Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
válasz
Golyo69 #17276 üzenetére
Nálunk most voltak kb 1 hónapja. Ha volt lakás eladásod, kell annak az adásvételi másolata, alaprajz (kézzel is jó) nm2 legyen rajta, ha volt felújítás a számlák másolata. Hoztak egy jegyzőkönyvet, kérdezgettek dolgokat (közmű, fűtés, szigetelés vastagság, nyílászárók, redőny stb). Rákérdezett a felújításra, de mivel csak festés volt (azt is magunk csináltuk) nem adtunk számlát. Mivel sorház az alapító okiratból kiírták a helyiségek méretét, lőttek 2 fotót a lenti részen, fel se mentek, 1-et kívül, illetve a garázsról (ami az alapító okirat szerint tároló), majd megkérdezték, hogy szerintem mennyit ér a garázs, mondtam, hogy 1M, ekkor kicsit elkezdett kukacoskodni, de rávágtam, hogy nincs külön helyrajzi számon, a garázsok a társasház közös tulajdonában állnak (mindenkinek van 1-1), nem tudom eladni, csak házzal együtt, ekkor megnyugodott és ráíratta velem a jegyzőkönyvre. Egy hét után jött a határozat, ott külön volt szedve a lakóingatlan és a garázs illetéke, korábbi lakás eladást, csak a lakóingatlanból vonta. Összességébe annyira értékelte amennyi az adásvételin van.
-
kacsyx
aktív tag
-
goccer
aktív tag
válasz
Golyo69 #17276 üzenetére
Szerintem nem csak abban az esetben jön ki a NAV, ha van valami prekoncepciójuk a vételárral kapcsolatban. Simán lehet szúrópróba ellenőrzés, nem kell annyira megijedni. Hozzánk is kijöttek, normálisak voltak, semmit nem kötözködtek. Mondjuk mi a festésen kívül csak a konyhát újítottuk fel, de ha vannak képek az eredeti állapotról meg pár számla, szerintem nincs mitől félni. Kivéve ha tényleg durván ár alatt vettétek
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Golyo69 #17272 üzenetére
Nincs garázs vagy egyéb épület a telken?
Nálunk azért jöttek ki, mert a garázsra más illetékszabályok vonatkoznak, mint a lakótérre és nem lehet rá igénybe venni az eladott lakás utáni kedvezményt. Ha nem lett külön szedve a szerződésben, akkor a NAV határoz meg a garázsnak egy értéket, hogy ki tudja számolni az illetéket.
Én is paráztam, de teljesen normális volt az ellenőr, beírtunk 1 milliót a garázsra és plusz felvette a ház adatait valami statisztikához.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Golyo69 #15427 üzenetére
Bocs, nem hitelkozvetitek, de ez mindig szurja a szemem.
Nem onero kell, hanem fedezet. ES HA csak a vasarolt ingatlan a fedezet, akkor - mivel azt a bank szempontjait szem elott tartva szamolt fedezeti ertekkel fogadjak el, meg ott a torvenyi ha jol emlekszem es me'g el 75%-os szabaly, ezert AKKOR kell onero.
Ha van annyi fedezeted, aminek a 75%-a kiteszi a hitelosszeget, akkor - legalabbis ezen vizsgalat alapjan, mert ugye van jovedelem, meg az elado is szeretne foglalot stb., de csak tisztan a hitelt nezve - akar a teljes osszeg felveheto akar lakascelra.
(akiket en tudtam kozvetitot meg allapotfelmerot azokkal olyan regen nincs kapcsolatom, hogy gozom sincs azt csinaljak-e me'g)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest