- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
válasz
gr. dracula #27 üzenetére
-
Gh0sT
addikt
válasz
gr. dracula #25 üzenetére
A Spyaxe-et elvileg el tudtam távolítani, abban ha gondolod tudok segíteni. Ma este a vírus ellen veszem fel a küzdelmet. Később még jelentkezem... Ha nem jönnék vissza, akkor én is megfertőződtem...
-
Gh0sT
addikt
Leírok ide én is egy tanúlságos esetet:
Haverommal történt a napokban, hogy beszívott egy gyönyörűséges spywaret, aminek az lett az eredménye, hogy jelenleg egy kiirthatatlan vírus van a gépén.
A történet ott kezdődött, hogy valahogyan ellátogatott az www.updateyoursystem.com oldalra. Az oldal felhívta a arra figyelmét, hogy a gépe fertőzött. Ő ezt naív módon el is hitte, és letöltötte a linken található spyaxe nevű irtóprogramot.
És itt kezdődtek a gondok...
A spyaxe írtását nagy nehezen sikerült megcsinálni (remélem), de valami féreg (Win32:Hoaxalarm) egyfolytában bekerül a Windows\System32\1024 mappába.
Eddig a következőket tettem:
- rendszervisszaállító pont kikapcs
- indítás csökkentett módban
- Avast futtatás (boot idejű kereséssel)
- Ad-aware SE Personal
- Spybot Search and Destroy
- CCleaner
- Hijack This
- CWshredder
- manuális törlés
Minden a legfrissebb adatbázisokkal. Nagyon sok szemetet kiirtottam, de ezt a valamit hiába találom meg és irtom, a legközelebbi indításnál szintén ott lesz.
Az eredmény a következő: amíg a gép nincs net közelben, minden szép és jó. Viszont abban a pillanatban, hogy csatlakoztatom a kábelt a vírus megjelenik a fent említett mappában. Avast természetesen beriaszt és törli is, de ez nem állapot.
A Hijack This és az Avast az egyetlen, ami képes felisermi ezt az izét, de írtani sehogy sem tudom...
Egyébként róla lenne szó:
Avast:
C:\WINDOWS\system32\1024\ld5EB7.tmp\[UPX]
Hijack This:
O2 - BHO: HomepageBHO - {7caf96a2-c556-460a-988e-76fc7895d284} - C:\WINDOWS\system32\hpB3DA.tmp
Rohadtul nem tudom, hogy ez milyen összetett fertőzés lehet, de hogy nem csak sima vírus, az is biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest