Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BxL

csendes tag

válasz _ZuPa_ #856 üzenetére

Köszi a választ.

Írtál ilyet is, hogy a szemed, és a monitor közé a lencsét, gondolom nem ez a komoly kérdés, ez orvosi eset.. :DD

Nem szemüveg helyett gondoltam, a szememmel nincs probléma.
    Arról lenne szó, hogy a monitor elé rakom a lencsét, és elvileg egy nagyított virtuális kép fog keletkezni. Keresek majd Youtube-ról videokat, ahol ezt megvalósították - elsősorban repülőgép és autós szimulátorokhoz. Engem az érdekelne, hogy így, a lencsén keresztül nézve a monitort, kiegészítő eszközök nélkül nagyítható-e jelentősen a monitor képe.

A falra vetítést pont amiatt vetettem el, amit írtatok, hogy semmi fénye nem lenne, csak sokszáz wattos izzókkal..

[Szerkesztve]

• BxL

csendes tag

Sziasztok!

Először is maximális tiszteletem nektek, nem semmi projektorokat építettetek :R
    Igazából nem teljesen a témában keresgéltem, de végigolvastam a fórumot, mert nagyon érdekes volt.

Sajnos nem találtam infót arról, ha az ember simán beillesztene a CRT monitora és a szeme :) közé egy Fresnel-lencsét, milyen nagyítást lehetne megvalósítani vele torzulás nélkül.

Nem mernék nekiállni házilag egy ilyen brutális projektornak, viszont érdekelne, hogy mit tudnék kihozni egy jól beállított lencsével...
    És ha működőképes lenne a dolog, nem kell a fogyasztáson, hőtermelésen, és egyéb veszélyes(nek tűnő) megoldásokon agyalnom.

Igazából a nagyobb felület miatt szeretnék egy ilyen Fresnel lencsés rendszert összerakni, a méret lenne a legfontosabb, a felbontás nem annyira. Jelenleg egy 24''-os Sun monitorom van, vajon ez elé lehet kapni lencsét? Vagy egy kisebbel érdemes próbálkozni? Valaki írta a 32x40 cm-es lencsét, az elvileg egy 21''-os monitor elé férne be...

Ha van valakinek tapasztalata, szívesen venném az ötleteket, tanácsokat.
    Ezer köszi

BxL

Új hozzászólás Aktív témák