- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- 8300 mAh, maradhat?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Aktív témák
-
-
törölt tag
Miért lenne az ? XP alatt jobban helytálló, de Vista alatt a normál fiók is elég komfortos.
szerk : van valami amit nem értek, most úgy néz ki, hogy a MEdia Center is kezeli normál fiók alatt a kártyát, igaz sokkal rosszabb minőségben mint PVR2, de a lényeg az, hogy csak a PVR2-ből adott ki új hivatalos verziót a Leadtek, a driverből ugyanaz a régi van, amit áprilisban adott ki a gyártó.
-
andrás007
csendes tag
Kipróbáltam, de nem igazán oldódott meg a filteres cuccal a kép. Aztán elkezdtem állítgatni mindenfélét, és egyszer csak kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, és láss csodát megjelent a kép. Megjelenítés módja VMR. Már csak az az érdekes, hogy megnéztem a feladatkezelőt, és ott van egy file: DVBTAP.exe 22%-os CPU használattal és 220MB memóriahasználattal. Persze ha átkapcsolok analóg módba, akkor ez leesik 2%-ra és kb 50MB-ra. Szerinted természetes ez a 22%-os CPU terhelés? Illetve az, hogy hardveres gyorsítás bekapcsolásnál nincs kép?
-
eziskamu
addikt
Tudom annó szórta a kékhalálokat, kisütötte egyes kártyák (talán pont a leadtek tv2000 delux) firmwarejét és a felvétel se működik.
De olyan deinterlace eljárásokat tud, hogy folyamatosabb tőle a mozgás, és mindenféle szűrője is van.
Bt848/878, cx2388x (csak pci), és saa713x (gondolom ez is csak pci) chippek esetén még driver se kell neki (sőt talán az a nagy baja, hogy wdm driverrel használva nem az igazi a kép, vagy nem is működik rendesen a program) -
eziskamu
addikt
Igen, ennek a gyári extrának a csökkentése érdekelne
, a deinterléceval nincs gond vagyis van. Az hogy a felvételeket lejátszva folyamatosabb a mozgás (olyan igazi 50 Hz-s persze lejátszó függő), mint magában a pvr2-ben akár simán, akár felvételkor, akár hw-s előnézetnél csak 25-nek érzem. Ezt nem lehet valahogy rugdosni? (tudom, a legtöbb tv tunernél örüljek, ha ilyen deinterlacet tudnak)
Az NXP-set azért nem mertem megvenni, mert így is rosz nálunk a vétel, és azt írtad, gyengébb a tunere (legközelebbi adótorony 60-70 km légvonalban , Debrecent leszámítva, de ott meg asszem gyengébb az adó is). Na mindegy, ha beindul a MinDig, akkor már mindegy, hogy Conexant vagy NXP
-
eziskamu
addikt
Ugyanezzel a kábellel nem volt a másik kártyának ennyire baja. de megyek alufóliáért, mint a régi szép időkben az LG tuneres Hauppaugemmal
. Amúgy direkt ilyen problémák elkerülése végett használok teljesen fém borítású antennacsatlakozót, és hármas árnyékolású koaxot (fólia-fémháló-fólia).
-
eziskamu
addikt
Az enyémen is ezek a feliratok vannak. Nem voltam elég türelmes a csatornakeresésnél de már megvan:
Szóval a csatornakeresésnél a tv forrás megváltoztatásával lehet kapcsolni.
Ha a kábelt választuk, akkor a cable bemenet aktív, ha az antenna, akkor meg az antennaAmúgy nem sok kraft kellett volna nekem, csak annyi amennyivel jobban el lehet nyomni a belső zajokat.
Sajnos ezt a kártyát is zavarja a videókártya közelsége (vagy a déli hídé ami alatta van), oda meg nem tudom tenni ahol a régi kártya volt mert ez már PCI Express-es, ott meg nincs olyan csati.
De a cardmate legalább egy picit besegít, mert ha közvetlenül kötöm be az antennát, sokkal zajosabb a kép. A cardmatet meg mindentől a legmesszebbre költöztettem. -
H.Roland
aktív tag
A probléma némi, illetve nem is elhanyagolható kompromisszummal megoldódott.
A monitort az integrált VGA-ra kötöttem, míg a kártyát a normál PCI-E x16 VGA foglalatba raktam, és lám, bootol a gép, és a kártya a telepítés után működik.
Amíg nem váltok másik alaplapra, ill. platformra, addig a Radeon HD3650-est félrerarkom. -
H.Roland
aktív tag
Megtaláltam a problémát külföldi fórumon is. link
Itt sem volt megoldás, ill. az, hogy az ember alaplapot váltott, de ez csak "szőnyeg alá söprés".Ráadásul az a furcsa, hogy az emberünknek is ASRock alaplapja volt, csak már típus, bár az is nForce chipsetes. Mondjam azt, hogy ennyit az ASRockról? Vagy inkább az nForce chipsetről?
Egyébként a bolt szerencsére megértően áll hozzá a poblémámhoz: azt mondták, hogy akár a pénzt is visszaadják, vagy becserélhetem egy másik kártyára. Az utóbbit választom. -
H.Roland
aktív tag
Haveromnál kipróbáltam, ott megy a kártya. Az alaplapomon frissítettem BIOS-t, és úgy sem megy. Sajnos így nem tudom visszavinni garanciálisan, mert nem a kártyával, hanem az alaplapommal nem stimmel valami.
Azon gondolkodom, hogy megvegyem-e a kártya PCI-os változatát, a DVR3100 H-t. Viszont az aggályos lehet, hogyha a probléma nem a PCI-E x1 slot problémájából, hanem az alaplapi és a tuner kártya chipsetek inkompatibilitásából adódik, mert akkor a DVR3100 H sem biztos, hogy fog működni. -
Megnyugodni nem nyugodtam meg, de legalább nem egyéni jelenség, hanem másnál is ilyen borzasztóan melegszik... Ez hosszútávon tuti nem lesz túl jó...
Fentebb írták néhányan, hogy szaggatott a HD adás, aztán feltették a friss béta PVR2-t és az megoldotta. Ugyan ez volt nálam is, először természetellenesen akadt, aztán a bétával már jó volt, néha-néha a 100%-os CPU kihasználtság miatt laggolt már csak.
Ami hibát, vagy rendellenességet észrevettem a bétában, hogy csak VMR9-ben tudtam screenshotokat csinálni, Overlay Mixer-ben nem, ez vajon miért lehet?Ja igen, eltaláltad, CardMate-em van
-
törölt tag
Nem erről, hanem a PVR3000-ről (a Micronas chipről) olvadt le a borda, és valóban anélkül használom. Kutya baja. Bár ki tudja, lehet ezen sincs már fent... Megsasolom.
Egyébként hogy mennyire van rá szükség: a PVR2000 retail verzióján nincs, az OEM-en meg van. Miközben a kártyán gyakorlatilag ugyan azok az alkatrészek vannak.
-
Egyébként épp az m1 HD-t akartam ráerőltetni a gépre azzal, hogy kicseréltem a kábeltv koaxát egy antennára. Aztán váltogattam a bemeneti módok között és akkor halt el így. Mit kell pontosan tennem a progiban, hogy befogjam a DVB-T-s m1 adást?
Láma kérdés, de már nem merek hozzányúlni se
-
-
Adler
aktív tag
Köszi. Több mint valószínű BIOS probléma volt. amióta lecseréltem azóta eddig nem jelentkezett.
Az xmltvupdate működik még(amit még a magyar lhsite-ról töltöttem le)? csak azért mert ma próbáltam letölteni az epg, de csak egy üres fájlt töltött le. másnál is van ilyen vagy csak nálam jelentkezik a probléma? eddig gond nélkül működött.
Válaszaitokat előre is köszi
-
oldmeesee
csendes tag
Ezer hála és köszönet!
Ihsite oldalán leírtak szerint tökéletesen szól a Tv műsorok hangja, igaz ehhez a reg fájlon kívül Germany-ra kellett állítanom!
Mára be is fejezem a kérdezősködést, esetleg, holnap még a kép minőségének javításához (kissé mákos) szükséges beállítások mikéntjéről lenne néhány kérdésem.
Még egyszer köszönöm a segítséget -
törölt tag
Menthetőek azok is, és nem simán a WF WA-ba, hanem azon belűl létrehozott TempSBE nevezetű mappába kerültek. Emlékeim szerint még a filenevek is mások voltak, 2GiB-onként darabolt. Az aktuálisan írt file-t tán nem lehetett másolni, de a korábbi darabokat igen. Szóval a jelek szerint ebbe is belenyúltak.
-
ram34
tag
Kösz a tippet. igazság szerint nem nagyon van már elérhető üres slot.
És ha tudna a 32 bites XP több ramot kezelni, mint 3-4 giga akkor azt használnám (munkára kell természetesen ennyi ram) ezért használom a Vista64-et.
Azért még próbálkozok ezekkel. Most letöltöm a Creative honlapjáról a Vista64 drivert.
Most a tunerkártya úgy néz ki jól megy (kopp-kopp), épp scanoltatom a csatornákat vele. -
ram34
tag
Csak az oldaladon lévő legújabb béta verzió működik, de ez se elsőre.
Köszi azért a segítséget és a progit is. És elnézést, hogy az előző kérdésem nem abba a topicba küldtem ahová kellett volna.
Hol a kártyát felejtette el, hol a PVR2-őt a gép. Most úgy néz ki ok, de most a Creative webkamera nem akar működni, kicsit belefáradtam már ebbe, nem hiszem el, hogy nem megy minden cucc. Úgyhogy így nem is folytatom a progik felrakását, amíg minden hardware elem nem működik jól. -
masaka
csendes tag
Pedig nem túl régi a win rajta, karácsony környékén pakoltam újra.
A tény, hogy kipróbáltam néhány videoszerkesztő programot, amiknek nagy része a kukában végezte, de néhány most is a gépen tartózkodik.
Előfordulhat, hogy ezek gátolják meg a kártya működését?
Hogy lehetne minél egyszerűbben kiszűrni a bűnöst?
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Family Link
- További aktív témák...
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest