Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz scdlsc #46 üzenetére

Hát pedig így van. Én is leszarom, hogy az amazon irodistái be kell menjenek dolgozni az irodába. És ne feledd, az a home office munkavégzés, amiért megy a picsogás, az 4 éve létezik. Előtte fel sem merült senkiben.

Neked mi bajod? Elhiszem hogy szopás 3 műszakban a futószalag mellet dolgozni
    Én 5 éve home office-ban dolgozok. És ez bele is van írva a szerződésembe.
    Csak ettől még nem hiszem el magamról hogy az én seggemből süt ki a nap, mert jó fizetésért itthon pizsamában dolgozok, és tudom, hogy ez nem olyan, ami mindenkinek jár.

Mert ha a paraszt nem kel fel hajnalban földet túrni meg megetetni az állatot, akkor nekem meg neked nem lesz mit enni.
    Ha én nem kelek fel reggel és nem írom meg a szoftvert itthonról pizsamában, akkor tudod mi történik? Semmi.

Szóval érdemes fejben rendet tenni, és belegondolni, hogy amúgy mi az ami igazán értékes, és mi az ami nem. És az arc méretet is ehhez igazítani. (Nem neked szól személyesen, hanem az összes home office miatt picsogó irodistának úgy általában)

#47Narxis
    Nem irigység, ahogy írtam, én szoftvert fejlesztek itthonról jó fizetésért pizsamában. Csak ettől még tisztában vagyok vele, hogy ez egy privilégium, nem pedig alanyi jogon jár. És nem hiszem el magamról hogy ettől értékesebb vagy jobb vagyok, mint az a fickó, aki felkel reggel 4-kor hogy elvigye a szemetet. Mert nekem van szükségem az ő munkájára, és nem fordítva.

[ Szerkesztve ]

• cucka

addikt

válasz sh4d0w #44 üzenetére

Nem erről van szó. Arról van szó, ahogy elő van adva a probléma.

Hogy nekem együtt kéne érezzek ezekkel az irodai dolgozókkal, hogy most az ő alapvető jogaik sérültek, mert be kell menjenek a munkahelyre dolgozni. Pont úgy, ahogy 2020 előtt is be kellett menjenek. És pont úgy, ahogy mindenki másnak is be kell menni, aki nem otthonról pizsamában végezhető munkát végez.
    (Akik amúgy a gazdaság 90%-a. És az összes olyan kimagaslóan fontos munka, ami nélkül a modern társadalom nem tudna működni.)

Most fel kéne háborodnom azon, hogy a munkásnak be kell menni a munkahelyre dolgozni?

[ Szerkesztve ]

• cucka

addikt

válasz Narxis #31 üzenetére

Nem kell nekik bizonyítékot mutatni semmire.
    Ha benne van a szerződésben, hogy behívhatja a munkást az irodába, akkor behívhatja. Ha ez a munkásnak nem tetszik, akkor felmondhat. Pont.
    Nehogymár a szar húzza le a wc-t.

És nem fizetés függvénye. De.
    Amikor home office-os alkalmazottként otthon ülsz pizsamában egy meetingen, és rendelsz egy pizzát, akkor belegondolsz, hogy hány embernek kellett hajnalban felkelnie, fizikai munkát végeznie, szopnia a 40 fokban a mezőn, vagy ott állnia a 600 fokos kemence mellett izzadt golyókkal, vagy egy robogón nyelni a szmogot a városban azért, hogy te azt a pizzát megkapd?

Szóval ami engem zavar az a mérhetetlen nagyképűség, hogy azok az emberek, akiknek a jóléte és életminősége azon múlik, hogy a társadalom többi része bemegy a munkahelyére és elvégzi a munkát, ők picsognak, hogy rájuk ugyan már ne vonatkozzon ez a kötelezettség.

Mert az orvos az be kell menjen műteni meg a pék is be kell menjen kenyeret sütni. De bezzeg ha az a te mérhetetlenül fontos feladatod, hogy mondjuk szoftvert fejlessz az amazonnak meg meetingen ülj, akkor te különleges vagy és ezért téged megillet a home office jog.

Szóval részemről bekaphatják. Ha nem tetszik, akkor lehet keresni más munkát.

[ Szerkesztve ]

• cucka

addikt

válasz Narxis #28 üzenetére

A sztrájkjog nagyon fontos jog amúgy, és jó hogy van, és semmiképp sem korlátoznám, de nem lehet vele korlátlanul élni. Egyrészt nem illet meg mindenkit, másrészt csomó helyen biztosítani kell a munkavégzést sztrájk közben is.

És ne haragudj, az a világ bohózata lenne, hogy a jól fizetett amazon irodai alkalmazottak sztrájkolnak mert be kell járni az irodába.

Szóval nekem kurvára kellemetlen ez az egész, amit leművelnek a munkások. Mint ha legalábbis a home office valamilyen alkotmányos alapjog lenne.

Az összes olyan szakma, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a társadalom és a modern civilizáció működjön, na azok egyike sem végezhető otthonról pizsamában egy monitor előtt.

• cucka

addikt

válasz Narxis #23 üzenetére

Munkaügyi per akkor lesz, ha a munkaadó jogsértést követ el. Sztrájkolni szintén megalapozott indokkal lehet, a bíróság kimondhatja, hogy jogtalan a sztrájk.

Ha a szerződésbe bele van írva, hogy a munkaadó kötelezhet az irodai bejárásra, akkor ez van, kötelezhet. A munkavállalónak ha nem tetszik, beadhatja a felmondását.

Új hozzászólás Aktív témák