- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
LicskaiJ
aktív tag
Csumi!
Honnan is lehet leszedni?
Csak azért,mert nekem a http://www.omegadrivers.net/ nem akar bejönni. -
coccolino
aktív tag
lehet nem ide vag, de erdekelne hogy a DNA, vagy omega drivert lehet masra is hasznalni mint softmod?
pl. 9100,9600,9700 szeriahoz -
Bandit21
addikt
-
F-ECT$
titán
Ez nem csak az ATI hanem a Doom 3 hibája is:
9800P, Wolf ET: 97->64: 35%-kal esik vissza.
9800P, D3: 42->21: 50%
FX5900U, Wolf ET: 103->69: 34%
FX5900U, D3: 42->26: 39%
Érdekes:
1. Cod-ban kb ugyanúgy, míg D3-ban sokkal jobban visszaveti az Ati-t a 4xAA, mint az Nv kártyáját.
2. Az Ogl erős Nvidia kártyákat is erősen visszaveti az AA.
(Másrészt az X800-akat már ''csak'' ~40%-kal veti vissza a 4xAA. -
-
VIZY
tag
Akkor esetleg érdemes egy próba erejéig feltennem? Nem volt még eddig senkinek sem baja az Omega 4.8-cal?
-
VIZY
tag
A 4.8-as Omega D3D-ben is jobb, mint a sima catalyst 4.8, vagy pedig csak opengl-ben gyorsabb??
-
Elrood
őstag
Jelengleg az AGP apertúra mérete 64megán van, felrakom 128ra, megnézem lesz-e változás. Mivel Doom3 sok textúrával szórakozik, lehet, hogy hoz valamit.
-
Elrood
őstag
Na skacok, asszem megvan a válasz.
[L]http://www.pophard.com.cn/Article/ShowArticle.asp?ArticleID=1107[/L]
Egy szót se értek belőle, de a közepe érdekes.
A 4.8-s Catalyst 4517-st használ, a 4.9B pedig 4579-t.
Tehát a legújabb Omegában a 4579-s OpenGL driver van, amit kiszedtek a 4.9Bből. -
Elrood
őstag
Egyébként nálam a Doom3-t 1024x768-n nem lehet játszani. Mediumon se. 800x600-n bezzeg High-n nagyon jól fut. (9800pro). 4xAA/8xAF
Nekem az a tippem, hogy kevés neki az 512mega ram. -
Elrood
őstag
Megnéztem.
Asztali gépemen Catalyst 4.8 van, az OpenGL driver verzió: 6.14.10.4517
Notimra felraktam csak úgy poénból a legújabb Omegát, OpenGL driver verzió: 6.14.10.4579.
Megkérek mindenkit akinek sima Catalyst 4.8-a van nézze meg az OpenGL driver verziót. Megtalálható: Windowssystem32atioglxx.dll. (Jobb klikk, tulajdonságok, verzió fül).
Nem tudom, hogy valóban ez van-e a 4.8-ban, vagy 4.7-t nem írta felül. -
Aky
tag
Hiába állítottam be bármilyen gpu értéket az visszaesett az eredetire vagy lejebb.
De már meg van a hiba. A 9600/9200 kártyák le vannak védve ugye húzás elen.
Az AtiToolban(0.0.21) a beállításoknál megtaláltam hol lehet ez feloldani. Így már engedi.
A Radlinker is ezért állítja vissza a herzeket. -
Aky
tag
Sziasztok ! Kéne egy kis segítség.
Leszedtem a 4.8 Omegát, de nem tudom húzni vele a 9600-os karimat.
Létezik olyan fajtája amiben van softmod féle unlock a húzásra vagy valami hasonló.
Vagy van esteleg más mód is rá? Ha igen honnan tudnám leszedni?
Előre is köszi. Sűrgös lenne! -
Noctua
csendes tag
Na nekem is ugyanezt csinálja omega nélkül is mint Nyuf-nak (#133).
De a rage3dtweaker is sz@rakszik csak.
Nálam a sima 4,8-as whql-es driver van az omegát sehogy se sikerül leszedni.
:(( Elkezdi tölteni dög lassan 7-8k val aztán 4-8 mega környékén úgy dönt, hogy
kész . :(((
Tud valaki a driverheavenen kívül más helyet ahonnan le lehetne szedni? -
BaliTHC
tag
Kicsit OFF:
Van olyan driver, amivel menet közben lehet a +4 pipe-ot ki-be kapcsolgatni? Vagy legalább újraindítást követően?
Köszi! -
F-ECT$
titán
válasz
-=V3rthil=- #141 üzenetére
Szerintem az jó megoldás. (Leszed, restart, új felrak, restart, imádkozik :D)
A 4.8-as Omegaval az 1024, uhigh-on itt egy-két embernek 43 lett a második futás, szóval a tiéd egy picit kevés. -
-=V3rthil=-
őstag
Control panelből szedtem le, mindig így szoktam. Valami jobb megoldás? Amúgy 1024*768 high-on 41FPS-t produkál a timedemo második futtatásra. Kevés? Konfig az adataimnál.
-
Scooby
aktív tag
Fejlemény!
Sikerült végre normálissan feltenni az omegát szal most rendben van nincs hiba meg semmi és alapon 2003-ban 12795 pontot adott! Hát nem tom de nekem nagyon bejön ez az omega:D -
Nyuf
senior tag
Énis felraktam a drivert radlinkerrel meg mindennel együtt...
Müködik is csak a radlinker betegeskedik,ha átállitom a frekiket és SET akkor kiirja hogy kész,beállitom hogy ezen bootoljon ennek ellenére defaulton bootol:(
És ha már eleve a radlinkerben beállitom és mondjuk rákattolok az About fülre aztán vissza akkor már megint alapfrekiket mutat.
4.7es omegával tökéletes volt.
Ha valakinek volt már ilyen vagy hasonlo problémája,akkor légyszi irja le az esetleges megoldási lehetöségeket.Köszi -
Bandit21
addikt
válasz
-=V3rthil=- #121 üzenetére
Akkor ott valami nagy gebasz van, mert (bár már leírtam 100x) nekem 9800pro-hoz 20%-ot hozott. Ultra-ban 37-44-re nőtt az FPS és ez már az erősen játszható kategória! De mediumban, 2*AA 4*AF-el is 40-50 közt van...
-
F-ECT$
titán
válasz
-=V3rthil=- #121 üzenetére
Pedig a C4.8-hoz képest szinte mindenkinél jobb volt. Rendesen leszedted az előző drivert?
-
-=V3rthil=-
őstag
Feltettem én is 9800Pro mellé, timedemoban semmi változás a 4.8-hoz képest, amúgy talán picit gyorsabb a game. Nemtom:F
-
Svenike
tag
Hadd kérdezzek egy ősbaromságot:
Ahhoz hogy feltegyem az Omega drivert, nem kell leszednem a Catalystot, ugye?
És mit várhatok az én kis 9600XT-m esetében? :F -
Sianis
addikt
Tapasztalataim szerinte jobbat megy a sas ezzel a driverrel...
-
Sianis
addikt
nekem bejön a cucc mint mindíg!!!!
-
Sick Boy
őstag
Hábazz elsül az agyam, sehonnan sem tom letölteni.
Ennyire leterhetl a szerver?
Nem tud kapcsolatot teremteni a böngészőm.
ÁÁÁÁÁÁÁÁ -
Trak
addikt
Radeon 8500el vagy 8500Le vel érdemes felrakni még egy ilyen új drivert?
Ha nem, akkor melyiknél maradjak?
Nem nekem kell, egy ismerősnek. -
Scooby
aktív tag
nektek is kiad telepítés közben egy kérdés hogy folytatja e a telepítést? nekem 2 szer is kiadja és idegesít hogy ez mi lehet! na nem tom miért de meghalt a vga driverem az omega miatt. letöröltem minden vga drivert és mikor a sima 4.8-at akarom rakni nem megy! na mondom ez a nem semmi, proba cseresznye alapon az omegát tolom fel. megy rendessen, de nincs overdrive meg még egy pár funkció! szal holnap friss vint tolok fel és elfelejtem az omegát:(
[Szerkesztve] -
F-ECT$
titán
Felraktam az Omega 4.8-at. (Érdekes módon a telepítés közben taált egy fájlt, ami frissebb volt, mint ami a telepítőkészletben van, azt felülírattam.)
A sebesség Nálam maradt ua: 59/40 (0xaa/4xaa) -
F-ECT$
titán
A driverek leirtás után visszaraktam a Cat 4.9b-t, és 58-ról 59.2-re nőt az fps. Most még1x megpróbálom az Omega 4.8-at. (Ugye sima Ogl-t kell választani?)
-
Bandit21
addikt
Látom egyre többen írják, h mégis bejött a domm3-al nekik, nem tudom mi lehet a baj azoknak akiknek nem megy, de ahol bejön ott a +20% rengeteget dob! Arra lennék kiváncsi, h ez a 4.8 omega már a 4.9b OGL részét használja vagy a programozó aki összehozta volt ennyire állat? Én nem vettem észre viszont Doom-ban különbséget a képminőségben?
-
Scooby
aktív tag
Na én is letöltöttem az omegát! ime az eredmény:
4.9b: 3d2003: 123xx doom: 37.2/42.4
4.8: 3d2003: 1249x doom: 32.8/37.9
4.8omega: 3d2003: 12597 doom: 42.9/51.1
Hát nekem az omega nagyon bejött! a doom ban eszméletlen a növekedés és a 2003 is meggyözött ugyhogy marad az omega. Doom ban egy kicsit más lett a kép mint amit én megszoktam de ez sztem az omegának köszönhetö.
u.i.: a doom 4/8 -as szürökkel, és a vga 500/540 en ment!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Nekem látványosan javult az FPS szám a Doom3-ban.Eddig szaggatot a kis 9600xt-en most ugyan az beállítás mellet nem szaggat szal szuper!:C
-
Drizzt
nagyúr
Special, vagy standard Ogl-t tettetek fel?
-
Drizzt
nagyúr
Sehol nem találom az omega-t. Egyik oldal se jön be, amin rajta lenne....
-
Tilka
csendes tag
Van egy nvidia Geforce 2 64 Mb-os kártyám és vettem egy svideo kábelt hozzá, de amilyen az én formám rosz. Kértem kölcsönbe egy másik nem svideot (nem ugrik be a neve este van ;( ). Azzal se ment gond nelkül mert nem látok mást csak az asztalt azt is csak ikonok és kurzor nélkül. Ilyenkor mi van irjatok légyszi .
[Szerkesztve] -
MarKoo
addikt
-
Hushpush
tag
Hát én nem tudom, hogy mi van az én kártyámmal de ez minden driverrel ugyanannyit csinál:Doom 3 1024*768 ultra high catalyst 4.8 44.0 Fps catalyst 4.9b 44.0Fps omega 4.8 44.0Fps :)
-
F-ECT$
titán
Nálam valami egy picit cracsh-elt. A 60 Hz maradt a 4.8-cal is :(
Sebesség: (1280x1024, 0xAA/4xAA)
Cat 4.8 - Omega 4.8 - Cat 4.9b
57/35 - 52/38 - 58/40
Szóval marad a Cat 4.9b, viszont nem tudom, hogy mivel lehetne a frissítést visszarakni 100-ra :F -
Bandit21
addikt
Nekem a gyári 4.8-nál 20%-al gyorsabb ez a 4.8 Omega. Pedig nekem 9800-am van, és ha jól vettem ki, a 4.9B csak X800-aknak hoz teljesítményt, talán épp Fless linkelte be, h a 9800-asok max 1-2% előnyt élvezhetnek miatta, így viszon nem értem, h honnan a 20%-nyi előrelépés, a lényeg, hogy ez nekem most nagyonnagyon bejött!
-
Nyuf
senior tag
Mivel a 4.9b-t mondjuk ugy direkt a doom 3 miatt csinták ezért a hivatalos 4.8-tól ne várj benne nagyobb teljesitményt.De valoszinüleg a többi játékban tényleg gyorsabb azthiszem én is felrakom lassan:))
-
F-ECT$
titán
Azt hiszem kipróbálom a gyári 4.8-at, és ha az se jó, akkor vissza a 4.9b.
-
F-ECT$
titán
1280x1024, high, minden on, kivéve a vsync:
0xAA: 58->52
4xAA: 40->38 -
F-ECT$
titán
Először gondoltam nézek egy 3DM03-at, ami alapon 109xx-ről, 11102-re nőtt, de hát nem a 3DM-mel szoktam játszani, szóval -> D3.
-
F-ECT$
titán
Nekem mindig is bejöttek az Omega Driverek, de ez felejtős. Mindjárt írok eredményeket, de elöljáróban csak annyit, hogy semmivel sem bírtam még csak a desktopon se 60 Hz fölé menni :(
-
F-ECT$
titán
2.5.67 - ez is jó?
-
asturel
őstag
miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivan? miaz h meg az ati tool is tudja? meg mit tud? miert a radlinker is csak beallitja a freqit nem ertem mirol beszelsz esha nem birja az AA-t meg AF-et ? akkor kikapcsolod a jatekba.. vagy bese kapcsolod a jatekba.. nem ojan nagy ordonseg.. es a radlinker hol mer hofokot? meg hol lehet benne az rpmet szabajozni?
-
asturel
őstag
ebbe az omegaba 4.8f vagy 4.9b van?
lustasag fel egeszseg ;> -
Bandit21
addikt
AZTAB@SZTA!!!
:Y
Feltettem a 4.8 OMEGÁT! Hát X800XT-nek lett igaza! 37-ről 43,7-re nőtt a timedemo érték! 20% növekedés! Ultra high-ban noaa noaf 1024 9800pro@XT 2,4@3Ghz 1GB 500Mhz ddr! Főleg annak a fényében örülök, h egy hónapja, 512 DDR-el, 9800pro-n 28FPS-t mértem a gyárival, most pedig 44FPS! Ennyit számít! Naggyon durva! -
Bandit21
addikt
Amúgy letölteni honnan lehet? Nem találok linket sehol (google)?
Megoldódott driverheaven...
[Szerkesztve] -
Bandit21
addikt
Ez érdekes... nekem 2,4C@3Ghz (nem számít semmit, h 2,4 vagy 3Ghz szóval gondolom a 3@3,4 is ennyit...) nekem is 9800pro@XT nekem is 1GB ram@500Mhz de 4.8 gyárival, 37,3 fps (második méréstől) TIMEDEMO DEMO1-el, 1024-ben noAA noAF-vel. Az a 43FPS több mint 15%, és ez azért komoly lenne.
-
Break
senior tag
http://www.omegadrivers.net nem jön be...valaki tud valami alternativ dónlód linket ?
-
neduddki
nagyúr
HI!
Nem megy a szevrer.......:- (((((((((( meg ijjet.... :- ))))
udv
neduddki -
F-ECT$
titán
Valaki mért már Doom 3-at: 4.9b és 4.8f?
-
X800XT
csendes tag
Nekem eddig nagyon bevállt az új omega.
A konfigom 3.06@3.4G P4 + 9800pro@XT + 2x512MB, Windows XP SP1a + egy rakat SP2 frissítés
Omega 2.5.67 <-----------------------> Omega 2.5.51
3DMark03: 6315 <-----------------------> 6288
3DMark2001SE: 183xx <-----------------------> 176xx
Aquamark3: 456xx <-----------------------> 452xx
Minden játék tökéletesen megy vele, max. grafikai részletességel, 1024x768ban.
Még a Doom3 is 43fps átlag Utlra High 1024x768 felbontásban! :D :C
[Szerkesztve] -
Nekem eddig a sima 4.7-es volt a leggyorsabb driver,jó lenne,ha írnátok majd egy kis összehasonlítást.( Omegát sose próbáltam,ha nagyon nyúzni lenne kedvem,talán a PowerStripet használnám,mert még Nvidiás koromban megszerettem ).
Sapphire 9600 Pro-val a 4.6-ost kemény 250 pontocskával verte a 4.7-es 3DMark 03-ban ! Gondolom ezt már nem lehet majd űberelni,de váltanék 50p-ért is.
Jó éjt mindenkinek,vagy inkább hajnalt ! :)) -
dannynet
tag
Én akkor szerettem meg, mikor anno az FX 5600-am ''gyári'' driverét erre cseréltem és szebb képminőséget eredményezett.
A másik amiért kedvelem, hogy egyedi felbontásokat is be tudok állítani a kedvenc játékaimban pl.: 1360*1020, 1400*1050.
(Ezeken a felbontásokon még tudja a monitorom a 85 Hz-es képfrissítést, de 1600*1200-on már nem.) -
LordX
veterán
AtiTool kell a halálnak (csak 1x, hogy belőjje a kártya maximumát), RadLinker, az a legjobb.. Desktopon minek menjen tuningolva a kártya? (ezt még az AtiTool is tudja :) ) Még semmi, de minek tuningolja régi játékban, amikor azokban tuning nélkül is 546546 FPS van? Meg nem bírja a legleglegújabb game az AA+AF-et, de egyébként mindenhol legyen beállítva? Nah, erre jó a Radlinker..
Egy picit reklámszagú a hozzászólásom :) -
asturel
őstag
csatlakoznek killerman baratomhoz en se szoktam leszedni.. siman rapakolom oszt jova.. amugy nemtom meg sose vettem eszre lassulast 4.7, 4.8beta, 4.9beta, 4.8 full volt fenn/van ... omega is volt fenn
sot meg nvidia forceware driver is volt fenn meg s3 savage driver is meg 1 regebbi ati driver is meg omega is :D :D (persze ezeket leszettem kesobb)
mod: szerintem felesleges az omega.. atitoolt felrakod oszt csa abba is van ilyen overlock unlock.. vagymi a fene, omega nem lassit senem gyorsit.. meg a 8500m volt gyorsabb vele asszem
[Szerkesztve] -
-
-
bbchris
senior tag
Most tanácsot kérnék , mivel jobb az Omega ? Gyorsabb-e ? Nvidiánál azt tudom hogy ybeszívtam vele mert rosszabb lett , az ATI-nál javít valamit a sima catalyst 8-nál ?
-
CuKoR
senior tag
én is szedném de az MS IE 3,0 mra ráfolyt a kecsap és most azt takaritom :D
-
I_Am
veterán
Minek?:D
-
dannynet
tag
Megtalálható:
http://www.omegadrivers.net/
,,* Based on the official Catalyst 4.8 drivers.
* Added support for some new Radeon cards.
* Fixed a few laptop bugs (but still unsure about the video playback problem).
* Optimized the current OGL driver for D3, it should improve performance with
no loss in quality.
* Optimized FSAA performance for both D3D and OGL.
* Updated Radlinker to version 1.013
* Updated ATITool to version 0.0.21
* Updated Multires to version 1.47
* Updated the DX Control Panel to Dx9.0c''
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest