- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
Predatorr #27 üzenetére
Nekem rétegigényeim vannak. Most adtam el egy Xiaomi 14-et. Eddig a legjobb kamera, amit életemben láttam. Ki kellett kapcsolnom a zajszűrést esti koncerten, mert kente a képet, és hát nem volt zaj magától sem. Istentelen jó.
Deviszont. Viszontde. Tömörítetlen videóban is tesztelni akartam, és kijöttek a hét gigás fájlok percenként, csak épp fekete a kép. Videonézőben néha szürke, néha zöld derengés, de semmiféle körvonala nem látszik a valódi felvett képnek. Teljesen értetlenül álltam előtte. Igazából ötletem nincs, mit kéne csinálni ezzel a problémával. Eddig minden telefonnal működött, aminek elég erős volt a hardvere és az UFS tárja elég gyors. Oneplus 8 Próval és Xiaomi 10T Próval is eszményi volt, pedig mindkettő telefon 4 éves múlt. Ezzel viszont nem ment.Lecseréltem egy Oppo Find X5 Pro-ra, kevesebb mint feleannyiért. Azzal hibátlanul megy, bár a kamerája vitathatatlanul gyengébb sajnos.
-
Silenzio
addikt
válasz
Predatorr #19 üzenetére
Én elsősorban a főszenzorokról beszélek. A pixel binningnek vannak korlátai, így a 200 Mpixeles, lehetetlenül apró pixelméret lehet hátrány. A mcpro24fps mindenesetre kiválóan kezeli ezeket a hatalmas felbontású szenzorokat. Ha a többi kamerára (is) gondolsz, egyértelmű, miről beszélsz, de egy Samsung Ultra és egy Xiaomi 14 szenzormérete közel egyforma.
-
Silenzio
addikt
válasz
Predatorr #17 üzenetére
Azt nem tudom, hol olvastad, vagy mi alapján jutottál erre a következtetésre, hogy gyengébb, de itt egy Motion Cam felvétel S23 Ultrával. Mondom, el kell felejteni a gyári kamerák warez, néphülyítő megoldásait.
-
Silenzio
addikt
válasz
Predatorr #11 üzenetére
Az lehet, de közel ugyanolyan jó egy Motion Cammel vagy mcpro24fps-sel a Samsung is. Főleg, ha működnek is, mert pl. az Exynost régebben nem szerették, mi meg nem kaptunk mást. Meg nem is a megapixel számít, a Sony Xperia Pro-I 12 megapixeles főszenzora még mindig az élbolyban van, mert célhardverből szedték. A szenzor mérete és "okossága", meg persze a lencsék minősége számít.
-
Silenzio
addikt
Franc tudja, kinek van igaza. Egyrészt jogos, hogy a 13T és 13T Pro is USB 2.0-t kapott tavaly, az is igaz, hogy 300 közelében már vehető Xiaomi 14, viszont az "csak" 6.36 collos, 14 Pro pedig, ha jól látom, nem kapható itthon. Akinek tepsi kell, annak a T széria lesz a befutó, vagy jóval drágábban az Ultra.
A Xiaomi 14 topikban lelkendeztem már egy sort a telefon kameráiról, egyszerűen bődületes, mit tud videóban. Az általam használt kamera appban (mcpro24fps) mindegyik hátlapi kamerával megy a 4K 60 fps, mindegyik kamera kapott OIS-t, az app szerint hivatalosan nem támogatott a 240 fps 1080p-ben, mégis működik mindegyikkel, holott már az is ritkaság Androidnál, hogy 3rd party appok hozzáférnek bármihez a főkamerán kívül. Simán megy a vesszőparipám, a DCI felbontás, kb. 5-6 órát bír az akksi folyamatos kamerázással ilyen körülmények közt. Eszményi. Felrigeled, és kész az ultimate kamera. Hogy mennyivel lehet jobb az Ultra, bele sem merek gondolni. Papíron jobb az új Sony szenzor. Lehet, veszek egy Ultrát, és összeeresztem a kettőt.
De ezek a telefonok elsősorban az elérhető szoftverektől jók, meg hogy a Xiaomi normálisan leprogramozta a kamerákat. Honor Magic V2-vel a sima UHD 4K sem ment. Egyszerűen nem támogatott az API-ban. Gondolom, a gyári kamera app úgy éri el a 4K-t, hogy valami warez módon becroppol a képbe, hogy legyen mozgástere az elektronikus stabilizációnak. Bezzeg az előlapi kamera támogatta. LOL. Utálom a warez megoldásokat, márpedig a kínai telefonok tobzódnak bennük. A Huawei és a Honor szállítja 10 éve a leggagyibb kamera implementációt. Hiába tűnik bombasztikusnak a teljesítményük gyári appokkal, ha ezt egy sor trükkel és a hivatalos Android dev workflow totális szembeköpésével érik el.
Imádom az iPhone-okat is, de a ProRes fityfenét sem ér a Motion Cam által elérhető McRaw ellen. Kb. kétszer annyi részletet rögzít kb. azonos fájlmérettel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra