- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez 2600 nap feletti, nem kevés. Bad sectoros nekem is van ami nem növekszik már vagy 4 éve. Kicsit lutri de érdemes hdsentinelel írás tesztel végiggyaulni egyszer kétszer.
Úgy vagyok vele hogy szervervincsiknél a 3000 napot nem várom meg az már cserés, asztaliaknál 2000 nap felettit már óvatosan kezelem.
Szemetesnek meg filmeknek akár milyen dzsunka jó, bad sectoros is.#6337
Igen, pont ez miatt jobb állapotúak a szerver vincsik de amúgy is azokba jobb szokott kerülni. WD RED (régebbi cmr-eset) sokat futott selejtezettet használok az otthoni NAS-omba (DS214se)
Másik gépembe meg 6Tb-os HGST fut SAS ami szintén 0ft-ba volt. -
Kinullázottat nem adtam el, de sokat eladtam 2000 nap feletti üzemidővel de 100/100 hdsentinel értékkel. Átlag vevőt nem érdekli. 2000ft-ért mentek az 500-asok bontot gépekből, abból vittek sokat. Egy időben chiacoin bányát építettem a kukázott cuccokból és vicces de az alkatrészek adásvételéből többet kerestem mint magán a chián.
SAS vincsiből volt elég sok 1-2 napos üzemidővel de arra meg nincs kereslet hiába olcsóbbak. Pedig 10eft egy H310/200 vezérlő ami tényleg minden modern sas vincsit kezel. Volt hogy komplett sokvincsis szerver csomagot vettem 20eft-ért aminek a többszöröse jött vissza csak sok idő kellett hozzá.
btw használt autónál sem nézem a km-ert, semmi értelme nincs. Most az enyém 320ekm-ert ír (bár ez Toyota annál most ért véget a bejáratás), de nem volt 250ekm alatti autóm sosem. Ha belegondolsz egy pályázós 200ekm futott jobb állapotú lehet mint egy városozós 100ekm alatti futású.
-
Volt olyan hogy hoztak 500gb-os toshiba vincsit ami sok sok éven keresztül ment 10-12 órában (pénztárgép) és azt is nullázta. [link]
Illetve volt régi kamerarendszerben WD Black (istentudja miért azt raktak bele) ami 24/7 írt sok sok éven keresztül az is 0-ás lett benne.
Viszont csinált olyat is hogy csak részlegesen 0-zta a smartot. SSD-vel nem csinálja csak régebbi HDD-kel. Beszéltem a HDSentinelesekkel is és nekik is furcsa de valóban létezik ilyen, lehet bugos a klónozó firmware-je és belenyúl valahogy olyan helyre ahova nem kellene.
Ez miatt én nem igazán bízok meg a smart értékekbe ha ilyen könnyen kinullázhatók bár lehet csak a régebbi vincsik voltak ilyenek. -
Többet is vettem, ha egy munka közben hullik el akkor bekötöm a másikat. Korábban is voltak ilyenjeim de azok még ennél is gagyibbak voltak. Illetve volt hogy usb2-est küldtek de visszakaptam a pénzt.
Illetve van még több m.2 sata- usb és m2. nvme adapterem is kínaiak, nincs velük gond. Arra figyelek hogy milyen a chip ami rajta van meg hogy usb3 legyen, a forrasztás végülis javítható.
Meg egy eléggé érdekes docking station ami néha ki tudja nullázni a smart értékeket ha klónozok vele hardveresen (ws-st334u típus).Na az vicces volt amikor a sokéves wd green vicsim (300kk fejpakolással) 0 napos lett minden 0-ás értékkel.
-
Legyen itt egy ultra low cost megoldás is. Nem rack, inkább csak adapter de a célját kiszolgálja.
Temun 1200ft, lehet nagyobb tételben olcsóbb.
12v-os táp kell neki (3.5"-os HDD-khez), igazából én egy régi routerét használom.
JMS578 USB 3.1 Gen1 to SATA 6Gb/s Bridge Controller
UASP-t támogat.
FW-t nem néztem milyen verzió van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest