- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- November 4-én érkezik a Nothing Phone (3a)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem lesz iPhone 19
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Hááá, f*szomsetuggya....
6-8000 óra a biztosabb, mert itt az üzemvitel nem annyira kedvező a lámpának, mintha a kirakatban égne egésznap..De nem tökmindegy? Számolj: Egy hét= 168 óra. Ha az égő legrosszabb esetben beszarna az 5000.-ik üzemórában, akkor 5000:168= namennyi? Hát persze, hogy 30 hétig, azaz több mint 9 hónapig!!!!! egyfolytában nézhetnéd a filmeket, éjjel-nappal, mexakítás nélkül!
Vannak még hülye kérdéseid?

-
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
áh világos. de én mért nem tudok ilyet? vagy csak nem találom, ho hogy kell. milyen videókarid van? ha Ati akkor mondd el légyszi, hol van ez a beállítás.
ha kisebb felbontást beállítok, akkor is feszíti fullscreenre. -
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
igazad van! nagy, csúnya stb...
de! első nekifutásra ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak. aztán a későbbiekben lehet én is építek vmi kulturáltabb szerkezetet
amúgy mit takar az, hogy 1024*768-as felbontás feszítés nélkül? ez nekem még új. -
csapos2
addikt
válasz
Achilles209
üzenetére
15000HUF a világítás, az első monitorom 42000HUF volt, de azt sikeresen meghámoztam. Így, most egy év távlatában, megengedtem magamnak egy új monitort.
A többi alkatrész vagy megvolt, vagy olyan összegekért vettem, ami nem nyom a latban.
Persze a monitorom polártalanítása után fizetnem kellett tanuló pénzt, kb 10000HUF-ban volt, mire szereztem polárfóliát. -
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
hallod ez a elég durva cucc lesz, ha végül elkészül!
amúgy milyen anyagból készülne?
a fresnel meg úgy tűnik külföldről fog jönni..
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209
üzenetére
Nem, én a fresnel döntését néztem, mert ha az eredeti állásban vetítenél, akkor csak alulra lenne jó a döntés, de ha megfordítot, mint ahogy említed is, akkor jó lesz.
Közben haladok a dolgommal én is, délután lesznek képek.
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209
üzenetére
Csinos kép. Lentről fogsz vetítetni?
-
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
nekem már rendesen működik az 1.0-ás verzió, leszámítva azt, hogy besz@rt a fémhalogén gyujtója... nekem már csak a fresnelt kell cserélni, mert homályos foltok vannak a képen és ez egyértelműen a fresnel miatt..
nem tudom magyarországon van- e olyan üzlet ahol árulnak fresnelt normális áron.
-
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
én úgy gondolom abból a fresnelből ami nekem kell (OHP fresnel 310*310-es) nem kell 2 db. 2 fókusztávot adnak meg. ha egy lencse lenne akkor sztem nem volna 2 fókusztáv. elvileg tök ugyanolyan van a 3dlens.com-on mint ami most az írásvetítőmben van. (amit nemrég szétszedtem kísérletezés céljából) [link] ez $25.99 -be kerül. + erre jön a postaköltség amire nekem $17.00-t ír.
kb 1 éve rendeltem hong-kongból egy dvd lejátszós autórádiót. 7 colos tft stb... arra 3000 ft vámot raktak. nem tudom erre mennyit raknának.
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209
üzenetére
Annó, utána kérdeztem a 3dlens-ről való rendelésnek. Az árak elég kemények, plussz előfordulhat vám is, ami legrosszabb esetben közel meg is duplázhatja az összeget. Persze az is előfordulhat, hogy nem foglalkozik a dologgal a vámos. Akkor hepi van.
Ezeket az infókat megkérdezték nekem, remélem helytállóak, ha hibásak, elnézést.
-
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
értem köszi az infót!

sztem rendelni fogok 3dlens.com-ról lencsét magamnak, szóval ha vkinek esetleg kell vmi akkor szóljon és így talán olcsóbban kijöhetünk a postaköltség miatt.
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
OFF
Achilles, valami gáz van a maileddell, mert akárhányszor írok, mindig visszapattan a levelem... nincs teli a postaládád véletlenül?
Már tegnap is írtam, az se ment át, meg a mai se, mindannyiszor visszafosta a mailer-daemon! -
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Mail ment!!
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209
üzenetére
Tényleg működik a döntött fresneles trapézkorrekció?
Igen, tenyleg mukodik, nemreg probaltam ki.
-
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
na ma is gányoltam egy sort. igaz fölöslegesen, mert nem tudtam jobb képet kihozni a szétszedett lencsével sem. sebaj, egy próbát megért. összeraktam ahogy volt. majd a fémhalogén izzó megoldja a problémámat

-
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Jónak jó, csak kicsit nagyméretű a csőbúrája miatt!
De árban én egy picivel kedvezőbben szoktam adni, kisebb, kompaktabb GE terméket!
Gyújtó-fojtó meg néha drágább, mint maga a lámpa..
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
BAAAAAAAAAAAMEEEG!
Mér' nem vetted meg jóembör??????? Tízezerért????????
Meghülyülök menten!

A lámpa elleni védelem többnyire átb*szható, mindig lehet találni vmi jó megoldást, a gyártó meg kenje a hajára a 175000HUF-os UHP lámpáját...buzik, rablók ezek!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Csao!
Üdv a megrögzött kokecolók között!
fémhalogén van doszt, épeszű áron, csak szójjá' ha kell vmi.. (postán is elküldöm, mint már sokaknak tettem..)
Ott a mailcímem a post alján, részleteket és árakat ott találsz!És ne csodálkozz, ha vidéken azt se tudják, mi az a fémhalogén lámpa, itt a "nagyfaluban" is a villszer boltok többsége vagy nem tartja, vagy csak a mocsokdrága és rossz minőségű Philips cuccokat...

írjál, aztán kitalálunk vmi okosat lámpaügyben...

-
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
na, kettészedtem a lencsét. felejtsd el a flexet. egy éles késsel elég kicsit megdolgozni és viszonylag könnyen szétjön. most pedig következik a teszt.

-
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
fogják rá, h érthető
köszi
most megnéztem a lecsét és eddig nem vettem észre de tényleg 2 rétegből van. legalábbis úgy tűnik. azt mondod szét kéne szedni őket vhogy?
-
Washwillah
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
helló!
"Tényleg jobb a kettészedett fresnel, mivel a monitoron sokkal több fény halad át, ha párhuzamosítva van, viszont ha egyben hagyjuk a 2 lencsét, akkor a második már elkezdi fókuszálni a fényt, így az LCD-n már szögben halad át, ami a sarkok elsötétedését eredményezi."
ezt a bekezdést kifejtenéd bővebben? mert nekem alapvető probléma az, h a sarkok sötétek... nem értem ezt a "kettészedett fresnel" részt!
köszi

-
mrkatona
tag
válasz
Achilles209
üzenetére
Szervusz,üdv a körünkben.
Szerintem a kis diavetítő lencséje nem lesz neked megfelelő,mert egyrészt ahogy te is mondtad kicsi az átmérője,meg ne feledd,hohy az a 80mm-es fókusztáv nagyon kevés lesz a fresnel 330 mm-es fókuszához képest.Nem fog beleférni a kép!
Új hozzászólás Aktív témák
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- iPhone topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Napelem
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Lexus, Toyota topik
- Synology NAS
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly G1 - i5-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ha kisebb felbontást beállítok, akkor is feszíti fullscreenre.
amúgy milyen anyagból készülne?