- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
#92401152 #7026 üzenetére
KS7A alaplap, ebben is előfordult már kondiáthúzás, elkóhiba is lehetséges, de konkrétabb most nem jut eszembe, menet közben derül ki.
Sokan ragaszkodnak a saját, bevált készülékükhöz, a használtan kapható, bizonytalan előéletű helyett.
Ez sok esetben támogatható, ha a gépnek jól javítható, egyértelmű hibája van, az általános állapot is jónak tűnik, vagyis úgy néz ki, hogy tényleg kár kidobni. Az alkatrészek belsejébe sajnos nem lehet belelátni, de például a képcső elhasználódása (emisszióképesség, kontrasztosság) szemre is kitűnik.
Ha úgy látom, hogy nem éri meg, bizonytalan a javítás tartóssága, akkor nyilván én sem ajánlom, az utólagos reklamáció senkinek sem hiányzik.
Amellett mindig a tulajdonos döntésén múlik, hogy mi éri meg neki. Főleg időszakosan jelentkező hibáknál ragaszkodni célszerű minimum 3 hónap garanciához, ezalatt kiderül általában, hogy a hiba benne rejtőzik, vagy el lett hárítva. Ha végképp nem jön össze, akkor meg lehet egyezni részleges vagy teljes visszatérítésben. Bár legalább benzinpénz, illetve kisebb összeggel szokás honorálni a fáradságot.
Vagy lemondanak a készülékről és bontásra kerül, de manapság a képcsöves roncsok már nem számítanak ajándéknak, inkább teher (raktározás, hulladékudvarba szállítás).
-
Tegla80
addikt
válasz
#92401152 #7020 üzenetére
Szia
Nem akarok beleszolni,de 10-20e be rengeteg crt tv van piacon ekkora vagy nagyobb meretben,igy itt a ph apron is.....En lehet vennek egy masikat a helyedben ha tenyleg ennyit akar kerni a javitasert a szaki.
(Plusz ha mar elgondolkodnal a masik tv dolgon akkor esetleg egy alap lcd is szoba johetne .......40e korul mar vannak uj es garis keszulekek,ha korbenezel es belefer a konyhapenzbe....esetleg reszletre. ) -
Kernel
nagyúr
válasz
#92401152 #7020 üzenetére
Ez még csak előzetes vélemény, kérheted, hogy belenézés után mondjon pontosabb árat, meg azt is, hogy ha 20 ezer fölött lenne, akkor már nem kéred.
Nyilván meg lehet egyezni valamennyi vizsgálati díjban is, ha szükséges, de csak módjával. Ha a TV-t el kell vinni, cipekedés, benzinpénz, időráfordítás méltánylandó valamennyivel, de annak nem vagyok híve, amikor pusztán ezért kérnek horribilis összegeket. Nem ebből kell megélni, hanem a konkrét javításokból.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#92401152 #7016 üzenetére
Sajnos vannak ilyenek, én is hallom ügyfelektől, de épp ezért, ezt mindig előre tisztázni kell.
Régen a Gelkánál alap dolog volt, amikor egy készülék anyaghiány miatt nem javítható, azért a tulajdonos nem fizet. Mivel nem az ő hibája, hogy nincs alkatrész.
Ha adtunk egy árajánlatot, de az ügyfél nem fogadja el, akkor fizet vizsgálati díjat, mert ilyenkor már nem a szervizen múlt, hogy meghiúsult a munka.
Így amikor vállalkozást indítottam, én is mindig a régi szokásokhoz tartottam magam.
Kellene valami más szakember, de mindenképpen előre tisztázott feltételekkel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#92401152 #7012 üzenetére
Kicsi a valószínűsége, hogy képcsőhiba, de ha mégis, akkor sem ez lenne a magyarázata. Képcsövön belüli feszültségáthúzás előfordulhatna, amitől leáll a készülék, ez lehet akár hőfokfüggő is.
De kiindulásként nem ezzel kell foglalkozni, hanem alaposabban átvizsgálni mindent.
Tápegységet nem is lehet cserélni ezeknél, általában egybe van az alaplappal.
Típus sem mindegy, létezik például egy Samsung típushiba, áthúzásra hajlamos kondenzátorral, és még számtalan hiba, amit így fórumon keresztül lehetetlen megmondani.
Úgyhogy itt ragadnám meg az alkalmat, nem véletlen, hogy magam részéről nem reagálok a legtöbb hozzászólásra. Ez nem az én topikom és ez a munka nem egy fórumos sport. Ugyanakkor fórumon keresztül munkát sem vállalok, így a kör bezárul.
A hobbielektronikás topikban továbbra is szívesen segítek a barkácsolóknak már évek óta, tehát ez a válaszom annak a rosszindulatú, pitiáner kötekedő alaknak, aki egyszer régebben felrótta nekem, hogy nem segítek. Nevetséges...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged