Keresés

Aktív témák

• td

senior tag

válasz sly11 #1174 üzenetére

Hétvégi élményeim a WinFast karival és a hotfix-es dx9.0b-vel...

Dátum: 2005.03.27., vasárnap

13:38 - Bekapcsolom a gépet
    13:40 - Elindítom az első felvételt - szaggatni kezd egy idő után. Leállítom, elkezdi visszajátszani, de kilépek a lejátszásból
    13:50 - Újabb felvételt indítok, jóval hosszabb, mint az előző (7-8 perc). Nem szaggat, stop után visszajátszás indul, majd felhasználó által leállít.

Néhány perccel később megpróbálom megnyitni WinFasttal a felvett anyagok egyikét, de azonnal zöldíti a képet, hangja van, de akadozik, s a gépet (vagy csak a WF-ot) is lassítja, alig bírom leállítani a lejátszást. Másik anyagggal dettó. Megnézem MediaPlayerrel is, azzal is csak zöld. Jó, kilépek a WinFastból, majd egy újabb duplakatt a TC-ben, és lám, a videó megy. WF újra elindít, videó megnyitható, frankón játssza.

Újabb próba - lássuk, mit mond a VD-MPEG2! Első anyagra javasolt fps valami 24,1 körül, másodikra javasolt: majdnem kerek 25! Tehát tképpen nem dobált. Az első videó így gyakorlatilag használhatatlan, legalábbis, ha át akarom nyomni divx-be. Mellesleg a VD-MPEG2 ugatott is a megnyitásakor, hogy valami ellentmondásos infók vannak benne (már nem emlékszem, mit írt ki a kis ablakban).

Kicsit később épp az eventlogban kotorásztam, s figyelmes lettem egy bejegyzésre: The WFIOCTL service was started. Időpont: kb. 13:41! Namost, gyanús volt a név, és megnéztem: a WinFast könyvtárban lapul a WFIOCTL.sys nevű file... Hát én nem tudom, hogy ezt indítja-e mindig az első felvételnél és azért lassul be, de tény, hogy:
    - a második simán ment
    - viszont hónapokkal ezelőttről van két egymás utáni felvételem, és mindkettő dropped frame-s, illetve ugyanazon a ''platformon'' (semmi reinstall stb. nem volt előtte) korábban (még a kari megvétele után) tök sima felvételek lettek, persze mind ''mpeg2-good quality''-ben.

Namost azt mondtam, le az SP1a-s XP-vel, nézzük a 2003-mat... majd elválik, mi lesz. A korábban már említett két cfg file-t bemásoltam a winfast dirbe, a csatik így egyből meg is vannak. Eleinte türkiz színű, vibráló csík volt alul, full screenben nem, de olyan 10 perc elteltével eltűnt... Ki érti! Fel még nem vettem vele, majd leírom a tapasztaltakat. Viszont most a WF kari CD-jéről raktam fel a DX-et, és láss csodát balek, DirectX9.0b! :C
    Ja, és ezúttal is az ''update newer drivers only''-t választottam, amikor a Media Player Codecs-et rakta fel, illetve furcsa dolog, de telepítés közben a Windows úgymond ''megtalálja'' a karit, majd eltűnik a Wizard, és csakhamar feljön egy olyan ablak (system notification-be, jobbra lent), hogy mittudomén ''The device wasn't installed properly. This might cause the hardware to operate incorrectly.''
    Na, erre eggyel korábban azt találtam ki, hogy XP install előtt kiveszem a karit, és majd utólag rakom be, dehát mint írtam feljebb, nem lett jobb.

Talán írok egy levelet a tajvaniaknak, hogy mondják már meg a frankót, mert ez így gáz nagyon.

-------
    Ami pedig a Te problémádat illeti...

A virtualdubban lehívod a video menüt, és ott van egy frame rate... pont, s a megnyiló ablakban látni fogod.

• td

senior tag

válasz sly11 #1160 üzenetére

Honnan vetted, hogy F1-et veszek fel? :)
    Egyébként abból is akartam... de most olyan brutál dobálás volt, hogy VirtualDub-ban 24,2-es fps-t javasolna 25 helyett... szűz XP-n (6-7 perces video). Tavaly felvettem egy 16 perces anyagot, ott is elkezdett lassulni, de nem dobált annyit, mert a javasolt ráta ~24,7 volt.

Megnéztem... Hát b*ssza meg a ló, naná, hogy DX9.0b! Ezt adták a videókarihoz. Felraktam a hotfixet. Majd most kiderül, mi lesz.

(Egyébként utánanéztem, és azt írja a videohelp, hogy: PAL régiós tunerkarik esetében 2K és XP alatt megszűnik az input jel, ha DX9.0b van fent. Nekem ilyen nem volt, viszont fentebb írtam, hogy visszajátszásnál - nem mindig egyből - lezöldíti a képet a WinFast, sőt, a MediaPlayerben is volt gond. Utóbbi ráadásul mindig azt írta ki az mpeg2-őn való dupla katt után, hogy ''loading... error downloading codec... playing'', és elkezdte a lejátszást, de akadozott (is). Ma nem volt vele semmi gond.)

Neked milyen volt eredetileg? És azt tudod-e, hogy a WinFast dobozában milyen DX9.0 volt? Mert én ugye nem onnan tettem fel, mint mondtam.

IUVCR-t most nem tudom fejből, de írd be keresőbe, több helyen is fent lehet.

• Nyuf

senior tag

válasz sly11 #1142 üzenetére

Ezt nekem is csinálta anno amikor még sokszor vettem fel vele...
    De amikor minden más háttérben futo progit kikapcsoltam akkor jó lett.Mindez 2000+ 512 ram maxtor ata133.

Majd megnézem ezen a gépen is bár sztem ugyanazt fogja csinálni.

• td

senior tag

válasz sly11 #1142 üzenetére

Nekem is pont ezt csinálja! Én sem tudom, mitől. Defragoltam, de nem számít. Egyszer csak ledarabosodik. Van, amikor a felvételben nem lesznek eldobott frame-ek, csak az élő kép megjelenítés rossz, de általában mégis az előbbi van.

Szerintem meg lehetne próbálni pl. IUVCR-t, vagy valami mást a PVR helyett. Ja, és nekem MPEG2 good quality-ben csinálja (bár nekem 1800+-om van 256MB rammal).

Aktív témák

Hirdetés