Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Aktív témák
-
MrSummer
aktív tag
[L]http://www.anandtech.com/IT/showdoc.html?i=1935&p=9[/L] Durva
-
nokamiki
senior tag
UP!
-
nokamiki
senior tag
Most néztem hazai forgalmazásban 200000FT az 1.8 GHz-es opteron!
Kössz ezt kihagyom.... -
Yutani
nagyúr
...ha már piacon lenne (közel egy éve) ahogy ígérték régebben akkor nagy durranás lehetett volna, így csupán felzárkózás...
Gergőke, ez nagy igazság volt. De ami szerintem fontosabb, és remélem, hogy a történelem ismétli önmagát:
Emlékeztek a K6-2 debütjére? Akkor azzal a procival felzárkózott az AMD, majd jött a K7, és egészen a Northwood magos P4 eljöveteléig az AMD volt a jobb.
Most felzárkózott az Opteron/Athlon64 processzorokkal, és a következő típusú procival (remélem) megint átveszi a vezetést az Inteltől! -
JulWCZar
senior tag
Áááááá! Teszteltek dual opteront dual xeonnal és a xeonok csúnyán kikaptak. Persze szervereken használatos programokkal, adatbázisokkal, ha jól emléxem az anandtech-en.
A xeon azon a téren sehol sinscs, főleg az Intel által favorizált buszrendszer miatt: a processzorok osztoznak a buszsebességen, az AMDnél a K7 500 MHzes példányok óta EV6 van, dedikált sávszél több proci esetén.
Az opteronoknál pedig már Hyper Transport, ami pedig rátesz egy lapáttal...
Emellett a tesztkörnyezet természetesen 32 bites volt, 64 biten az opteron lekörözi a xeont, gondoljunk csak a kezelt memória méretére és latencyére (nagy, nagyon nagy adatbázisok esetén). -
LukE
veterán
még az elején tartok, de a memhez még 1 dolog: RECC ramok, amik a rendes ramokhoz képest egyészt hibajavítanak, másrészt meg lassítják az írás&olvasást.
Ja, és ez már működik egész kicsi fogyasztással, az Intelnek meg 0.09 mikronos Prescot fogyasztásával még mintha gondjai lennének. AMD-nek az órajeleket kell felfelé, Intelnek meg a fogyasztást lefelé rúgdalnia, és akkor még jó is lehet nekünk:) -
Goose-T
veterán
Azt nem értem, hogy az Opteront miért nem a Xeonnal hasonlítják össze.
-
engusz
veterán
Az első A64 fotó!

-
sebela
aktív tag
OFF
Asszem Hobizolival mi is az AMD-t favorizáljuk :DDD
ON -
hobizoli
nagyúr
Jaj, nem neztem a datumot...:DD:C
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Az Athlon64-FX (Socket940 DualDDR) 2GHz-nel fog indulni -allitolag- (ez 25% plusz orajel), es nem ECC-s RAM kell neki (ez meg szinten par % plusz loero), ja es DDR400-t is tudni fog (ez szinten vmennyi)...
Remelem elolvastad/elolvastataok RENDESEN a tesztkonfigok ossze/beallitasat:
''AMD Opteron System Configuration
Processor(s)
AMD Opteron 242 - 1.6 GHz Clock Speed 128 kB L1, 1024 kB L2 Cache - 1.6 GHz FSB
Memory 2 x Samsung DDR-266 (PC-2100) ECC Registered Memory - 1 GB Total
CAS 2,2,2 Latency at DDR-266 Speeds
...
Processor(s)
Intel Pentium 4 3.2C GHz - 8 kB L1, 512 kB L2 Cache - 800 MHz FSB
Intel Pentium 4 3.0C GHz - 8 kB L1, 512 kB L2 Cache - 800 MHz FSB
Intel Pentium 4 2.8C GHz - 8 kB L1, 512 kB L2 Cache - 800 MHz FSB
Intel Pentium 4 2.6 GHz - 8 kB L1, 512 kB L2 Cache - 533 MHz FSB
Memory 2 x Samsung DDR-400 (PC-3200) Memory - 1 GB Total
CAS 3,3,3 Latency at DDR-400 Speeds
...''
:C
hobizoli -
Power
senior tag
Inkább ezt nézétek:
http://www.amdzone.com/articleview.cfm?articleid=1329&page=1 -
nokamiki
senior tag
Azt hiszem áttérek erre a forgalmazóra! :)
Na jó!
ON! -
nokamiki
senior tag
Mi lehet ez?
-
nokamiki
senior tag
Ezt találtam az árlistájukban! :DDD
MSI FX 5900-TD 128MB DDR (GeforceFX 5800) 3 év gar.! -
nokamiki
senior tag
Ennek a tesztnek az ellenére is még maradnék a 3000-nél!
Most gondoljatok be, ha forgalomba is kerül akkor is mennyibe fog kerülni mindenestül? -
engusz
veterán
Ez is érdekes lehet.
[L]http://www.amdzone.com/articleview.cfm?articleid=1328[/L] -
nokamiki
senior tag
válasz
RetroTech
üzenetére
Ebben igazad van!
De hogy jön most ez ide?
Szerintem lesz annyi eszük, hogy akkor olyan mennyiségű áramot folyassanak át rajtuk ami nem melegíti annyira vagy nem tudom, nem értek ezekhez!
Itt már nem arról van szó hogy minél magasabb szintre emeljék a gyártók az emberi számítástechnika kultúráját és fejlettségét, hanem az egymás közti versengés............a vevő már csak egy kellék a versengéshez.........
Mi hülyék meg eszetlenül vásárolunk! Ők meg röhögnek a markukban és lehet hogy este az Intel és az AMD főmuftija együtt sörözgetnek........ (mondhattam volna Ati-t vagy Nvidiát meg ilyesmiket)
Szóval ez van! -
beeboy
addikt
egy picit én is bele vagyok ''hülyülve'' a pc-be, de azért reálisnak kell lenni.
én pölö megelégedtem radeon9700-el.....
amúgy én AMD-s vagyok (rulez :DDD ), de elismerem:
ha hájend gép kell, akkor sajna intelben kell gondolkodni.
az AMD király, de nem a csúcs-csúcs kategóriában, hanem alatta 1-2-vel!!
de gondold át, mert a szemedben fél év múlva ócskavas lesz, a mai hájend!!!
(bár ha rotschild unoka vagy akkor mindegy :DD :DD ) -
nokamiki
senior tag
válasz
strike-force
üzenetére
Itt a számítástechnika világában csak a pénz beszél a kutya meg sz@rik valamit!
-
RetroTech
csendes tag
Miért van az, hogy minden fórumon az AMD és az Intel harca folyik.
A felhasználóknak sok minden mást is figyelembe kellene venniük, mint a MHz-eket. Engem spec. nem boldogít, hogy lassan 10 GHz-es gépen tevékenykedhetek.
Ha más arhitektúrával megoldható ugyan olyan számítási teljesítmény.
A másik, hogy az Intel, sem büszkélkedhet sokkal kisebb hűtőkkel mint az AMD.
A 10 GHz- esen mi lesz? Folyékony nitrogén?? -
-
nokamiki
senior tag
válasz
strike-force
üzenetére
Fontos!!!!!
Csak nagy ráhatással volt az elgondolásomra az ára! -
-
Ez a GAMEPC mindig olyan jo kis teszteket csinal (képek, csilli-villi táblázatok) azonban nekem feltűnt, hogy a proci egyik képen sincs rajta, tudom h. ez alaplapteszt, de lecsattanthatták volna már azt is amint bent csücsül a lapban... hjaaaajjj, de nagy igényeim vannak....
-
nokamiki
senior tag
Gondolja az ember hogy vesz egy újonnan behozott arhitecktúrás alapot és majd azt fejlesztgeti....
Régen így is volt de most már a chipsetek is úgy fejlődnek hogy azt is kell cserélni mert ha nem így lenne beruháznék egy vadzsi újba!
Asszem ősszel vásárolok vagy télen.........
De azért egy kicsit félreteszek hogy ha kell akkor tudjak miből fejleszteni......:) -
nokamiki
senior tag
Mikor olcsók a hardverek? :)
-
-
engusz
veterán
Hat a Prescott-t sem zsiroskenyerert fgja neked adagolni az Intel -jo szokasahoz hiven-, ne aggodj...
Ez természetes, igazából ennek az ellenkezőjét nem is vártam.
Hutes gond? Prescott hol is tart? 100W? Maris...? Nahat...
Itt arra gondoltam, hogy a P4-hez kitalálta hűtés foglalat és a rá/hozzá tervezhető hűtőkben több lehetőség van/lesz.
Ez a HTT2 meg az SSE3 ezek mind szep dolgok, de ha nem tamogatajak meg szofveresen, akkor annyit nem er hogy, semennyit...tudod, mint passzianhoz egy R9800Pro-256M
Egy ilyen kártya még úgy is felesleges. Akkor meg pláne felesleges lenne, ha életbe lépne az az elv, hogy minden a végzetekig optimalizálnak!
Ez mind-mind szofveres optimalizaciot kivan, de egy Athlon fele brute-force rendszeru FPU ''ereje'' az barmileyn alkalmazasban rendelkezesre all
Igen, ameddig tudnak előre haladni normális az órajellel és van pénzük. :P -
nokamiki
senior tag
Hali!
Emberek mikor lesz érdemes beruházni a 64-es architektútába?
Aki csak játszani akar annak is elég egy barton mivel (állítólag! én ezt hallotam...)
Most már nem kell akkora procit venni mert az új VGA-k leveszik a terhet róluk és nem használjuk ki!
Mit szóltok ehhez?
Az biztos:
Én csak akkor veszek 64-est mikor 64-re épül majd a Windows -
hobizoli
nagyúr
Hat a Prescott-t sem zsiroskenyerert fgja neked adagolni az Intel -jo szokasahoz hiven-, ne aggodj...
Hutes gond? Prescott hol is tart? 100W? Maris...? Nahat...
Az Opteron-ra lehet hasznalni a jelenlegi P4-s hutoket, á la Zalman 7000Cu, es nem kicsit kevesebbet szipppant(W) egyebkent is. Tehet hol is van a hutes gond valojaban...?
Ez a HTT2 meg az SSE3 ezek mind szep dolgok, de ha nem tamogatajak meg szofveresen, akkor annyit nem er hogy, semennyit...tudod, mint passzianhoz egy R9800Pro-256M
Azaz SZVSZ a Prescott indulaskor csak a nagyobb L2 egy trace cache tobbletevel lesz gyorsabb a NW P4-3.2C-nel, de mivel a futoszalagok is megnottek -amivel az orajelenkent vegrahajtott utasitasok szama vmit tovabb csokken-,....hat nemtom...majd meglatjuk...amir rendesen tamogatni fogjak a SSE3-t mega HTT2-t, addigra mit is irunk majd datumkent...? Emlekezzunk csak SSE2 ismert utasitas keszlet volt mar 2000-ben...a P4 CPU debutalasa elott irtak/irhattak ra a Intel penzeleses nyomasara prg-ket...ennek mar 3 eve
A P3-l indult SSE-t sem tamogatja meg mennyi prg...bar joval tobb van, mint ami SSE2-t (is) tud...
Ez mind-mind szofveres optimalizaciot kivan, de egy Athlon fele brute-force rendszeru FPU ''ereje'' az barmileyn alkalmazasban rendelkezesre all.
:C
hobizoli -
engusz
veterán
Ebből a szempontból az AMD csinája jól.
Az Intel sem fogja sokáig csinálni, mert már nem lesz elegendő minimális csíkszélesség a gyártáshoz. És még drága is lesz egy ilyen processzort előállítani.
Vissza fog térni 2-3 GHz környékére, ahol már azon fog fáradozni, hogy minnél jobban csiszolja az utasításokat, kompabilitást és miegymást. Ez Ők is tudják, de ameddig pénz és kivételesen teljesítmény is van a dologban, addig tekerik felfelé a procikat.
El lehetne játszani bármilyen játékkal és elfutna egy bármilyen program egy mostani szemmel nézve lassabb gépen is.
Gondolok itt kb 1 GHz-es procira, 256 MB ramra és 16-32 MB-os VGA-ra. Minden csak azon a francos optimalizáción múlik, de köt az idő és a pénz. -
Vitus
őstag
Ha az intel ilyen léptékkel halad az órajel emeléssel és nem inkább az arhitektúrát fejleszti és újabb utasitáskészleteken gondolkodik akkor a beigért 2005-ös 10Ghz-es gép meglesz. De kéremszépen 10Ghz? az már sugároz :) :) :) nem akarok ólomköpenyben számítógépezni :) :) :) Na jó ez csak ponnak kell felfogni :)
-
Den
veterán
-
engusz
veterán
Igen. És itt az a jó, hogy az Intel óramű pontosággal halad előre. Ezért vagyok kétségben, hogy következőben AMD-m legyen-e?
Merthogy, míg az Intel procik jönnek ki óramű pontsággal, addig éppen hogy kijön talán a következő Athlon64 a sorban. Beismerte az AMD, hogy itt is problémái vannak az órajel emeléssel. Mi van, ha megállnak 2500 MHz-en? És mondjuk éppen vezetnek, mire az Intel kiad egy gyorsabb procit és ővék a vezetés. Ekkor az AMD belebukott a 64bitbe vagy el tudja fogadtatni ez a valóban új dolgot a userekkel? Nagyon sok kérdés áll fent, és Én nem nagyon bízok már itt.
Bevallom Nekem is AMD-m van. Azér vettem meg, mert ugyannannyi pénzért gyorsabb konfigot kaphattam. Most már a P4 (viszonylag) kiforott és gyors. Tehcnológiailag is előrébb járnak. Nem is beszélve a hűtésről. Ide jön még az, hogy az új AMD procik sem lesznek olcsók. Alaplapokról meg még szinte semmit nem tudni.
Meglátjuk. -
engusz
veterán
-
beeboy
addikt
viszont jó olcsó lesz az xp3000 és ez lesz az új procija mindenkinek :DDD
-
Vitus
őstag
Szerintem is teljesen rendben van az az opteron teszt 1.6Ghz-en nagyon ott van alíg marad le a legerősebb prociktól.
-
bdav
őstag
szerintem pont ez a rész az ami nem számít ennél a procinál. ugyanis nem kell hogy teljesítményben oda-vissza verje a p4-eket (különben semmi gond nincs a teljesítményével), hanem az hogy egy procival tudsz egyszerre 32 és 64 biten is dolgozni, míg intel platformon ehhez 2 gép kell.
Ja mégvalami: emlékeztek anno az elsö P4 processzorokra? teljesítményileg még a P3-mak is verték őket azonos órajelen (tbirdröl nem is szólva), aztán nézd meg most hol tart az architektúra. ugyanez belefér a hammerekbe is. -
Polesz
addikt
Csak azért, hogy lássátok és ne követeljétek a linket:
[L]http://n0cgi.distributed.net/speed/query.php?cputype=all&arch=0&contest=rc572[/L]
Izelítő a tartalomból:
Intel Pentium 4
3150 Mhz
4,493,216.00 keys/sec
MD Athlon XP (Palomino)
3200 Mhz
8,462,352.00 keys/sec
És az én procim:
AMD XP 2400+ (TbredB)
2000 Mhz
5,328,983.00 keys/sec -
Polesz
addikt
Tényleg nagyon ''szarul'' teljesít annak fényében, hogy keményen letesztelték a mérvadó Sandra progival is ;];];]
Ha jól megnézitek az eredményeket a video encodingban verik el, de ott a ''megaherc'' számít ugyebár. Egyébként én egy distributed.net benchmarkot néznék meg szívesen, mert abban igenis az AMD fényévekkel előbbre jár. -
engusz
veterán
tény viszont, hogy az általuk beígért nagy durranás szerintem is elmarad, csupán lesz egy olyan platformuk amivel tudják majd a lépést tartani az intellel. technology leader nem lesz szerintem az amd-ből ezzel a processorral sem.
ha már piacon lenne (közel egy éve) ahogy ígérték régebben akkor nagy durranás lehetett volna, így csupán felzárkózás.
Ez egy nagyon fontos rész volt a hozzászólásodban! -
hát nekem működik az oldal. :)
a teszttel kapcsolatban annyit: hogy ez még csak egy opteron, egy olyan processzor ami kimondottan szerver alkalmazásra készült. az integrált memória vezérlője is csak pc2700-as. itt a tesztben csupa desktop alkalmazással és játékkal tesztelték. nem számít szerintem igazán mérvadónak a teszt.
az athlon64-nek a memória vezérlője pc3200-as lesz szemben a mostani tesztben lévő pc2700-asal. optimalizálnak majd még rajta szerintem sokat. az itt használt 242-es proci 1,6GHz-es volt és így sok esetben hozta a 2,8GHz-es P4 teljesítményét. ha figyelembe vesszük azt, hogy ha minden igaz (a pletykák) akkor az athlon 64fx 2Ghz-el jön ki akkor kb egyforma teljesítménye lesz a 3,2-es P4-el.
tény viszont, hogy az általuk beígért nagy durranás szerintem is elmarad, csupán lesz egy olyan platformuk amivel tudják majd a lépést tartani az intellel. technology leader nem lesz szerintem az amd-ből ezzel a processorral sem.
ha már piacon lenne (közel egy éve) ahogy ígérték régebben akkor nagy durranás lehetett volna, így csupán felzárkózás.
de várom a bejelentést és anand tesztjét a platformról. :) -
iguana
őstag
nekem ígéretesnek tűnik.
-
sebela
aktív tag
Szerintem nincs semmi probléma...
1.6GHz-nél van gyorsabb Opteron is és az A64 2.0GHz-en indul...
Ja és a többi procit DDR-400-as memók szolgálták(ha jól olvastam). -
AND1
őstag
Nekem is bejön...eredmények lehetnének jobbak is, más kérdés hogy mennyire hihetünk ezeknek a teszteredményeknek...
-
e-biza
őstag
volt szerencsém elolvasni a tesztet, nálam ment.annyira ''szar'' az opteron,hogy 1.6ghz-en a játékokban a konkurrens termék 2.8C Ghz-es procijával vetekszik, néha a 3.0C Ghz-es verzioval, tehát közel 2x olyan gyors procit (Ghz szerint) szorongat meg, de hát igen, ez nagyon tré még mindig.(Windows) Media Encodingban is nagoyn kaki mert csak a 2.66Ghzes p4 teljesitményét hozza. (igaz a 2500+ ami 1.83ghzen megy, teljesit igy). A content creationban (Photoshop 7) szintén gyenge a teljesitmény, az AMD XP 3200+ (2.20GHz) szorongatja, ami megfelel úgy a P4 kategoriájában 2.66 és a 2.8C között.Sisoft sandraban jol elverik ez tény.Mit is kell még tudni. Jah igen egy fontos dolog kimaradt: A tesztkörnyezet NEM windows XP 64 bit.Mondjuk megnézném a 64bites platform alatt hogy hol helyezkedne el.
''AMD Opteron System Configuration
Processor(s) AMD Opteron 242 - 1.6 GHz Clock Speed 128 kB L1, 1024 kB L2 Cache - 1.6 GHz FSB
Memory 2 x Samsung DDR-266 (PC-2100) ECC Registered Memory - 1 GB Total
CAS 2,2,2 Latency at DDR-266 Speeds
Motherboards Asus SK8N Rev. 1.03 - nVidia nForce3 Pro 150 Chipset
nvidia CK8 3.44 Driver Packets
Graphics Card ATI Radeon 9800 Pro 128MB
ATI Catalyst 3.6 Driver Set Installed
Hard Disk Seagate Barracuda IV 60GB - 7200 RPM - 2MB Buffer - ATA/100
Operating System Windows XP Professional Edition - Default Install
Windows XP Service Pack 1 and Direct X 9.0b Installed'' -
engusz
veterán
Nekem működik!
Nem tudom, hogy nálatok mi lehet a bibi... :F -
engusz
veterán
Elkészült egy egész jó kis teszt a GamePC laborjában! Érdemes megnézni!
Én már csak arra lennék kíváncsi hogy akkor, ha az Athlon64 lassabb (?) lesz, akkor labdába fog-e rúgni?
[L]http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=asussk8n&page=1[/L]
Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest