- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
A zajszint az kérdés, vagy nem kell annyira gyorsan forgatni a ventilátorokat, hogy számítana? Van egy olyan tapasztalat, hogy azonos mennyiségű levegő szállításra több lassabban forgó ventilátor hallkabb mint kevesebb gyorsabban forgó. Persze akkor 4 db ventillátor kell 2 helyett... és a valóban halk darabokról van szó, azoknak az ára a 5e Ft/db-ot is közelíti.
-
ddekany
veterán
Ezeket a fotókat néha elég nehéz kinzéni (pláne ha vki nem tudja hogy mit kéne látnia), ezért érdemes lenne őket feliratozni az olvasók kedvéért (mint pl. én
). Hátulról nézel a leszedett rétegre, és a fényképezőgéphez közelebb van az átlátszó vastag réteg és alatta (a fényképezőgéptől távolabb) van a vékony sötét hártya. Jól látom?
''hiába olvasgattam hónapokon keresztül, hiába kérdezősködtem, minden fele''
Na de... hogy is mondjam, hogy ne kioktatásnak vedd... szóval az van, hogy kicsit visszanézve a fórumban azt lehet leszürni, hogy azt sem tudtad, hogy most a szinszűrő az hol-hogy-minek, meg ált. hogy milyen rétegekból áll a panel, kb hogy működik az egész. Szóval szerintem, mielőtt az ember nekiesik vmi komolyabb projektnek, érdemes némi rálátással rendelkezni az érintett témákra, jelen esetben hogy hogyan épül fel, hogyan működik egy TFT monitor, és nem csak arra a néhány aspektusra koncentrálni, ami a konkrét elvégzendő feladathoz (látszólag) elégséges. OK, ezt azért jó rálátás esetén is könnyű benézni amit te csináltál, nade ha másért nem, hát kiváncsiságból is érdemes jobban megérteni a dolgokat. Már persze annak, aki műszaki területen kíváncsi fajta, így ez perverz örömet okoz neki...dehát a DIY típusú ember általában olyan.
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
BOCS, elfelejtettem lapozni... így lemaradtam a felvilágosító hozzászolásokról, de azért hátha maradt benne vmi ami még nem hangzott el:
''a kép ott van, csak a polarizáló réteg és/vagy az RGB színszűrő nélkül, én nem látom''
Hupsz... ez szomorú. Mert hát az van, hogy az anti-glare-t a polarizáló rétegre viszik fel. Úgyhogy nem is hittem volna, hogyan azt le lehet úgy szedni, hogy a polarizáló réteg ne sérüljön... de egyeseknek valahogy sikerült.
Estleg lehetne kicsit jobban kianalizálni a balesetet. Most már azt hamar meg tudnád állapítani, hogy mit szedtél le, u.i. a polarizáló réteg az polarizál (tehát ha egy polarizáló fényforrás előtt elfordítod, akkor akkor 180 fokonként besötétedik), a színszűrőn meg azért csak látszik közelről hogy színes. Valószínűsítem, hogy polarizáló réteg sarkát csípted meg, mert a színszűrő az talán lejjebb kéne hogy legyen egy üveg réteg mögött (de nem mernék rá megesküdni). És, most hogy ott vannak azok a letépett fólia cafatok, megnézhetnéd, hogy nem-e két rétegből állnak (ploarizáló és rajta antiglare film). És akkor hogy kb milyen vastag az antiglare réteg... lehet hogy vmi tök hártya a polarizálóhoz képest, és akkor az utánad lévők esetleg meg tudnák állapítani, hogy épp mit áltak neki lehúzni.
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
A zöld fülek, ha már anno felvetettem: Gondolom itt az történik, hogy a fentről (ahol a kék nyákos cucc is rá van kötve) az magán az üveglapon az üveglap széléhez közel megy végig a vezeték (itt is látszanak halványan ezek az áttetsző vezetékek, ahogy ez előző ill következő fül felé mennek az üveg felületén, de persze az legérdekesebb a felső sarok lett volna), aztán rámegy a zöld fülekre, és ott egyrészt feldolgozás után (sor cím dekódolása, talán) rá megy az LCD soraira, másrészt kb egy az egyben tovább is van vezetve vissza az üvegre, a következő zöld fül felé. Szóval ezért nem látható a távoli fotókon oda vezető vezeték, mert az üvegen van ilyen ill. maga a zöld fül az.
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
Valószínüleg van róla fogalmad (látnod kellet mikor szétszedted), csak félreérted a kérdést. Azokra a zöld csatlakozókra próbáltam utalni, amik nem a panel tetején, hanem az oldalán filyegnek. Amik gondolom a sorokat ''címeznék'' meg (vagy nem?). Nincs ilyan fotó, amin látszana, hogy hogyan megy oda a jel. A világitás nemszétszedését nagylelküen megbocsátom, mert. (Gondolom lenne benne a felületen egyenletesen elosztva egy sor vékony fénycső, meg jóval felette vmi optikai recefice lap... nemtom.) Csak azért kérdeztem ezeket, mert gondoltam, hamár bonc, akkor had legyen teljes a forum olvasók öröme (beleértve persze magamét is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest