Keresés

Aktív témák

• A.l.e.x

csendes tag

válasz bzoley #807 üzenetére

Annyi kéne még, hogy vágni szeretném utólag az anyagot, de szintén újrakódolás nélkül. Ezt meg tudom csinálni a Directburn-el?

• A.l.e.x

csendes tag

Sziasztok!

Expert kártyával szeretnék digizni VHS felvételeket. Használtam már korábban a kártyához adott progit, MJPEG kodekkel, és .avi-ba mentve.
    Most viszont azt szeretném, hogy olyan MPEG2-t csináljon a PVR, ami DVD szabvány. Megcsinálja az MPEG2-t, de pl. az Adobe Premiere 2 nem ismeri fel, és más DVD-készítő progik is újrakódolják a felvételt. Én pedig a felvett anyagot nem akarom még egyszer lekódolni, mert ez hosszadalmas folyamat és a minőség is romlik.
    Szóval a kérdés: Biztos, hogy ez a progi szabványos MPEG2-t készít? Melyik progit javasoljátok arra, hogy DVD-t (VOB-okat) csináljak az MPEG2-es fájl(ok)ból újrakódolás nélkül?? Van arra lehetőség, hogy kapásból deinterlace-elje a felvételt? Ja, és még valami: 720x576-ban vettem fel MPEG2-ben, és a felvett MPG fájlt beraktam az asztaliba (Yamada). Jól lejátszotta, de körben a képből többet levág, mint az eredeti adás (a logó nagyon közel van a kép széléhez, vagy csak félig látszik). A felvevővel vagy a lejátszóval lehet a baj?

Előre is köszi a válaszokat. :R

[Szerkesztve]

Aktív témák