Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
igen, ezt akartam kérdezni, hogy mennyi ideig nem rágja szét teljesen
-
falabu88
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nálunk 1 hét alatt karcolás sincs rajta, pedig napi használatban van. Valamiért a játékaira jobban vigyáz a dög, az udvarban lévő egyéb dolgokat bombázza szét..

-
törölt tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nincs halas belőle, már régen is néztem.
Alpha spirit-et figyeltem már tavasszal, azt lehet megpróbálom. Bár van még alternatíva jelenleg, Carniloveot meg N&D-t szoktam venni, ha nincs valamiért Acana, mindegyiknek van 3-4 féle halasa is.
-
volandy
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Alpha Spirit?
-
H-Zol
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Írtam már , hogy mi egy ilyen volt TSz állat farmon vettünk egy istállót , területet , az a " Tanya " oda a jó emberek észeka , hétvégén amikor csend van oda ki dobják a megunt kutyájukat , van , hogy 10-15 kutya is van !!! Most csak öten vannak 12 tulaj van ott kint de senki nem eteti őket , én etetem , ha jön oda idegen azt gondolja , hogy az mind az enyém
közbe ott kint be kerítve nekünk is van 4 kutya !Ezzel csak azt akartam írni, hogy tudom miről beszélsz a feregtelenités , bolhátalanítás egy komoly összeg és az etetés is nem a legolcsóbb tápot veszem de két év alatt az is a kétszeresére emelkedett
-
Daffni2
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
Daffni2
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Na ez jó hír!
Szombaton megyünk Helláért. -
Daffni2
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
Vesa
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jártam a Rotival őrző-védő kiképzésre, bár csak alap szinten, nem volt kifejezett munkakutya. Már ott is erre tanították és a kiképző mesélte, milyen kutyákat képzenek és hogyan, rendőrségnek is dolgozott egy időben.
De recept az nincs, mert adott feladatra képeznek kutyát. Ha mondjuk telephelyet kell őrizni, ahol több portás is van, akkor értelemszerűen más a módi, de utcáról akkor sem lesz "kulcsa" senkinek a kutyához...szép is lenne! -
törölt tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Akármelyik, 6 kilótól 60-ig. A legtöbb kutya nem így viselkedik idegen helyen, idegen kutyák között, de van kivétel ami nem bír magával.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mindegyikhez írja a rizst, valamelyikhez kukoricát és burgonyát is. Van ebben is töltelék. Nem azzal van a baj, mert kell az is a kutyának (szénhidrát pl), hanem azzal, hogy az Acana 5%-ot szokott tolni ezekből most meg 20-at (bár nem mindegyiknél). Közben a zsák is kisebb lett és még jóval drágább is.
-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Most valószínűleg oda fogok figyelni erre is, de azon múlik minden, egyáltalán én tudom-e tartani az új rendet

-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Elhiszem, hogy sokan így csinálják de számomra nem meggyőzőek az érvek. Én azt sem tartom be, hogy mindig ugyan abban az időben kapnak enni. Szerintem ez ott fontos, ahol ki kell vinni sétálni, és oda kell a kutyának egy pontos emésztési ciklus.
Én is megeszem egyszerre a gyors meg lassú felszívódású kaját

-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Van olyan fajta amit direkt kussolásra tenyésztettek, hogy tetten érjék a fatolvajokat

-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ez megint más, nálunk a futiban az egyik kutyám a legstabilabb, a másik meg nekimegy a pitbullnak is. Volt rá példa, de minden esetre egyik kant sem szívleli. Gyerekeket mind2 szereti. Itthon meg majdnem ugyan úgy reagálnak a tüzijátékra, de így belegondolva egymásra licitálnak.
De a legfontosabb, hogy mindenki másképp képzeli az ideális kutya mentalitást. Bent vagyok kau csoportban, teljesen máshogy gondolkodnak, full kretén kutyákat nevelnek, pedig ők értenek hozzá.
-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Elhiszem, szépségversenyt sem nyernének, és olyan kutya sem kellene, ami kussban van, ha valaki itt hangoskodik. Igenis menjen neki, de gondolom nem mindenki van ezzel így.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az más kategória. A rizs és a krumpli a töltelékanyagok közül kettős felhasználású. Drága tápban alkothat "értékes" hozzávalót megfelelő arányban, míg olcsó tápban csak mellékterméket, ráadásul a hús elől veszi el a helyet.
Acana is használ krumplit sőt még zabpelyhet is, több csúcsprémiumnak van rizses tápja is, csak ezekben pár % az arány, nem 40-50%.
Úgyhogy kicsit rosszul fogalmaztam az igaz, akkor úgy mondom: olyan tápot veszek csak meg amiben ezek aránya maximum pár %. -
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A rizs még mindig az egyik legjobb "köret" Nem mondanám, hogy rízsre szüksége van a kutyának de egyelőre a száraztáp úgy néz ki, hogy hús+szénhidrát, és a szénhidrát az nem nagyon tud jobb lenni, mint rízs. De ha már itt tartunk, kíváncsi lennék ki mit tartana jó köretnek!
Krumpli: szaponinok
Búza: glutén
Kukorica: úgy jön ki a kutyából, ahogy bemegy
Hüvelyesek: lektinek -
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Való igaz, kezelés után átnézem toklász/muhar miatt meg úgy amit kell, akkor nem egyből a sebbel foglalkozik.
Tegnap egy hét után végre kapott egy kis folyadékot valami "immunovet" ami állítólag jó erre, most ez megy a higított betadin után külsőleg. Neten rákeresve ez valami multivitamin, amivel nincs bajom, de belsőleg kap és nem állatorvostól fogom venni...
Tetran kenőcs helyett betadin kenőcsöt vettem, de még kisérletezek vele, nem tudom jó-e hogy bele ragad tőle minden. Most itthon hagyom, aztán csak poros lesz, de mondjuk a krémet ius le tudom mosni

Vigyázzatok az ilyen sebekkel, most láttam egy kutyust beköpték a legyek, nem volt szép látvány

-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszi, tényleg jó cucc! Sajnos az íze is jó mert tegnap próbáltuk. Régebbről maradt, most valami rossz ízű kell. Jó lenne valami patikai cucc, mert kisállatboltban gyenge a választék.
-
mrmft
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Vilagos folt nekem is van nyaranta az orran, itt pigment hiany.
Nexgard tapasztalatokat, koszi. -
volandy
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igen itt is! Ha jól emlékszem nem volt egyértelmű a gyorsteszt alapján, hogy szív vagy bőrféreg. Ezért biztos ami biztos be lett küldve az egyetemre futárral a vér.
-
volandy
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Oké, de ha már vérvételes vizsgálat van amit futárral kell elkűldeni. Én 17ezret fizettem érte tavaly.
-
Steady74
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ezt a nexgard-ot lehet adni simán a kutyának, vagy előtte kell azért vérvizsgálat is? Arra gondolok, hogy ha esetleg fertőzött szívférgességel (szerintem nem), akkor az elpusztult férgek okozhatnak bajt. Amúgy tetszik, eddig nem hallottam róla.
-
mrmft
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mik a tapsztalatok a Nexgardal? Ajanlod?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
laszlolczka
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Rendbe,de a félelmet valami-valaki kiváltotta.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ez teljesen mukodik kozepes, vagy nagyobb testueknel.
Nem a kifogast keresem, de itt tenyleg kivitelezhetetlen.
Nincs amivel elkapd, nincs eleje, hatulja a kutyanak.
Lehet valami eszkozzel vagy mondjuk hentes kesztyuvel megfoghato lehet, de ebben sem vagyok biztos.
A masik, ha raterdelek a nyakara, akkor az el is torik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
természetesen szerintem. persze lehet, h félreértettem valamit, illetve nem értek hozzá

-
laszlolczka
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mindez a gazdi felelőssége.Ezekre az esetekre való a póráz.Ha én ültetem mehet mellette akárki neki ülni kell,pedig kemény munka kutya.Rossz kutya nem létezik irom ezt 50 év kutyás tapasztalattal.Mindig malim volt,most is az van.Nálam a kutya szent és sérthetetlen.Napi 4-6 órát foglalkozok vele,séta munka, játék,csak nem ebben a sorrendbe.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Sose volt még harapásom, támadásom, így nem tudom hogyan reagálnának, de jellemzően nem harapnak ezek, csak ártalmatlanít, ijeszt. Illetve kinek mi a harapás, egy pillanatnyi fogkarcolás, meg a percekig rángatózó csontig húsletépés között is van különbség. A kutyák nagy része a fogkarcolásig jut csak el, csak sokan észveszejtő rinyálásba mennek át már ennyitől is. Ekkora sebet pedig szájkosárban is okozna, simán csak karmolással. Karomkosár meg nincs még az a szerencse.

Természetellenes még a kutyának is, hogy ennél tovább menjenek. Csak végső estben támad ennél komolyabban, ha a saját biztonsága nincs meg és menekülni sem tud (sarokba szorítják, életéért küzd), vagy idegbeteg, vagy ki lett rá képezve. Ez nem áll fenn 99%-ban a kutyákra nézve.
Soha nem volt balesetem velük, pedig 10x éve vannak már kutyáim. És már törtek el karabinert is, de pár méter után meg is álltak, maguktól is, meg a parancsra is és őrült ugatás volt csak. Két parancsot kell tudniuk, az állj meg és a gyere ide, ezt tudják is. Én semmi más marhasággal nem fárasztom őket, ezeket nem is lehet. Odamorranások, ugatások azok voltak, ahogy most is, de ez természetes. Nem is fogom egy LGD-ben elnyomni az ösztöneit, csak annyira amennyire kell (nem harap). Az, hogy morog, ugat, él a fajtajellegzetességével, azt nem fogom elnyomni bennük pár ember miatt, akiknek nem tetszik egy morranás. Egy morgást ki lehet bírni hümmögés meg pofavágások nélkül is. Pláne mikor kiharcolja magának.Most is csak az volt a gond, hogy szűkebb úton mentünk és nem tudtam már jobban félre állni, időm se volt rendesen lábhoz venni őket így a valaga kilógott kicsit. De ez fél méter, a biciklisnek meg lett volna két méternyi helye odébb menni, a közeledési sebességéről nem is beszélve. Nem tette, inkább elhúzott mellettünk.
Ez ilyen, nem lehet mit csinálni vele valaki ilyennek születik. Meg nem is várható el mindenkitől, hogy ismerje minden kutyafajta viselkedési jellegzetességét. Bár azért az elvárható lenne, hogy medve méretű kutyákhoz nem megyek közel, pláne mikor hely is van és pláne nem úgy száguldok el mellette direkt ingerelve... De hát valakinek ez is bonyolult gondolatmenet.
Persze hibáztam én is, behúzhattam volna a kutya seggét, gondolhattam volna rá, nem tettem, nem számítottam rá, hogy valaki ennyire hülye tud lenni. Hát figyelni kell erre is...Bringás, futó ember, felénk közeledő gyalogos ez mind extrém ingerlés a kutyának. Még a kutyasétáltatót is nyugodtabban kezelik, mint ezeket az embereket.
Az aki simán csak elsétál mellettünk és oda se néz azt telibe szarják, de még a biciklissel se foglalkoznak ha az csak simán elmegy. Akkor van gond mikor túl gyorsan jön (várható támadásnak véli vagy nem tudja felmérni szándékát), vagy túl lassan (bizonytalan, sumáknak érzékeli), ezekkel szokott gond lenni és ugatás, morgás van, de nem több. Ezek ilyenek, erre lettek kitalálva ezer éve. De erre fel is tudok készülni, ebből soha nincs gond. De egy váratlanul odaérő biciklisre (mert túl gyorsan jön) nem lehet rendesen felkészülni, vagyis de, csak ehhez neki is kéne annyit tennie, hogy "ajtónyitási távolságot" tart. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Olyat használt a rendőrség már '77-ben is és arra voltak kiképezve a német juhászaik, hogy támadjanak vele... Akkor is voltak meccsek, tömegverekedések, koncertek stb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nyilván nem rendőrségi szájkosárra gondolok, amit direkt erre terveztek.
[link] -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A póráz önmagában nem véd.
Nagy lányomat annó egy puli harapta combon, pedig a kutya pórázon volt, de szájkosár nélkül. Össze kellett varratni a combját, és azóta retteg a kutyáktól!
A puli gazdája azt mondta, hogy nagyon sajnálja, a kutyája barátságos volt eddig, soha senkit nem bántott, de akkor valamitől megriadt, és nekiugrott az akkor 15-16 éves lánynak, és hiába fogta a gazdi a pórázt, a harapást elkerülni nem lehetett.
A helyi (debreceni) rendeletet nem találom, sőt az általános jogszabályt (gondolom törvény) sem. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
En, mint kutyatarto, akinek egy zsebkutyaja van, kozteruletre csak porazon viszem ki a kutyat.
Az utcaban allandoan, rendszeresen egy hatalmas termetu labradort (vagy szeru fekete szinu kutyat) minden ovintezkedes nelkul engednek el, divatosan a gazdi hatan atvetve a poraz.
Szomszedsagban tobb 2-3 eves, es 8-10 eves gyerek is van, akik ugraloznak, tollasoznak, jatszanak, bandaznak az utcan.
Ma huzta fel az agyam ez a kornyeken lako fiatal holgy, aki a fentebb emlitett modon jarkal (nem setaltatja, hanem tole 5-10-20 meterre boklaszik az ebe) a kutyjaval az utcan.
Kulturaltan felszolitottam, kosse porazra, mert ez nem az a kornyek, ahol a kutyaja csak ugy szaladgalhat ossze vissza, hiszen veszelyezteti az itt lakokat.
Jott a valasz, mit kepzelek magamrol, ne en mondjam meg o mit csinalhat, majd ezzel parhuzamosan kb 30 meterre a vitank helyetol a kutya mar rottyintott is mas, gondosan karbantartott teruletere...Szoval a kerdes az, szabad e egy kb 40 -50 kg-os, 60-70 cm marmagassagu kutyat az utcan (lako-piheno ovezet!) poraz, es szajkosar nelkul "setaltatni"? (Kell-e kulon szajkosar, vagy csak eleg a poraz?)
-
bb0t
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Érdekes amit írsz, nem szokták a kutyákra használni ezt a jelzőt pedig egész biztos, hogy kellene.
Mi sokszor "piszkáljuk" Nuckyt, odasúgjuk egymásnak, hogy "figyelj, kapjuk el" két felül elkezdünk közelíteni ő meg forgatja a szemét, végül ráugrik egyikünkre. Vagy amikor azt mondom neki, hogy megharapom a füled mordul egyet és elmenekül. Nagyon jól bírja a bullyngolást, és nagyon aranyosak a ráadott reakciói.
-
zolee0307
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszi! Foglalkozás az lenne vele, viszont nem tudom a napközbeni egyedüllétet hogy viselné el. Mennyire kinti/benti kutya?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Vincent meg EGO bajnok, egyszer ez lesz a veszte. Ha kell neki egy labda, faág, akármi, akkor elveszi. Akkor is megpróbálja, ha a másik 40 kiló. És ha olyankor a másik nem hagyja, akkor verekedés. És nem érzi az erőviszonyokat, fel sem merül megadás. Kurva terrier vér, ha hagynám, szó szerint haláláig küzdene. Múltkor is összekapott a boxerrel, hiába volt már a boxer foga közt a tarkója, szétválasztottam, de kicsúszott a kezem közül, és azonnal ment neki újra, 2x is.
Veszek a héten nyakörv helyett egy fogantyús hámot, azzal könnyebb lesz ilyenkor megfogni és elemelni. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jó humorú? Fajtajellegénél fogva gondolom angol humor
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Semmi gond, ez nála egyéni érzékenység lehet inkább, Buboréknak semmi baja nem volt a hétvégétől, Vininek meg többször már a gyomrával.
Más:
Jól rémlik, hogy a Brit az nem egy jó táp?
Ismerős azt ad a kölyök spánielének, mi hasonló árban a helyette javasolt? -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Sajnos nekem a gyártók sem mondanak sokat, ez van ráírva a zacskóra:
Saturn Petcare Gmbh., Senator-Mester Str., BremenEz jót vagy rosszat jelent?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hétvégén otthon voltunk, kaptak minden nap csirkebőrt, meg párszor zsírosabb falatokat is.
Aztán utána Vini 1,5 napig mindent kihányt, meg nem is volt jól, irány az orvos.Ott kioktattak, hogy nagyon sok kutya hasnyálmirigye nem bírja a sok zsírt, és eszembe ne jusson azzal hizlalni, ne tegyek a kajára, mert ha egyszer jobban begyullad, élete végéig gond lesz vele. Injekció után még aznap jobban lett, most egy hét rizs+főttcsirke diétán van + probiotikum.
Úgyh nála maradok a tészta vagy rizs szénhidrátos kaja kiegészítésnél.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Erre a tápra gondoltál?
Ezt találtam hétvégén az Aldiban. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Zsírt próbáltam, de az még hígabbá tette a székletet és nem is hízott. Igaz nem disznót, hanem kacsát, van különbség?
Nekem is tetszenek a vékony kutyák, de ez túlzás volt, agárnak még elment volna. Nulla tartaléka volt, pl olyan esetre ha elkap vmi nyavalyát. -
Steady74
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A zöld zacskós Aldi-s tápra gondolsz? Mi Lizával több, mint fél éve átálltunk, amikor a TOW balhé felvetődött. Szereti, szőre szép, kaka megfelelő állagú, jókedvű, nem büdös a szája. Hetente kap mellé csontot, 1-1 kg csirke mellcson-nyak-szív. A tápra meg szoktam heti 1-2x 2 db toját ütni.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Sajnos ennek az ára majdnem a duplája.
Remélem azért a kutyamenhelyes tápnál (amit kapnának, ha nem fogadom őket be) a Brit jobb. -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Tudnál nekem konkrétumot mondani, hogy melyikre gondolsz a Farmina tápok közül?
Köszönöm! -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Szóltam egyik ismerősömnek, akinek van FB fiókja (igen ritka amúgy, bármennyire hihetetlen), Ő megnézte az általad linkelt FB profilt, és ezen keresztül lett egy weboldal és azon keresztül meg egy email cím, szóval köszönöm!

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kösz, de
1. Hibás a link (ill. be akar léptetni FB-ra
2. nincs FB fiókom...
(nem volt, nincs és nem is lesz) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Minden kutya félrenevelhető, de nem mind mászik ilyen jól...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nah, kezdünk beállni. Már volt két reggel, h nem volt hányás. Valszeg túl zsiros volt az első napokban, hiába csontot rókázott.
Eléggé megfekszi a gyomrát a csirkefarkát+tészta, hamarabb fekszik be a helyére aludni, mint egyébként, és mélyebben alszik.
széklet, kedv viszont már szuper.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Apáméknak kell, nem nekem. Nekem annyi az igényem, hogy ha majd lesz gyerekem, ne egye meg.
A dobermant én is leszavaztam, mikor szóba került, igazából egyedül apámnak kellene...
Nézte a neten, törzskönyvezett újfullandi 300k... Én meg rákérdeztem, mennyibe kerülne egy jó riasztó?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nálunk nem volt hányás meg fosás sem , Agarak is azt kapják (Platinum), bár most csak 2 kutya van velünk. Illetve whippet és olasz agár eléggé energikusak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Van benne igazság.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az egészséges emberi táplálék, nem a finomliszt és cukor ilyesmi, a kutyának is elég nagyjából. Csak a bélszín drága sajnos és környezetszennyező... (már a megtermelése)
Csak ne azt adja az ember a kutyának maradékként ami az emberi táplálékból a hulladék. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Általában B vitaminok. Meg persze a zsírban oldódók.
Erről is vannak jó cikkek...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Minden húsban vannak vitaminok... Kajaszakértőd melyik élelmiszeripari laboratórium vezetője?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy nem szalmonellára gondolok és nemcsak csirkefarhát van a világon... Leforrázni amúgy sós vízzel kell a káposztalevelet, hogy tudd tölteni. Húsnál a forrázás nem sokat ér. Forrásban lévő vízbe kell tenni minimum. A kettő messze nem ugyanaz...
Tényleg tudományos megközelítés:[link] Nagyon jók alatta a kommentek is. -
rii
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
BARF témában én eddig még csak azt a két linket néztem, amit írtál .-(
ott sehol nem mondják hogy tőlük, vagy koknkrét márkát vegyél, hanem sima élelmiszercikként meg lehet venni ...illetve a táblázatban azt nem értem csak, hogy írják a fokgagymát - ha jól tudom, a sima hagyma mérgező a kutyákra nézve ... a fokhagyma nem?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
keverékek eleve sokkal nagyobb eséllyel egészségesebbek, mint a fajtatiszták
statisztika alapján ez nem igaz. a sokadik keverék generációnál igaz, de az első generációnál rosszabbak az esélyek, mint a két fajtatiszta egyednél.
Ez tényállítás. Tudod igazolni? -
j.bravo
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az emberek legtöbbször általánosságban beszélnek - tudod az autós topikból, hogy autókkal kapcsolatban is, szerelők is ("az olasz autók szarok, a japók nyomatékszegények, a TSI-k kokszosodnak", stb).
Az ember ilyen, az általánosítás a beszélgetés velejárója.Szerintem kb hasonló mértékben veszélyes a nyers kaja mint az ételmaradék - mind a rágást, nyelést, mind a bevitt tápanyagok egyensúlyát, illetve ennek elrontásának esélyét tekintve.
Tény, hogy nem hagyom magukra a kutyákat evés közben, hátha ki kell szedni valamit a szájukból - de pár éve az akkori beagle kutyusunk a száraz tápba is majdnem belefulladt egyszer, mert ő ennyire tökfej volt.
De tényleg abbahagyom, ismétlem magam hogy mindenki úgy etet ahogy jónak látja.
Tök off: igen, én is éreztem már lelkiismeretfurdalást amikor a piacon az utolsó farhátat hoztam el és bevillant hogy hátha valakinek aki 10 perc múlva jön és más húsra nem telik neki, pont az kéne a levesbe, de túlléptem rajta, mert megveheti más is előle ha én nem.
Lelkiismereti okokból meg tök jó lenne pl vegánnak lenni, de tökre nem vagyok róla meggyőződve hogy az egészségem szempontjából oké lenne - amellett hogy másnak az a jó.
Mondjuk aki a kutyát csak növényekkel eteti (van "a vegetariánus kutya" FB csoport is), annál úgy gondolom (legalább részben) elmentek otthonról. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Természetesen a sokadik generációs keverékekre gondoltam, hiszen régen az volt túlnyomó többségében "az alap"
Kérdés, hogy ez a grafikon milyen inputból állt össze.
Körbekérdeztek a falukban? Az ember ugye inkább csak a szépre emlékszik, én is nagyapám azon kutyájára emlékszem életkor szempontjából, aki 15 évig élt, a többiek, akik jóval kevesebbig, azok korát nem is tudom. -
j.bravo
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Érdekelne a konkrét baj - ha az eb túl mohó volt, és megakadt valami a torkán, akkor az előfordulhatott volna akkor is ha a táp mellett kap néha csontosat. Könnyű ilyenkor ráfogni valamire amit amúgy ezért-amazért ellenez
(erősen sarkítva: "mindennek Soros az oka")
Emellett több doki érdekelt tápértékesítésben, de nem akarok összeesküvéselmélet-hívő lenni
Vannak olyanok is akik nem ellenzik (feltéve hogy a gazdi elég értelmes a dologhoz), meg olyanok is akik támogatják.A legtöbb esetben itt is a gazdival lehet a baj - ha agyatlanul csinálja, nem tájékozódik kellőképpen, vagy csak nemtörődöm, vagy szimplán gyengeelméjű. Sok olyat olvasok a FB csoportokban (amit arcukkal, nevükkel vállalnak az emberek
) hogy (állítólag azt hitte hogy az úgy jó) ő csak farhátat vagy csak csirkeszárnyat adott napokig, vagy a másik véglet, hogy csak májat, és csodálkozik hogy nincs jól a kutya, sőt arra is úgy kell írásban noszogatni, hogy ne a nagy arckönyv közösségétől várjon gyors megoldást, hanem ha tényleg rosszul van az eb, vigye már el orvoshoz. azonnal...
ilyeneknek tényleg nem való.Haszonélvezet nyilván minden mögött van, ez egy ilyen világ,mióta a pénzt feltaláltuk, minden mögött meglátja valaki a pénzkereseti lehetőséget.
De korábban kifejtettem, hogy szerintem több rendszer is lehet jó, és mindenkinek (gazdának, ebnek egyaránt) meg kéne találni a megfelelőt.
Majd még lehet h koptatom a billentyűket, de melózni is kell

-
j.bravo
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Személy szerint nem gondolom, hogy egyetlen, mindenkire érvényes, egyedül üdvözítő út lenne.
Embernél is, simán elhiszem, emellett persze bízom is benne, hogy attól hogy valakinek a nyers vagy sima vegánság, vagy az indiai módi fűszeres-ízletes vegetarianizmus, netán a testépítő étrend hozza el vagy tartja fenn az egészséget, addig másnak lehet a paleo vagy az általános vegyes étrend a legjobb.Kutyánál dettó.
Ha a farhát főve is elég rugalmas ahhoz hogy ne akadjon meg, akkor akár ez is működhet - persze lehet hogy nem monden kutyánál, de ez a kitétel mindenhol elmondható.
(Lehet h ciki, de kutyának nyersen adom, magunknak meg sose főztem farhátból. Na jó, anyám tette levesbe, de oly rég volt, nem emlékszem).
Speciel tésztát nem adnék, akkor már inkább rizst, max ha nagyon aktív a kutya és ezért kell a kalória - de én kezdő kutyatartó vagyok, csak érdekel a téma
nem osztok észt, csak véleményt mondok, vagy a saját, statisztikailag nem reprezentatív tapasztalatom osztom meg 
Vesa: költséget nagyon rég, meg anno akkor számoltam amikor tápról átálltunk. Brit care volt akkor, és kb. hasonlóra jött ki, úgy hogy piacon meg közértben vett hús árakkal számoltam. Állateledelesnél persze olcsóbb, most amennyi fahyasztott húst tudok, ott veszek, de nem esek kétségbe ha csak a lidl vahy aldi marad farhát vagy akár zúza forrásnak alkalmanként.
Nem akarom elvenni a saját jókedvem a költségek állandó számolgatásával. Autónál se, kutyánál végképp nem. Két kutyánál még ez tartható, többnél myilván muszáj lenne.Annyit adok amennyi a reggeli/vacsi. A nagy nasi ritka, olyankor a főétkezések mennyiségét próbálom annyival csökkenteni, ahogy a sulis jutalomfalatnál is, de csak részben megy. A testtömegindexük egyelőre oké
, nem hagyjuk elhízni őket. -
j.bravo
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
OKs, küldöm majd PÜ-ben, vagy ha van igény rá, akár itt is.
A linkeltnél kevésbé tudományosan csinálom, remélem nem rontom el.
Mindkét kutya olyan arányban kapja a csontos illetve nem csontos húst, ahogy neki oké a széklete állaga alapján, ez a nagyobbnál kb. 200-200 gramm, a kisebbnél kb 150-160 csontos és 50-60 nem csontos.Igyekszem variálni a húsok fajtáit, de nem dőlök a kardomba ha egy ideig ugyanazt kapják; illetve a csontosnál fontosabbnak tartom hogy olyan amit rendesen megrág, nem egyben nyeli le és aztán esetleg kihányja, vagy ki kell szedni belőle. Ezért elég sok a kacsafarhát a nagynak, csirkefarhát a kicsinek; persze szokott lenni pulyka/kacsanyak, vagy szárnytő.
A nem csontosat variálom, pár naponta váltok, ahogy épp kiadja, marha-, pulyka-, csirke nyesedék, ha kapok, nyúl.
Nem óramű pontossággal, de rendszeresen van máj illetve (egyelőre sima, mosott) pacal a nyesedék fele helyett, illetve van hogy teljes egészében zúza, vagy hal (lidlis fagyasztott sprotni nem füstölt, olcsó, remek a célra). Alkalmanként, jellemzően ha épp meglátom az állateledelesnél, marha gége, birka tüdő, egyéb belsőségek.
A zöldségnél is variálom illetve keverem a cukkinit, uborkát, almát, céklát, répát, zellert, édesburgonyát, fejes salátát. Lereszelem (durva sajtreszelővel), vagy leturmixolom hogy viszonylag durva/sűrű "smoothie" legyen.A vaddal egyszer megégettem magam (szarvasnak vettem és szalonnás jellegű cafatokat valamint egyértelműen vaddisznósörtét is találtam benne, hibázhattak a válogatásnál), azóta csak akkor adok vadat ha egészben is láttam a húst, plusz totál megbízható helyről van.
A kiegészítőket is hasonlóan, nincs naptárba vésve, de azért rendszeres a spirulina, lazacolaj, zöldkagyló por. Jellemzően pár alkalommal kapnak, aztán pár alkalom szünet.
Egyszer vettem egy nagy adag csirkelábat, megfőztem kocsonyának, lefagyasztottam, abból amikor eszembe jut, felolvasztom és pár napig adok egy-egy kanállal a kajára.Azért bízom benne hogy nem baj ha nem katonás rendben kapják, mert néhány heti horizonton a mennyiség szerintem egész oké, és mi magunk sem szigorúan kiszámolt étrenden vagyunk; ők pedig jobban bírják mint mi...
A betervezett labor majd ad valami visszajelzést, mennyire jó ez így.
-
j.bravo
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Van FB-on pár BARF-os csoport, a fájloknál egész jól megírt összefoglalóval. Ha gondolod elküldöm melyikekben vagyok benne. Hülye kérdések, néha hülye észosztás persze van, de nem kell mindennap azt olvasni

szerk: belelapoztam a rii által linkeltbe
, okénak tűnik (bár el kéne olvasni rendesen) -
rii
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
(#30762) Klara_:
köszönöm!
és akkor ne a Derma-t, hanem a Biospotix spot on - sans insectide -t -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mostanában kezdek büszke lenni, ha Vincent odahörcsögösködik vkinek, egy szóval le tudom álltani. Nyilván ez még nem igazi bunyó, de korábban ez esélytelen volt.
Viszont láttam nemrég testközelből éles helyzetet: kutyatréner fegyelmezett egy akitát, aki vissza vicsorgott rá. A tréner saját staffija azonnal neki ugrott, ott azért megfagyott a levegő, de sikerült izomerő nélkül kezelni.
Ott voltam mellettük, volt egy hosszú pillanat, de mégsem mertem rámarkolni az akitára, mert erre a kis hülye Vincent biztos azonnal nekiugrott volna, és neki annyi. -
Daffni2
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Csak Athéne tudná utolérni

-
monti0222w
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ok, Értem, de nem leszek a híve egyelőre ennek ellenére.
Amúgy sem használnám biewerjeimen, nem hiszem hogy kis ölebekre találták ki egyáltalán az e-t. Annyi meg bőven elég hozzájuk amit megtanultam, bírok velük, sok gondom nincs a fegyelmezéssel, engedelmességel kapcsolatosan.
A jővőben ha lesz staffom vagy pitem, akkor is a sulit részesítem majd előnybe, a gyakorlást meg ami vele jár, és talán, de tényleg talán ha kifognék egy nagyon makacs egyedet, gondolkodnék el az e-nyakörven.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem mondtam, hogy nem tetszik, azt mondtam/tuk, hogy lehet nélküle élni.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nyakadon? Rajtam még nem volt...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az akkori munkakutyák dolgoztak, a rendőrök mellett mindig sok nj-t lehetett látni, fém szájkosárral stb....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Komolyabb kiképzéshez értő kézben nincs gond a "csipőssel," azonban jó lenne valamiféle kontroll a használatához és addig nem tenném a kutya nyakára, míg magamon nem próbáltam ki.
Persze egy alapképzéshez, agility ilyesmi, szerintem mellőzhető a legtöbb fajtánál.
Mondjuk én nem írom alá azt sem, amit az amerikai tengerészgyalogságnál csinálnak, az a cél másképp is elérhető, normálisabb módszerrel. A feltétlen kontroll csak igen komoly "használatban", vagy nagyon veszélyes állatoknál szükséges. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
monti0222w
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egyelőre, de ott is adódnak már problémák.
Egyébként a családcentrikuság miatt gondoltam, ha meg képzik is akkor meg nagyon jó testőr vagy házörzők. Gyerekek miatt is jobb ezek a fajták. Bár volt meglepő a számomra mikor amerikai buldog fordult az ember ellen! Emlékeztek valamennyire erre a híre, jó pár éve volt. Hihetetlen családcentrikusak az am. bullik, épp ezért volt meglepő a számomra! Van személyes tapasztalatom velük, csibészeltem is egyet, nagyon jó fej volt, szerettem őt. Nemcsak ő volt, voltak mások is, minden Bull típusú fajta ha jól van nevelve nagyon jó fejek. -
dogab93
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Régen szomszédomnak volt óriás schnauzerje nagyon szép kutya volt főleg mikor fazonra nyírták
Sajnos egy gyomorrák elvitte a kutyust .Vesa

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
De a berninek szerintem nagyjából annyi a haszna, hogy szép, meg aranyos. Ergo elég ha egészséges.
Mondjuk a munkakutyáknál fontos szempont a vérvonal a lehetséges magasabb intelligencia miatt. Bár gondolom a genetikában ott is érvényes mint az embernél a visszatérés az átlaghoz. -
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Pont Malikról láttam egy adást hogy leginkább külföldre viszik őket innen és átlag fél misi amit kérnek értük. Itthon ezen lehidalsz de külföldön nem pénz. Nem a kertbe játszani adják őket hanem munkakutyának többféle szolgálati szervhez.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Berninél viszont nincs ilyen gondolom, ott a sok genetikai baj lehetősége miatt ilyen drága, vagy egyszerűen pénzéhesek a tenyésztők?
Német e-bay -
monti0222w
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszi, pedig mint írtam a kutyáim döntöttek benne, sokféle tápból vettünk kóstolót annak idején, és ők ragadtak ennél.

Most a Starter tápot is ropogtatják amit a Lunának meg a kicsiknek vettünk.
-
bb0t
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Minimum középkategóriásat, és told mellé a tápkiegészítőket.
Most ha valaki "tolja a tápkiegészítőket" akkor hogy a jó életbe tudná megítélni, hogy valójában milyen egy táp.

Egyébként meg nagyon szubjekt, megfoghatatlan dolgokat írsz. "Kicsattan" az mit jelent? Valaki akkor mondja a kutyájára, hogy kicsattan, ha van rajta plusz 10 kiló. Valaki egyáltalán nem foglalkozik olyannal, mint szőrminőség, szájszag, ürülék mennyisége és szaga.Tegyük fel, hogy jó a kutya genetikája, és mocsok tápon elvan 12 évet. Lehet, hogy jó táppal elcsattogott volna 16-18 évig. Vagy tegyük fel, hogy valaki megbetegszik 6 évesen. Jó táp mellett lehet, hogy nem jön elő a betegség.
Nagyon nehéz megítélni, hogy az egyes tápok mégis milyen élettani hatásokkal bírnak, de nem szeretem mikor valakinek a fő érve a nemtudoménhány éves tapasztalat, mert ez a generáció a 2000-es évek után már nehezen követte le a változásokat, a fejlődést stb. Nem érdekel, hogy 30 éve mi volt a jó megoldás, meg hogy csinálták, ha most már vannak sokkal jobb megoldások. (pl főtt kaja helyett a barf.)
-
j.bravo
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszi h kifejtetted!
Mi hosszas hezitálás után a barf "kipróbálása" mellett döntöttünk; szűk két éve kezdtük a nagyobbik kutyával (most lesz 2,5 éves), és másfél hete a kicsivel (8 hónapos, év eleje óta van nálunk).
Nyilván akkor lesz ebből tapasztalat, ha megöregszenek, és akkor is csak két egyed, statisztikai értelemben nem minta.
Nem olyan egyszerű azért, nemcsak a macera, adagolás miatt, hanem a kiegészítőkre is próbálok figyelni, nem tudok annyit mint páran, de azért nincs is elhanyagolva.
Csak a napi kajarutin időigénye fél óra simán megvan (reggeli, esti együtt)Mindkét kutya menhelyi, keverék, a nagy 37kg, vannak dogos, vizslás, labradoros jegyei is, a kicsi (most) szűk 11kg, vizslás, talán whippetes jegyekkel... amúgy ugyanolyan forma mint a nagy, csak le van kicsinyítve, na meg fekete helyett barna.
Anyósom keverék kutyája sajnos nem járt jól, allergia, meg (öregkori) idegkapcsolati gondjai is vannak, ennek ellenére (meg mert a család korábbi, fajtatiszta kutyai - NJ, beagle, berni pásztor - még rosszabb lapot húztak eme téren - valahogy bízom benne, hogy ez a két jelen keverék épp a gének mixelése miatt talán eléggé mentes lesz a genetikai alapú nyavalyáktól.
Jól elkanyarodtam a kaja témától, de most már ki nem törlöm

-
j.bravo
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem akarok értetlen lenni, de akkor most főz nekik, vagy tápot ad?
Vagy váltogatja? Vagy korábban egyiket, most a másikat?Mindenesetre az biztos, hogy nehéz néhány generációnál rövidebb, és néhűny száz kutyánál kisebb minta alapján leszűrni bármi tutit

A 30 év tenyésztés épp elég lehetne csak úgy tűnik nála nincs műsoron ez a kérdéskör.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
naés, a kutya egészséges, jól néz ki, nem mindegy, mit irnak a zsákra?
Kövezzetek meg, nálunk Brunos-t esznek, konzervet és szárazat is, mindhárom kutya majd kicsattan...
Sőt, próbáltunk Pedigree-t attól a biglinek hullott a szőre...
Kimba is teljesen egészséges és szép szőrű, jó mozgású ridgeback volt, azóta se láttam hasonlóan szépet, na jó, ritka fajta... -
Vesa
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ma már én sem azzal etetek, nem azért írtam, hogy a RC minőségét védjem!
-
monti0222w
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Azért az N&D-t nem mondanám akármilyen tápnak, van különböző ízzel, bárány, csirke, halas, vad, stb. sütő tökkel kombinálva, vagy áfonyával. A kis biewerek eszik, szép a szörük, sokat mozognak, futnak, mi t várjak még el tőle? Bár mostanában rájárnak Luna Starter tápjára is, nem bánom mert bajuk nem lesz tőle.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Felnőttet is...

-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy igazából bármelyik prémium táp jó, kinek ez, kinek az válik be. Pár csere után nálunk a Platinum vált be, nem variálunk, maradunk is ennél elégedetten.
És nincs lelkiismeret furdalásom, ha néha esetleg mást is adok a kutyának, olyant, amit szeret, akkor is, ha nem kifejezetten neki való. Éppen libamájat sütünk, ehhez a májat először be kell áztatni hideg tejbe. Miután kivettem, adtam nekik a májas tejből, Vini nagy élvezettel lefetyelte be, kinyalta a tálját is. (Bubi gyanakodva nézte mi lehet ez és nem nyúlt hozzá. Ő ilyen. Elsőre a nyers marhahúst is kiköpte
)
Majd kapnak a libatöpörtyűből is. -
Fehercsoki
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az olcsóbb Acana is megfelelő? Konkrétan erre gondoltam. Ha veszek 4 zsákot akkor kevesebb mint 1000 ft egy kg.
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A kutya szemszögéből a szarral sincs semmi gond

-
maximilian4
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az nem fajta függő, viszont az erősen fajta függő hogy mennyi tanítással és milyen szigorral lehet megtanítani. Vannak iszonyat makacs és ultra domináns fajták. Láttam én már trénereknek is meggyűlni a baját ezzel. Persze megtanították neki, de azért egy "átlag" embernek nem tudom hogyan ment volna. Mondjuk általában aki ezeket a fajtákat veszi, azokat előre figyelmeztetik erre a tényre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
a kutyák alapvetően fajtától függetlenül hasonlóan működnek. tehát van a falka, és van a vezér. ha ő mondja meg mikor és hova mehet, akkor ő a vezér. ez szerintem is ennyire egyszerű.
Erre válaszoltam...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igen, sőt egyedfüggő is. Nem az, hogy egyáltalán meg lehet-e, hanem hogy mennyi idő és fáradság.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem. Korántsem ennyire egyszerű.
De itt és most fejezzétek be a veszekedést!
Van egy ismerősöm, akinek volt egy tündéri kislánya. Mindenkinek elmondta, hogy a nevelésen múlik, nem kell a génekre fogni. Aztán megszületett a fia....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
monti0222w
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A kék kenöcs nálunk is bevált mikor a nagyobbik biewer lánynak leszakadt az egyik karom, akkor kezelünk vele, iszonyat gyorsan regenerálódott.
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Köszi, hát akkor kíváncsian várom mi lesz az az idő hogy bemenjen. Én is így vagyok vele. A lehetősége adott, fűtött rendezett helyet biztosítok neki. Ha megfagy akkor az természetes szelektálódás intelligenciahányadosi szinten

-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Betadin helyett sebre ajánlották a klór-hexamed szájvizet. Ugyanúgy fertőtlenít, de a betadinnal ellentétben az ép szöveteket nem roncsolja.
Kishörcsögöm meg azt gondolja, hogy ha van a társaságban egy új kutya, akkor azzal az első konfliktusnál mindenképpen le kell harcolni a pozíciót. Mindegy, hogy a másik 4x akkora, semmi félelem nincs benne. (Ha ez megvolt, akkor már haver a kutya és soha nincs összeveszés). Most került be egy boxer és egy németjuhász, persze azokkal is. Boxerrel sikerült is elhitetnie, h ő van feljebb a rangsorban, a boxi amilyen szép nagy izmos, olyan jámbor. Németjuhásszal is látványosan bepróbálkozott, ott közbe léptem, mielőtt eldurvult volna, jól lecsesztem, onnantól elfogadta a helyzetét.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Persze, csak utólag azt mondják majd, hogy biztosan számítottál a támadásra és direkt mentél arra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Ajkai ólomkristály
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem osztok észt, csak véleményt mondok, vagy a saját, statisztikailag nem reprezentatív tapasztalatom osztom meg
, nem hagyjuk elhízni őket.