- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
válasz Vision #28850 üzenetére
Mivel a szüleimnek életük végéig tartó haszonélvezeti jogot adtam a vásárlással egyidejűleg, zálogosítási és elidegenítési tilalommal, az befolyásol valamit az illeték mértékén? Olvastam valamit a NAV honlapján erről, de olyan zavarosan van leírva, hogy nem bírom értelmezni. A 19. füzet 3.1 és 3.2 pontja foglalkozik ezzel, de szerintem csak jogászok érthetik meg, hogy mit mivel kell konkrétan csökkenteni.
-
axioma
Topikgazda
válasz HellGreg #28851 üzenetére
A holtig tarto haszonelvezeti jog az ingatlan kb. 20-40%-a [eletkorfuggo es fejbol nem tudom pontosan]. Ha toluk vetted, akkor ennyivel kisebb a vasarolt ertek, ha mastol, akkor is neked ennyivel kevesebb, de ok is illeteket fizetnek a szerzett vagyoni erteku jog utan [nyilvan szumma 100% lesz]. Ha vasarlastol fgtl utana csinaltad, akkor az mar nem szamit, te vetted 100% majd ingyen ajandekoztal.
-
attiati
veterán
nincs belőle nagyobb kép
magyar háztartások fizetőképességének alakulása
Valszeg 2013-ban nemhiába kezdődött egy ingatlanpiaci ralli.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Unicreditnél 5.85% hitel, feltételekkel (nem zöld).
Ez már jó ajánlat az utóbbi időszakhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
attila199207
tag
válasz attiati #28857 üzenetére
Most akarunk hitelt felvenni, az alábbi ajánlatokat kaptuk;
MBH 2,89% CSOK+ 6,04% piaci hitel 600e érkeztetés
Unicredit 3% CSOK+ 5,85% piaci hitel 500e érkeztetés, jelen esetünkben az utóbbi havi 3.200 Ft megtakarítást jelent.
Tényleg jó, de nem kiemelkedő. De a tendencia nagyon jó, remélhetőleg még lejjebb mennek. -
rumos XIII
aktív tag
válasz attila199207 #28858 üzenetére
Amiket írsz, azok kamatok, vagy thmek?
-
attila199207
tag
válasz rumos XIII #28859 üzenetére
Kamat.
-
vans?
őstag
sziasztok,
szerintetek mennyire para a kovetkezobe beleugrani:
telket vennenk egy magankezben levo lakoparkban. A falu, ahova kozigazgatasilag tartozik, nem vallalta a karbantartast / fenntartast ott, csak a kozvilagitast fogjak fizetni, de azt is a tulaj epiti ki. Mar az elso pillanattol kozos koltseget kellene fizetni (ez feltetele az adasvetelinek), amikor bekoltozol, duplazodik. Az utak meg a kozos reszek viszont magankezben maradnak kvazi, az elado es az uzemelteto ugyanannak a kezeben van (a ceglancolat tetejen). Nem tudom, mekkora a kockazata ennek a monopolhelyzetnek, es milyen problemaink lehetnek. Pl. azt mondjak, hogy ha a lakokozosseg ezt es ezt szeretne, annak x az ara - szerzodes alapjan ezt el kell fogadnod es le KELL hogy legyel szerzodve veluk, hogy karban legyen tartva a terulet, utak, stb. Jelenleg ugye nincs ott meg kb semmi (par haz csak), de kesobb azert tenyleg lenne dolguk.
Mi van pl., ha az uzemeltetovel elszall a lo, vagy bedobja a torolkozot? Ilyen esetben nekem van egy telkem (neadjisten egy hazam), de a kornyek nem lesz karbantartva, es ismeretlen kezben levo maganutakon kellene kozlekedni... Lehet tulgondolom, nem tudomhábm bábm
-
gerii
addikt
Veresegyház környékén volt ilyen sztori, hogy a házakat nem fejezték be, vagy mi. Tévében is volt.
Másik ilyen a Pilisborosjenő szélén félig felépített, általam csak Auschwitznak benézett lakópark. Durva helyzet van ott is.
Ami ilyen működő lakópark az Mogyoródnál a Szentjakab parkfalu, de ott meg nem tudom ki a fele vesz 100m-re az M3 mellett 200 milliós ikerházakat... -
Madwe
nagyúr
Usában egyébként sok ilyen felállás van, én csak videókon láttam róla élménybeszámolókat - ezek természetükből fakadóan mind szidták. Ettől függetlenül biztos van ami jó s jól működik, csak nem volt róla szó.
Ott pl a fentebb soroltakon kívül olyanokat szoktak még példálózni, hogy a monopol üzemeltető által hozott szabályok s bírságok eszementek lesznek. Pl kiköti, hogy minden ház ablakának ausztrál csodacseresznye fából kell készülnie, pontosan ekkora s akkora méretben, ha ettől eltérsz akkor havonta folyamatosan nagy bírság. Vagy hogy a házad vakolata mindig tökéletes állapotban kell legyen, amit valami beszennyezi, jön a bírság. Ha az általuk megállapított 25 km/ó sebességet átléped, jön a sokszázezres bírság.
persze ezeket lehet úgy is nézni hogy akkor körülötted mindenki szépen betartja a szabályokat (amiket monopol entitás hoz) s szép rendezett lesz minden…
Ha ilyenre is lenne jogi lehetőségük én 100% kerülném.
Ha csak az általad leírt dolgokra, akkor is -
-
fcjuveka
csendes tag
Sziasztok! Kb. 35 milliós lakást szeretnék venni, havi nettóm hivatalosan 310, van a nevemen egy kb 22 23 milliós panel, meg egy 30 milliós lakás negyede nem hivatalosan, amiben lakom, amiért most havi 85 ezer ft.-ot fizetek. Ahol lakok most ott van 1 teremgarázs is, amit bérbeadok, amin van 25 ezer nyereség,meg van kb 15 misi megtakarítás PMAP-ban. Kérdésem az lenne, ha az új lakást, amit meg szeretnék venni, hogy érné meg a legjobban? Mindent eladni, egyben kifizetni, vagy a legnagyobb hitelt felvenni?
-
vans?
őstag
válasz Csabroncka #28862 üzenetére
Koszi mindenkinek, offoltuk.
A kovetkezo jelolt egy osztatlan kozos - itt mi a buktato? Tudomasom szerint be lehet jegyeztetni hogy mettol-meddig a tied, eladhato, stb.
hábm bábm
-
Qtya123
őstag
válasz Vision #28871 üzenetére
Kíváncsi vagyok cimbinek mennyi idő lesz ez, ők most akarják elindítani ezt a megosztást.
Vettek egy házat, ami a többi hirdetéshez képest kb 25 millával olcsóbb volt.
Olyannyira megörültek, hogy kb semmit nem néztek, csak shut up and take my money effektus volt.
Röviden annyi, hogy egy vállalkozó megvette a ~1995 körül épült házat, felújította, a telket meg egy részen leválasztotta és hátra épített egy új házat.
Cimbi a felújítottat vette meg. De annyira nem néztek és kérdeztek vételkor semmit, hogy most jönnek a felismerések. Hogy ja, nincs még a házszám és a hrsz megosztva, ehhez ügyvéd kell.
Jaaa, a villanyóra is feltöltős, abból is kellene másik. (ez egyébként hogy van? azért feltöltős, mert ha nincs megosztva, akkor az is macera, hogy rendes mérős legyen?)Nem tudom, nekem ez az egész osztatlanos buli kissé red flag.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Az még a legkisebb bajod lesz ha odaszarik...
Sokkal fontosabb pl hogy vannak az órák (víz, gáz, áram) az épületben, mert ott csúnya kárt tud neked csinálni a kedves szomszédod...
Szerintem messziről kerüld az ilyen ingatlant!"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Morgenstern
tag
Sziasztok!
Valakinek van infója arról, hogy él-e a 10%-os önerő első lakásvásárlóknak, vagy ez CSOK+ only feature egyelőre?
-
attila199207
tag
válasz Morgenstern #28878 üzenetére
Szia!
Bankmonitor podcast adásban azt mondta, hogy lesz, de szigorú feltételek mellett, jödelem maximum 30-35%-ig terhelt hitel esetén, magas jövedelemmel, főváros illetve nagyváros esetén, arról nem volt egyetértés, hogy csak adóstárssal vagy nélküle is működhet. Biztosan lesz, de nem az átlag magyar állampolgárnak.
-
Dorian
félisten
válasz rumos XIII #28880 üzenetére
Így van. Anyámék ikerháza is ilyen telken van. A telekrész, közművek, minden különválasztva, gyakorlatilag csak egy fal ami közös. És ugyan nem láttam a papírokat, de faterom meg az ikerszomszéd is geodéta, úgyh biztos az is rendben van.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
veterán
Pontosan. De ugye most arról az esetről beszéltünk, amikor nincs.
-
vans?
őstag
Oke, de a kivitelezo epit egy ilyen ikerhazat, egyelore tegyuk fel nincs eladva a masik resz, akkor en a kivitelezovel irhatok egy hasznalati megosztas (a kivitelezo ismeros), hogy bevedjem a fenekem, amennyire lehet..?
Azert alapvetoen nem ez a fo cel persze, csak mint eshetoseg azert a listan van.hábm bábm
-
vans?
őstag
-
gg07
tag
A művelés alól kivont zárt kerti ingatlanokról mit lehet tudni? Értem azt ,hogy beépíthetősège limitált, de mintha hallottam volna olyan hogy van egyéni belterületbe vonás.. ha van ilyen annak milyen költségei vannak, vagy ha megszegem a szabályt és jobban beépítem a telket az mivel járhat?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Felejtsd el.
...ha megszegem a szabályt és jobban beépítem a telket az mivel járhat?
Bontási határozat + vastag bírság. Persze ez Magyarország, ahol fél Budaörs illegálisan van beépítve, és még egyetlen kecót se bontattak le. Csak erre aztán nem hivatkozhatsz majd, amikor éppen téged pécéznek ki! -
Segal
veterán
Lassan ugy erzem be kene dobni a harmadik tokeletes ingatlantipust.
Mi a helyzet a szuterennel?"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Csabroncka
addikt
-
axioma
Topikgazda
Az en hirdetesfigyeloimnel ugy latom, kb. eddig tartott az uj tamogatasok miatti aremelkedes, nehany napja jonnek a zold (arcsokkentett) ingatlanok.
Ha mar problemas esetek: van egy erdekes lakas honapok ota, amire ha sajat celra kene kozeptavon, lehet nekifutnek. Az ingatlan 50%-os tulaja kinalja, birtokbavetellel, masik tulaj elerhetetlen. A fele (alatti) ar miatt, jogilag korbebastyazva (mindenrol papir ami el van koltve), jobban jon ki mint egy hasonlo alberlete, persze hitelt igy nem kapni ra, de me'g elmaradt beteti kamatokkal szamolva is ha nem a regi pmap-hoz viszonyitjuk jobb. Kerdes, hogy milyen kovetelesekkel elhet az elerhetetlen tulaj ha megjelenik, meg lakasnal hogy van az elbirtoklas. Kockazat van benne, de szerintem nagyobb a diszkont, mint a kockazat.
[ Szerkesztve ]
-
favagoJoska
tag
válasz axioma #28890 üzenetére
Azt a hírdetést azt hiszem láttam. Nekem inkább az volt a gondolatom, hogy full kamu szöveg. Kb 100 százalékra veszem hogy miután a vevő kicsengette a huszonmilliós vételárat rövid időn belül megjelenik a másik tulajdonos.
Btw az elbirtoklást miért nem csinálták meg ha annyira nem lehet elérni azt a titokzatos másik tulajt? Ha nagyon régóta külföldön van akkor már le is futhatott volna a dolog, ha meg nem olyan régóta akkor nekem nagyon nem életszerű hogy nem lehet sehogy sem elérni...[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz favagoJoska #28892 üzenetére
Igen, ez az.
En nem vagyok ennyire gyanakvo, azt elhiszem hogy nem erte el, kerdes mennyire probalta (inkabb nem volt jo kapcsolat a gyanum), sztem csalasnak tul bonyolult, egyszerubben megkopaszthatnak vevojelolteket - es nyilvan van ra jogi procedura hogy az "elerhetetlenseget" bizonyitva lassak (resztulajnak nem lenne eleve elovasarlasi joga? mar csak azert is az ugyved meg kene probalja elerni). De mivel nekunk ez a lakas lakni nem jo, kiadni meg meglevo ingatlant se erdemes (sztem), nem mentem utana. Csak bedobtam ha mar ilyen fura jogi allasu ingatlanokrol volt szo.[ Szerkesztve ]
-
favagoJoska
tag
válasz axioma #28893 üzenetére
Értelek. Ha nem is szándékos csalás, de mindenesetre nem sok jóval kecsegtet az egész. Azért nem aprópénzekről van szó, és az ilyen trükkös ajánlatoknál nekem mindig az fordul meg a fejemben hogy akkor miért nem ők csinálják meg a procedúrát (ebben az esetben az elbirtoklást pl)? Hanem inkább lemondanak súlyos (ez esetben tiz)milliókról csak azért hogy a vevőnek majd jó legyen. Mert a vevő itt nyilván annak a reményében veszi meg az ingatlant hogy ez a titokzatos tulaj nem is fog megjelenni, csinálni a feszkót, követeléssel előállni stb.
Nyilván mindenki más. Nekem teljesen olyan vibeja van a hirdetésnek mint minden kamunak. Nagyon csábító ár, és annak a sugalmazása hogy a lehetséges probléma amit a nyakadba veszel cserébe igazából nem is olyan nagy. Az én tapasztalatom az, hogy ha tényleg nem lenne annyira nagy probléma akkor azokért a milliókért cserébe már megoldották volna maguk. -
axioma
Topikgazda
válasz favagoJoska #28894 üzenetére
Elbirtoklas 10-15 ev [en is csak azert emlitettem, hogy nem orokre hanem adott idotartamra szol a problemas jogi helyzet emiatt], plane ha oroklessel a jelenlegi tulaj csak mostansag kerult bele [valoszinu szcenario - es ezek latszhatnak a tul.lapon, addig nem jutottam] es nem tud/akar benne elni, a bukoval kiszallas is jobb, mert mashova megvan a beugro. Probalkozni sztem neki is racionalis. Ha kiadna', nagyobb jogi gond lenne belole [pl. a masik fele utan ki/hogy adozik?, penzt hol/hogy kell kezelje mig at nem tudja adni?]
Persze csak spekulacio, de lattam en elerhetetlen [szomszed] tulajt 15m2 foldreszletet is tartalmazo hagyatekin [neki akartak ajandekozni hogy ne legyen macera vele].[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Félig off, de közelebbi aktív topikot sajnos nem találtam.
Mennyire jellemző, hogy egy albérlő maga akarja hozni a meglévő net/tv előfizetését vagy saját névre kötni a fogára valót beköltözés után? Vagy általában megfelel ami adott az ingatlanhoz?
-
Dorian
félisten
válasz stickermajom #28897 üzenetére
Nálam mindig a bérlő köt sajátot, olyat amilyent ő akar.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
veterán
Ugye nálam újépítésű a kecó, és csak a Voda meg a T volt elérhető. A vodát szidták (nem húzott optikát), ezért maradt a T. Azt beköttettem, ha valakinek nem jó, akkor lehet bővíteni (perpill 4100 körül van a 300 Mbs). Meg a routert is egy fali dobozba kellett berakni, szóval nem lehet csak úgy szabadon garázdálkodni.
-
A Zéé
addikt
mindenhol, ahol albérletben laktam saját magamnak kellett intézni, és saját nevemre kellett venni a net/tv előfizetést. Mostani helyen a villanyórát is átírtuk hivatalosan is, ugyanis "ha nem fizeted, szíved joga, de ne engem b.szogassanak miatta"
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest