- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Duck663
őstag
Nem olvasok mindent vissza, arra reagálok, ami nekem címzett!
Mégis ki a fene mondta, azt, hogy az Antilag része a FSR-nak, bármely verziójának? Azt írtam, hogy az FMF használatához kell az antilag, nem kötelező, ha úgy tetszik, használhatod nélküle is, de miután a képgenerálás növeli az input lagot, egy input lag csökkentő eljárás használata erősen ajánlottá válik.
-
Duck663
őstag
Igen két különböző dolog. De nem úgy ahogy te írod!
A FSR az a felskálázó eljárás. Ez a 2-es verzióhoz képest kiegészült azzal, hogy lett egy natív változata, amikot gyakorlatilag egy TAA-ról beszélünk. Ez kapta a Natív AA nevet.
Az FMF az a képkockagenerálás. Ez lehet a driverben is, de lehet a játékban is. Az látható, hogy van különbség a kettő között (minőségileg is és működésben is) de alapvetően ugyanaz a kettő.Az FSR esetében is volt driveres megoldás azt úgy hívják, hogy RSR.
Az Antilag teljesen más. Az inputlag csökkentésében van szerepe, nem a felskálázásban vagy a képgenerálásban.
Ez a három dolog adja a "fullos FSR"-t. Ugyan működik az FSR és FMF együtt is, de akkor magas az inputlag, működik a FSR és az antilag is együtt, de akkor nincs képgenerálás, és működik az antilag és az FMF is, úgy, hogy nincs felskálázás, viszont ez a 3 dolog együttesen adja a "fullos FSR"-at.Ami igazán nagyszerű, hogy mindenki saját maga eldöntheti, hogy mire van szüksége. Nekem pl az jött be, hogy Natív AA + FMF + Antilag. Felskálázás nélkül. Vagy vsync vagy FRTC mellett. Gyakorlatilag tökéletes smooth gameplayt kapsz!
Megjegyzés. Az antilagnak közvetlenül nincs hatása a képminőségre, de a folyamatosságra és az inputlagra igen. DE a folyamatosságot illetve annak változását, megjelenését, érezhetjük úgy, hogy javult a minőség, pedig csak a folyamatosság javult. -
Duck663
őstag
Ezekkel a feature-ökkel lehet eladni a VGA-t. Egyébként egyáltalán nem rossz ez, csak vannak gyerekbetegségei. Próbáld ki, és láthatod saját magad is.
Az viszont igaz, hogy az optimalizáláson bőven lenne mit dolgozni. Ha megnézzük, hogy anno, hogy nézett ki a crysis, (mai szemmel milyen), ma hogy néznek ki a játékok, hogy megy ma az eredeti crysis és hogy mennek az egyéb játékok, akkor látható, hogy valami nagyon félrement.
-
Duck663
őstag
Ez a driverben levő verziónál igaz. A Forspoken esetében rángathatod az egeret akármerre, ugrálhatsz összevissza, a képgenerálás aktív marad.
Egy-két megjegyzés.
Az egyik a meghajtó feltelepíthető RX 6000 vga-ra is, csak a FMF nem lesz aktív benne.A másik, hogy a Forspokennek lett egy demoja (lehet volt is nem tudom, én most tudtam meg), a lényeg, hogy akit érdekel a dolog, próbálja ki. Meg fogtok lepődni. Vizuálisan elképesztően jó lett. Egy dologgal kell foglalkozni még, az ez pedig a lag. Van hatása az antilagnak, de több kell. Sajnos érezhető a késleltetés növekedése. Még magasabb alap képkockaszámnál viszont már jó lehet. Csak natív AA mellett próbáltam, így is CPU limit közeli helyzetben voltam.
A harmadik, ha már CPU, a képgenerálás, láthatóan emeli a processzorigényt, nem sokkal de 10% simán van a többletterhelés. De ez nem konstans.
Negyedik, ennek sürgősen be kell kerülnie a játékokba. Az AMD-nek viszont aktívan kell dolgoznia azon, hogy hogyan lehet a késleltetést még csökkenteni. (És az ne a felskálázás erőltetése legyen.) Kell a minőség.
Egyébként szép munka volt. Ez egy jó fejlesztése az AMD-nek. (Meg kell őket dicsérnem, mostanában sokat szidtam őket.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest