Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hankpoke

tag

Üdv mindenkinek!
    Ne hülyéskedjunk már,egy gyári projektorban van 200W-os fémhalogén(kb 20.000lm),ami 1000lm vetít a falra, ha 150lm/W-os LED-el számolok(túlhajtott Cree LED) kell ebből kb 110db.
    Ha 3 LCD-s trükköt vetjük be,lecsökken a LED db szám igény,mert kiesik a színszűrőből adódó pocsék RGB fény előállítása.Nem tudom hányad részét veszi le a színszűrő,de az biztos hogy sokat.
    Lehet LED-es háttérvilágítású projektort építeni,de pont ez a technika teszi lehetővé,hogy feljavítsuk sokkal jobbra a mai projektorokat. Én nem tervezek ilyen projektort építeni,bár ha lenne 3db monokróm LCD-m ingyen vagy kevés pénzből belefognék. Gyakorlatilag az optikai rész nálam megoldott,munkatársam a Műegyetemen ebből diplomázott,bármilyen lencse,prizma optikai elemet meg tud tervezni és le tudja gyártani. Elektronika az én területem,ezt már megoldanám valahogy.

Távolságot mindig 1m kell érteni. Ma pont LED-eket fogunk bemérni,tudjuk a cd értéket,megmérjük rendesen lm-ban is. Beszámolok róla pár szóban mire jutottunk.

Hankp

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák