Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- MWC 2026: Kezünkben a frissen bemutatott Motorola Edge 70 Fusion
- MWC 2026: Végre mindent tudunk a Motorola Razr Foldról
- Európába tart a Xiaomi Watch 5, eSIM-es verzió is jöhet
- MWC 2026: Na, fussunk vele még egy kört!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Oldman -20% dec 5-ig.
"add meg a BLACKOLDMAN kódot a pénztárnál" -
kchris78
veterán
válasz
zolnagy
üzenetére
No elmentem az oldmanshez mert közel van
. [link] Ilyet vettem, csak angolul tudnak és kértem hogy gyümis legyen
. Kicsit túlment a dolog úgy érzem
. (hirtelen nem is tudtam melyik lesz az)
Olyan savas lett:
18.6g adott őrléssel 27g főzet 27mp alatt.
De a nyelvem a szájpadlásomhoz tapad olyan savas
. Van azért keserű lecsengése is. Utánanéztem mondjuk a fajtának és ez hát ilyen… Mit ajánlotok módosítani a főzési paramétereken hogy kevésbé legyen ez érezhető? -
válasz
vendingo
üzenetére
általában 1:3 arányban vettem klasszik:speciality kávékat ha 250g-s csomagokban rendeltem, így a 250g-s brazilok árát kb tudtam, ahonnan rendelni szoktam (impresso, warda).. azt nem tudtam, hogy kb mindenhol annyi.
Pont most rendeltem én is oldMan-t, mivel korábban boxba nem lehetett rendelni, így kerültem (nem szeretek a futárokkal egyeztetni az átvételről
); de már át lehetett irányítani boxba is átvétel előtt, így lehet hogy gyakrabban rendelek majd tőlük 
-
vendingo
veterán
Oldman-nél mit takar a világos és a sötét pörkölés? Filter és presszó, vagy világos presszó és aktívszén?
Filterre és presszora is keresek valami gazdaságosabb beszerzést. -
válasz
lazoltan
üzenetére
Persze. Sőt, mostanában 3-4 bar nálam a standard. Múltkorjában birkóztam valamelyik világosabb (tán hondurasi) babbal, mert fanyar volt. Kicsit utánaeredtem, hogy mik okozhatják, végül arra jutottam, hogy (még mindig fix nyomású masinán) 6-7 bar-ról 3-4-re ejtettem az OPV nyitást, hogy kicsit durvább őrleményen se szaladjon át a víz. Az őrlőt tehát durvábbra állítottam. Durván jó lett az eredmény - szó szerint és átvitt értelemben egyaránt.
Másnapi reggeli tejeskávé egy Oldman eszpresszó pörkölésűvel szintén lépett egyet felfelé, pedig azzal nem volt gondom amúgy sem.Továbbra is fenntartom, hogy a nyomás az adott kávénak megfelelő őrlésfinomság alapján következtetett érték. Vélhetően az anno szent 9 bar is így alakult ki. Azóta azonban már nagyon mások a kávék. Szerintem inadekvát megközelítés az, hogy valamilyen célértéknek hitt nyomás érdekében állítgatjuk az őrlésfinomságot.
-
válasz
killboy007
üzenetére
Az R-ről eddig nem olvastam túl jókat. Szerintem átlagos specialty az ár/mennyiség arányuk. Gyors blikkentések után
- az Impresso kicsit drágább,
- Casmo kb. ugyanennyi,
- Warda, Oldman kicsit olcsóbb. -
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Kérdezném a nagyérdeműt, hogy az oldman pörkölt kávéi milyen minőséget képviselnek?
[link]
Nyugodtam vehető vagy van ajánlottabb?
Köszönöm! -
válasz
vendingo
üzenetére
Szerintem is nagyon penge a CM, de a TP az TP. Én tán 4-5 alkalommal vettem TP-t, és egy volt, ami egyáltalán nem tetszett. Visszajeleztem, profi módon kezelték azt is. Aztán ugyanabból a "nem TP" teljesen jó volt. Szóval nem vadászom a TP-t.
Ellenberger türelmetlen módon megcsapoltam ma egy Oldman ruandait (1 hetes eszpresszó), hát, az első próbára eléggé rendben volt!
Megnéztem az előfizukat, ott kb. 10-11k körül ki tud jönni egy kiló. - De kevés a tapasztalatom velük kapcsolatban.
Wardánál is van klasszik, szerintem ők is jók. -
válasz
sz.zs.
üzenetére
Hát, sajnálom, tényleg. Régebben futottam én is ilyenbe, de nem mostanság. Azóta a filter tételeket hanyagolom - mondjuk nem is nagyon van. Volt egy tanzániai (van több is, nem emlékszem már pont melyik) amelyik menő grapefruitos, és ez az etióp link (nem nevesített) is kifejezetten finom. Semmi fű-fa.
Mind1, nem tisztem senkit védeni. Csak a tömeges kontrázást nem csípem, ha épp valaki régi emlékek alapján zsigerből anyáz. Nem Rád vonatkozik, nyilván.Ja, most fogyok ki a november végi oldman filter tételekből; egyrészt meglepően sötétek - CM világosabb, pedig az se az igazán - másrészt szenvedek a beállításokkal; meglepő módon még klasszik presszóra a legjobb. Pedig ez se olcsó már. De nem mondanám meg, hogy akkor pörkölés hiba, vagy posztkovidom van, vagy egyszerűen csak bénázom 🤷
Most jön kofio egy hónapos válogatás, na arra kifejezetten kíváncsi vagyok (barn és hayb asszem az elkövető) mit tud.
Aztán pihen egy adag Umami roastery, tőlük vagy két éve vettem utoljára és elégedett voltam.
-
icm
tag
Ha valakinek aktuális: Oldman ad 15%-ot (kód: OLDMANCHRISTMAS15 )
-
GeryFlash
veterán
válasz
pető bá'
üzenetére
+ Nutra
Koszi, egy egy ilyen Oldman Ruandat most rendeltem is, kivancsi vagyok hogy a 6-10 ezres Vergnanokhoz kepest mennyivel lesz jobb

De amugy tenyleg mik azok a markak amiket kerulni kell mert dragan szar/kozepes? Altalaban ez a vissztarto ero hogy propalgassak dragabb kavekat, hogy mi van ha pont beszopom
-
-
icm
tag
válasz
üzenetére
Nem az első alkalom. Mielőtt bármi van, lehet a világos pörik / filter pörik nem jönnek be Neked. Ezen se a CasMo se senki nem tud segíteni. Van ilyen. Nekem pl a sötét pörik, a tényleg fekete széndarabok egykaptafák.
Azt tapasztaltam és nem casmo kapcsán, hanem az épp oldman filter volt, hogy egy bő 1-1.5 hónapos pihentetés baromi jót tett ám a kávénak. Kb az utolsó shotok voltak a legjobbak, amik bőven már a “döglődő” kávé fázisában kellett volna legyenek.
CM-et most dívik nem szeretni, tesztpöri nyafi. Fura, hogy a kávébár bazáron meg több órás sor állt hozzájuk. Nem mintha mérvadó lenne, csak úgy hirtelen eszembejutott. -
DG790401
tag
válasz
rastacsz
üzenetére
A tegnap margójára! Èn is hiányoltam a gárdát a Roastopust ès az Oldmant is! Nekem a CM a Bányai ès az Impresso tetszett! 10- re már ott voltunk, akkor mèg èlvezhető volt, kora dèlután már sokan voltak! A Tóth S Bányai előadása jó volt, igaz abszolút laikusoknak! Beszèlgettem a Rancilio olasz kèpviselőjèvel teljesen be volt pörögve...mèg vászontáskát is kaptunk
. A standok mögött nèmely egyszerű teremtèsek megszentsègtelenîtettèk a kávèt ès a barista szakmát! Akkor megijedtem mikor a 3. Standon ezt láttam, de ennek ellenère kialakult a nap! Dèlután menekülnöm kellett a sok kóstolás miatt! Először jártam a forgatagban tetszett, volt zsongás! -
icm
tag
OldManCoffee Roastersnél kuponkód: OLDMAN2022 - dec 31-ig 20% kedvezmény és ingyenes szállítás.
-
icm
tag
OldManCoffeeRoasters csomagját most kaptam meg:
2022.12.14-i pörkölés. Evvel nincs gond, azt nem tudom, hogy végül világos (filter) vagy sötét (espresso) pörkölést kaptam (filtert választottam) de a csomagoláson erre semmilyen jel nem utalt. Még itt-ott apró hibák vannak: 250g helyett 1kg csomag címkéje van rajta. Apróságok. Remélem a kávéjuk rendben lesz. Drukkolok nekik! -
törölt tag
Old Man Coffee Roasters 20% kupon az ingyen szállítás mellé:
OLDMAN2022
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Borderlands 4
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Milyen SSD-t vegyek?
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Teal használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) garanciás 2029.02.11-ig
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
. Kicsit túlment a dolog úgy érzem