mitől javult meg végül). Hacsak a SB 128-ot nem szerette valami... :F

''Viszont valszeg nem töltenek el mellette négy órát''
    Ezt kikérem magamnak :D , amennyi barommal találkoztam már a számtekboltban a pult másik oldalán...
    Ebben a 4 órában benne van valós melón kívül: pöcsölés a nettel (ami kb 2 percenként On/Off), crack keresés a DirectX Happy Uninstall-hoz (naná, hogy a thebugs.ws ilyenkor nem üzemel), elmeháborodás, meg fél óra gyilkolászás vmi SPF-sel (persze hang nélkül), nyugtatónak :)

Akkor holnap mindent megnézek, köszi a segítséget!

• neilszab

őstag

Sziasztok! Tegnap este beléptem én is a klubba!

Egyenlőre nem vagyok fan, mert ennyi gondom egy darab kártyával már régen volt. Berakás után, úgy döntöttem, felrakom a cd-én lévő alapcuccokat, mi baj lehet abból, gondoltam!! :) Hát ezt nem!!! Utána vagy 4 órámba telt, mire megtudtam csinálni a úgy gépem, hogy müködjön, ahogy eddig, perszeg még csak az új kártya nélük! (minden szóbajöhető driver leszedése, fölrakása, aztán vissza, DirectX Happy Unistall...idegtépés és kutatás az éppen akkor hol működő, hol nem netemen, szal K*RVAJÓ VOLT!

Ez azért hatalamas szemétség, mert egy sima felhasználótól a szervízben sokezret leakasztanának egy ilyen melóért, mert volt pofája berakni a mellékelt CD-t! Ja és nem volt fent semmilyen Ace ULTRAMEGAGIGA Codec Pack, meg ilyenek!

...

Bzoley honlapjáról leszedtem a cuccokat, ezért nagy Köszi is jár neki! (ja, a magyar nyelvi fájl mire kell, hiszen benne van).
    Most működik, a képe szép, még hang is van hozzá, de rózsaszín felhők vhogy mégsem úszkálnak körülöttem! Vagy nekem kéne bennük úszkálni? :)

DTV:
    -csatornákra egyéni szín, hangséma, finomhangolási opció nincs?
    -Teletext nemmegy. Vmi WFTTX.EXE ellnézést kér a hibáért? (Chris TV-én jó)
    -A hangerőállításnak nem lehet megadni a Master-t, viszont a hangkarin AUX-IN jén a hang csak kb. 20%-on optimális, fölötte torzít, alatta halk. Tehát a Távírányítón is használhatatla a hangállítás.
    -a timeshifting nem megy. Valamit csinál, meg számol is, de eredménye nincs. Mondjuk még nincs MPEG-2 codec a gépemen, de nincs beépített ha már ennyi szart adnak hozzá?
    -némelyik csatrona pösze, ezzel mit lehet kezdeni?
    -vannak vhol még skinnek, mert hát azért ráférne...

Más:
    VirtualDub-bal próbáltam Capturézni, de ha csatornát vagy felbontást (320*240 az alap)váltok benne akkor az egész elszáll, mintha kihúznám a TVkábelt. A VirtualDub milyen csatornákat használ, mert váltogatni lehet, de értelme az nincs. (kék, kék, sistereg, megint kék..)
    Ja meg levágja a kép alját, fönt meg hozzátesz csíkot! Erdekes de a ChrisTV is ue.-z csinálja elég sok csatinál és nem tudok vele mit kezdeni.

És akkor még rádiózni, meg miegymást még ki-se próbáltam komolyabban, egyenlőre nem is merek....

Dióhéjban ennyi a kb egynapos kapcsolatunk, a családtagjaim meg már nem mernek hozzámszólni, mert...na mindegy!

''Gyanítom, hogy a ''különleges'' hibák nagy részéért az oprendszer állapota, egy másik program, vagy a felhasználó a felelős.''

Hát nem tudom, vmi fogalmam azért van a dolgokról úgy általában, de az utóbbi néhány hónapban találkoztam olyan nemistudommikkel, amiket a tudomány jelenlegi állása szerint eddig fizikai képtelenségnek hittem, és aztán mégsenemse... :F

Aktív témák

Hirdetés