- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
A széljegy törlődik, amikor bejegyzik a tulajdonjogot, de a tulajdonjog a benyújtás dátumától él. (Visszadatumozzak a bejegyzést a szeljegyre kerülés időpontjára). Ez alapján már akkortól tudsz számlákat gyűjteni. Az 1 éves bejelentkezési felmentés határideje is ekkortól indul, hiába kapod csak meg hónapokkal később a kulcsokat, erre érdemes figyelni.
-
tothbe
addikt
A hivatalos kiírás szerinti info-t kaptad itt. Ennek néha ellentmond a MÁK válasza, általában kedvező irányban. Viszont sajnos olvastunk már itt is és máshol is példát, ahol a MÁK válasz alapján csinált valaki valamit és az ügyintéző akihez került, az mégsem fogadta el azt, ugyanis szerinte a kolléga félreértette a kérdését, amire az adott választ kapta.
Ez esetben is hasonlót sejtek, mivel a MÁK honlapján a GYIK kifejezetten a tulajdonjogi bejegyzéshez köti a kezdő dátumot, és bizonyos kérdésekre adott válaszok pedig a bejelentkezési időpontot említik ugyanehhez(ahogyan maga a közlönyben megjelent kiírás is). De széljegyről sehol sincs szó megengedő formában.
Ettől még megpróbálhatod már a széljegy utáni időpontban keletkezett számlákat beadni, akár hivatkozva a kapott levélre, akár csak simán, hátha átmegy, de ez akkor sem lesz 100%, hogy elfogadják és nem kötnek bele. -
axioma
veterán
A paraelszivobol milyen lenne a nem beepitheto? Me'g a kivezetes nelkulit is fix villanybekotessel szerelik, a kivezeteses meg plane.
Ott kell a "beepitett" szo ahol a termektipus jellemzoen vagy legalabb lathato szazalekban hordozhato. (Sztem a klimaberendezesre se kell, pedig abbol van mobilklima, igaz azt meg ott kulonboztetik meg.) -
tothbe
addikt
az előző kérdésed az problémás lehet. Nem biztos, hogy az lesz, de simán lehet. Én biztos ami biztos újat kérnék az asztalostól, hogy azt számlázza nekem, amit tényleg kaptam. Ez később, ha problémád akad bármivel is hasznos lehet.
Erre a kérdésedre pedig épp az előző hsz-ben válaszoltam. Mindegy mikor vettétek, az számít, hogy mikor jelentkeztetek be állandóra mindannyian. Azaz a kettő köztieket nem tudod még elszámolni, mivel nem laktatok ott papíron (és valóságban sem). -
-
KilgoreTrout
senior tag
Belezavarodtál a 75-25%-os arányba, ami nem szabály, csak egy segítség abban az esetben, ha valaki ki akarja maxolni a támogatást a lehető legkevesebb saját költéssel (értsd 6 milliónál nem költ többet).
Esetedben csak arra kell figyelni, hogy legyen legalább 1,5 millió munkadíjról számla. Anyagról adhatsz le 100 milliós számlát is, ha megvan az 1,5 millió munkadíj, akkor megkapod a 3 milliós támogatást. (Ha már ennyi mindent csináltatsz, nem olyan nehéz megbeszélni, hogy legyen annyi.)
-
KilgoreTrout
senior tag
Bármekkora összegről adhatsz be számlát, a táblázatba beírt összegek számítanak. Nem tudom most mennyire szigorúak, esetleg kihúzhatod azokat a dolgokat a számláról, amik nem elszámolhatóak, hogy gyorsítsd az ellenőrzést. Vagy kérj egyből két számlát az anyagról - külön a támogatható tételekről és külön a többiről.
-
prtvlogan
aktív tag
Igen, tökéletes így is. Ha online adod be, még egyszerűbb is ha a Te nevedre szól a számla, és a vállalkozó csak a munkadíjat számlázza. ( nekem legalábbis egyszerűbb volt, hogy minden anyagot én vettem, a vállakozó pedig csak beépítette, és munkadíjat számlázott) ( illetve a beépített anyagra az én nevemre kérte a számlát...)
A %-os megoszlásra érdemes figyelni, de ezt az otthonfelújításos kalkulátor kidobja, ha nagyon eltérő, akkor érdemes még anyagot venni, vagy munkadíjat elvégeztetni, és számlázni. ( pl festés, anyagdíj saját névre 50.000 munakdíj festő részére 500.000 Ft.)
Sarkalatos példa, de ez van. -
kirkri
addikt
Nincs ilyen megkötés, hogy mennyi idő telhet el egyes számlák között, csak az, hogy az utolsó számlát követően 60 napon belül be kell adni.
Én azt javaslom, hogy az utolsó számlát követően rögtön add be, hogy legyen egy biztonsági tartalékod a 60 napra, Gondolok itt arra, hogy amennyiben visszadobnák a pályázatot hiánypótlásra, akkor egyszer van lehetőséged korrigálni. Ha valamiért nem sikerül a hiánypótlás (kicsi rá az esély, de benne lehet a pakliban), akkor elutasítja az ügyintéző. Ebben az esetben, ha még van időd a 60 napból az utolsó számlától számítva, akkor nyugodtan beadhatod újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Léghűtés topik
- Asztalos klub
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Saab, Volvo topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GARANCIÁLIS! Apple Watch Series 10 GPS 42mm Rose Gold!
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged