- Honor 200 Pro - mobilportré
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Légies iPhone halvány színei
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Mindegyik gyártó mindegyik tunerével van szívási lehetőség, de a Leadteknél legalább fejlesztik a dolgokat (bár a háttérben ott az Arcsoft), a Pinacle gyakran ugyanazt
a hardvert (vagy annak takarékosabb változatát) adja el egyre újabb szoftverekkel (úgy csinál mint a Creative Labs) a többiek meg a PowerCinemához gyártanak/gyártatnak tv tuner karit. -
eziskamu
addikt
Banyek, októberben vettem a kártyámat 18k-ért (premium változat) most meg 25k-ért vesztegetik ugyanott. Jobb ebbe fektetni a pénzt mint részvényekbe manapság
-
eziskamu
addikt
Tudom annó szórta a kékhalálokat, kisütötte egyes kártyák (talán pont a leadtek tv2000 delux) firmwarejét és a felvétel se működik.
De olyan deinterlace eljárásokat tud, hogy folyamatosabb tőle a mozgás, és mindenféle szűrője is van.
Bt848/878, cx2388x (csak pci), és saa713x (gondolom ez is csak pci) chippek esetén még driver se kell neki (sőt talán az a nagy baja, hogy wdm driverrel használva nem az igazi a kép, vagy nem is működik rendesen a program) -
eziskamu
addikt
Egy kis összehasonlítás: PCTV Stereo (philips SAA7134 bal oldal) vs. Leadtek PxDVR3200 (conexant cx23885) . Nem a Pinnacle-t szeretném fényezni, hisz a Leadtek tv szoftvere jobb, és ehez a kártyához is most azt használtam , de annyit szolta már le a házigazda itt és a saját oldalán is a régebbi Philips chipkészletet, hogy kénytelen vagyok megvédeni. Persze lehet csak simán én vagyok vaksi
kep
kep
kep
kep
kep -
eziskamu
addikt
Na próbából visszatettem a PCTV Stereo-t, és örömmel tapasztaltam, hogy a 15-ös béta PVR felismerte. Most már két adást tudok egyszerre felvenni, és így a PVR-el összehasonlítva nem látok AKKORA képminőségbeli gondot a Philips chipsetttel, ami a pctv-n van. Engem még mindig a connexant fésűsödése zavar, nem pedig a Philips kicsit mosottabb képe. És még mindig jobbnak érzem a microtune tuneregységet is egy fokkal.
Namost ugyan nem engedélyeztem a pci audio-t, de egyik kártya hangfelvétele sem történik a hangkártyán keresztül, bár a leadtek rá van kötve. A Leadtek-ről hardveresen veszek fel, a PCTV Stereo meg megjelenik a hangezközök között is, és tulajdonképpen a pci-on keresztül jön a hang, így legalább nem gond, hogy csak egyféle hangbeállítást tárol a PVR. Igaz, így a PCTV hangja nem halatszik, csak a kész felvételen.Amúgy ettől a két kártyás felállástól néha (de nem felvétel közben hanem az elején, vlc-vel ellenörzöm a felvétel alatt az állományt) kiakad a hardveres mpeg2 rész (a felvétel nem lejátszható), de felvétel indítás/leállítással, valahogy rendeződik a helyzet. Talán majd újabb meghajtóprogikkal.
-
eziskamu
addikt
válasz
#41133696 #314 üzenetére
Ott a pont, legnagyobb, de nem a legjobb
, mostanában egyesek még az Asrockot is töbre értékelték (lehet összecserélték a lapokat a gyárban
). Mondjuk én a Gigabyte-vel se vágnék fel, valami kis bosszantó gixxer mindig volt a lapjaival, amiket vettem (attól függetlenül, hogy én szereltem be a gépbe
).
-
eziskamu
addikt
-
eziskamu
addikt
válasz
#65675776 #304 üzenetére
Engem nem az zavar, hogy csak interlacedben vesz fel a hw encoder, SŐT az TETSZIK
(mármint az, hogy megfelelő lejátszóval folyamatosabbnak, igazán tv-szerűbbnek hat a látvány).
Deviszont maga a pvr2 meg nem képes úgy deinterlacelni alapból, hogy 50 egész kép legyen belőle, hanem csak 25 lesz, ami meg kevés nekem. Azt hogy lehetne rugdosni, hogy olyan eljárást használjon, vagy csak azt az egy deinterlace algoritmust ismeri? -
eziskamu
addikt
Ilyen ha müxik a 3d comb filter a Connexanton
Amúgy a 885-öshöz nem is írtak 3d Comb filtert a gyári oldalon, csak a 887-eshez. -
eziskamu
addikt
Igen, ennek a gyári extrának a csökkentése érdekelne
, a deinterléceval nincs gond vagyis van. Az hogy a felvételeket lejátszva folyamatosabb a mozgás (olyan igazi 50 Hz-s persze lejátszó függő), mint magában a pvr2-ben akár simán, akár felvételkor, akár hw-s előnézetnél csak 25-nek érzem. Ezt nem lehet valahogy rugdosni? (tudom, a legtöbb tv tunernél örüljek, ha ilyen deinterlacet tudnak)
Az NXP-set azért nem mertem megvenni, mert így is rosz nálunk a vétel, és azt írtad, gyengébb a tunere (legközelebbi adótorony 60-70 km légvonalban , Debrecent leszámítva, de ott meg asszem gyengébb az adó is). Na mindegy, ha beindul a MinDig, akkor már mindegy, hogy Conexant vagy NXP
-
eziskamu
addikt
A "comb"-osodásról/fésűsödésről érdeklődnék.
Namost a Leadtek meghajtóprogijai nem használják a kártya 2d-s (gondolom ez azt jelenti, hogy csak a javítandó képkockát veszi figyelembe, míg 3d-snél a megelőző és rákövetkező képkockákból átlagol, ha jól sejtem) comb filtert, vagy a cx23885 comb filtere ennyire képes, és jobb eredményt csak a 3d-s szűrést tudó cx23887-es ic adhatna?
Mert ugye Bzoley, és még mások is leszolták a régebbi Philips chippes kártyákat, de azokkal nem láttam soha ilyen mértékű fésűsödést (de a színei tényleg roszabbak). -
eziskamu
addikt
válasz
#65675776 #279 üzenetére
Hurok nincs, "törés" háát az lehet, néhol éles a kanyar .
Azt elhiszem, hogy az a pöttyedt kis morzsa nem szed fel semmit, de az rf tunerek legalább egybe voltak építve a csatlakozóikkal (egyik kivétel pont a Leadtek dtv2000), na jó itt meg biztos a nyák speckón van kialakítva, meg nagyon rövid az a szakasz, de mégis azért jobb lenne ha a kártya nagyobb részét tenné ki az árnyékoló fémlemez, meg a cardmatera is pakolhattak volna. -
eziskamu
addikt
Ugyanezzel a kábellel nem volt a másik kártyának ennyire baja. de megyek alufóliáért, mint a régi szép időkben az LG tuneres Hauppaugemmal
. Amúgy direkt ilyen problémák elkerülése végett használok teljesen fém borítású antennacsatlakozót, és hármas árnyékolású koaxot (fólia-fémháló-fólia).
-
eziskamu
addikt
Az enyémen is ezek a feliratok vannak. Nem voltam elég türelmes a csatornakeresésnél de már megvan:
Szóval a csatornakeresésnél a tv forrás megváltoztatásával lehet kapcsolni.
Ha a kábelt választuk, akkor a cable bemenet aktív, ha az antenna, akkor meg az antennaAmúgy nem sok kraft kellett volna nekem, csak annyi amennyivel jobban el lehet nyomni a belső zajokat.
Sajnos ezt a kártyát is zavarja a videókártya közelsége (vagy a déli hídé ami alatta van), oda meg nem tudom tenni ahol a régi kártya volt mert ez már PCI Express-es, ott meg nincs olyan csati.
De a cardmate legalább egy picit besegít, mert ha közvetlenül kötöm be az antennát, sokkal zajosabb a kép. A cardmatet meg mindentől a legmesszebbre költöztettem. -
-
eziskamu
addikt
Na, tegnap megvettem a kártyát, sajnos jobban össeszedi a zajokat a pctv sztereónál, majd valami antennacsere elkellene amúgy is, de legalább szépek a színek
Viszont az enyémhez adtak Cardmate-et. Csak azt nem tudom hogyan használjam. Nem tudok kapcsolgatni a 2 bemenet között, valamint egyesek azt írták, van benne erősítő is, de mondjuk marhára nem vetten észre a képen. Esetleg valahol az erősítést is szabályozni kellene/lehetne?
Persze a kábelt is rádugtam mindkét kártyára, de gondolom áram nélkül egyik bemenet se működne. -
eziskamu
addikt
válasz
#65675776 #217 üzenetére
Most kapcsolok (reggel van még
), te a pctv stereora gondoltál? Dscalerrel szép képet ad az is, bár hiányzott a connexant 10 bit-es átalakítója. Most akarok váltani róla, valami időtállóbbra, aminek van normális szoftvere (a gyári szoftjával gyakran elment a hang, frissítés meg már nem jött hozzá. Lényegében csak szoftvert gyárt a Pinnacle, csak bónuszba kapsz hozzá kártyát. Ha meg már túlhaladtak a szoftvere felett, vehetsz új kártyát.)
-
eziskamu
addikt
Ahogy olvasgattam, legalább sűrűn jönnek hozzá a frissítések. Ha nem fontos a PCI-express akkor inkább egy dvr3100-h a te barátod. Ugyanez csak PCI, kevesebb alkatrészből, ugyanazon tuner, több-jobb képszűrővel, és kevesebb szívással, bár ott is voltak gondok eleinte. Sajna nem személyes tapasztalat csak utánnaolvasás.
-
eziskamu
addikt
Azt nem tudjátok, hogy a kártyán lévő tuner vételi képességei jobbak-e mint egy PCTV Stereo-n (saa7134 alapú) lévő Microtune MT2050 silicon tuner?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Légies iPhone halvány színei
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Megújult a PROHARDVER!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Steelseries Apex Pro TKL - UK ISO
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest