- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mostanában sikerült a Tv tuner kártyámat rávenni arra, hogy 352x288 (MPEG1) jobb és nagyobb képméretben is tudjon capture-t csinálni. Ehhez én a Windvr-t használom. Utána a Divx-es
áttömörítéshez Virtualdubmod használom, aminek az átalakítás utáni eredményével nem voltam megelégedve,pedig úgyérzem jól állítottam be. Majd a napokban kipróbáltam a Dr.Divx-et is, amivel teljesen megvagyok elégedve csak azt nem értem, hogy mikor átkonvertálom az MPEG2 felvételemet (720x5xx)-re , rendben megcsinálja a kép is remek (nem úgy mint a Virtual-nál) , de a proci terheltség 40% körüli. Ezt egy kicsit sokallom. Mi lehet az oka ? Mit kell tennem hogy kisebb legyen ? Vagy ez normális ennél a méretnél ? :F
Köszi -
doc
nagyúr
>Ki milyen progit használ mpeg1&2 -> divx avi ba tömörítéshez ?
a legkirályabb, amit valaha láttam, hatalmas tudású, éjjel-nappal ezzel tömörítek/veszek fel TV-ről: mencoder (mplayer csomag része), én Linux alatt használom, de az mplayerből létezik vinnyózos is (mencodert nem tudom). -
DcsabaS
senior tag
Csináltam egy képet arról, hogy nálam hol és hogyan van beállítva a CBR üzemmód:
[L]http://148.6.76.109/dcsabas/hardware/images/vbr2cbr.jpg[/L]
A CPU (lejátszási) terhelésének csökkentése érdekében a közönséges stereo üzemmódot választottam, és kiiktattam a ''Smart Encode'' és az ''Average BitRate'' funkciót. Az adott codec-nél (Lame MP3) ez utóbbi jelenti a VBR helyett a közönséges CBR üzemmódot. Más codec-nél más elnevezések is lehetségesek, de azért rá lehet jönni, hogy mi mit jelent. -
nyikhaj
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást/véleményt !
Én a FlaskMpeg mellett döntöttem nagyon állati, vagy az XMPEG !de !!,,
csak tényleg az a hangelcsúszás ne lenne !
Szóval Kedves DcsabaS az lenne Hozzád a kérdésem , hogy pontossan
nem Tudnád leírni hol tudom ezt a VBR / CBR dolgot átállítani alapból ???
Mert amit irtál hogy
''Control panel/Multimedia/Devices/Audio Compression Codecs/ ''
hát ott teljesen más jön elő !(csak azt lehet állítani , hogy Stereo, meg JOINT
Stereo meg stb. Sehol nincs ilyen beállítási lehetőség, hogy CBR ! Hol találom ezt
meg ???
(MPEG Layer-3-Prof 4.2) audió codec van felrakva ezzel szeretném tömöríteni
a kép mellett lévő hanganyagot !) De hogy lehet ezt átrakni CBR -re ? HOL ?
MPEG ben viszont tökéletesen játszik le mindent és vesz is fel (tunerkártyáról !)
(ott nincs hangelcsúszás !)
SEGITSETEK Hol Tudnám DIVX-re való tömörítés
hez szinkronba hozni a hangot ! Ha FlaskMpeg -et akarok használni !!!
Köszi !! -
DcsabaS
senior tag
A kérdés az, hogy mit akarunk. CSAK konvertálni, vagy netalán a konvertálás előtt editálni és a képminőséget befolyásolandó különféle szűrőket is használni. csak konverzióra létezik sok program, jó rá a Dr.Divx is. De nézetem szerint ez a program éppolyan felesleges, mint amilyen felesleges a DivX saját player-e is. (Ráadásul messze áll attól, hogy mint általános AVI player jó lehessen.)
Visszatérve nyikhaj eredeti kérdésére, nekem úgy tűnik, hogy nem DVD rip-elésről van szó, hanem különféle formátumokban digitalizált anyagokról. Vagyis az egyszerű konverzió nem elég. -
Mazlee
aktív tag
Nandub :t
-
Power
senior tag
+1 VirtualDub :)
-
wazsi
csendes tag
Hali
Én csatlakozom az elöttem felszolalohoz hogy vban mpeg1 re a virtualdub a cool.
De sztem a DVD-re az Xmpeg4.2 a legszupibb progi.
Mndent be tudsz rajta állítani és elég 1xüen+van magyar nyelv tudása !!!
Ha kell 1böl ráégeti a képre a feliratott is akár.
tudsz vele test forditást is csinálni+ sok állitgatás érdemes kisérletezgetni vele. -
Alvin_ti4200
félisten
+1 szavazat a VirtualDub-ra
-
Próbáld ki a Flaskmpeg-et én ezt használom mpeg1-re és mpeg2-re is
-
simonzé
addikt
Szerintem a DrDivX tud mpeg-ből Avit csinálni. Márpedig ha tud, akkor én ezt ajánlom. Egy próbát megér.
-
DcsabaS
senior tag
MPEG-1-ből és AVI-ból DivX-be konvertálni egyértelműen a VirtualDub a legjobb.
A hang elcsúszási problémákat legtöbbször az audio codec (pl. Lame MP3) nem megfelelő beállítása okozza, különösen az ún. VBR (Variable Bit Rate) üzemmód, ami sajnos a codec-nek az alap beállítása. Megváltoztatni a Control panel/Multimedia/Devices/Audio Compression Codecs/... (vagy hasonló) helyen lehet CBR-re. A VBR persze hatékonyabb, mint a CBR, de video file-okban a világon semmi értelme, ugyanis a video rész mellett elhanyagolható az általa elérhető plusz megtakarítás, miközben számos szinkronizációs probléma forrása.
Ha MPEG-2-ből (illetve DVD-ről) szeretnénk DivX-be konvertálni, az már körülményesebb, de ehhez is létezik filter a VirtualDub számára, illetve lehet használni más programokat is, mint pl. a TMPGEnc-et, vagy a DVD2AVI-t.
Ha egy AIW vagy ViVo kártyáról származna az MPEG-2 anyag, akkor kényelmesebb vagy MPEG-1-ben dolgozni, vagy méginkább AVI-ban. Ehhez előfordulhat, hogy installálnunk kell egy konvertáló programot a WDM és a VFW driverek között. -
nyikhaj
csendes tag
Sziasztok !
Azután érdeklődöm, hogy milyen progit érdemes használni MPEG1 & 2 höz
hogy DIVX AVI -ba Tudjam konvertálni !
De valami olyan kéne ami lehetőleg nem ''fagy szét'' ! És a hang sem csuszik el !
(P4 -hez WINXP alá !) ja és azért ne legyen fapados se !
Előre is köszi a tippeket ! :O
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest