- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pinpa
csendes tag
nekem egy homorú-domború lencsém van (convex-concave)
-
Pinpa
csendes tag
Nincs valami ötleted a vetítő fókusztávolságának lemérésére? és az nemlehet hogy a vetítőlencsének túl nagy vagy kicsi a fókusztávolsága a fresnelhezképest? (lehet hülyeséget mondtam )
-
Pinpa
csendes tag
Ezt a recés dolgot sajnos nemértem mivel ez egy olyan lencse ami 2 fresnelből van összeragasztva és a recékkel egymás felé fordítva szóval mind két fele teljesen sima
Nemtudom sajnos egyiknek sem gyujtótávolságát (fresnelnek meg lencsének sem) de ezért volt az hogy kb összesen már jópár órát próbálkoztam az állítgatással nemhiszem el hogy pont a jót nempróbáltam még :S de ha van 5leted a gyujtótávolságok belövésére akkor azt örömmel hallgatom
-
Pinpa
csendes tag
Egy egyenesre estek rendesen alápolcoltam a lámpát könyvekkel és minden kb jóhelyt volt de sajnos nemértem egyetlen sima nagyítólencsével bezzeg egyből olyan éles kép volt közepén... csak a szélei voltak szarok lehet tényleg kellene egy normális triplet?
Olyankor volt a legélesebb amikor a fresnel kb 10 cm re volt a lencse pedig kb 40 de ilyenkor a falon ami kb másfél méterre volt 1:1 es kép volt körülbellül de ilyenkor már a képen látszott hogy szélei levoltak vágva vagyis kicsi volt a lencse...
-
Pinpa
csendes tag
nahm most összerakom megint és közben írom hogy miket látok...
-
Pinpa
csendes tag
Sajnos nemtudok képet sem felrakni mert fényképzőm is tönkrement nemrég
hát ilyen az én szerencsém...
Az elrendezés (hátulról előre) Fény ami 70w -os osram fémhalogén égő reflektorfoglalatban ( 70 w de teljesenbesötétítve ezis telejesn jó ) kb 23 cm re tőle a plexi összeragasztott fresnel amin van egy up jelölés az az lcd felé néz közvetlen utánna volt az lcd (most az uveglap amire szövegvan írva mert meghalt monitor) a lencse pedig kb 33 cmer körül volt a "legélesebb" ( még arragondoltam hogy nem egyenes a fal de ezt azért kizárhatom)A másik dolog hogy én csak azt nemértem hogy írásvetítől lett kiszedve a vetítő lencse és a fresnel is akkor miért nem jó? jónak kéne lennie... jah amúgy régebben írtam hogy én már aztsem értem hogy amikor a vetítő lencsét elfordítottam függőleges tengelyénél 45 fokkal kb akkor volt a legélesebb már majdnem jóvolt csak a képnek a szélessége lecsökkent pár cm el...
-
Pinpa
csendes tag
Hali!
Nemrég írtam hogy vannak gondjaim (1601 hsz) nemkaptam választ arra hogy az miért lehet hogy rendes írásvetítő fresnelem van + írásvetítőből babrált vetítőlencse és mégsem tudok teljesen éles képet teremteni ? vajh miért lehet valaki segítsen plz !
-
Pinpa
csendes tag
válasz
ZimmerZoom #1600 üzenetére
Gabrovszky: A lencsékkel kb összesen 5 - 6 órát jáccadoztam és akármit állítottam homályos volt... DE azt viszont nemtudom miért de amikor pontosan jó helyen volt a vetítőlencse akkor , akkor adott egy kicsivel élesebb képet amikor azt a lencsét a függőleges tengelyénél elfordítottam kb 30 - 45 fokkal... ezt már tényleg nemértettem
ZimmerZoom: most van nekem egy írásvetítőböl bontott lencsém ami (homorú domború) előtte sima nagyítóval próbálkoztam ami domború-domború ezzel középpen tökéletesen éles volt kifele halványult a kép a szélei meg már tök sötét volt. A mostani lencsével ( homorú domború) nemnagyon értem el eredményt
. Másik kérdésedre lehet hogy nemteljesen vagyok tisztában dologgal de nekem 1 db plexi fresnelem van (ami valószínüleg 2 részből áll) ennek az egyik sarkán jeleztek egy " up " feliratot amit logikusan az lcd felé fordítva tettem. A monitrohoz sajnos nemnagyon értek jólenne megmenteni de annyit tudok mondani hogy monitoron volt olyan beállítási lehetőség hogyha megnyomtam 1 gombot akkor változott a fényerősség ( játék , film , egyéb) amikor ezt nyomkodtam akkor változott a háttérvilágítás nemtudom jelenthet-e valamit... , amikor beléptem menübe (persze ezt nemláttam) akkor olyankor a kikapcsológombbal nemlehetett kikapcsolni a monitort mert az a menüben volt a back és a zöld led világított , amikor a gép késszenlétibe ment akkor a led is átváltott sárgára + még amikor egyszer-egyszer bekapcsoltam a monitort akkor halvány vízszintes fekete vonalak jelentek meg 2 3 mp re aztán megint semmi... kb ennyit tudtam megállapítani.
remélem tudtok valami segítséget adni ! thx -
Pinpa
csendes tag
Hali!
Végső elkeseredésemben írok sajnos...
A helyzet az hogy jó egy hónapja belefogtam ebbe az építgetős dologba. Szereztem 1 db írásvetítős fresnelt utánna egy sima 15" os tft monitort végül lámpát és egy bontott 8 cm-es homorú-domború vetítő lencsét. Eleinte sima nagyítóval próbálkoztam és tökéletesen jóvolt, azt leszámítva hogy csak középpen volt teljesen éles, kifelé haladva homályosult. Ezután kaptam az írásvetítő lencsét amivel sehogysem tudtam belőni hogy éleslegyen az mindenhogyan homályos volt... eközben tönkreb*sztam monitorom azzal hogy ment a monitor és összevisszaállítgatás közben szétcsúszott az lcd és a vezérlő, emiatt működik a monitor csak képet nem ad mostmár ( háttérvilágítás van csak nem jelenik meg semmi) és sajnos így csak egy üveglapra írtam filccel és ezt próbáltam belőni...de mivel ezsem ment ezért most kezd kilenni az összes ...kilennivalóm és tanácsot szeretnék kérni hogy miért lehet homályos, mert akkor lehet, hogy még beruházok egy monitorba...üdv:.Pinpa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- C++ programozás
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged