- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aygor
tag
válasz
Daffchy #3893 üzenetére
Várjuk az eredményt....
Nekem is van egy kicsikém... írásvetítőből átműtött, meglepően élvezhető de baromira melegszik...
Ha összevadászok némi pénzmagot megpróbálom ledesre megvarázsolni.... meg netről (franciáktól, meg osztrákoktól) lehet szerezni kisebb lcd-ket jó felbontással, meg lencsét meg mindent, előzményekben megvan valahol a link hozzá. Ha addig sikerül valakinek leddel az írja le teljesen én is belevágnék végre
Üdv!
Aygor
-
arpii
tag
válasz
Daffchy #3891 üzenetére
Eredeti szöveg:
The ballast was pretty easy to bypass after some poking around with a multimeter.
***For those of you that are having trouble bypassing the ballast on any projector***
1 - Find the group of wires that come from the ballast to the main board.
2 - Power the projector on with NO lamp.
3 - Measure the voltages on all the wires connecting to the main board.
4 - Find the wire that is close to +3V
5 - Insert lamp (If you have one) and power on. Measure the voltage of this wire again. The voltage should be around 0V
6 - Connect the spot on the board where that wire connected to a ground on the main board.This will bypass the lamps for 90% of projectors. It has worked for me on about 8 different models. All else fails just ground each wire and power on and see if the projector stays on. Remember that the wires coming from the board need to be grounded NOT the wires coming from the ballast.
Szabad fordításban:
Könnyen átverhetjük a ballasztot egy kis trükkel, csak multiméterrel méricskélni kell.
***Azoknak, akiknek nincs jelenleg leírás átverésre***
1 - Keresd meg azt a kábelcsoportot, ami a ballasztról megy a központi panelre.
2 - Kapcsold be a projektort izzó nélkül.
3 - Mérj feszültséget az összes vezetéken, amikről az 1-es pontban volt szó.
4 - Keresd meg azt a vezetéket, amin kb. 3V feszültség mérhető.
5 - Tedd be a lámpát, ha van, és kapcsold be a gépet. Ha ismét megméred a feszültséget ugyanazon, 0V körüli értéket kell hogy kapj.
6 - (ez számomra nem annyira érthető, de valami ilyesmi) az alaplap föld részével össze kell zárniEz elvileg a projektorok 90%-ánál sikeres átverés lehet. A leírás készítőjének már sikerült 8 különböző modellen átverni. NE FELEDJÉTEK!!! Még véletlenül sem a ballasztból kijövő vezetékeket zárjátok össze! Azt, ami az alaplap felé megy.
Mindenki ügyeljen magára és inkább legyen jelen egy elektronikában jártas ismerős is a műtétnél, az a biztos, nehogy az alaplap károsodjon!
-
arpii
tag
válasz
Daffchy #3889 üzenetére
Ezek az opto-k úgy működnek elvileg a gyakorlatban, hogy ha az izzó miatti ellenállást érzékeli, akkor a csatlakozó valamelyik két vagy több lábát összezárja. Igen, a piros, amit rövidre kell zárni, ha szerencséd van, pont ilyen ballaszt van a tiedben is.
Amúgy privátban akartam ezt a sok jelentéktelen információt, amit az előző post-ban írtam, csak bamba vagyok mostanában. A fórumba legtöbbször csak hasznos infókat írok. -
arpii
tag
válasz
Daffchy #3886 üzenetére
Sajnos az istennek nem találok egy service (repair) manual-t róla. Az lenne a legszerencsésebb, ha pl. a vpl-cx4-el egyeznek a ballaszt. Arról ittvan a "shunt" képe: [link]
Majd szólj, ha találsz valamit, vagy jobban szét tudod bontani!
Ha bontod és még nincs benne gyakorlatod, nekem az a módszer vált be, hogy nagyon körültekintően jártam el. Sok időt igényel, de valószínűleg nem teszel kárt benne. -
arpii
tag
válasz
Daffchy #3875 üzenetére
Az allinbox.com fórumain van erről a modellről szó, de most nem merültem bele (le vagyok taknyosodva). A számláló az nem érdekes, nekem a philipsen a menüből lehet resetelni, gondolom a többi is ehhez hasonló. Ami érdekes, hogy megtaláld a módját, hogy izzó nélkül is elinduljon a gép.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Daffchy #3875 üzenetére
Sajnos most nem találok róla tesztet, de láttam már olyat hogy autó xenon izzót építettek bele. Az átépítésnél persze kérdéses hogy a projektor számolja-e az üzemórát. Mert ha igen akkor macerás lesz megértetni vele hogy nincsen amit számláljon és minden bizonnyal le fog tiltani. Ezt jó lenne megtudni.
JohnyDeMarco :
Csináltam képet ahogy kértél. A széleinél kevesebb a fény, de legalább beindult
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Battlefield 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ford topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kutya topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest