- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)
- Tavaszi szél S26-ot áraszt, a nyári hőség meg exynosos Flipet
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Ezen én is agyaltam régebben, és szerintem sem törvényszerű, hogy szét legyen szedve a fresnel - de sokaknak bejött.
Két darab gyűjtőlencse van egymásra ragasztva, ugye. Ha a tft előtt csak az egyik felét használom (hosszabb a gyutávja mint a két lencsének együtt), a lámpa messzebb kell hogy legyen a tft-től (feltéve hogy a nyaláb párhuzamosítására használjuk és nem erőlködünk plusz darab, a lámpa elé tett kondenzorlencsével).
A másik oldalon viszont, ha a tft után már csak a vetítőlencse/objektív van, akkor az messzebb kell legyen a tft-től, mintha még odatennénk egy gyűjtőlencsét (a fresnel felét pl.)
Szóval hogy a fresnelt egyben vagy külön, és hova és hogyan, leginkább a projektor dobozának méretébe szól bele szerintem.
Pontszerű fényforrás: valóban nem muszáj, csak egyszerűbb vele. -
polszki26
tag
sztem vmit félreérthettél... a fresnel fokuszába kerül a fényforrás, és nem a tft... épp ez a lényeg, h a tft-n a fény párhuzamosan haladjon át.... pontszerű fényforrás meg azért kell, mert a fresnelnek csak egy fokusza van, és az abból a pontból induló fénynyalábok fognak a tft-re merőlegesen haladni...
szóval ez van a tft elött... utána meg megint egy fresnel, de forditva mint az előző, h a párhuzamos fényt megint fokuszálja....
ugyanez van az irásvetitőben is... két fresnel összeragasztva a ''sima'' felükkel egymás felé... az alsó lencse a fény párhuzamosítja, illetve egyenletesen oszlatja szét egy felületen, a másik meg fokuszálja, h képet lehessen belőle elkotni... csak itt a két a már fokuszált fény ''utjában'' ''készül''...
remélem sikerült érhető lenni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Star Wars rajongók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi