Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
eastsider
#4485
üzenetére
A GC az egyáltalán nem beugró. Árban és tudásban sem. Főleg mert egy régebbi az szinte korlátlanul tuningolható.
Jóval barátságosabb áron Gaggia baby inkább, de az is régebbi. Pontos évszám ebből nincs meg, majd valaki kisegít.
De több régi vas fut a köztudatban: Turmix, Gaggia mini, quickmill - szorgos böngészés, türelem és szerencse kérdése. Állítólag Szarvasival is lehet jót húzni; nekem nem sikerült, de nem is erőlködtem túlságosan... -
-
válasz
eastsider
#4481
üzenetére
Mármint használtan veszed?
Egyrészt nem szabad ráfeszülni a kérdésre, pl. az alsó, fix részt ha rám hallgatsz soha nem próbálod szétszedni. Nagyon ronda szopás tud kialakulni belőle, mikor nem tudod honnan ugrott ki az az átkozott rugó, amely sehova se passzol utána és mikor rájössz egy óra múlva, akkor nem tudod összerakni úgy, hogy ott is maradjon
A felső részt egy csavar tartja, ellenkező irányban jön le, tehát óramutató járásával egyező irányban. Leveszed, valami durva ecsettel (pl gépiborotva tisztító) megpucolod, amennyire beleérsz a darálóba ott is, aztán összerakod és kész. Elmosni nem ajánlott (de ha rögvest megszárítod, nem is árt). A műanyag részeket mosogathatod (nem érdemes). -
válasz
Hoplitész
#4479
üzenetére
Nem ismerem a brazilokat. Mondjuk a 25 év gari a szemlátomást kerámia késekre instant sátáni kacajra késztet, miközben az egész egy nyekergő fadobozon/fadobozban ül, ami rendszeres használat esetén gyaníthatóan megmakkan, szerencsés esetben még az 1 év garancia alatt...
Egyébként szimplán rosszindulatú vagyok. Nem ismerem a terméket.
A Skerton Pro szódával és kínban elmegy presszóhoz, a sötét vonalhoz esetleg. A tengelyét tudod körbetekerni pl. alufóliával, hogy kisebbet üssön. Nagyon nehéz tekerni, sokáig is tart. -
-
-
válasz
#49155328
#4463
üzenetére
Igazából kurvára mindegy, honnan számolja, csak legyen konzekvens, mert úgy hasonlíthatók egymáshoz a shotok.
De én is finomabbra venném az őrlést. Graefnél stimmelhet is a kettő. Legfeljebb sok és akkor vissza egyet.Polacheck@
Szép lefolyás volt, teljesen rendben van, gyakorlatilag nem spriccelt és be is állt középre. Ha ízre is jó, az a fontos, nem a kinézet.
ízlésekről nem tudunk vitatkozni, de egy halvány alapvetés azért lehet olyasmi, hogy sötét és közepes, klasszikus presszóalapanyag 1:2 arány táján van otthon (18g kv=36g kész ital), időben valahol 25-35mp között (ha pumpaindítástól számolsz, akkor adj hozzá pár mp-t), igazából pörkölésfüggően. Egy világos, hisztis cucc viszont inkább 1:2,5-1:3 felé és legalább 40mp (plusz előáztatás, miegyéb voodoo). Ha rövidebbet akarsz húzni az időt ne nagyon módosítsd, inkább az őrléssel állítsd be a lefolyást. A jó kioldódáshoz kell egy bizonyos időtartam, ami se túl hosszú, se túl rövid nem lehet. -
válasz
Polacheck
#4440
üzenetére
PID nem rossz, hőstabilabbá teszi a gépet az által, hogy meghatározott hőfokon tartja a kazánt, nincs akkora kilengése, mint gyári állapotban. Valamint játéklehetőséget ad különféle pörkölési szintű kv-kat optimálisabban elkészíteni. Kezdetben tényleg nem érdekes, úgysem javasolt a világos pörkölésekkel kínlódás.
Innen erősen off ebben topikban:
Valamint egy szűkítő még jót tesz, ez sincs gyári modellekben. Lecsökkenti az átfolyó víz mennyiségét. Az OPV szelep sajnos nem állítható, ez maradt a spórolós, műanyag vacak. Ügyes szerelő meg tudja hekkelni 9 barra (gyárilag asszem 12), de ott is fennáll a veszélye, hogy eltörik közben. Igazából jobb cserélni egy rendes, állítható, örök darab rézre valamikor -> s akkor már jöhet duplaoffban
a rézcsőtuning, körbe a kazán körül. Azzal válik rendesen hőstabillá.Hoplitész@
mire kell az őrlő?
A Hario kotyogóra és barátaira még rendben van, presszóra már nem annyira, mert nagy a szemcseméret szórása és az ott baj (filterben is, de milliméteres szemcseméretnél már nem számít annyira a tengely kotyogása).
Jobb kézi (pláne presszóképes) jelentősen többe kerül. Esetleg használtan lehet kifogni jó vételeket. -
válasz
Polacheck
#4428
üzenetére
Azért nem folyik egyenletesen, mert nem áll össze rendesen középre a kifolyó kv, hanem vagy csöpög jelen esetben a szűrő rendezői bal oldalán egy ideig, vagy több helyen is csöpög, aztán eccercsak beugrik középre és akkor már egyenletesnek látszik a lefolyás. Ezt is pucér karból lehetne megállapítani. Spriccelhet is, ahogy FPS írta, az randa hibára utal az előkészítésben. Az iszapos pogi több okból is lehet. Ha túl durva, ha túl finom az őrlemény, mindkettő ide vezet. Melyik GC-d is van? A 2018 utáni "újra használható", vagy a 2015-18 között gyártott? Utóbbi kár lenne, abból sokmindent kispóroltak a tetű Philipsék (ha 3 különálló nyomógomb van rajta, az a "jobb". Ha 3 egy keretre épített billenőkapcsoló, amelyek felső része világít, az a "rossz")
-
válasz
Polacheck
#4416
üzenetére
Kimentem a szerkesztésből;
a lefolyás picit gyors, láthatólag elszalad egy ponton. Pontosabbat csak nyitott karral lehetne látni. Egy-(két) kattintással finomabbal lehet esetleg próbálkozni őrlésben. Nem hinném, hogy a május 21-i pörkölés döglött volna, kb. most érdemes felbontani a pihentetés után. Más kérdés, hogy mindig igen gondosan zárd vissza, kinyomva belőle lehetőleg minél több levegőt. -
válasz
Hoplitész
#4417
üzenetére
Az inkább oldalra balettozás lesz, nem kimondott előrelépés. Helyén kezelve a Nespresso jó cuccot főz neked, de előrelépés az a kapszula lecserélése más rendszerre. Plusz ugye a Nes nagyon rondán lehúzós árban.
Cserébe egy gombos kényelem és a legjobb kapszula.
Ha kapszulát szeretnél, végy Nespresso-t, ezen a vonalon a csúcs.Polacheck@
FPS is mondja a 22g szűrő felesleges batár. Viszont nagyon jó árban adják. De én kezdetnek nem VST-t vennék, mert nem megbocsátó fajta. FPS linkelt IMS-e is overkill, ráadásul a nanotech nem mindenkinek jön be. Ez olcsóbb és egy stabil alap tanuláshoz.
Gyári nyitott kar ugyanitt, legolcsóbban. -
-
válasz
Polacheck
#4400
üzenetére
-nem ismerem a kv-t, de az biztos, hogy "van feljebb"
- tamperelés előtt egy tűvel, fogpiszkálóval, esetleg parafadugóba szúrt több tűvel oszlasd el egyenletesre (vízszint) és rögmentesre a kosárban a cuccot. Ez tök fontos!
-már most is sok az őrlemény, mert látszik a felsőszűrő csavar nyoma a végén a zaccban. Alapvetésként a tömörített felületre teszel egy százast, felrakod a kart és ha minimálisan látszik a nyoma a pogin, az jó. Ha elsüllyedt, az nem jó.Mérleg kell, a plusz-minusz 1 g az elég jelentős különbség tud lenni.
Világos pörkökkel ne szivasd magad jó darabig, haverkodjatok össze a géppel. Jól hangzik az etióp, meg ruandai, még bármi más vilagos oldal, de nem kezdetnek.
Ha el akarsz indulni a lejtőn beszerzel egy pucér seggű szűrőtartót és egy jobb kosarat, mint a gyári. A naked karon jól látszik az előkészítés, a gyári kosár meg nem egy tigris.
Majd a szakértők cizellálják a többit :) -
-
-
Ha teheted minél frissebb pörkölést használj; mindegy mivel készíted el.
Gyáriaknál nem annyira érdekes, több okból. De kispörkölőtől én nem vennék 2 hónapnál idősebbet, ha lehetséges.Polacheck @próbáld ki egyszerűen. De meg lennék lepve. Filter és presszó között nagyon nagy a szemcseméret diffi...
-
-
válasz
#85578752
#4353
üzenetére
Az etióppal azért lehet lukra futni automata, meg olcsó karos vonalon (kapszula más tészta). Nem egy elnéző fajta, kell neki a stabil hő, meg az idő. Különben jön a citromlé (és az újhullám szidása - pedig arról se a Ferrari tehet, ha Béna Béla kövér gázt ad a Körúton, kitáncol a segge és belefarol a parkolókba)
-
-
-
-
-
-
-
Vettem kínomban a hülyeboltban egy zacsi avx colombia supremo-t, nyaraláshoz. Nyaralás jó idő hiányában ugrott, ezt meg elnyammogom itthon, ha már itt van.
Olcsó (1600-1800Ft/250g, nem emlékszem pontosabban), 100% arabica. Abszolút igénytelen mogyoró íz és elég sötét pörkölés az én ízlésemnek, de pont ezért mindenhez jó lesz. Nem döglött, elrontani nehéz, van krémje, viszonylag koffein dúsnak érzem (még egy hibapont).
Szerintem érdemes rápróbálni. -
-
-A szűkítő korlátozza a vízhozamot, jó esetben 10mp\50-60ml értékre.
-alumínium: #mindmeghalunk!
Gyárilag eloxált, amíg ezt nem teszed tönkre, nem sok jön le róla. Plusz a kv pogi egy nagy szűrő, azon is fennakad. #lekellszarni.
Előző:
Áztatásnál minaz, hogy érzésre? Lekapcsolom a pumpát 2-3 bar körül és várok míg a szűrő alján kigyöngyöz a lé. Akkor feltekerem a nyomást és kifolyik. Ez a terv, aztán persze nem feltétlenül klappol. Ma reggel citromlét főztem, mert nem lett elég lassú a kifolyás. Mindez csak világos anyagra érvényes, olasz vonalnak rosszat tesz az áztatgatás.
Ha menő kvzóban Olympost adtak "specialty" címen, akkor rosszul készítették el. Vannak igen erőteljes savakkal rendelkező kv-k (pl. A perui amivel most próbálkozom ilyen), de ez nem egyenlő azzal, hogy "savanyú". Kell lennie egy komplex íznek+a sav, ami a pörkölés és a kv fajta sajátja. Ha a sav dominál, az rossz. Olasznál meg különösen... -
-
Aha, jó cucc volt, de nem automatába való, ez egész biztos. Tuning GC vitte rendesen. Én nem tudok ódákat írni a virágos, gyümölcsös ízjegyekről, vörösborban se; finom, vagy sem. Finom volt

ui.: 1 perc fölött savanyú lett, 50mp alatt se volt az igazi. Ebből majdnem 20mp előáztatás. Ilyet meg nem tudsz automatával sajna...
-
-
-
-
válasz
Bandus99
#4158
üzenetére
Ezek bloody amateurs, nézni rossz.
Dritan kell neked.Amúgy a pár kezdeti levegős lassú pumpálás után intenzív 40-50mp, felszín alatt maradó dugattyúval. Ne menjen bele több levegő!
-
-
Mondjuk a Te általad linkeltet nem ismerem, a Gondolást meg igen. Utóbbi egy erősen robusztás blend, tehát mindenféle szempontból durvább cucc, mint az 6% robuszta tartalmú Pascucci.
Ha arabica ízvilágra hajtasz, az egyrészt nem lesz olcsó sehol sem az Aldin és barátain kívül,
de a minőségnek ára van, nem lehet megkerülni. Kapuczineréknél egy hónapja akciós a Modica blend, az szerintem nagyon megéri az árát. Igen jellegzetes íze van, nem jött be mindenkinek. -
válasz
Mr.Csizmás
#4128
üzenetére
-
-
válasz
RetepNyaraB
#4086
üzenetére
Ezt nem ide akartam persze, hanem a hardkórba. Sebaj, itt is maradhat mosmá'
-
Na akkor köszi bigbokának a kölcsön vst szimplit, már futnak a tesztkörök!
Nagyon szép lefolyást produkál csakúgy, mint dupla társa. Ám míg a dupla IMS-VST kapcsán a kinut durván finomabbra kellett állítani, a szimpla LM klónhoz képest megúgy látom alig, ráadásul mintha kevesebb kv-val beérné. Tehát mindkettő hivatalosan 7g, de az LM nekem stabil 9.5g-ot kér és aztán esetleg az őrlés finomsággal lehet játszani, míg a VST finom őrlővel szerintem 8-8,5-ből megállna. Vagy durvábbal 9. A 9,5 egyszerűen sok bele.
Na, van egy hetem próbálkozni és elhitetni magammal, hogy jöhet az újabb buymycoffee rendeléskör
-
válasz
Erdei88
#4069
üzenetére
Ja, teljesen igazad van erre nem is gondoltam. Én mindig megnézem mikori és ha túl friss, kivárom (vagy vállalom a kockázatot
)Amúgy tuti nem szellőztetném, az csak a tesztre váró kv-nak jó - ott főznek két csészét és szevasz. De neked utána még egy-két hét, mire elfogy a zacsi és ha kirakod a pultra, jó eséllyel annyi levegő éri, hogy romlik a szerkezete akkor is, ha amúgy frissen pörkölték. A szellőztetés csak a nitrogénes csomagolásra vonatkozik szerintem. A CO2 kiáramlását nem lehet barátságos módon felgyorsítani...
-
"húzta a száját"
feltehetőleg az ízlelőbimbaja nem tudott mit kezdeni a megszokott 650Ft/félkilós tégla (?) és egy nagyon alap Palermo blend közti különbséggel
Illetve a magyar az ugye híresen árérzékeny; "élvezeti cikkek" terén a minőség abszolút mindegy, csak óccsó legyen. Akinek nem inge...Kapucziner akciósoknál jobb ár/értéket nem nagyon tud egy hazai pörkölő se felmutatni (talán az AVX, de ott más gondok lehetnek időnként és a posta se olcsó), plusz én még két hetesnél régebbi pörkölést nem kaptam onnan. Sőt, többnyire várni kell, mert postára adás előtti napról származik.
-
Az automatát sem szeretem
Vicc félre, automata előnye a nevében van, de ezért komoly pénzeket én nem adnék (ld. Jura és barátai egy autó áráért). Egy régi Saeco Xsmart plus (mielőtt még a Philips tönkretette) remek volt a célra.
Konkrétan ez a Bialetti nagyon kényes, anyám szutyok kotyogója nem az. Abba betolod a csíbófemilit és kijön a sárkányvér. -
-
-
válasz
Bazsi1987
#4027
üzenetére
másfeles is jó, legalábbis a tartósból.
De én 3,5-ös laktózmenteset iszom.
Ha krémet akarsz buborékos hab helyett, akkor fontos megpróbálkozni minél kevesebb (lehetőleg nulla) levegőt a tejbe ereszteni. Tehát úgy ügyeskedni a propellerrel, hogy az örvény ne szívja be szörcsögve a levegőt. Megoldható, de kell egy alapmennyiségű tej hozzá és úgy sem egyszerű. Ha megfelel a hab is, akkor nem szóltam
Hideg tejből elég nehéz (nem reménytelen), de a hőfokot nem kell túlgondolni. Ne forrjon fel semennyire, az a lényeg. -
Ezt most nagyon nyomja a "szegénymagyarvegyenolcsódekurvajókínaipresszógépet" hájpvonat. Én nem ülnék fel rá a helyedben, na de ki vagyok én

Ugyanaz a szutyok, nyomásfokozós kosárral ellátott, rettenetesen alap kis masina, mint az összes többi műanyag nagyjából ebben az ársávban. A vakítós extra marketingtől nem lesz finomabb a kávé.sz.zs. azt állítja a Szarvasival nagyon jó kv-t lehet főzni. Nekem sose sikerült, de akkor ő tu valamit; nála érdeklődj...
-
-
-
-
-
válasz
ServerWorks
#3846
üzenetére
+1
Meg a sók hozzá persze. -
-
válasz
Audison
#3799
üzenetére
Én mondjuk egyáltalán nem a koffein miatt iszom, sőt, a jó minőségű arabica kv-ból készült 1:2 arányú italban jóval kevesebb izgatószer van, mint a 600ft\fél kiló diszkont szénporban, amit a nép java ízlelget otthon az alumínium kotyogóból. Brr...
Szóval részemről #csakazízélmény, napi háromszor.Nyilván ha nem ihatok, hiányzik. Ez is függés. De nem elalszom, hanem a rituálé és az ital íze hiányzik. Ettől még ezt fizikai függésnek hívom, bár nem leszek agresszív elvonási szakaszban

-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
CptAdamica
#3684
üzenetére
Biztos nem rossz, de ebben az árkategóriában már simán beértünk a kispörkölők világába és azt bármilyen teszt nélkül megmondom, hogy mikor Józsi neked
őrlikészíti össze az általa tegnapelőtt pörkölt saját válogatást, az köszönőviszonyban sem lesz egy tömeg gyártástechnológiában születettel minőségileg. Ha van 8-10 rugód egy kiló kv-ra, ne cseszd el gyárira.
-
válasz
viktorhu
#3681
üzenetére
El kellett venni valamivel a "friss citrusos, kicsit savanykás, ilyen könnyű, igen, érzem, hogy savanykás, különleges" ízét a cuccnak, amit csak azért nem köpött ki, mert tesztre kapta. A Szarvasival, aminek a szűrőjét szemmel láthatólag az életben nem tartotta csap alá, nehogy kimenjen belőle a jó kis kv íz (anyám fejéből se tudom ezt a marhaságot kiverni). Ez sznobéria nélkül valami borzasztó mélység. 15k követője van a hölgynek. Vagy mind Monty Python rajongó, vagy sokkal nagyobb a baj, mint gondoltam
-
válasz
viktorhu
#3649
üzenetére
Nestlé Vera; attól is kövesedni fog rendesen, de az íze azért jobb, mint a random csapvízé.
Automaták nem a különleges (világos pörkölés, spéci afrikai arabica és barátai) kávékra készülnek többségükben, hanem gyorsan és kényelmesen csinálsz vele egy jó robusztás presszót, ha kicsit foglalkozol vele akkor jobbat, mint a kapszula.
-
-
Sajnos nem gondolom igazán. Ezek az alap gépek semmi olyat nem tudnak, amitől komolyak lennének.
Tehát alap presszót tudsz készíteni, akár finomat, de feljebb lépni nem. De ha sose akarsz világosabb pörkölést próbálni, nem szeretnél drága kávékkal bohóckodni a különleges ízekért, akkor jó lesz.Én nyaralok épp valami vendégházban, ahol egy borzasztó DeLonghi pod\presszó termoblokkos hibriden kell főzni. Nyomásfokozós kosár, úgy szar, ahogy van. Kinu Phoenix+Aldis fekete zacskós prémium
szemes kátrány. A daráló az overkill, de a végeredmény meg oké. Erős (ez nem pozitívum, csak tény; én nem azért iszom, hogy üssön), fekete, némi krém, nem ihatatlan, meg lehet oldani, hogy 25-30mp között jöjjön le. Ám a "rendes karos gép" alatt sajnos nem ezt értem, hanem minimum egy pidelt gaggia babyt használtan. Sz.zs. tud évjáratot mondani, mert abból is van olcsó belsejű... -
Gondolom arra akart utalni a költő, hogy a kapszula fő előnye a bekapcsolom, 30s után 1 gombot megnyomok és jön a kv, mindenféle ízben is.
Ha molyolva töltögeted otthon, akkor már vehetnél egy rendes karos gépet és vitán felül jobb lesz az eredmény, az időt meg ugyanúgy rászántad.
Igazam-e van-e?
-
válasz
pető bá'
#3543
üzenetére
Nem kell felengedni hagyni, extrém gyorsan megy tönkre fagyasztás után. Esetleg pici vizezés és sutty az őrlőbe.
Nekem két hónapot állt a kb. 10 fokos lépcsőházi szekrényben eredeti szelepes csomagolásban plusz két nejlonzacsiban egy velencei gondolás
és hát megdöglött eléggé. Pedig ez nem volt felbontva. -
-
válasz
ServerWorks
#3473
üzenetére
Háromezeré' nem várhatsz el sok mindent. Próbáld ki, aztán írd meg mi volt. A marketing maszlag pedig teljesen irreleváns bármilyen termék oldalán. Ez egy 80/20 presszó keverék, ennyi az érdemi infó. Gondolom pörkölés dátuma ismeretlen.
-
válasz
pető bá'
#3454
üzenetére
Majd' egy éves baszódás eredményeként én most 25 dekát bontok és adagonként van lefagyasztva, azonnal.
Fekete olasz mag talán nem annyira kényes, de ezt is az eredeti aromazárt zacsiban fagyasztanám és csak készítéshez venném elő a lehető legrövidebb időre. Visszazáráskor kinyomva belőle a levegőt. Két hétre biztosan nem hagyom elöl, úgy megdöglik, mint a sicc. -
-
-
válasz
koxkids
#3374
üzenetére
Na, ha ilyen fancy szűrőtartód+disztribútorod+tampered is lesz, szerezz be normális szűrőket is és dobd ki a nyomásfokozós gyárit, illetve majd egy szűrőmagasítót, ha már a Graeffel karba is őrölhetsz.
-
-
válasz
korpicschess
#3360
üzenetére
Bizonytalan, hogy mennyire működik presszó tartományban. Illetve egy topiktársnál kér hét alatt tört le valami kritikus helyen lévő műanyag basz. amíg garis, cserélik. Utána úgyis kuka.
Én nem kockáztatnék: ha van pénz akkor graef cm702, mint megbízható belépő kategória. Az is őröl karba. -
-
-
válasz
ANDROID???
#3308
üzenetére
Egy ilyen kis játékszer abszolút belépő szint (nyaralóban van egy, családnak jó, nem teszik tönkre, meg az omnia miatt is mindegy, min főzik le
).
Szóval hőhiányos (kell a hosszú előfűtés, aztán hűtőcsapolás is), fix 15bar nyomás, immár kicsi a szűrője is (agyő ipari méret), nincs benne háromjáratú szelep, pid, egyszóval semmi, amitől komolyabb lenne.
Világos pörköltet el lehet felejteni, arra alkalmatlan.
Ezért olcsó. Cserébe nem kell vele sokat baszódni (nem is tudsz). Ha jó kv-t, jól őrölve egyenletesen tömörítve kap, jó lesz a vége. Kár a kicsi szűrőért, a nyomásfokozós kosarat kiraknám, de ebben a méretben sokat kell keresgélni... -
-
válasz
#49155328
#3298
üzenetére
A srác nem írta, hogy ajándékba lesz. Az Mortein, aki meg is vette.
Amúgy én az ötvenedikre egy fullos gaggia szettet kaptam, meg egy -10 éve -csúcsfelszereltségű bicajt. Mindkettő használt és beljebb vagyok sok-sok feleslegesen kidobált pénzzel...Mortein@
mérd le a szűrőt, bár szerintem 58-as. Vedd meg a legolcsóbb pl. avx tampert kb 4-5k Ft és kész vagy. Ha ebben is az a nyomásfokozás, hogy egy műanyag lap, meg rajta egy szilikonalátét pici lukkal, na az igenis érzékeny lesz mindenre. Legalább is meghálálja, ha nem bénáznak a kv-val. Az aldis fekete arabica jó lesz hozzá, ~17g egy dupla. -
válasz
ANDROID???
#3293
üzenetére
Az Aldis szériát ismerem, noha ezt pont már nem. Feljebb párral írtam róla valami kérdésre. Jó lesz, kezdetnek, sok kompromisszummal, ha most kell. A lidlisről fogalmam sincs. Egy karoson minél kevesebb vevőcsalogató "fícsör" van, annál jobb.
-Ha nem riadsz el használttól, akkor egy Gaggia baby 40-50k környékén azért jobb vétel ezeknél.
-Az árukeresős linkelt Gaggiák nem érik meg. -
válasz
Mortein
#3279
üzenetére
Ha a főző a karos presszó, azzal azért lehet jókat húzni.
Szokásos alap: melegítsd elő 20 percet szűrővel együtt, csapolás előtt eressz ki belőle egy szimplányit. Legyen iható kv-d, rendesen őrölve és tömörítve (nem tudom, az aldis őrlő képes-e normális presszó előállítására). Ill. a régi aldis masina ipari 58mm-es szűrős volt, az nagy menőség. Ezt nem ismerem.
A nyomásfokozóssal se volt baj, nem kell túlgongolni ezeket a gépeket. Egy-egy drágább szűrő annyiba fáj, mint az egész hóbelevanc. -
-
válasz
adamssss
#3211
üzenetére
Egyébként tobias40-nek teljesen igaza van, tudtam hogy megrázom a pofonfát, mikor elküldtem a kommentet. Szóval a POD valószínűleg minőségileg ugrás a kapszuláról, miközben ugyanolyan igénytelen az egész folyamat. Viszont nekem zéró tapasztalatom van podos gépekkel sajna.
-
válasz
adamssss
#3208
üzenetére
A Nespresso "elérhető" árban szerintem a kapszulás csúcs. Hátránya, hogy mindig kib@szottul ugyanolyan lesz (persze ez az előnye is) és sosem fogsz belőle érdekes kv-t inni, mert arra alkalmatlan.
Drágának drága, de ha ráfüggsz a dologra, akkor rendes szett+amivel eteted, az is drága lesz, nagyon.
Ha savatok van, az egész érdekes kv vonal megy a levesbe (világos pörkölésű, gyümölcsös, új hullámos cuccok, mert azok bizony savasak). Marad a monsooned malabar, az gyakorlatilag savmentes. De Nespressoban nem lesz asszem.
Végső indokként aszondom a nespresso környezetbarát, mert messze a legkevesebb kv-t használja fel és így a rendkívül környezetromboló kv termesztésből kicsit merít. Más kérdés a kapszula, mint szemét (és az utántöltős "zöld" kapszula nem az igazi, trust me).
Szóval alkalmi élvezetre és problémamentesen én szégyenszemre a kapszulára pluszegyezek. -
válasz
capafog23
#3174
üzenetére
100 rugóig bármit veszel, csak bemeséled magadnak, hogy lényegileg jobb, mint egy Graef 702. 100-150 között egy használt Mazzer verzió (beállíttatva), felette jöhetnek az ízlés-béli különbségek.
Kéziből egy Kinu Phoenix már érezhetően jobb, mint a Graef, de érezhetően drágább is. Ésígytovább... -
-
válasz
Mexbacsi
#3167
üzenetére
A sznob topikban egy kollegának szétment két hét alatt (ha jól rémlik) és nem szögbeverésre használta. Presszóra is jó, de ijesztően béna anyaghasználat jellemzi. Szóval jó eséllyel sucks, de amíg garnacia van, csak magát szivatja az Aldi. Meg persze téged, amíg ül rajt a szervíz
-
-
-
Valaki társulna egy Hario Switch-re? Két darabra már ingyen hozzák, amúgy meg elég sokért.
Eltököltem egy órát; a clever dripper sem jön ki olcsóbbra, milyest európai piacokon próbálkozunk. Akkor meg már ez igényesebb darab
Na folyvást, kérem! -
-
Nem kell túlgondolni. A tej, főleg ha rányomsz két decit a feles kávéra (pláne cukorral), kisimítja az ízeket és beborítja az aromákat. Ez nem feltétlenül rossz, mindenkinek ahogy tetszik, de különbségek megállapítására már alkalmatlanná teszi az italod.
A téglával legnagyobb baj, hogy ahogy írod is, hiába lehet frissen valami aromája (amúgy van neki), ez elillan, mint köd a víz felett egy nyári reggelen. Már másnap nem lesz benne, csak a legprimérebb alapíze az egykori babodnak. Ami, tekintve a bolti pörköléseket, leginkább égett kesernyés.Értem, ez nem az elmebeteg kv totyik, de valami minimál közös nevezőnek lennie kell. Aki filteres Pickwick zöld teát iszik 100 fokos vízzel nyakon öntve és bennefelejtve a filtert a kancsóban/csészében elégedetten és jó neki, annak hiába magyarázod, hogy az nagyon gáz. De ha már magától kérdez, mert nem annyira jó akkor jöhet az eszmecsere.
Kb. 15k Ft egy alap Hario őrlő. Ciki, vagy sem, elindulásnak és rácsodálkozásnak jó lesz, kotyeszhoz meg pláne, mert nem kell az életedet eltekergetni. Ezt nevezem közös minimumnak. Különben nem beszélhetünk élvezeti cikkről. Akkor meg veheted a 650Ft-os T. familyt és nincs probléma, de beszédtéma se.
-
nem értem, pedig elolvastam párszor...
Ha frissen őrlöd, miért lennél körbevéve döglöttel?
Attól most tekintsünk is el, hogy szó sincs árnyalatnyi különbségről, fundamentális különbségről beszélünk. Nem egy ital a kettő. Árnyalat ott van, mikor darálót cserélsz kicsit jobbra. De ha sokkal jobbra cseréled, az már megint nem árnyalat, noha talán nem is a "más ital" kategória. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3650
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a rézcsőtuning, körbe a kazán körül. Azzal válik rendesen hőstabillá.





