- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Apple Watch
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 17 - alap
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Igazán stílusos lett a Realme 15 Pro GoT Limited Edition
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberway
csendes tag
válasz
Gabrovszky #1901 üzenetére
Szia!
Én is egy 7 colosból építem a projit, én nem vetten le az Ag fóliát, ezért én 250 vattos lámpát vettem hozzá Ödöntöl , biztos ami biztos, lencsének én írásvetítős cuccot használok a fresnelt elvágtam a megfelelő méretre, még csak próbálgatom, de úgy tűnik megfelelő fény lessz a falon, külföldről lehetne rendelni spéci cuccokat , de akkor többe kerülne mint egy gyári, rosszabb minősség mellett.
2 problémát kell még megoldanom, az első a fókusz állítása, hogy ne csak egy adott távolságból adjon éles képet, a másik pedig a az uv miatt termelt ózon bezárása egy dobozba , valószínüleg ez nem lesz egyszerű! -
Őrült Ödön
tag
válasz
Hali!
Beszélnünk kéne, hogy mit is szeretnél pontosan!
Tungi márkabolt felejtős, Gabohun kollégának ott adtak el drága pénzért egy olyan 400W-os, dögdrága fémhalogént, ami TELJESEN!!!! nem olyan volt, mint amit kért az eladótól!
Akkor derült ki a fakk, amikor leolvastam az égőre bélyegzett feliratot.. Jól kib*sztak szegény Gabóval ezek a suszterok..
Inkább nekem szóljatok ha kell valami (igen, ez a reklám helye..
), mert ha pontosan meg tudod mondani mit szeretnél, akkor mexerzem, vagy segítek mexerezni a hozzávaló fényforrást, és adok "helpdesk"-et is!
Szóval nekem a Tungi márkabolt egy vicc, amikor gyűjteményi célra akartam egy MVR 1000-est (nagy, kövér, brutál amcsi fémhalogén) először asse tudták mi az! GE márkaképviselet pedig!!!!!
Utána meg kiderült, hogy nem tudják beszerezni, otthagytam a pöcsbe őket,azóta 2 "kapcsolatom" rajta van a dolgon, és februárra meghozzák szó nélkül, valszeg gombokért!
ennyit erről, tessék ideírni a fórumba ha nyígnivaló van, vagy írjatok privit. Ne szórjátok a pénzt feleslegesen!! -
hankpoke
tag
válasz
Üdv!
Ha olyan irányból közelítjük meg a dolgot,hogy a jószándékú tanácsok miatt nem dobsz ki kemény 10 ezreket már megérte a regélésem. LED-hez sokan nem értenek,új fajta fényforrás. Teljesen más megközelítés kell hozzá,mint amit eddig megszoktunk fényforrások terén.
Optika és elektronika is elétérő,ezért nehéz vele építkezni.Autós Xenon fényárama kevés lesz szerintem. 20ezer lm kell egy rendes projihoz,tapasztaltabb fórumtárrsak véleményét közlöm. Legjobb ha spórolsz kicsit és bevásárolsz Ödönnél. Gondolom a rendhagyó fényforrás miatt akartál LED-et.
Ha már nem akarod projektorhoz használni a LED-jeidet, szabályozható fényerejű pilácsot csinálhatnál a cuccból. Pont a LED-es érdeklődés miatt feltettem ide a fórumra egy kapcsolást,hogy ne az ellenállásos megoldást használjátok.
[link]Magyarázat a kapcsoláshoz:
Ezzel a kapcsolással túl lehet hajtani a LED-eket,ezért egy áramérő nem árt a körben,mikor a munkapontot belövitek. Másik dolog, hogy ne hideg állapotba állítsátok be az áramot,szépen felszabályozva fél óra után kell a névleges 2A belőni. 24V-ig működik a konverter de át lehet tervezni más tápfeszre is így: [link]
R2 értékét kell csak áttervezni,nem nagy ügy...
Suresszor védődióda a hálózat felöl érkező túlfeszeket hivatott védeni,ha valaki még jobb EMC védelmet akar,az kössön be egy 300V-os varisztort a 230V-os betápra( és oda jutottunk így mint a túlfeszvédett hosszabítók,ez van ugyanis bennük+5E forintért).
Gondolom megkérdezitek hogy minek a LED elé újra ellenállás. Egyszerű oka van,illeszti a gyártási szórásból adódó LED hibákat. LED-eknek 100-as tételben már elég nagy szórása van nyitófesz tekintetében,ezért kell egy munkapont összehangoló ellenállás. Teljesítmény nem sok esik rajta(P=I2×R -> 0.1×0.1×01=0.001W )
Ha kérdés felmerül,írjatok. Elég primitív az áramkör,de kb 80%-os hatásfokú, ellenállásos kb 30%...
Hankp
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Küszöbön az androidos PC-k
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nintendo Switch
- C++ programozás
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ Érintőkijelző 100% sRGB - 1 év garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest