- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BxL
csendes tag
Köszi a választ.
Írtál ilyet is, hogy a szemed, és a monitor közé a lencsét, gondolom nem ez a komoly kérdés, ez orvosi eset..
Nem szemüveg helyett gondoltam, a szememmel nincs probléma.
Arról lenne szó, hogy a monitor elé rakom a lencsét, és elvileg egy nagyított virtuális kép fog keletkezni. Keresek majd Youtube-ról videokat, ahol ezt megvalósították - elsősorban repülőgép és autós szimulátorokhoz. Engem az érdekelne, hogy így, a lencsén keresztül nézve a monitort, kiegészítő eszközök nélkül nagyítható-e jelentősen a monitor képe.
A falra vetítést pont amiatt vetettem el, amit írtatok, hogy semmi fénye nem lenne, csak sokszáz wattos izzókkal..
[Szerkesztve] -
BxL
csendes tag
Sziasztok!
Először is maximális tiszteletem nektek, nem semmi projektorokat építettetek
Igazából nem teljesen a témában keresgéltem, de végigolvastam a fórumot, mert nagyon érdekes volt.
Sajnos nem találtam infót arról, ha az ember simán beillesztene a CRT monitora és a szemeközé egy Fresnel-lencsét, milyen nagyítást lehetne megvalósítani vele torzulás nélkül.
Nem mernék nekiállni házilag egy ilyen brutális projektornak, viszont érdekelne, hogy mit tudnék kihozni egy jól beállított lencsével...
És ha működőképes lenne a dolog, nem kell a fogyasztáson, hőtermelésen, és egyéb veszélyes(nek tűnő) megoldásokon agyalnom.
Igazából a nagyobb felület miatt szeretnék egy ilyen Fresnel lencsés rendszert összerakni, a méret lenne a legfontosabb, a felbontás nem annyira. Jelenleg egy 24''-os Sun monitorom van, vajon ez elé lehet kapni lencsét? Vagy egy kisebbel érdemes próbálkozni? Valaki írta a 32x40 cm-es lencsét, az elvileg egy 21''-os monitor elé férne be...
Ha van valakinek tapasztalata, szívesen venném az ötleteket, tanácsokat.
Ezer köszi
BxL
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Parfüm topik
- Linux kezdőknek
- Overwatch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Medence topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest