Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz cidalain #6129 üzenetére

Ahogy a többiek már elég meggyőzően elmondták, mindenképpen a JSON-t válaszd az XML-lel szemben. Azt meg nem értem, hogy nem találkoztál még vele, hogy mennyire nyomatják (nem véletlenül) a JSON-t, minden tisztességes és említésre méltó dokumentáció/tutorial/e-book/könyv/fórumhozzászólás a JSON-t javasolja manapság (például nagyon kényelmes is kezelni mondjuk AJAX-os kliens-szerver kommunikációnál). Főleg, ha azt írod, hogy elsősorban JavaScript-kódban használnád a szerverről fogadott adatokat... szerintem már az is elég beszédes, hogy a JSON a JavaScript Object Notationből készített mozaikszó. :D
    A JSON-nek nagyon széleskörű a támogatottsága, ma már csak kb. a nem "karbantartott" programozási nyelvekhez nincs JSON-támogatás.

• martonx

veterán

válasz cidalain #6129 üzenetére

"Nem tudom miért nem promózzák ezt jobban"

A csapból is JSON folyik. Én azt nem értem, hogy juthat még bárkinek is eszébe az XML manapság (mondom én, aki nem győzök XML-t visszaadó service-ekhez fejleszteni online felületeket, de egyszer csak kikopnak a köztudatból a régi szarok).

Anno 2012-ben a kedvencem a KHR (Központi Hitelnyilvántartó Rendszer) volt, ahol anno hihetetlen nagy dérrel-dúrral jelentették be a rendszer totális megújulását. A régi rendszer sajátosan formázott txt file-ok ftp-n küldözgetésével működött (na jó, nem pont ftp, de fejlesztői szemmel nézve pont úgy működött, a GIRO-sok meg napokig tudnának beszélni a különbségről).
    Gondoltam, na milyen király lesz, végre lesz egy normális REST API a KHR-hez is, és JSON-ban jönnek-mennek majd az adatok.
    Ezzel szemben az újítás abban merült ki, hogy már xml file-ok ftp-n küldözgetésével működik a KHR ;]
    Ráadásul komolyan brutál nagy XML-eket képzeljetek el, a legapróbb adat változás is több száz kbyte-os körítésekben utazik.
    Anno, amikor az OTP elkezdte az ősfeltöltést, napokig elérhetetlen volt a KHR szolgáltatás ;]
    Egyszer véletlenül mi is kifektettük fél napra, pedig csak valami korrekciókat akartunk feltolni.

Ah, de jó hogy nem dolgozok már az őskövület pénzügyi szektorban.

Új hozzászólás Aktív témák