Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• galervin93

addikt

válasz Emu #36373 üzenetére

Nehéz okosat mondani, teljesen ismeretlen vízre előre felszerelést készíteni kb. a lutri kategória. Most olyan okosságokkal nem leszünk előrébb, hogyha mély a víz előtted szerelj csúszóra meg ilyenek. :-) Egy teljesen átlagos match szerkóval kell elkezdeni, aztán látod majd ott a folytatást. Előkének én ilyenkor 10-12-nél vastagabbat már nem használnék, hacsak nem állnak rá a pontyok az etetésre és zabálnak mint az őrült, akkor max 14, de az már elég combos. Horogból azért legyen 12-18-ig kötve minden, hosszabb szárú a csontinak/gilinek (szúnyog?), meg egy picit kerekebb öblű, húsosabb, ha esetleg kukoricával vagy mondjuk valami apró pellettel próbálkoznál. Úszó terhelése meg megint helyzetfüggő, szeles időben, mély vízben több gramm is kerülhet a zsinórra, ha meg csak alig libeg a szél, akkor akár néhány tized is elég, pláne ha finoman esznek. No meg az sem mindegy hol vannak a halak - ha fenéken és megállított csali kell nekik akkor hosszabb előke lefektetve, ha felette/vízközt, akkor jó lehet a rövidebb előke is, de csak akkor, ha esznek, mert ha finnyásak, akkor meg megint hosszúra hagyott előke vékony zsinórral, hogy minél természetesebb legyen a horog környéke. Ja igen, meghorgászandó távolság megint csak jó kérdés... Valamerre muszáj lenne elindulni, valami cél legyen, én mondjuk a keszegre mennék rá, mert a ponty lutri, ha bevágja a durcát akkor nem eszik, keszeget meg azért el lehet csípni mindig pár darabot. :-)
    Kajából ennek megfelelően valami apró szemcsés, csokis/fahájas/karamellás ízvilág, nagyobb darabok (pelletek, tört kukorica, magvak) ne legyenek benne, vagy ne túl sok. A tavaszi/őszi pecákon én - bár lehet csak rituáléból, de - szoktam bodorkás cuccot keverni a kajáéba, nem sokat, mondjuk 2 kiló kajához fél kilót, pl. Sensas Roach, vagy más ilyen jelzésű (Roach) kaják. Esküszöm nem tudom, van-e értelme, de szerintem jól illik ehhez az időszakhoz a finom, e mégis kissé fűszeres ízvilág. Alapnak meg "attól függ". :-) Lehet venni millió márkát, én max annyit mondanék, hogy párszáz forintért a legtöbb kajában rengeteg a kukorica, ami azért telíti a halakat rendesen. Inkább legyen picit drágább az a kaja, de jobb beltartalommal. Nekem pl. tetszik az új SW RaceR kaja-család, de a Tímár Elite széria sem rossz választás szerintem, aztán ott van a Sensas, VDE... Szóval pénztárca függő is.
    Ja igen, én a pinkit nem hagynám otthon, sokszor csodákra képes a pici horgon felkínált egy-két szem rózsaszín lárva. :K

Új hozzászólás Aktív témák