Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rarki72
tag
válasz
pilu01
üzenetére
egyik kuplungos automatámon se lehet érezni mikor zárt vagy nyitott a kuplung.
kitapasztaltam az idők folyamán, hogy 40-50 tekerés bőven sok nulláról teljesen felhúzni.
az Orientemen pl. amit nem lehet kézzel húzni, azt figyeltem meg, hogy esti nyugis órákban kb 3,5-4 óra viselet húzza fel annyira, hogy reggelig kibírja és másnap este lefekvésig már teljesre húzza magát.
megfigyel, kiismer, örvend
-
T0mcs
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Igen 47mm az is! Teljesen egyformák tok, számlap, szíj stb...
Nekem a dátum váltás nem tetszik a jobb oldalin. Nem koronáról van megoldva hanem külön gomb
Meg jobban szeretem a "nagy" másodperc mutatót a kis külön lévő nem jön be annyira. De összeségében és igen a járás tartalék kijelzés miatt esélyes ez is -
pilu01
senior tag
válasz
rarki72
üzenetére
Nem nagyon érzem hogy húznám az általad említett állapotban, olyan mintha itt csak "szabadonfutó" lenne a korona. Hazamegyek próbálgatom azért, hátha én vagyok a balf.
Más:
GB-n 20 dollárig melyik márkát érdemes nézni ha quartz-ot szeretnék, és a diverek, meg a chronok tetszenek.
Lenne 20 levásárolható dodom. -
rarki72
tag
válasz
pilu01
üzenetére
korona zár old és abban az állapotban amibe a kioldás után kerül kézzel felhúzható. 40-50 tekerencset kb, mert érezni nem fogod mikor old le a kuplung ami miatt feltámadásig húzható.
visszazárásnál benyom és kicsit visszafelé teker és utána záróirányba, így könnyebben kap rá a menet.
mivel nagyon nem vízálló (hátlap alatt nem van tömítés) végszükség esetén akkor sincs nagy baj ha nem tartod zárva. -
pulutodurumo
őstag
-
.DLL
veterán
válasz
petipetya
üzenetére
Ez korrekt minőség, én 800 Ft-ért vettem melós órának, meglepően szép, hűvös, fémes tapintású a tokja, pedig festett (vagy lakkozott, és alatta az eredeti fém látszik, nem tudom), működő dátum kijelző, pontosságával sincs baj, vastag az üveg, komolyan... ilyen célra kell ennél jobb? Persze kellhet, de az nem egy ezres lesz
A szíja mondjuk elég durva, a nem jó értelemben. -
rarki72
tag
válasz
pilu01
üzenetére
A járástartalék azt jelenti hogy teljesen felhúzott állapotból mennyi idő alatt jár le úgy hogy közben nincs ráhúzva. Ezt automatáknál csak dobozban tudod lemérni. A gyár is megadja az értéket de én tapasztalatit írtam.
A kettő nem mindig van szinkronban. A gyártók szeretnék alá mondani jócskán. A Geya-m pl szintén 38 órás a gyári adat alapján de gyakorlatban 48 felett bírja. A tongji-kra általában 36-ot írnak de nekem mindegyik 38-40 órát tud. Még az Orientem is 40 helyett 45-öt megy. -
Fall-N
veterán
10ezer Forintért van valami jó és szép női óra, aminek rozsdamentes a tokja és a szíja? Ha kicsit több az sem baj, ha nem fér bele a keretbe.
3 éve vettem neki egy rózsaarany színű Daniel Klein órát, amit nagyon szeret csak sajnos nagyon leharcolt lett (kopik a tokja) és kiestek a kövek is belőle (a leggázabb a számlapról leeső kő.)
Főleg AliExpress lenne a beszerzési forrás.
-
dzsi23
addikt
válasz
petipetya
üzenetére
Tényleg eléggé tolakodó ez a kis "ablak" minden egyes megnyitott óránál. Viszont ettől függetlenül ugyanúgy lehet használni az eredeti oldalt, csak mindig a "Nem szállít Magyarországra? Kattintson ide." linkre kell kattintani.

Vagy lehet náluk kutatni ebay-en is, én azt jobban is szeretem, mert részletesebben írnak az órákról és az állapotukról. -
-
dzsi23
addikt
válasz
csucsotke
üzenetére
2-300 forintos hulladék. Múltkor 12000-ért (nem írtam el a nullákat) árulta valaki jófogáson, azt már nem bírtam szó nélkül hagyni. Persze, lebaszott, hogy ne szóljak bele az üzletébe, mert miért fáj az nekem...

(#19370) pilu01:
Kézzel teljesen felhúzva 38 óra a járástartalék.(#19372) K4jusz:
Máris indulok pestre Currenért.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy 26$-ért sok jobb ajánlat van annál az Eykinél. Mondjuk egy Lorus a rubicontól (bár ez nem fekete és pk is van), de alin is vannak jobbak. -
petipetya
nagyúr
válasz
K4jusz
üzenetére
Abszolút nem ér annyit, fórumtársnak rendeltünk anno ebből az 1100 Ft-os Soki-ból (kinézetre hasonló), ez már reális ár egy ilyen óráért. Nem mellékesen a világoszöld változat egész számlapja fluoreszkál.

-
K4jusz
tag
Sziasztok! Fekete Eyki 8479-hez jó árú beszerzési forrást tud valaki? 26$ alatt nem látok, amit kicsit sokallok érte. Vagy reális?
Illetve a Reginald Submariner tokfül távolsága érdekelne, sehol nem láttam ezt megadva (Sinobi is jó lenne, de nem tetszik, hogy elvékonyodik a szíja).
Hogy hasznos is legyek, a 18. ker Gloriett Lidl melletti kínaiban van pár Curren olcsón (nekem nem jönnek be). -
pilu01
senior tag
válasz
rarki72
üzenetére
Nem, nem téptem ki, mindösszesen marha nehéz kezelni, monjuk a már említett miyota Mdv-106-hoz képest!
Remélem bejáródik!
Mennyi hordással jön össze a 38óra járástartalék?
Vagy ez vm. gyári adat?
Esztétikailag nekem is bejön, de így kicsit nehézkes a használata, nem érzem mikor hol áll a korona, nehéz kihúzni, félek hogy valóban "kitépem"! -
Karcsiiik
csendes tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Idő van bőven. Apámnak szánom 60.születésnapjára. Az még 2 év. 2-300 eurót még rááldoznék. Feltúrom az internetet.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Karcsiiik
üzenetére
Ha tényleg patika állapotban akarod látni, azért nem csak ez a megoldás. Nemrég volt szó tok krómozásról 7000 Ft/db áron. A szerkezet tisztítása 5-15e attól függ ki vállalja. Számlapot 100€ körül már újítanak fel Olaszországban normális minőségben. Persze ha ezt az utat választod, az simán lehet fél év.
-
csucsotke
aktív tag
Mik vannak, méghogy Migeer. Ez a vietnámi piacos Megir, vagy nemtom mire gondoljak
. -
Karcsiiik
csendes tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
A számlap is az indexek is és a mutatók is karcosak és rozsdásak. A tokról is pattog a krómozás. Reggel felhúztam azóta jár,mondjuk fél percet késik azóta. Nem találok órást,aki felújítaná,csak a csehországi Elton. Ők tokcserével kb. 1000 eurót kérnek.
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Igen, emlékszem, az nekem is tetszik, csak jó lenne látni, hogy jár az óra, amikor nem használom a stoppert.

-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Na meg ha a 24 órás kijelzés helyett a másodperceket mutatná... akkor már rég berendeltem volna.
(#19352) T0mcs:
Kapható, csak nem alin.(#19354) Ryla20:
Jó választás!
(#19355) petipetya:
Én ezen a Cadisenen gondolkodom, szintén Seiko szerkezetes. [link] Viszont a Cadisen az egyetlen márka, amitől hibás példányt fogtam ki, ez egy rossz pont nálam.(#19357) han_lev:
Szép!
A szíj milyen? Kényelmes, puha vagy inkább merev? -
petipetya
nagyúr
Azért a Cadisen-t is meg kell említeni, habár dress watch-on kívül mást nem igazán láttam tőlük. De a szokásos akciós 50-60 USD-s áron acél, zafír és Seiko movement jár. A
Just One More Watch-on volt már bemutatva pár darab.
-
T0mcs
tag
válasz
pilu01
üzenetére
Kár kísérletezni a Parnis működik a többi lutri sajnos... Van nekem is másféle de mindnél van valami bibi. Van ahol a járás tartalék van ahol elgurult a korona. Szerintem ezek nem napi használatra vannak. Parnis jó esetleg Tevise vagy a már nem kapható Pagani design automta
-
dzsi23
addikt
válasz
pilu01
üzenetére
Ez vagy valami fatal user error, vagy az órád hibás, vagy abból is kimaradt a kenőanyag. Utóbbi 2 esetben reklamálni kell.
"A Submariner Style-ból az első példány 0. szervizes volt. Összeszerelésnél kimaradt a kenőanyag, így a járástartalék csak 22 óra volt és ennyi idő alatt 40 percet késett.
Ráírtam eladóra (Paulareis Official Store) és pár üzenet váltás után küldött egy másikat, ami már perfect volt, mint a többi." - rarki72 [link] -
pilu01
senior tag
Rendeltem egy ilyet.
Rég szerettem volna egy hasonló kék megoldást.
Az első órám ami minden külső tulajdonságában bejön, súly , méret, szín, szíj szóval minden.
Na de a belső!
Az automata werk katasztrófa!
A koronát is félve húzom ki, félek hogy letörik, és mivel a járástartalék kb 0, így elég gyakran kellenne kihúzni.
Lehetne ebbe egy Japan quartz szerkezetet eszkábálni?
Mondjuk egy Miyota 2115-öt, ami olcsó és elég megbízhatóan teljesít pl. az mdv-106-ban is.
Valami ötlet, merre lehetne elindulni?
Nem tudom mit lehetne, és mi fér bele egyáltalán. Gondolom szét kéne szedni az automatát első lépésben.
Gyakorlat és tapasztalat nélkül érdemes ilyennek nekiálni? -
joci86
senior tag
válasz
Ryla20
üzenetére
Látom, még nem jött elő a Holuns. Egy időben sokat nézegettem, mert a linkelt típusnál nem volt ellentmondás a leírásokban, acéltokosnak mondták a szavahihetőbbek is. Ha számít, hogy acél legyen tok, akkor elgondolkodnék ezen a típuson:
Nem túl szép bőr szíjjal, illetve a fémszíjas kivitel. -
rarki72
tag
válasz
Ryla20
üzenetére
ha Megir akkor itt tájékozódhatsz a kínálatból és gyors linkek is vannak Alira, de annyira népszerű a márka Alin, hogy érdemes más eladók ajánlatait is megnézni, mert nem ritkán vannak olcsóbb akciósak az Official Strore-hoz képest - persze csak óvatosan, figyelve a visszajelzésekre és eladott példányszámra...
Curren-t nem javaslom, nagyon igénytelen márka.
Ali férfi quartzok, acél tokra szűrve eladott példányszámra sortolva:
-
dzsi23
addikt
válasz
Ryla20
üzenetére
És a kettő közül melyik elegáns?
Oké, nem elegánst írtál, hanem elegánsabbat (az meg relatív), de én nagyon mellé lőttem volna az ajánlataimmal.
Ezek alapján tényleg a Megir és a Naviforce lehet a neked való márka. A Benyar-t is megnézheted. A Current én hanyagolnám. -
knoxhu
senior tag
Nincs valakinél elfekvőben 14 mm-es nato?
-
dzsi23
addikt
válasz
rarki72
üzenetére
Abban az esetben egyetértek, ha fémszíjjal is hordani akarja.
Viszont ha nincs rá szüksége, és fix a keret, akkor 3-4 ezerrel drágább órát választhat.
7 ezres óra + 3 ezres bőrszíj, vagy eleve bőrszíjas óra 10 ezerért.
Szerk.: Azért fontos ez a 3 ezer forintos különbség, mert kb. itt kezdődnek az acél tokos órák.(#19333) Ryla20:
Mutathatnál pár órát, ami külsőre tetszik, hogy tudjuk, kb. milyet ajánljunk.
-
rarki72
tag
válasz
Ryla20
üzenetére
én mindig igyekszem a fémszíjas modelleket választani, mert gyakran nehéz utólag pont olyan stílusú vagy jellegzetességgel bírót (tokba csatlakozás tokra szabva, stb) beszerezni.
legyen meg az gyár által megálmodott fémszíj és ha kell veszek hozzá Aliról egy Maikes-t és megvan a bőr is. -
dzsi23
addikt
válasz
Ryla20
üzenetére
Miért pont Naviforce vagy Megir? Más nem jó? Nem mintha nagy problémám lenne ezzel a két márkával, csak lehet van jobb is, attól függően, hogy mennyit szánsz rá. De azt itt is megjegyezném, hogy fémszíjas órára is lehet bőrszíjat rakni... általában. Szal mennyit szánsz rá?

-
Ryla20
csendes tag
Sziasztok!
tudnátok ajánlani valami bőrszíjas elegánsabb fajta órát Naviforce vagy Megir-ből? Elég vastag csuklóm van, szóval nem baj ha nagy az átmérője az órának. Most egy fémszíjas casio-m van, de szeretnék vmi elegansabbat is. -
Soká
senior tag
Bocsánat, hogy a krómozás témát rossz irányba vittem!
Mindenki ott és annyiért krómoztat, ahol és amennyiért megfelel neki. -
dzsi23
addikt
Másfél napja még te beszéltél "erőteljes elvárásról", most belöktél egy hasonló kaliberűt.

-
Soká
senior tag
válasz
nebancsa
üzenetére
"7eFt/db áron vállalták a krómozás"
Nem akarlak elkeseríteni, de ez rémisztően hangzik. Nekik kell leoldani az előző réteg maradványát és felcsiszolni?
Maga a krómozás a tizedébe sem kellene, hogy kerüljön. Persze azért krómozás és krómozás között van különbség. De 7e ft-ért egy komplett csaptelepet kapsz, ami krómozva van 10x akkora felületen. -
Fall-N
veterán
válasz
Wendelke
üzenetére
Persze, hogy nem jár egyszerre, mert két egymástól független kvarc szerkezet van benne. (Igen két elem is kell bele). Ez az olcsóbb megoldás, így sajnos nincs szinkronban a két kvarc. Ez az általános, Q&Q is így oldja meg (ilyenem volt), meg más márkák is.
Mondjuk nem nehéz beállítani egymáshoz a kettőt, de elvileg nem is arra van kitálálva. Ez egyfajta GMT/dual time megoldás. Csak kevés embernek van szüksége két külön időzónára. (Maximum aki sokat utazik repülővel külföldre.)
schawo: Milyen leleményes megoldás. Ali nem törli mert nem derül ki, hogy hamis. De a vevőnek is meglepő, mert nem biztos hogy tudja. Mondjuk nekem nem kéne hamisítvány. Akkor már inkább bevallottan homage legyen.
-
Wendelke
senior tag
válasz
csucsotke
üzenetére
Szerintem ár értékben jó óra, van a feketéből és a acél kivitelből is.
Elég nehéz, szokni kell a súlyát, de minkét színben jól néz ki, viszont a fekete szíjának hamar el kezdett kopni a festése, mert sajnos festett. A tok nem olyan, azzal nincs baj. E miatt vettem rá egy másik fekete fém szíjat.A mutatós és digit kijelző egymástól független és nem is egyformán jár.

-
schawo
titán
-
dzsi23
addikt
Most komolyan... hogy a fr@ncba tudnak kitalálni ilyen hülye nevet maguknak?

Age Girl... felvenni sem merném.(#19317) nebancsa:
Várjuk!
-
nebancsa
senior tag
válasz
Fall-N
üzenetére
Vannak kis műhelyek akik vállalnak újra krómozást, és aranyozást is elérhető áron. Én pár hete leadtam 3 órámat is újra krómoztatni. Már nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
Krómos órát próbáltam polírozni, a nagyon kicsi hajszálkarcokat még el lehet tüntetni, de mélyebbeket nem mert eltűnik a króm, és kilátszik a réz bevonat.Szálcsiszolás javításához vettem ilyen dörzsi szivacsot, különböző érdességben van. Még nem volt időm kipróbálni, de a youtubon vannak videók, ottt a szíjról elég könnyen eltüntetik a karcokat. [link]
-
Fall-N
veterán
Ezért is írtam, hogy a kínaiak is úgy leplezik réz tokot a krómozással, mintha polírozott acél lenne, közben meg nem az.
Egyébként az acél tok tényleg bírja több évtizedig is, csak nem mindegy hogyan van kezelve. A szálcsiszolt jobban bírja, mint a polír. Azon könnyen meglátszanak az apró hajszál karcok. De legalább fel lehet újítani, de a galvanizált rezet nem lehet javítani.
-
joci86
senior tag
Mondjuk tényleg az.

@ dzsi23
Én is úgy gondolom, hogy elírta a kolléga, nem is beszólás akart lenni. De nem lehetett kihagyni, tekintettel arra, hogy nagyon olcsó kínai termékekről van szó.
Dobozban persze biztos bírná tovább is.
Valami rendesebb acéltokos talán bírná is 20 évig, mármint a tok. -
Soká
senior tag
A 20dollár 20év?

Tényleg erőteljes elvárás...Nem kínai, így csak érdekességképpen említem meg, hogy Apám karórája közel 40 éves. Olyan mint ez, csak világos számlappal:

Most, hogy szíjat kellett cserélnem rajta, vettem észre, hogy nem is acéltokos. Pedig azt hittem. Viszont úgy lett krómozva, hogy most kezdett alul, az élek mentén kikandikálni a réz. Ami azért azt jelzi, hogy galvánozi is tudni kell.
Az óra egyébként új korában egy havi fizetésnek felelt meg. Nem tudom, ma ki adna ennyit egy óráért... (persze, adnak, ha olyan név szerepel rajta...) -
dzsi23
addikt
válasz
csucsotke
üzenetére
Ha 20 évre tervezel 1 órával, ajánlom figyelmedbe az exkluzív topikot.
Bár ott is úgy cserélgetik az órákat, mint a zoknit, de ott olyan órákról van szó, amik kibírhatnak 20, vagy akár több évet is.
Egyébként a Naviforce is ugyanúgy "alloy".
(#19305) joci86:
Talán 20 hónapot akart írni.
-
.DLL
veterán
válasz
joci86
üzenetére
Remek hozzáállás azt lássuk be! :D
(#19306) Soká: Köszi az ötletet, de ennyire nem akarok belemenni, majd ha megjön, meglátom mennyire zavar, lehet hogy nem, de azért más az ahogy egy acél fel van polírozva, meg ahogy ezek az öntvény házak csillognak... szóval ezért is vetítettem előre a kérdést, hogy amíg megjön addig begyűjtsek minél több infót.

-
Soká
senior tag
"Tükrösre polírozott öntvény házat szerintetek lehet brush-olni egy kicsit,"
Csak ötlet, aztán lehet, hogy nem működik, de megfelelő savval nem lehet előidézni amit szeretnél? Az elvileg egyenletes lenne, persze rendesen oda kellene figyelni, hogy csak annyira kapja meg a sav, ami még nem oldja le a galvanikus bevonatot.
-
csucsotke
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Persze, kínaira értettem, 20 dollár körül akarnék egy tuti órát
Nekem 18 max. 19 a csuklóm, de annál bővebbet nem tudok mérni. Átnéztem az egész ebay-t, skmeit, mindent. Van még az infantry-nak egy tipusa , 12mm-es vastagsággal, szintén 43, de alloy case, gondolom ilyen futtatott. Most ott állok, hogy jó lenne, de nem szeretném ha lekopna 20 év múlva
. Lehet visszatérek a stopperes quarchoz, amiről kiindultam.(Illetve van egy Naviforce 34-es de az meg túl arany). -
csucsotke
aktív tag
Gondolkodok ezen a Naviforce 9050-es órán, tetszenek a funkciók, ébresztő satöbbi. De a mostani órám 38-39 mm komplett házastul, és vagy 11 mm vastag. Éppenséggel kicsivel elférne nagyobb, de sokkal nem. Nem lenne nagy nekem ez a navi 16 mm vastag, 43-at írnak átmérőre? Nem lenne olyan, hogy onnantól aki beszél velem mindig a kezem nézné hogy mit csinál, meg még én is állandóan azt figyelném merre libeg ez a nagy óra? Rá vagyok kattanva, mert ráadásul ez a legkisebb digital analóg. (Valaki kényszeríti a kínaiakat hogy 5 centis órákat gyártsanak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- AKCIÓ! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Seikot szintén nem lehet kézzel húzni, de változó, hogy elég-e a viselés vagy nem. Ezért kellett a forgató. A szerkezetnek is jót tesz az állandó időszakos mozgás.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)