Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _Smooth

senior tag

válasz KTTech #4888 üzenetére

Ezek szerint akkor az újabb release-ekkel lehet valami, mert nekem korábban se RPi-n, se HTPC-n (pl. Q1900DC-ITX) nem volt gondom.
    Viszont ebben az esetben a Shieldnél ezt elengedem. Az fagyni és újraindulni nem szokott.
    Lehet, hogy teszek egy próbát FireTV-vel vagy Chromecasttal.

• _Smooth

senior tag

válasz KTTech #4886 üzenetére

Köszi az infót. Persze akkor vagy az én elvárásaim magasak, vagy szokás szerint én fogom ki az indián temetőben készült példányt. Működik nekem is, de valahogy mégsem olyan fluent, mint amit várnék egy ilyen cucctól. Meg ahogy az első 2-3 héten teljesített. Pedig tényleg semmi másra nem használom, csak kodi. Még adatot se tartok rajta, van NAS.

Most elgondolkoztam még RPi4 vagy 5-ön is.
    Bár nem létfontosságú, hogy a h265 is menjen, elég lenne, ha stabilan működne a jelenlegi.

Esetleg LibreELEC helyett nincs valami jobban bevált opció? Vagy itt senki nem vacakol ilyennel?

• _Smooth

senior tag

Sziasztok,

Kéne egy kis segítség. Évek óta kodit használok (még xbmc-s időkben kezdtem). Azóta elég sok vasat és azon sok különböző OS-t/kodit használtam.
    Jelenleg a moziban egy nV Shield Pro teljesít, a hálóban meg egy RPi3 az elérhető legfrissebb LibreELEC-kel. Amióta a legfrissebbet felraktam, azóta majdnem csak gondjaim vannak vele. Lassú, gyakran újraindul az egész (szerencsére lejátszás közben soha, csak a menüben/katalógusban lépkedve). Sőt, néha éjszaka is újraindul és így bekapcsolja a TV-t is. Elég idegesítő.

Ezt szeretném első körben orvosolni. Ha nincs rá megoldás, akkor cserélni. Néztem, hogy itt néhányan a FireTV-t preferálják. 4k MAX-ot kb nem is találtam már. Sima 4k meg csak 1,5GB RAM. Már a MAX 2GB-ja is vékonynak tűnik.
    nV-vel se vagyok maximálisan megelégedve, pedig abban 3GB van.

Vagy vegyek XBox One S-t a moziba és hozzám át a shieldet? Amúgy is gondolkoztam egy ideje couch gamingen.

Mondjuk nem akarom a mozit kontrollerrel vezérelni.
    Azt se bánnám, ha hálóban a TV távirányítója maradna, de amúgy a TV-t másra nem használjuk, szóval jó az amazoné/shieldé is, ha minden (szükséges) funkciót átvesz.

tl:dr

1) van-e stabil, megbízható KODI RPi3-ra?
    2) ha nincs megoldás a fentire, akkor FireTV 4k vs Max (tényleg jó? elég a 1,5-2GB?)
    3) vagy inkább konzol?
    4) esetleg egyéb box/stick? Keret korlátlan, de csak ésszel; konzol se kond, de annak vannak egyéb funkciói is. Simán egy kodis boxra viszont már nem adnék ennyit (lásd: +1 shield pro)

Köszi előre is.

Új hozzászólás Aktív témák