Aktív témák

• kiskökörcsin
    csendes tag

A tegnapi írásom, ami lemaradt....látogatást tettem Papónál.

A mai este zárása

Lementem 4 körül Papóhoz, bár ne tettem volna. Sejtettem, hogy nem lesz értelme, de hogy ennyire ellássa előttem magát, nem gondoltam. Ő maga a diktátor, akiben egy csepp szeretet sincs a családjával szemben.
    Leültünk a „kertben” és elkezdtem neki magyarázni,hogy mamával a kapcsolatát rendeznie kellene, mert nem lesz jó vége. Felpattant és idegességében össze- vissza hadonászgatott a kezével, fölényesen közölte, hogy nem érzi magát hibásnak, sőt ő az, akit megsértettek… Ráadásul blamálta a saját édesanyámat jelentéktelen dolgokért és most bocsánat az obszcén szövegért …Csaba fiát elküldte a halál faszára, kurva anyázta stb. Értetlenkedve pislákoltam, hogy miket beszél, milyen téveszmében él és, hogy végig hazudik.
    -Nem akarok semmit megoldani, eladom a házamat és kiköltözök valami tanyára … Mamának nem lehet dirigálni, menjen amerre lát-szinte habzó szájjal beszélte Papó.
    Ebből látszik, mennyire egy ferde világképe van, ahol a nők alárendelt szerepet kapnak és ő a kiskirály, mint annak idején Csák Máté…
    Persze mamát sem kell félteni, rengeteg hibával rendelkezik, mondhatnám nagyon messze áll egy normális anya, feleség mintaképétől. Soha nem foglalkozott a gyermekeivel.. Édesanyám pontosan elmesélte, hogy milyen volt az élete kicsiként… Azt se tudták, hogy jár e iskolába vagy kerüli, nem érdekelte őket semmi a nevelés szintjén. Ha mindig erről mesél, elsírom magam, elgondolom mennyire egy magára hagyatott kislány volt, aki a megfélemlítés mellett próbált talpon maradni egy ilyen kibírhatatlan közegben. Pl. Arról is hallottam, hogy mikor 8 évesen leesett a kerítésről és megsérült a veséje, vért pisilt, nem volt ki bevigye a kórházba. A Dédi mamám, Szeréna indult el vele a falujukból a 15-20 km -re található Vásárosnaményig. A saját anyja meg sem látogatta …..
    Vagy mikor haza küldték az iskolából, mert a tanárnő ápolatlannak találta és kérte menjen, öltözzön át. Mama nem mosott rá, vagyis nem volt szokása, hogy a gyerekekre tiszta ruhát ad, nem hiszem, hogy csecsemő kora után bármikor is felöltöztette volna. Anya persze szegény nem értette, hogy miért történik ez vele… mert a szülei nem tanították meg rá és ahhoz kicsi volt…. Később persze tudatosult benne, hogy mi volt vele a baj és több napig, nem mert a társai közé menni, nagylányként a gátlásai egyre jobban nőttek, neki nem volt egy olyan ruhája, amit szívesen felvett volna, míg a többiek azzal voltak elfoglalva, hogy kirittyentsék magukat.
    Szóval összegezve, az irományomból érezhető, hogy mennyire egy kilátástalan helyzetben vagyunk, nincs kivel megoldani a problémát, és azt is lehetne taglalni, hogy kinek van több a számláján, mert nem hiszem, hogy mi 4 en hibáztunk…Mamának és Papónak köszönhetjük, akik kialakították a helyzetet. Csak egy valamitől nagyon félek, ha nem lesz megoldás, megint egy családi tragédia lesz a kimenetele? REMÉLEM NEM! ELÉG VOLT !!!!!!

és ezek után senki sem kérdezze meg, hogy ideges vagyok-e !!!!!!!!!! :W

Aktív témák